Orbán lejmol

Tudjuk, hogy ez az egész egyáltalán nem a pénzről szól. Mégis van abban valami lehengerlően ocsmány, hogy Orbán (a Fidesz), akinek és amelynek az ország összes pénze a rendelkezésére áll, és nem is szégyelli azt használni, pénzért kuncsorog a kisemmizett, meglopott és elhülyített állampolgároknál. Brüsszel ellen, ezt tegyük hozzá rögtön. Levelet hoz a postás megint, Orbánnak egy korábbi képével, amelyben még nincs annyira szétcsúszva, mint manapság, és az érintett alany képbe önti a hülyeségeit, amelyeket kár is sorolni.

Azért nem érdemes, mert ha felütjük a megszámlálhatatlan KESMA és Mediaworks lapokat, ha nézzük és hallgatjuk a közszolgálatinak csúfolt televíziót és rádiót, ha YouTube-ot vizslatunk vagy a Facebookon portyázunk, mindenhol ugyanaz jön szembe velünk milliárdokért előállítva, mint ami ebben a levélben szerepel, s amire most a kedves vezető pénzt kér. Ha olyan organizmus lennénk, akihez egy ilyen levél eljut – mert nem hoz nekünk a postás sem ilyet, sem konzultációsat -, akkor azért elgondolkoznánk, hogy ez vajon nem a gyengeség jele-e.

Illetve és nem is egészen utolsó sorban, mert magyarok vagyunk, ezért megnéznénk, mire is kér pénzt mitőlünk ez a drága ember, amikor már a farhát sem árstopos, és akkor belefutunk a levelünkben a genderőrületbe és a genderpropagandába. Őszintén föltesszük magunknak a kérdést a mi egyszerűségünkben, mi az anyám valaga is az a genderőrület, aminek a megakadályozására tőlünk kér pénzt egyetlennünk, és esetleg meggondoljuk, hogy a fröccsre félre tett fillérekből adunk-e. S ha igen, mennyit, hogy szomjan ne haljunk.

Mindemellett kétségeink közben elégedettséggel tölti el honfiúi lelkünket, hogy doktorminiszter urunk tudja a címünket, ismer minket, és szorultságában tőlünk kér, mert neki nincsen. Ilyenkor ambivalens érzések öntenek el minket, öröm, felelősség és a fröccsünk miatti aggódás. Gyomrunk ettől görcsbe rándul, erősen izzadunk, beleink hangosak, s mintha csomót kötöttek volna rájuk, ugyanakkor mindjárt összefossuk magunkat, így a levéllel a kézben lépünk be a budiba, hogy ott merengjünk tovább ezen az egészen, mért nem hagynak békén végre.

Ha Feri bátyámok vagyunk, akinek annak idején ugyanez az ember személyesen ígérte meg a nyolcvanezret a kocsmában, akkor eszünkbe jutna, nem erről volt szó, mint ahogyan arról sem, hogy azt a kis pénzecskét kamatostul visszaszedi. És tán toppantanánk is, ha Feri bácsi volnánk, hogy ez már sok a többnél, nem érdekel minket sem a gender, sem a Brüsszel, mert azt sem tudjuk, mik azok. Illetve azon gondolkoznánk, miért nem jön el hozzánk most is ez az alak személyesen a kocsmába, hogy hátha aggódik amiatt, rossz véget érne a dolog.

A magyari kocsmákban ugyanis nem szeretik a lejmolókat, hogy haver, adhatol ám pár forintot, az ilyeneket onnan kihajítják az utcára, hogy csak úgy placcsan. Mindeközben, amikor ilyeneken mélázunk, még mindig a budin ülünk, hogy el ne feledjük. Kezünkben a levél, azon a snájdig kép, és ekkor kezdjük érezni azt, hogy kezdünk kiábrándulni a manusból, mert nem először kuncsorog nálunk pénzért, ezt tette négy meg nyolc éve is, s ha akkor adtunk netalán, abba gondolunk bele, volt-e értelme egyáltalán, hogy ment-e Orbán által a világ elébb.

S ekkor, ott a budin döbbenünk rá – vagy kellene rádöbbenünk – arra: nem. Egyáltalán nem ment előre, sőt, mintha visszafelé forogna, mert nyűgeink és gondjaink, félelmeink és kilátástalanságunk is ugyanaz, mint akár negyven évvel ezelőtt. Így telt el a nyavalyás, tyúkszaros életünk, egyik basa jött a másik után. És ez olyan volna nekünk a budiban, mint Buddhának a fügefa alatt a megvilágosodás, és arra használnánk a levelet, amire való, s bár kissé érdes és kemény, de arra lájtosan jó, hogy az arschunkat kitöröljük vele. És így is teszünk.  

Mindez azonban én nyájasaim, a képzelet szüleménye csupán, a csapongó fantáziánké. Mert abban teljesen biztosak vagyunk, ilyen végiggondolt budin ücsörgés csak az irodalomban lehet, ahol minden megtörténhetik, szemben a kiábrándító valósággal, amelyben azok a válogatottak, akik ilyen levelet kapnak, nagy többségében, ha nem is nyúlnak a pénztárcájukba, de hitükben megerősödve keverednek ki ebből az egészből, hogy itt van egyetlenük, aki megvédi őket gendertől, Gyurcsánytól, rézfaszú bagolytól. Mindegy, hogy léteznek vagy sem.

Névjegy

Szombathelyi újságíró.

Posted in Egyéb
10 hozzászólás “Orbán lejmol
  1. kovacs_ugynok szerint:

    Ezmiez? „Sziauram, van pár forintod? Piára kéne.” Komoly?

    Két dolgot tudok ezzel kapcsolatban elképzelni, bár annyira nem vagyok képben.

    A fidesz propaganda egyértelmű. Amúgy ezt is lopott közpénzből fizetik, vagy ezt már a fidesz fizeti lopott közpénzből?

    A másik, hogy feltételezhetően nem fog annyi összejönni amennyibe került ez a „móka”. De nem is pénz kell nekik, hanem lehessen lepapírozni a fidesz költéseit majd a kampányban. Amiről annyit hazudnak amennyit akarnak. Más kérdés, hogy a „kormányzatinak” hazudott fidesz választási propagandát hogyan magyaráznaák meg, ha rá lehetne kérdezni, és a kérdést se lehetne kikerülni? Mondjuk egy bíróság előtt… :/

  2. polyvitaplex szerint:

    Ha Isaura kiszabadítására tudtam adakozni, akkor nehogy már sajnáljam a pénzt ettől a jóembertől!
    Mekkora összegre tetszett gondolni?

  3. kovacs_ugynok szerint:

    Múltkor pont a házunk előtt kunyeráltak a romák 1l benzint, hogy kifogyott nekik a kocsiból… 😀

  4. Ultron szerint:

    Majd esetleg ha személyesen kér – mert ugye csakis készpénz, mindig – akkor talán meggondolom, hogy baltát vagy fejszét állítsak az ocsmándi hízott fejébe.

    Amúgy tényleg vicces.
    Őket ismerve ez a levelezős villámkampány alsó hangon milliárdos tétel az adófizetőknek. Tehát, elszór egy vagon pénzt arra, hogy úgy tegyen, mint aki pénzt kunyerál…

    És ez a rendszer az ország bő kétharmada szerint az éltető fény már 14 éve, egészen az örökkévalóságig.

    Gratulálok, Magyarország. Hülye vagy, mint a segg.

  5. miki1950 szerint:

    Nem tudom, Rezeda honnét merítette ezt a lejmolós információt,szégyellem, de az ellenzéki sajtóban sehol nem találkoztam vele.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

*

Ismerd meg Rezedát!

1961 sok mindenről nevezetes, például German Sz. Tyitov őrnagy a Vosztok–2 űrhajó fedélzetén 17-szer megkerülte a Földet, és megkezdődött a berlini fal építése is. Ez rögtön születésem után történt, amely esemény alkalmas volt arra, hogy anyám felhőtlen szombathelyi örömét ne örökítsék meg az annalesek.

Mindezek után a bölcsőde, óvoda és a Petőfi Sándor Utcai Úttörő Csapat (498-as számú) hármas egysége határozta meg tudatom alakulását egy kilométerkővel, amikor egy napon – tíz évesen - neki nem láttam a kosárlabdázás nemes időtöltésének, ami későbben forgatta föl teljesen az életemet.

A Nagy Lajos Gimnáziumban okozott ez nehéz pillanatokat Heigl osztályfőnök úrnak és nekem is, aki időm nagy részét mindenféle ifiválogatott edzőtáborokban töltöttem, és csak akkor jöttek rá, hogy nem vagyok tök hülye, amikor egy kósza irodalom órán hibátlanul mondtam el J. A. Ódáját, pedig nem is volt föladva. Azóta birkózom a szavakkal.

És ez okozta azt is, hogy nem a TF-re indultam tovább - pedig nagyon vártak -, hanem a szombathelyi BDTF magyar-népművelés szakára, kizárólag levelezőn a kosárlabda miatt. Ezt aztán, ahogyan az meg volt írva, igen fiatalon hagytam abba körmendi és soproni kitérők után, és jól volt így.

El tudtam menni ugyanis segédfűtőnek, e négy év alatt pedig szakmányban olvastam napi tizenkét órákat a munkahelyemen, amely időtöltés nélkül nem lennék az, aki. Persze ehhez kellett a drága Lőrinzy Huba tanár úr is a főiskolán. Ő nem csak irodalomtörténetet oktatott, hanem valami sokkal többet tett velem, nélküle most nem kellene ezeket a sorokat írnom, ebben biztos vagyok.

Egyre hosszabbnak tűnő életem során voltam műszaki rajzoló, újságos és leveles postás, gondnok és kultúrház igazgató, segédfűtő és tanár. Amióta a média világa beszippantott, mint valami fekete lyuk, oda-vissza szenvedtem már az egészet. Írtam és tördeltem napilapot, szerkesztettem, írtam heti és havi lapokat, voltam televízió-főszerkesztő és műsorvezető, sőt, hetilap igazgatója is.

Közel száz adást élt meg egy rádiós műsorom, dolgoztam internetes portálnak, és mégis itt vagyok.

Csak azt nem tudom, hol.

Legutóbbi hozzászólások

Archívum