Az ukránok sapkája

Ukrajna, illetve az ukránok közeledve az EU csatlakozáshoz, teljesíteni igyekezve annak feltételeit, törvényt hoztak a korrupció ellen, és visszaadták a nemzetiségeik (köztük a magyarok) nyelvhasználati jogait. Az oroszokét nem, jegyezzük meg gyorsan, ami a jelenlegi helyzetben, miszerint módszeresen pusztítják az országukat, talán érthető, mert ilyen világot élünk. De megszületett a Fidesz reakciója is minderre.

Ehhez kiindulási pont lehet Orbán tegnap bemutatott útmutatása a maffiatagok számára, mint emlékezhetünk: „Mi, európaiak nem vagyunk hajlandók teljes jogú tagként elfogadni Ukrajnát”. Voltaképp ennek kiegészítése, folyománya mintegy az ukrán két új törvényre adott reakció a párt két szellemi nagyságától (Hollik, Menczer), mert a főnök épp Argentínában építi a jobboldali világuralmat, s benne az ő vezető szerepét.

Várjuk majd a beszámolót, milyen géppel utazott és milyen minőségben, mennyiért. Illetve tudjuk azt is, az egyik alvezér, a Szijjártó nevű meg biztosan el van foglalva a roratéjával, ezért nem nyilvánult még meg a maga eszelős módján. Ugyanakkor bármit mond is Hollik és Menczer, abban biztosak lehetünk, azt nem saját kútfőből teszik, hanem szigorúan ellenőrzött módon, azaz, félig-meddig hivatalosnak tekinthetően. És ez elég nagy baj, ha látjuk, miket deliráltak.

Hollik hosszabban értekezett, ebből fakadóan több borzalmas dolgot mondott, de nem volt bennük semmi új voltaképp. Dolgozatának címe is az volt: „Négy érv, hogy mi miért mondunk nemet Ukrajna EU-csatlakozására”. Azt nem tudni, hogy mindezt papíron adták ki neki felolvasandó, vagy a kiskátéból maga dolgozott, a végeredmény azonban amennyire röhejes, annyira tragikus is, tehát nem árt bővebben megismerni.

Pontokba szedte ez a drága ember a tudnivalókat, amelyek közül az első máris fölöttébb érdekes, mert mintha Ukrajna létét kérdőjelezné meg, és mintha ezt is hallottuk volna már régebben a főnök szájából, ez pedig a következő: „Ukrajna háborúban áll, ezért sem a határai, sem a lakosságszáma nem meghatározható”. – Nem tudom, érezzük-e ennek a primitív aljasságát, hogy Putyin se mondhatta volna szebben.

Sok minden lenne mondható erről a mondatról, elég legyen annyi, Ukrajnának megvannak az orosz hódítás előtt elismert határai, Hollik tehát ezeket nem ismeri el. A többi mellékszál, illetve ebből fakad, ám ennyi is elég, hogy kiiratkozzon az európai gondolkodásból, ahová, mint nyugati ember az ukránokat a főnöke be sem engedné. S bár ez egy katyvasz, de nagyon súlyos tartalmú trutyi, amihez kultúrembernek köze nem lehet.

De ezek barbárok, így a többi Hollik-állítás sem meglepő. A második pontja az, hogy „Ukrajnában lábbal tapossák a kisebbségi jogokat” ez pedig arra utal, hogy nem elégséges az új ukrán nyelvtörvény, illetve nem tudjuk, mi lehet még a baj. Valószínűleg Hollik sem tudja, csak ki volt adva neki, hogy beszéljen. A harmadik pont is ilyen, ez pedig a pénz miatti rinyálásról szól, amit szintén hallunk már jó ideje.

Nemzeti konzultálunk is róla, következésképp biztosan hazugság, de nézzük, mit mond erről Hollik. Szerinte Ukrajna már most több pénzt kapott az Uniótól, mint Magyarország, Horvátország és Szlovénia együtt, ami lehet, de amely országokat emleget, azoknak ezzel semmi baja. Egy árva szavuk sincs emiatt, csak nekünk, és azt is sejtjük, miért. Ezt is Orbán kezdte az Uniónak címzett kérdésével, miszerint „hol a pénz”?

Erről tudjuk, az a baja, hogy nem az ő zsebében, és azt is tudjuk, nem az ukránoknak adták, mint azt a Fidesz közkeletűen hazudja, hanem egyszerűen parkolópályán van bizonyos jogállami kifogások miatt, amin ezerrel dolgoznak. Bár nem táncolnak úgy, ahogyan Brüsszel fütyül, ami mellékszálnak tűnik most, de látjuk, mégis ide tartozik. Megjegyzendő, sem a szlovéneknek, sem a horvátoknak ilyesmi gondja nincs.

Hollik tehát – illetve a Fidesz – maga mellé rángatta őket a trutymóba. De az ilyesmi sem újdonság. Ahogyan Hollik következő pontja sem, ami az, hogy Ukrajna csatlakozása milyen sokba kerülne, és nettó befizetővé tenné Magyarországot, ami egészen egyszerűen nem igaz. Mindebből azért kitetszik, lehetne bármily makulátlan is az ukrán európai pedigré, mi mindenképpen találnánk rajta kifogást. Hogy van sapkája vagy nincs. Illetve: csak.

Ebből pedig az vonható le, hogy mi ezt semmiképp nem akarjuk, s ezt a nem akarást sem a Karmelitában, hanem a Kremlben döntötték el. Csak az a baj, hogy ezt egyre világosabban látja mindenki, Tusk pedig, aki nemsokára Lengyelország élén lesz Orbán engesztelhetetlen ellenfele, ki is mondta: Orbán Putyin kottájából játszik. Nem csoda, hogy ezek után egyetlenünk Argentínába röpült szövetséges után kajtatva.

Menczert ígértünk még, és szállítjuk is, bár nagy nóvumot tőle mindezek után ne várjunk, meg kell elégednünk a pitiáner aljassággal. Azt mondta a bukott sportriporterből Szijjártó bohócává avanzsált organizmus, hogy ez az ukrán nyelvtörvény nekik így nem elég. Tehát megint a sapkát, illetve annak hiányát fedezhetjük fel indoklásként, amiből szintén csak egy fakad, semmi nem jó nekünk, ami Putyinnak nem tetszik. Azaz a gond maga Ukrajna léte.

Más következtetést mindebből levonni nem lehet, ez azonban tragikus. Nem azért, mert ezek tapló dúvadak, hanem azért, mert a rossz oldalra álltak, a barbárságot választották a civilizáció helyett, és ezzel Magyarország jövőjét sodorják veszélybe. Illetve tehetjük már ezt az egészet múlt időbe is. A jövőnk már nem is veszélyben van, hanem eldőlt. Nem Hollik döntötte el, csak mutatja hol járunk. Valahol rohadt messze Európától, egy mellékvágányra félretolva.

Névjegy

Szombathelyi újságíró.

Posted in Egyéb
7 hozzászólás “Az ukránok sapkája
  1. Tom Sawyer szerint:

    Kedves Rezeda !

    Csak az éjjel ugrott még be Szarajevó mellé :
    Valóban, a Monarchia, és vele az egész 20. század (talán még a mának is) a sorsa már ott eldőlt amikor a magyar parlament egyszer nem volt hajlandó megadni a társnemzeteknek a jogait. Pedig az osztrákok belátták, többször napirendre is tűzték !
    Borzalmas dolgokat kértek ám ezek a nemzetiségek. Szabad nyelvhasználatot, hogy saját faluik városaik hivataljaiban saját embereik is dolgozhassanak, kapják vissza az 1905-ös „magyarosítás” elötti település neveiket, no meg hasonló szörnyűségeket. De szerencsére a mi akkori jó miniszterelnökeink (Tiszák) és kormányaik megvédték a szegény magyarokat a bestiáktól ! Jaa, egész Trianonig..

    Szóval lenne miből tanulnia a náci csürhének, meg persze nekünk is akik hagyjuk ismét ezt az eszement ámokfutást a gazember farizeus bandájának!
    Csupán csak ez jutott eszembe ezekről a idióta Hollik, Menczer féle marionett-bohócokról, és az Ukrán-EU szakkomentjeikről..

    • cyr45 szerint:

      Tom Sawyer, tökéletesen igazad van!

      Az akkori Magyarországhoz tartozó kisebbségek olyan fokon voltak lekezelve, elnyomva, és megalázva a magyar vezetés részéről, hogy egyáltalán nem csoda az, hogy SZÁMUKRA a trianoni döntés egyértelműen pozitív volt.
      Ha -anno- a magyar kormány olyan politikát folytatott volna, hogy JOBB lett volna nekik a magyar fennhatóság alatt élni, mint az anyaországukhoz (már, amelyiknek volt) visszakerülni, Trianon valószínűleg be sem következett volna, vagy legalabb is, nem ÚGY, ahogy történt!:-((

  2. polyvitaplex szerint:

    Menczer szerint alaposan tanulmányozni fogják a kisebbségi és nyelvhasználati törvényt, alapos munkára lehet számítani, hamar munka ritkán jó, ezt már Svédország NATO-csatlakozási kérelmének az elhúzódó megszavazásakor is meg lehetett tapasztalni.
    Eközben, és ez nem vicc, vidéken az a hír terjed, hogy a baloldal és az EU támogatásával Ukrajna Magyarország megtámadását tervezi.

  3. kovacs_ugynok szerint:

    Ezt a „hol a pénz?” költői kérdést az orbánnak, és az összes csivavájának naponta fel lehetne tenni. A kérdés azért költői, mert MI nagyon jól tudjuk hol a magyar adófizetők pénze. A NER lovagoknál és rokonságuknál, és rajtuk keresztül a fideszes politikusbűnözőknél, és az ő rokonságuknál, 60pusztán, 6tyúktavában, stb. Csak NEM az oktatásban, egészségügyben és az útjainkban, ahol amúgy nagy szükség lenne rá. :/

    • kovacs_ugynok szerint:

      Hiteltelen fideszes tolvaj maffiózók. Mindegy mit süketelnek, takarodjanak a magyar politikából! Örökre.

  4. kovacs_ugynok szerint:

    P.S.: Remélem lesz bejegyzés az orbán beteges vonzalmáról is, a baltás és láncfűrészes bűnözőkhöz…

  5. miki1950 szerint:

    Zelenszkij nyaka körül sajnos
    elkezdték szorítani azt a bizonyos hurkot az USA -ban és orbán „jóvoltából ” az EU – ban is.
    Zelenszkij tökéletesen tisztában van avval, hogy az uniós felvételi kritériumok egyik legfontosabbika a nemzeti kisebbségek helyzetének európai jogszabályok szerinti rendezése – anélkül alma a fa alatt.
    Még ráért volna vele, de úgy gondolhatta, ezzel a gesztussal félig -meddig kihúzhatja orbán alól a talajt és esélyt adhatott magának a beígért uniós pénz megítélésére.
    A putyin pincsik reakciói nem ebbe az irányába mutatnak, de láttunk már orbán karóján varjút.
    Az ET hó közepi produkciója megmutatja majd az Unió érdekérvényesítési képességét, ami viszont kihat majd a jövő júniusi EP – választás erőviszonyainak alakulására is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

*

Ismerd meg Rezedát!

1961 sok mindenről nevezetes, például German Sz. Tyitov őrnagy a Vosztok–2 űrhajó fedélzetén 17-szer megkerülte a Földet, és megkezdődött a berlini fal építése is. Ez rögtön születésem után történt, amely esemény alkalmas volt arra, hogy anyám felhőtlen szombathelyi örömét ne örökítsék meg az annalesek.

Mindezek után a bölcsőde, óvoda és a Petőfi Sándor Utcai Úttörő Csapat (498-as számú) hármas egysége határozta meg tudatom alakulását egy kilométerkővel, amikor egy napon – tíz évesen - neki nem láttam a kosárlabdázás nemes időtöltésének, ami későbben forgatta föl teljesen az életemet.

A Nagy Lajos Gimnáziumban okozott ez nehéz pillanatokat Heigl osztályfőnök úrnak és nekem is, aki időm nagy részét mindenféle ifiválogatott edzőtáborokban töltöttem, és csak akkor jöttek rá, hogy nem vagyok tök hülye, amikor egy kósza irodalom órán hibátlanul mondtam el J. A. Ódáját, pedig nem is volt föladva. Azóta birkózom a szavakkal.

És ez okozta azt is, hogy nem a TF-re indultam tovább - pedig nagyon vártak -, hanem a szombathelyi BDTF magyar-népművelés szakára, kizárólag levelezőn a kosárlabda miatt. Ezt aztán, ahogyan az meg volt írva, igen fiatalon hagytam abba körmendi és soproni kitérők után, és jól volt így.

El tudtam menni ugyanis segédfűtőnek, e négy év alatt pedig szakmányban olvastam napi tizenkét órákat a munkahelyemen, amely időtöltés nélkül nem lennék az, aki. Persze ehhez kellett a drága Lőrinzy Huba tanár úr is a főiskolán. Ő nem csak irodalomtörténetet oktatott, hanem valami sokkal többet tett velem, nélküle most nem kellene ezeket a sorokat írnom, ebben biztos vagyok.

Egyre hosszabbnak tűnő életem során voltam műszaki rajzoló, újságos és leveles postás, gondnok és kultúrház igazgató, segédfűtő és tanár. Amióta a média világa beszippantott, mint valami fekete lyuk, oda-vissza szenvedtem már az egészet. Írtam és tördeltem napilapot, szerkesztettem, írtam heti és havi lapokat, voltam televízió-főszerkesztő és műsorvezető, sőt, hetilap igazgatója is.

Közel száz adást élt meg egy rádiós műsorom, dolgoztam internetes portálnak, és mégis itt vagyok.

Csak azt nem tudom, hol.

Legutóbbi hozzászólások

Archívum