Putyin eltelten mosolyog

Édes volt, ahogyan Orbán meghívatta magát Svájcba, hogy ott új szintet lépjen az őrülete, amely abban manifesztálódott, hogy szerte Európában üldözik a konzervatív gondolkodást. És a kereszténységet is, hogy el ne feledjük, csak ez most épp nem említődött. Túl azon, hogy Orbánnak és eszméinek ma már (de lehet, hogy sohasem) az ég egy világon semmi köze nincsen a konzervativizmushoz, el kell fogadnunk, illetve és jobban mondva be kell látnunk, hogy a fasiszták manapság így nevezik magukat. Sőt, akkor is, amikor már kezdenek megnáculni. Ez egy ilyen eufemisztikus és ostoba világ.

Ezen az alapvetésen kívül nem is a világnézetek meghatározása az igazán fontos, hanem a fenyegetettség hangsúlyozása, ami védekezést kíván. De harcot minimum. Magyarországra a konzervativizmus üldözése úgy szivárog be az elmélet szerint, hogy a magyar ellenzéket, civileket, illetve most már azt is, aki csak úgy a bajusza alatt morog, külföldről pénzelik, s ha ezt nem is, de onnan irányítják és utasítgatják Orbán hatalmának (a szent konzervativizmusnak) megdöntésére, aki így megtámadva magát védekezni kényszerül. Erre szolgál a szuverenitásvédelmi törvény, illetve az ilyen névvel felállítani óhajtott hivatal is.

Amikor ezt az egészet kitalálták, még konkrétan a rajtuk kívül álló sajtó és az ellenzéki pártok megfélemlítése és kordában tartása volt a terv, most viszont már, amilyen formában megszavazni óhajtják, jóval szélesebb körű, kis túlzással már egy Facebook-kommentet is vizsgálhatnak, hogy az mennyire születhetett külföldi befolyásolásból. Ez esetben már arról sincs szó, hogy a vizsgált bejegyzésért kapott-e pénzt a delikvens, elég annyi is, ha a szellemiségében fölfedezik az idegen (nem „konzervatív” és nem „keresztény”) eszméket, és máris indulhat az eljárás, a végén esetleg börtön.

Három év, hogy el ne feledjük. És miközben ezeket írjuk, látjuk ám, ahogyan Putyin eltelten mosolyog, milyen hasznos példát mutatott kis tanítványának, akit úgy hívnak, hogy Orbán Viktor. Mindemellett ez már egyáltalán nem tréfadolog, mert például külföldi befolyásolásnak minősül az EU támogatása is, annak ellenére, hogy az ország formailag még benne van, de innen is látszik, lényegileg már egyáltalán nem, s ha ezt a törvény így és ebben a formában elfogadják, akkor nagy valószínűséggel újabb eljárást indítanak kies hazánk ellen. De ezzel eddig is kitörölhettük az arschunkat, Orbán pedig vigyorgott.

Nem mennénk végig tételesen, ki és miért érezheti magát fenyegetve a törvény által, mert voltaképp bárki, bárhol és bármikor, elég csak belengetni ezt a külföldi befolyásolást (s mint mondtuk, még csak pénzbéli támogatás sem szükséges hozzá), és máris indítják a vizsgálatot. Az ellenzék és mindenféle jogvédők már így, frissiben elmondták, hogy ez a törvény ebben a formában nemhogy az uniós jognak, de a magyar alkotmánynak (alaptörvény) sem felel meg, de az ilyesmi nem nagyon szokta zavarni a mi kis magyar fasisztáinkat, mint az ismeretes. De ha már azt az alaptörvény említettük, van itt még valami.

Nem jó hír azoknak, aki nem szeretik a diktatúrákat, de úgy tűnik, haladunk afelé, hogy a magyar honvédség mint olyan, Orbán magánhadserege legyen. Mert és ugyanis nem csak amiatt akarják módosítani a gránit szilárdságút megint, hogy a seregben egy tollvonással eltöröljék a szakszervezetet, hanem azért is, hogy a hadügyminiszter rendeletekkel azt tegyen vele, amit csak akar. Tehát maga Orbán, ha a kormányzati viszonyokat nézzük, és így állhat elő a NER-ben az a röhejes, ámde a maga módján félelmetes helyzet, hogy Orbán egy személyben lesz Putyin és Prigozsin is, legalábbis, ha jobban belegondolunk.

De ez csak a fecsegő felszín, játék úgymond a nevekkel, mert a lényeg a rendszer, amely egyre vadabb, és ekképp egyre inkább tombol vagy tombolni szeretne. Most már a saját maga által gyártott plakátokat is cenzúrázza – hogy az elmúlt napok témájához, a nemzeti konzultációhoz visszatérjünk -, amely plakáton a Soros-gyerek keze félreérthetően mutat az eredeti példányokon, ezért elkezdték átragasztani azokat immár a félresikerült kéz nélkül.  Nem lennénk a plakát készítőjének helyében, mert például máris ráfogható, hogy idegen befolyás alatt tervezte a nagy művet, ezért elküldték érte a nagy, fekete autót. Itt tartunk.

Névjegy

Szombathelyi újságíró.

Posted in Egyéb
8 hozzászólás “Putyin eltelten mosolyog
  1. kovacs_ugynok szerint:

    Most nincs kedvem megint megkeresni az Alaptörvény C cikkének a 2. pontját. Abban világosan le van írva, mi a teendő azzal aki kizárólagos hatalomra tör. Az meg kit érdekel, hogy a mi „kis magyar fasisztáink” mit csinálnak és mit nem. Ha a fidesz törvénytelenül működik fel kell oszlatni, meg kell szüntetni. Ha ez törvényes eszközökkel nem megy, akkor maradnak a törvénytelenek. Jelenleg maffiatörvények szerint működik az ország, a fidesz megszüntette a jogállamot.

    Apropó jogvédők. Azok is megérik a pénzüket! Ha itt jogállam lenne, akkor gyakorlatilag nem lenne munkájuk. Volt szerencsém élőben meghallgatni őket. Olyan összekacsintós helyzetértékelést utoljára talán az átkosban láttam. Addig jó az orbánéknak amíg mindenki aki bírálja, csak a szájalásig jut el. Ezzel párhuzamosan meg, mindenki másnak szar. :/

    • Anarchista szerint:

      Ebben teljesen egyetértünk. Tehát papíron máris van két „lázadó”. Csak hát a cseléd nép meg a lumpen prolik szeretik, hogy van nekik fasiszta apucijuk. Mert több millió magyar csak akkor igazodik el a világban, ha van egy tekintély személy akinek baj esetén fényesre nyalhatja a seggét. A vita csak abban van, hogy ki legyen a nyalni való segg hordozója.
      Ezért aztán a lázadás tétje sem az, hogy a szolgaság – szabadság, fejlődés – elmaradottság, felvilágosodás – babonás hit ellentétpárokból melyik határozza meg az életünket hanem csak az, hogy ki legyen az aki elveheti a szabadságunkat és/vagy elmaradottságban tarthat és/vagy babonás hiedelmeit ránk kényszerítheti. Ez így reménytelen ezért leléptem az országból, mielőtt minden elborít a sötétség…

  2. Tom Sawyer szerint:

    Kedves Rezeda !

    Akkor mégis csak igaz, hogy az a gyanús, aki nem gyanús ? 😉 Sajnos ami még 15 éve vicces volt, most már véresen komoly.
    Szóval soha nem hittem volna, hogy a Tanu világa visszajön mégegyszer. De hát tudtuk eddig is : így jár minden nemzet aki nem tanul a múltból..

  3. polyvitaplex szerint:

    Remélem, a 3 évet statáriálisan, rögtönítélő bíróság fogja kiszabni, mert az nem lenne jó, ha a szuverenitásellenes cselekmény elkövetése után csak hónapokkal, esetleg évekkel később születne jogerős ítélet (ahogyan az a köztörvényes ügyekben általában lenni szokott).
    Azt persze nem tudom, hogy hogyan állunk a börtönkapacitással, állítólag túlzsúfoltság van, a legjobb lenne mindenkinek otthon, a lakásában letölteni azt a kibaszott 3 évet.

  4. Tom Sawyer szerint:

    Ne haragudjatok, de aki eligazodik ebben, kérem világosítson fel.
    Szóval ha teszem azt a Soros Úr, vagy a fél Norvégia szerezne magyar állampolgárságot, vaagy mondjuk alapítana egy magyar céget, akkor már támogathatná a függetleneket ?? Mi különbség lenne a Lülü és a gazember csürhe társai féle maffia ,és azok között jogilag ?? Azt mégse mondhatják hogy igazolni kell 3 generáció elöttig az árja magyarságukat..Vagy mondhatják ?
    Komolyan kérdezem , aki tudja megírhatná!!

    • miki1950 szerint:

      Ne dőlj be a fidess hangzatos propagandájának, mégha törvényi mázzal öntik le, akkor se.
      Csak az alaptörvényükben meglévő fost melegítik fel, hogy szar váljék belőle.
      Ez azt jelenti, hogy a rogánra testált hatalom bárkit „törvényesen ” megfigyeljen, aki a legcsekélyebb mértékben veszélyeztetheti orbán hatalmát.
      Az eddigi intervallum alsó határát lenyomták, mi szerint a fidess két millióján kívül minden embert innentől megsasolnak.
      E célt szolgálja a fidess házról-házra járása, a regisztrációjuk pontosítása.
      Állampárti totális diktatúra
      majdnem kész.

    • kovacs_ugynok szerint:

      Mit nem értesz ezen? Az orbán maffia minden eszközt megragad, hogy pénzügyileg ellehetetlenítse az un. „ellenzéki” pártokat. Kezdve a Momentum visszatartott pénzeitől, a nem fideszes önkormányzatok kivéreztetéséig. Utóbbit a fidesz saját tapasztalatból kiindulva. Ugyanis 2002-2010 között a fideszes önkormányzatokon keresztül lopták ki a közpénzt az orbánéknak.

  5. Tom Sawyer szerint:

    Erre nem gondoltam , de logikusnak hangzik.
    Köszönöm.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

*

Ismerd meg Rezedát!

1961 sok mindenről nevezetes, például German Sz. Tyitov őrnagy a Vosztok–2 űrhajó fedélzetén 17-szer megkerülte a Földet, és megkezdődött a berlini fal építése is. Ez rögtön születésem után történt, amely esemény alkalmas volt arra, hogy anyám felhőtlen szombathelyi örömét ne örökítsék meg az annalesek.

Mindezek után a bölcsőde, óvoda és a Petőfi Sándor Utcai Úttörő Csapat (498-as számú) hármas egysége határozta meg tudatom alakulását egy kilométerkővel, amikor egy napon – tíz évesen - neki nem láttam a kosárlabdázás nemes időtöltésének, ami későbben forgatta föl teljesen az életemet.

A Nagy Lajos Gimnáziumban okozott ez nehéz pillanatokat Heigl osztályfőnök úrnak és nekem is, aki időm nagy részét mindenféle ifiválogatott edzőtáborokban töltöttem, és csak akkor jöttek rá, hogy nem vagyok tök hülye, amikor egy kósza irodalom órán hibátlanul mondtam el J. A. Ódáját, pedig nem is volt föladva. Azóta birkózom a szavakkal.

És ez okozta azt is, hogy nem a TF-re indultam tovább - pedig nagyon vártak -, hanem a szombathelyi BDTF magyar-népművelés szakára, kizárólag levelezőn a kosárlabda miatt. Ezt aztán, ahogyan az meg volt írva, igen fiatalon hagytam abba körmendi és soproni kitérők után, és jól volt így.

El tudtam menni ugyanis segédfűtőnek, e négy év alatt pedig szakmányban olvastam napi tizenkét órákat a munkahelyemen, amely időtöltés nélkül nem lennék az, aki. Persze ehhez kellett a drága Lőrinzy Huba tanár úr is a főiskolán. Ő nem csak irodalomtörténetet oktatott, hanem valami sokkal többet tett velem, nélküle most nem kellene ezeket a sorokat írnom, ebben biztos vagyok.

Egyre hosszabbnak tűnő életem során voltam műszaki rajzoló, újságos és leveles postás, gondnok és kultúrház igazgató, segédfűtő és tanár. Amióta a média világa beszippantott, mint valami fekete lyuk, oda-vissza szenvedtem már az egészet. Írtam és tördeltem napilapot, szerkesztettem, írtam heti és havi lapokat, voltam televízió-főszerkesztő és műsorvezető, sőt, hetilap igazgatója is.

Közel száz adást élt meg egy rádiós műsorom, dolgoztam internetes portálnak, és mégis itt vagyok.

Csak azt nem tudom, hol.

Legutóbbi hozzászólások

Archívum