Szegény, naiv Európai Bizottság

Már megemlékeztünk a nemzeti konzultációs téboly újólagos kitöréséről, ami ezúttal nagy valószínűséggel minden eddigit felülmúl. Bekerül a postaládába, folyik a médiából, és az utcán is megjelent a szokásos kék óriásplakátok formájában. Arról is szóltunk, Deutsch Tamás volt annyira hülye, hogy külön is felhívta az EP képviselőinek figyelmét a magyar bolondokházára, nem mintha ők maguktól ne értesülhettek volna róla, mint bizonyára tudomásukra is jutott ez az elképesztő zűrzavar, amit ez a csürhe generál.

Mindez csak azért különösen delikát, mert azt nagy valószínűséggel Deutsch Tamás, így az összes fideszes és fideszista tudja, hogy az ebben a konzultációban foglaltak szemenszedett hazugságok azzal a céllal, hogy az arra fogékony magyar nép, ha lehet, még hülyébb legyen, és így ezekre szavazzon. Mindenki tudja, hogy hazudnak, a magyar nép másik halmaza viszont, amelyik nem bávatag, és nem szorongat Orbán Viktor álávjú táblákat, már annyira belefáradt ebbe az egészbe, hogy lassan szava sincs semmire.

Tudomásul veszi a megváltoztathatatlant. Deutsch Tamás már csak azért is csökkent értelmű volt ezzel a figyelemfelhívással, mert azt is tudhatta, nem csak Európa választott képviselői tudják meg, mi folyik itt minálunk, hanem szinte mindenki, még az is, akinek igazán nem is kellene. Például az Európai Bizottság, amelynek szóvivője nyilatkozott is egészen halk hangon. Azt mondta, hogy „a magyar nemzeti konzultációban szereplő állítások teljességgel valótlanok, ugyanakkor Brüsszel nem tervezi ellenkampány indítását”.

Ez utóbbiba bele sem gondolunk, mert nem tudjuk, hogyan képzelnék a levelezést, egyebet, ellenkampánynak éppen elég, ha nem küldik a pénzt, ez meg már úgyis zajlik, és ezek után a nem cselekvés folyamata folytatódni is fog. Tehát Navracsics sírdogálva hazamehet, szükség rá jelenlegi funkciójában szükség itt már nem lesz. De nem is ez, hanem amit a szóvivő, bizonyos Eric Mamer még ráadásnak mondott. Ebből tetszik ki, hogy ez a Brüsszel tudja azt, mi történik Magyarországon, arról azonban fingja sincs, ami itt folyik.

Mamer úr, mint valami naiv óvodás, úgy nyilatkozott, hogy azért nem indítanak ellenkampányt a hazugságözönnel szemben, mert mint mondta, „hisz a magyar lakosság intelligenciájában és egyúttal felkért minden érdeklődőt, hogy a Bizottság különböző dokumentumaiból, vagy a kapcsolattartó személyeken keresztül szerezzen be hiteles információkat arról, hogy mit tesz és mit nem tesz az Európai Bizottság”. Eltátjuk ekkor a szájunkat, midőn elképzeljük mindannyiunk Mária nénijét, aki tájékozódik az EB dokumentumaiban és -ból.

Illetve a kapcsolattartó személyen keresztül, amely Mária néni esetében a plébános vagy a Fidesz egy mini gauleitere, igyekszik hiteles információkat beszerezni. Nem tudjuk, Mamer úr honnan szedi az ismereteit a magyar nép szellemi állapotáról és a közügyek felől való érdeklődéséről, de azt kell feltételeznünk, hogy őt nagyon csúnyán, éspedig galádul becsapták. Innen azt a következtetést tudjuk csupán levonni, hogy a magyar nép és Európa, amely most brüsszeli gúnyában van, egészen egyszerűen nem kompatibilis.

De ez a ráismerés, illetve ez a brüsszeli naivitás a magyarázat egyben arra is, hogyan fajulhattak idáig a dolgok. Hogy Orbán most (is) képen köpi ezt a Brüsszelt, mire ők arra kérik a bugris magyarokat, tájékozódjanak afelől, nem is jogosan köpködi őket a magyar tahó. Ahelyett, hogy képen vágnák. De a jelek szerint nem tanulják meg ezt a leckét még most sem, hogy Orbánnal úriember módján bánni nem lehet, és nem látják meg annak az igazi okát is, miért győz kétharmadokkal folyamatosan. Hogy mit művelt a saját népével.

Mindemellett az is látszik a szóvivő megnyilvánulásából, hogy ők már ugyanúgy, ahogyan az országon belül a józanabbja, halálosan unják Orbánt, és már erre sem nagyon reagálnak, viszont, mint kitetszik, tenni ellene nem tudnak vagy már nem is akarnak. Tájékozódjon a magyar, ha tudni akarja az igazat – hagyja ránk a döntést az EU jóságosan, és ezzel olyan állapotba taszítja a szellemi nyomorék bávatagokat, mint amikor az éhező már a repülőről ledobott segélycsomagért sem megy el, hanem ott döglik meg. Ő is megérdemli. Mi is.  

Névjegy

Szombathelyi újságíró.

Posted in Egyéb
6 hozzászólás “Szegény, naiv Európai Bizottság
  1. kovacs_ugynok szerint:

    Pedig ezek nagyon komoly dolgot. Mindig van a történelemben amikor a semmittevés kollektív bűnösségbe torkollott. A legfrissebb példa is itt van a szemünk előtt intő jelként. A gázai terroristák és a gázai jóemberek kapcsolata. Egész Gáza meg lett büntetve és porig rombolva, azért amit az onnan származó terroristák elkövettek. Az ENSZ persze pampog, de cuzammen nem sokan sajnálják őket. Szóval, ezt csak azért hoztam elő, hogy lassan tenni kéne valamit, az országot uraló bűnözők ellen, vagy előbb-utóbb itt mindenkinek szar lesz. Ami épp olan biztos, mint a halál, és az adók. A fotelforradalmárkodás nem visz már előbbre. :/

  2. polyvitaplex szerint:

    Nem tudom, hogy naivitás-e ez vagy meg van kötve a kezük, esetleg nem érdeke az Uniónak a komolyabb válasz.
    Csak sajnos a halogatásoknak is köszönhető a kibaszott szuverenitástörvény, az általános rosszkedv, meg a fölöslegességtudat is (ami a felelősségtudat ellentéte).

  3. Ultron szerint:

    A magyar lakosság már 13 végtelenül hosszú esztendeje folyamatosan bizonyítja az intelligenciáját…
    Ha ezt ez a Mamer tényleg komolyan gondolta, akkor legalább olyan hülye, mint a fidesz szavazói.

    Bár az ilyen röhejes nyilatkozatokat hallva egyre inkább az az érzésem, az EU nem naiv, hanem céltudatosan asszisztál az ország tönkretételéhez, fű alatt csepegteti a lóvét ezeknek a férgeknek, miközben játssza a tehetetlen barmot. Néha egy kis műbalhé, hogy meglegyen a látszat, de egy szájba tekert gyufaszálat sem tesz keresztbe a nyomorgó, szép lassan fasiszta diktatúrává váló tagország érdekében. A pénzek állítólagos visszatartása is csak a lakosságot bünteti, miközben a párt köszöni, remekül van és akadály nélkül építgeti a II. náci birodalmat.

    Én már egyik félnek sem hiszek. Már csak azt várom, mikor derül ki, hogy Hadházy is csak egy kamu fidesz báb, aztán részemről végleg elengedem ezt az egészet.

  4. miki1950 szerint:

    Természetesen az EU- ban nem hülyék dolgoznak, beleértve a szóvívőt is, ebben Rezeda téved.
    Egy nem európai kihívásra a szóvivőnek muszáj európai hangon válaszolnia, jóllehet magában elküldte orbánt oda, ahonnét jött.
    A kovács-félék így is betámadták, holott annál intelligensebb választ kitalálni már nem lehet, mint ahogy ő reagált.
    Az EB megteszi amit az uniós jog megenged, azt azonban nem várhatjuk el, hogy a magyarok helyett majd megoldják az ő nagy problémájukat – ahhoz se joguk, se akaratuk, se kompetenciájuk nincsen.
    A demokratikus rendszerek hatáskörei korlátozottak, a diktatúrák lehetőségei azonban szinte korlátlanok, azért mehetnek el pofátlanul a betonfalig – ennek vagyunk most alanyai, elszenvedői, vesztesei.

    • kovacs_ugynok szerint:

      A kovácszolika nem véletlenül kapta meg az ff jelzőt. Van valahol egy kép is ahol az ismeretlen szerző egy makkot fotosoppolt a feje tetejére, és nem a mókus őrs jelvényéről van szó. Már elég régi a kép. A helyzet nála változatlan.

  5. Tom Sawyer szerint:

    Kedves Rezeda !

    Naa végre nem maradunk most se Sorosék nélkül de remélem komoly, mert viccnek elég durva lenne! Különben a magam részéről kimondottan örülök , hogy lehetőségem lesz elmondani a véleményem.. 🤣🤣🤪

    Ui.: ugyan miért indítana , es főleg kinek hol ellenkampányt az EU ha a birka magyaroknak ez kell ??

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

*

Ismerd meg Rezedát!

1961 sok mindenről nevezetes, például German Sz. Tyitov őrnagy a Vosztok–2 űrhajó fedélzetén 17-szer megkerülte a Földet, és megkezdődött a berlini fal építése is. Ez rögtön születésem után történt, amely esemény alkalmas volt arra, hogy anyám felhőtlen szombathelyi örömét ne örökítsék meg az annalesek.

Mindezek után a bölcsőde, óvoda és a Petőfi Sándor Utcai Úttörő Csapat (498-as számú) hármas egysége határozta meg tudatom alakulását egy kilométerkővel, amikor egy napon – tíz évesen - neki nem láttam a kosárlabdázás nemes időtöltésének, ami későbben forgatta föl teljesen az életemet.

A Nagy Lajos Gimnáziumban okozott ez nehéz pillanatokat Heigl osztályfőnök úrnak és nekem is, aki időm nagy részét mindenféle ifiválogatott edzőtáborokban töltöttem, és csak akkor jöttek rá, hogy nem vagyok tök hülye, amikor egy kósza irodalom órán hibátlanul mondtam el J. A. Ódáját, pedig nem is volt föladva. Azóta birkózom a szavakkal.

És ez okozta azt is, hogy nem a TF-re indultam tovább - pedig nagyon vártak -, hanem a szombathelyi BDTF magyar-népművelés szakára, kizárólag levelezőn a kosárlabda miatt. Ezt aztán, ahogyan az meg volt írva, igen fiatalon hagytam abba körmendi és soproni kitérők után, és jól volt így.

El tudtam menni ugyanis segédfűtőnek, e négy év alatt pedig szakmányban olvastam napi tizenkét órákat a munkahelyemen, amely időtöltés nélkül nem lennék az, aki. Persze ehhez kellett a drága Lőrinzy Huba tanár úr is a főiskolán. Ő nem csak irodalomtörténetet oktatott, hanem valami sokkal többet tett velem, nélküle most nem kellene ezeket a sorokat írnom, ebben biztos vagyok.

Egyre hosszabbnak tűnő életem során voltam műszaki rajzoló, újságos és leveles postás, gondnok és kultúrház igazgató, segédfűtő és tanár. Amióta a média világa beszippantott, mint valami fekete lyuk, oda-vissza szenvedtem már az egészet. Írtam és tördeltem napilapot, szerkesztettem, írtam heti és havi lapokat, voltam televízió-főszerkesztő és műsorvezető, sőt, hetilap igazgatója is.

Közel száz adást élt meg egy rádiós műsorom, dolgoztam internetes portálnak, és mégis itt vagyok.

Csak azt nem tudom, hol.

Legutóbbi hozzászólások

Archívum