Orbán háborút hirdetett Magyarország ellen

Van annak valami diszkrét bája, ahogyan a Fidesz-frakció elbarikádozza magát, frissen telepített térfigyelőkkel, kutyás rendőrökkel, TEK-kel és a kiskutya kunkori farkával védekezik a bátor százharmincvalamennyi. De ehhez szokva vagyunk. És ahhoz is, hogy az ilyen események közpénzből felújított szállodában zajlanak, ahol a bátorak szintén közpénzből pár tízmilliót elköltenek. De mindez mellékszál. Mint ahogyan az is, hogy milyen módon osztogatták maguknak a százmilliárdokat törvényt hozva rá, hogy ne legyen törvénytelen.

Minden érdektelenné válik, amíg ezeket a bajokat vagyonelkobzással nem lehet orvosolni, odáig azonban nehéz út vezet, vagy pedig semmilyen, ha Orbán szája íze szerint alakulnak a dolgok. Márpedig nagy valószínűséggel Orbán Viktor megőrült, és senki ne mondja most már, hogy ez csak taktika és terelés, mert ott, az esztergomi, hermetikusan lezárt tébolydában olyan előadást rittyentett, amellyel háborút hirdetett nemcsak a világ, hanem immár Magyarország Fideszen kívüli része ellen is. Minden és mindenki ellen, kivétel nélkül.

Ilyképp mindez egyenes folytatása volt Kövér minapi delirálásának, hogy ők volnának az ország jobbik része. Mielőtt előadnánk Orbán iszonytató gondolatait, úgy csendben megkérdeznénk azért a bátorakat, a frakciót, a képviselőket egyesével, hogy ők is úgy gondolják-e, mint Orbán, vagy van azért némi önálló képük a világról, s ha netán volna ilyen, akkor annak miért nem adnak hangot. Egyáltalán meddig kísérik útján a diktátorságba beleőrülő vezérüket, s ha a végtelenségig, akkor van-e lelkiismeretük, vagy gondolnak-e a saját gyerekükre.

Mindezek után mindenféle kommentár nélkül idézzük Orbán hagymázas álmait. Azért nem fűzünk hozzá megjegyzéseket, mert önmagukban megállnak, minden külön magyarázat nélkül látszik róluk, hogy közük nincs a valósághoz. Ami miatt – jobb meggyőződésünk ellenére – bővebben foglalkozunk egy Orbán-tirádával, az az a sajnálatos tény, hogy az uszítás új fokát véljük felfedezni benne. Olyan hangokat, ami után Néró fölgyújtotta Rómát, illetve Hitler bácsi azon ideáját, hogy a német nép vagy vele győz, vagy megdöglik. Más kimenetel nincs.

Orbánnak sem a jelek szerint. Ezért még egyszer utalnék a bátorakra, akik a közelébe férkőzhetnek, s akik – talán – megállíthatnák, de nagy valószínűséggel ehelyett meg is tapsolják a tébolyodottat. Ilyeneket mondott Orbán tehát: „Magyarország ellenfelei a háború okozta válságot akarják felhasználni arra, hogy visszalökjék hazánkat a Gyurcsány-korszakba, amikor a magyarok sorsáról külföldön döntöttek.” – „A globalistáknak az Európai Bizottság és az amerikai elnök kell, az oda vezető úton pedig Magyarország a tüske a köröm alatt”.

„Az idei évnek hatalmas tétje van, ugyanis a Soros-birodalom, megerősítve a kormányzó amerikai demokratákkal, Góliátként indít támadást az európai országok többségében a jobboldali média és sokszor pénz nélkül politizáló lelkes nemzeti pártok ellen.”  – „A globális elit hívei nemcsak a brüsszeli elit vagy az amerikai demokraták soraiban vannak, hanem egy sor magyarországi településen is, gondoljunk csak például az irányítás nélküli Budapestre, ahol dugók, piszok és káosz uralkodik.”

„Vagy ott vannak az álcivilek és a magukat függetlennek mondó helyi médiumok, melyek a semmiből jöttek, és céljuk a feszültségkeltés és riogatás a nemzeti érzelmű önkormányzatok ellen.” – „Nyilvánvaló jogsértéssel tartják vissza a Magyarországnak járó forrásokat, miközben arra kényszerítenek bennünket, hogy fizessünk Ukrajnának.” – „Ki akarják csavarni a kezünkből azokat a szabályozó eszközöket, melyekkel a családokat védjük.” – „Magyarország a legszabadabb ország…” 

Ne hagyjuk, hogy a magyarok sorsáról külföldön döntsenek!… az idei év arról fog szólni, hogy Magyarországot térdre akarják kényszeríteni ellenfelei, akik elvennék hazánk szuverenitását…” – Innentől teljesen fölösleges folytatni. Tehát egy fölhívással fordulunk azokhoz, akiket illet: állítsátok meg Arturo Uit. Ugyanis ezek az idézett szavak a vég szavai. Ám sajnálatos módon nem azé, aki teleokádja vele a világot, hanem ezek Magyarország végének szavai, ahogyan végleg süllyed el Orbán bűzös mocsarába. Gondoljátok meg ezt.

Névjegy

Szombathelyi újságíró.

Posted in Egyéb
6 hozzászólás “Orbán háborút hirdetett Magyarország ellen
  1. kovacs_ugynok szerint:

    Kedves Rezeda! Már többször beidéztem a megoldást, Magyarország Alaptörvényének C. cikkének a (2) pontját. Ami szerint aki kizárólagos hatalomra tör Magyarországon, az ellen bárkinek nemcsak joga, hanem kötelessége is fellépni törvényes eszközökkel. Nyilván, mert ha már nem törvényes eszközökkel kellene fellépni, akkor bármiféle törvény érvényét veszti.

    A 135 „bátor” ennek ékes bizonyítéka. Ami szerint nem a parlamenti képviselők választják a miniszterelnököt, hanem az orbán válogatja ki a hozzá hű embereket parlamenti képviselőknek. Ettől még persze tükörbe nézhetnének, és elszégyellhetnék magukat. Aztán az orbán helyett mást kereshetnének. Mondjuk valami szakértőt, ha még akad ilyen.

    A rogáni propaganda szerint, amit nem szégyellenek a kommentfalakon megjelenő trolljaik is folyton szajkózni, „a fidesz a legjobb választás, mert az összes többi párt ennél rosszabb lenne”. Ja, persze, csak érvek nincsenek mellette. Ahogy az orbán is csak dumál, bla-bla-bla, nyomatja az agymosó propagandát, és leragadt a gyurcsányozásnál, sorosozásnál. Már nekem kényelmetlen baszki, hogy ilyen böszme módon akar hülyének nézni. Csak hát én nem fideszdrukker vagyok, hanem továbbtanultam.

    Az ostobenkó gyurcsányozáshoz meg csak annyit, hogy az MSZP az utolsó 2 ciklusa alatt 3db miniszterelnököt fogyasztott el. Ezek közül az egyik volt csak a gyurcsány. Csak szerencsétlen ember elkövetett egy oltári nagy hibát! Lemosta a porondról az orbánt a miniszterelnök jelölti vitában. Nem is szavazták akkor meg a fideszt. Azóta mint tudjuk az orbán nem vitázik. Vajon miért nem? Azért mert AL-KAL-MAT-LAN az ország vezetésére. Pont. Nem siránkozni kéne, hanem minden törvényes eszközzel (még) eltávolítani az orbánt és a bandáját, még a politika közelébe se engedni többet soha az életükben. Rajtam nem múlik. :/

  2. miki1950 szerint:

    Retteg a teljhatalmú diktátor, kezd tudatosulni benne, hogy a mozgástere a O-hoz konvergál és csak egy zsákutca végén üvöltheti bele a világba vélt s valós sérelmeit.
    Két út maradt számára.
    Visszatérni 2010 -hez, vagy …. ezt inkább nem írom ide.

    • Kalifaszi Guszti szerint:

      A csüngőhasú csutinak már régen aktuális lenne Kövér L. et. 2002. március 23-án elhangzott ajánlata.

    • abramovics szerint:

      jó helyen kapisgálsz!
      .
      tegyünk először egy alapvetést!
      a csuti geci 2010-ben a választásokat követően azonnal megdöntötte a demokratikus jogállamot magyarországon
      ha és amennyiben ebben egyet tudunk érteni, akkor folytassuk, ha nem akkor nekünk nincs dolgunk egymással! egészen pontosan neked valaki mással másokkal van dolgod, nem a demokratikus jogállam mellet elkötelezett demokratákkal.
      tehát, ha az alapvetésben egyetértettünk, akkor azt is ki kell mondani, hogy minden, ami 2010 után, a mai napig folyamatosan történt itt ebben a lavórban európa közepén, az nem képezi részét a demokratikus jogállami magyarország történelmének, ebből következően illegitim!
      s itt értünk a te jó kapisgálásáodhoz, mert a demokratikus jogállam helyreállításához először vissza kell térni egy a 2010-es választásokat megelőző demokratikus jogállami állapothoz, s abból kell levezetni a demokratikus jogállam helyreállítását magyarországon!
      a szerző maga sem képes ezt megérteni, felfogni, hiszen olyanokat delirál, hogy „törvényt hozva rá, hogy ne legyen törvénytelen”, ami egyszerűen döbbenetes mértékű idiotizmus, hiszen a demokratikus jogállam szempontjából nézve ezek mind illegitim valamik, nem törvények. lehet, egy diktatúrában, amiben élünk 2010 óta ezeket törvényeknek nevezik,
      .
      DE
      .
      nem azok a demokratikus jogállam szempontjából nézve.
      tehát, a megoldás a
      RADIKÁLIS DEMOKRASTÁK
      akiknek az anyaga 2010 második fele óta fent van a világhálón, olvasható, változatlan formában, tartalommal.
      beírod a gugliba
      RADIKÁLIS DEMOKRATÁK
      és a kolozsvári szalonna bemutatkozunk rovatában megtalálod a szerkesztett, ám nem teljesen kiherélt változatát.
      amennyiben az eredeire vagy kíváncsi, akkor elsopontradikalispontdemokratakkukacdzyímélpontkom
      válaszolunk
      .
      .
      abramovics voltam, s vagyok
      .
      .
      Ps.: két dolog
      míg a csuti geci uralkodik, addig nem vagyok hajlandó nagybetűvel kiírni a magyarország szót
      a másik, vélhetően a szerző-blogtulajdonos ki fogja törölni eme kommentet a szólásszabadság, a demokrácia legjobb példájaként, amúgy csuti gecista módra

  3. Tom Sawyer szerint:

    Kedves Rezeda, kedves fele-barátaim !

    Az egyértelmű, hogy megháborodott az Ipse, üldözik a démonjai.. Innentől a teljes sötétségig visz az útja. Sokat tett érte, nehéz sajnálni, viszont módfelett tanulságos.
    A bátorak viszont jó kérdés. Egyet ismerek jól, vagyis csak azt hittem. Azon kevés a csürhéből akinek nem föcsög a nyála. Becsületes tanár családból, aztán látod.. 🙃 Gyáva ? Elvakult ? Becsapták, megvezették ? Vagy csak nem tud a 30 ezüstre nemet mondani ? Mentség : Már szabadkozik, ha „barátok” közt van. Tudja jól, a bélyeg rajta marad.
    Dee pont az ilyenek miatt tud ez az őrült szétverni mindent . És borzasztóan sajnálom, mert látom hogyan rágja szét ez az elfajzott náci dogma az épp lelket is ha hagyja magát. Mint a rák..
    És ezen a mocsok idiótán ezt is számon kellene kérni, amit művelt, művel a fiatalokkal ! Ez a megtestesült gonosz állítom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

*

Ismerd meg Rezedát!

1961 sok mindenről nevezetes, például German Sz. Tyitov őrnagy a Vosztok–2 űrhajó fedélzetén 17-szer megkerülte a Földet, és megkezdődött a berlini fal építése is. Ez rögtön születésem után történt, amely esemény alkalmas volt arra, hogy anyám felhőtlen szombathelyi örömét ne örökítsék meg az annalesek.

Mindezek után a bölcsőde, óvoda és a Petőfi Sándor Utcai Úttörő Csapat (498-as számú) hármas egysége határozta meg tudatom alakulását egy kilométerkővel, amikor egy napon – tíz évesen - neki nem láttam a kosárlabdázás nemes időtöltésének, ami későbben forgatta föl teljesen az életemet.

A Nagy Lajos Gimnáziumban okozott ez nehéz pillanatokat Heigl osztályfőnök úrnak és nekem is, aki időm nagy részét mindenféle ifiválogatott edzőtáborokban töltöttem, és csak akkor jöttek rá, hogy nem vagyok tök hülye, amikor egy kósza irodalom órán hibátlanul mondtam el J. A. Ódáját, pedig nem is volt föladva. Azóta birkózom a szavakkal.

És ez okozta azt is, hogy nem a TF-re indultam tovább - pedig nagyon vártak -, hanem a szombathelyi BDTF magyar-népművelés szakára, kizárólag levelezőn a kosárlabda miatt. Ezt aztán, ahogyan az meg volt írva, igen fiatalon hagytam abba körmendi és soproni kitérők után, és jól volt így.

El tudtam menni ugyanis segédfűtőnek, e négy év alatt pedig szakmányban olvastam napi tizenkét órákat a munkahelyemen, amely időtöltés nélkül nem lennék az, aki. Persze ehhez kellett a drága Lőrinzy Huba tanár úr is a főiskolán. Ő nem csak irodalomtörténetet oktatott, hanem valami sokkal többet tett velem, nélküle most nem kellene ezeket a sorokat írnom, ebben biztos vagyok.

Egyre hosszabbnak tűnő életem során voltam műszaki rajzoló, újságos és leveles postás, gondnok és kultúrház igazgató, segédfűtő és tanár. Amióta a média világa beszippantott, mint valami fekete lyuk, oda-vissza szenvedtem már az egészet. Írtam és tördeltem napilapot, szerkesztettem, írtam heti és havi lapokat, voltam televízió-főszerkesztő és műsorvezető, sőt, hetilap igazgatója is.

Közel száz adást élt meg egy rádiós műsorom, dolgoztam internetes portálnak, és mégis itt vagyok.

Csak azt nem tudom, hol.

Legutóbbi hozzászólások

Archívum