Legyél rossz te is

Kövér László azt találta mondani Bayer tagkönyv műsorában, hogy „Magyarország jobbik fele gyűlt a Fidesz köré az elmúlt három évtizedben, és az tartja hatalomban tizenhárom éve”. Továbbá még abbéli félelmeinek is hangot adott ugyanitt: „Ha egyszer veszítünk, akkor mindent elveszítünk… Nekünk van istenünk, hazánk, családunk, mi mindent el tudunk veszíteni”. – Ezzel a két állítással behatóbban kell foglalkoznunk, mert bár ugyan közkeletűen ma már elég kevesen tartják normálisnak Kövér elvtársat, e két mondatban van ráció, mégpedig olyan, amely a Fidesz leglényegére mutat.

Tehát nem árt, ha ismerjük, és beszélünk róla fideszes szavazópolgár ismerőseinknek is – ha van valakinek olyan -, mert hasznos, ha ők is tisztán látnak. Legyenek önök is hályogkovácsok, ha már az „ellenzéki” politikusok nem végzik el ezt a munkát. Mielőtt azonban nekilátnánk boncolgatni a pedellus gőzös gondolatait, abban megnyugodhatunk, milyen jó nekünk, hogy ezúttal nem javasolt szöget, gerendát, kötelet, amire, illetve amelyek segítségével egy dohos pincében fölköthetnénk magunkat. Ez több mint húsz éve hangzott el, s azóta – mint kitetszik – a vén komcsi elképzelései finomodtak.

Tán azért, mert két évtizede még nem „veszíthettek el mindent”, akkor még csak a hatalomért tepertek, de azt azóta olyan alaposan megkaparintották, hogy már egyáltalán nem áll szándékukban elengedni. S ebben segédkezik nekik Magyarország jobbik része. Ez lesz tehát a kályhánk máma, ahonnan a táncunk elindul, hogy mennyien vannak a jobbik részek, s nem mellesleg mifélék ők. Ugyanakkor szükségszerűen az is ide tartozik, mekkora az a halmaz, amely ezek szerint „rossz”, és ők minéműek, tehát miért nem felelnek meg a Fidesz elképzeléseinek, mint ideális talpasok. Érdekes dolgok ezek.

A fasiszták fix szavazóbázisa jó esetben és maximum hárommillió organizmus – de már sokkal kevesebből is hoztak ki kétharmadot -, akik közé a rendszer haszonélvezői, ugyanakkor valami ismeretlen késztetés miatt a legszegényebbek, illetve a megvezetett hülyék tartoznak. Ez így eléggé furcsa elegy, de rájuk mondja Kövér, hogy ők volnának az ország „jobbik része”, amiből viszont az fakad, amit amúgy is látunk, hogy az ország gyalázatos állapotban van, a végeredmény innen nézve tehát meglehetősen lehangoló. A jobbik rész funkciója a gőzös gondolat másik felén az, hogy a Fideszt hatalomban tartsa.

No most, jobb helyeken a szavazópolgár, amikor behúzza azt a nyüves ikszet, leginkább arra gondol, mely politikai erő képes úgy érette dolgozni, hogy neki jó vagy valamivel jobb legyen. A magyarországi tapasztalatok viszont azt mutatják, itt a Fidesz szavazóinak ilyen önös érdekei nincsenek, itt az mozgatja a tollat, hogy csak a Fidesz, függetlenül attól, hogy az magának az egyénnek jó-e. Ritka az ilyen ország, amelynek ennyire hülyék a lakói, de ez a miénk ilyen. Főleg akkor figyelemre méltó mindez, hogy az a halmaz, amelyik rühelli ezt a bagázst, jóval népesebb, de ez valahogyan soha nem látszik meg a végeredményen.

De nem csak a választási rendszer furcsaságai, hanem más okok miatt is. Illenék azonban arra felhívni ezen ellenhalmaz tagjait, minek tartja őket a hatalom, és ezt azzal mutathatnánk meg nekik, ha azt nézzük, mit veszíthet Kövér, „ha egyszer veszít”, tehát istent, hazát és családot, amivel arra utal, hogy akik szerinte rosszak, azoknak ilyenje nincsen, ergo egészen cizelláltan állatozza le őket a pedellus. Mert mondtuk, hogy bár demens, de azért fejlődött a hosszú idő alatt. Irántunk érzett utálata finomodott és mélyebb lett, voltaképp, ha igazán belegondolunk, kies hazánk nagyobbik része az ő számára nem is létezik.

Már nem, hogy nem magyar, nincsen is. Se hazája, se családja, se istene, amit más korokban untermensch jelzővel illettek, de Kövér annyira azért normális, hogy bár így gondolja, de -egyelőre – nem mondja ki. Ám az az idő is eljöhet egyszer, ha a hatalom elveszítése miatti iszonyat elhatalmasodik, akkor jön majd Budaházy és csapata. Mindebben addig is az a szomorúan elborzasztó, hogy akiben pislákol némi morál, valamennyi ész, aki még önmagára, mint személyiségre gondol, az nem megfelelő, az az ország rosszabbik része. S hiába vannak ezek többen, hallgatagon semmire sem mennek.

Mi a teendő? – kérdezte annak idején Lenin apánk, és kérdezzük az ő nyomán mi is, bár teljesen más előjellel. Babramunkát tudnánk javasolni. Mert és ugyanis az mára világos, hogy lantkíséretű, szónoklatos gyűlések a városok terein sehová sem vezetnek, azaz, a falvakban a kocsmákban – amelyek úgy-ahogy még működő intézmények – egyesével kell megmutatni a talpasoknak, mire szolgál az ő életük a Fidesz számára: „hatalomban tartani”. S ha pislákol még némi önbecsülés a megalázottakban és megnyomorítottakban, akkor (de csakis akkor) van esély arra, hogy majdnem mindenki rossz legyen Kövérnek. Ez a teendő.

Névjegy

Szombathelyi újságíró.

Posted in Egyéb
9 hozzászólás “Legyél rossz te is
 1. kovacs_ugynok szerint:

  Mindeközben…

  „Megszólalt a svéd oktatófilmet sugárzó közszolgálati csatorna vezetője”
  https://hvg.hu/itthon/20230919_Megszolalt_a_sved_oktatofilmet_sugarzo_kozszolgalati_csatorna_vezetoje

  Hazug fideszest, a kötéllacával az élen, könnyebb utolérni mint egy lebénult palotapincsit. Hiába, ez a XXI. század, az internet kora. Aki meg rest tájékozódni…, az rohadjon meg a fideszre leadott szavazatával együtt! :/

  • kovacs_ugynok szerint:

   Apropó! Ugye az is megvan, hogy annak a(z állítólagos) 3 millió fideszre leadott szavazatnak körülbelül a 10%-a HTM levélszavazat volt. Ahol 95%-os arány volt a fideszes voks. Persze nem volt csalás, neeem, de az újabb 2/3 is ezen múlt. :/

 2. Bogomil szerint:

  „…akik közé a rendszer haszonélvezői, ugyanakkor valami ismeretlen késztetés miatt a legszegényebbek, illetve a megvezetett hülyék tartoznak…” A rendszer haszonélvezőinek voksa nem igényel magyarázatot, a legszegényebbek pedig főként azért szavaznak a Fideszre, mert félnek a bizonytalanságtól és attól hogy esetleg még rosszabb lehet nekik. Emellett nem látnak meggyőzően és megalapozottan jobbat ígérő ellenzéki kínálatot sem.

  • kovacs_ugynok szerint:

   Persze, most jöttem a templomból.

   Azért szavaznak a fideszre, mert folyamatosan ömlik a propaganda az országos, hagyományos terjesztésű médiából, keltik a gyűlöletet az un. ellenzék ellen, miközben az un. ellenzék véleményének nem adnak helyt, miközben a fideszes disznóságokat elhallgatják.

   Fogalmam sincs, akik azon elmélkednek, hogy miért szavaznak ennyien a fideszre, pont a lényeget szokták kifelejteni a képletből. Lehet ennek is megvan az oka. Mondjuk, pont a fidesznek készítik ezeket az „elemzéseket”?

 3. kéménczy kalman Jozsef szerint:

  hogy nem szégyelled magadat te Lelki toprongy Te köpönyegforgató kígyó álszent szemétláda Nézd vissza húsz harminc évvel ezelőtti felvételeket és akkor köpjél jó magasat is állj és állj alá

 4. Kugyella Mihály szerint:

  A huppa.hu oldal miért nem nyílik meg? Ott szoktam olvasni minden nap az írásait.

 5. Tom Sawyer szerint:

  Kedves Rezeda !

  Sokszor, és sokat „vétkeztünk” mi már a csürhe ellen. Abban azonban igazat kell adnom a tegnapi Szombatheli balos szeánsz megállapításával, hogy vidéken nagyon nehéz lesz. Ez komoly szociológiát, demográfiai elemzést igényelne, ami – valjuk be – egyenlőre csak a nácik oldalán működik. És véletlenül se áltassuk magunkat. Vártam, hogy Szombathelyi részről elküldik majd a megfelelő helyre a bül-bül tekintetű anyucikájába ezt a taknyost, a Führer nyaraltatása miatt. Mit gondoltok véletlen, hogy pont ide jött bomlasztani Pestről ? Miért nem lehet ezt elmondani ? Az ellenzékiek felének se jön le hidd már el ! Ehelyett mi van ?? Lapul mindenki, hadd ne soroljam fel a pártokat , szervezeteket. A hülye birkák -mert úgy tünik innen nézve azok – csak bégetnek, már bocsánat. A minimum az, hogy ezek után elhatárolódnak, és minden kapcsolatot megszüntetnek az áruló spionokkal !! Ha ekkora ziccerekre nem mozdul senki, akkor nyugodtan csúszkáljanak csak az ereszen, a bamba ellenzék meg csak tapsikoljon is nekik.Jaa havi pár milláért lehet is !
  Megérdemeljük…. A jó édesanyját mindegyiknek !!

  • miki1950 szerint:

   Csak a qrva nagy magyar valóság kedvéért jegyzem meg , hogy a vidéket a fidess a polgári körök nevű akciójával letarolta, annyira sikeresen, hogy úgy a baloldal, mint a Jobbik teljesen lenullázódott – különösen a falvakban.
   Ez nem szociológiai és demográfiai elemzést igényel, hanem annak a ténynek a konstatálását, hogy a teljes ellenzék nem végezte el azt a sziszi -fuszi propaganda munkát amit el kellett volna végeznie.
   Kizárólag a sült galamb effektus működik, abból pedig még soha nem termett babér.
   Csak az elmúlt egy év toronymagas labdáit a levegőben hagyva kijelenthetem, hogy nem is fog.
   .

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

*

Ismerd meg Rezedát!

1961 sok mindenről nevezetes, például German Sz. Tyitov őrnagy a Vosztok–2 űrhajó fedélzetén 17-szer megkerülte a Földet, és megkezdődött a berlini fal építése is. Ez rögtön születésem után történt, amely esemény alkalmas volt arra, hogy anyám felhőtlen szombathelyi örömét ne örökítsék meg az annalesek.

Mindezek után a bölcsőde, óvoda és a Petőfi Sándor Utcai Úttörő Csapat (498-as számú) hármas egysége határozta meg tudatom alakulását egy kilométerkővel, amikor egy napon – tíz évesen - neki nem láttam a kosárlabdázás nemes időtöltésének, ami későbben forgatta föl teljesen az életemet.

A Nagy Lajos Gimnáziumban okozott ez nehéz pillanatokat Heigl osztályfőnök úrnak és nekem is, aki időm nagy részét mindenféle ifiválogatott edzőtáborokban töltöttem, és csak akkor jöttek rá, hogy nem vagyok tök hülye, amikor egy kósza irodalom órán hibátlanul mondtam el J. A. Ódáját, pedig nem is volt föladva. Azóta birkózom a szavakkal.

És ez okozta azt is, hogy nem a TF-re indultam tovább - pedig nagyon vártak -, hanem a szombathelyi BDTF magyar-népművelés szakára, kizárólag levelezőn a kosárlabda miatt. Ezt aztán, ahogyan az meg volt írva, igen fiatalon hagytam abba körmendi és soproni kitérők után, és jól volt így.

El tudtam menni ugyanis segédfűtőnek, e négy év alatt pedig szakmányban olvastam napi tizenkét órákat a munkahelyemen, amely időtöltés nélkül nem lennék az, aki. Persze ehhez kellett a drága Lőrinzy Huba tanár úr is a főiskolán. Ő nem csak irodalomtörténetet oktatott, hanem valami sokkal többet tett velem, nélküle most nem kellene ezeket a sorokat írnom, ebben biztos vagyok.

Egyre hosszabbnak tűnő életem során voltam műszaki rajzoló, újságos és leveles postás, gondnok és kultúrház igazgató, segédfűtő és tanár. Amióta a média világa beszippantott, mint valami fekete lyuk, oda-vissza szenvedtem már az egészet. Írtam és tördeltem napilapot, szerkesztettem, írtam heti és havi lapokat, voltam televízió-főszerkesztő és műsorvezető, sőt, hetilap igazgatója is.

Közel száz adást élt meg egy rádiós műsorom, dolgoztam internetes portálnak, és mégis itt vagyok.

Csak azt nem tudom, hol.

Legutóbbi hozzászólások

Archívum