Csúcs ez a demográfia

Mikor mi: vagy neonáci csődület, vagy most épp demográfiai csúcs van minálunk. Majdnem ugyanolyan résztvevőkkel, de ez nem is érdekes igazán. Sokadik csúcs ez már a népesedésről, aminek az az íve, hogy nem feltétlenül emiatt és azóta, de folyamatosan csökken Magyarországon a születések száma. Összefoglalva tehát, lópikulát se ér ez a csúcs, mert nem beszélni kellene róla, hanem csinálni. Vagy inkább, mert maga Novák Katalin nacsasszony, aki a megnyitó beszédet mondta, fogalmazott úgy, hogy a „családok a szabadságharcukat vívják” – amire majd visszatérünk -, illik hát ide a szlogen a boldogabb időkből: Love, not War!

Ilyet azonban Novák Katalin nem tud. Mert ahogyan a születések száma folyamatosan csökken, akképp kapaszkodott felfelé a nacsasszony az uborkafán, hogy most, a megnyitó beszédével elérjen önmaga ormaira. Kétségek nélkül jelenthető ki, hogy én már sok ökörséget hallottam egyre hosszabb életem során, de ez, amiket most Novák összedelirált, a dobogón vagy épp annak legfelső fokán van. De nem is azért tartja Orbán, hogy okos legyen vagy éppen szép, hanem a bábszínház kiöblösítése, amikor a direktívákat adja elő a maga nyelvén, amit igazán nem kellene. Meg a hatvannégy fog se, de ez már esztétikum.

Érzékeny vagyok dolgokra, így éppen arra is, amikor Novák nacsasszony a legváratlanabb helyeken és időkben hozakodik elő a három gyerekével és a szuper férjével, valamint azzal, mióta házas. Előadta már mindezt Afrikában is, ott is kiakadtak tőle, engemet azonban azért zavar, mert hiába tartja a köz ügyének mindezt, mert nem az. Nem kell az orrunk alá dörgölni, az ilyesmi nem érdem és nem teljesítmény, állapot, ami valami miatt bekövetkezett, emiatt nem fogjuk szeretni őt, mint ahogyan megvetésünk is más miatt sújtja. Nem tetszik, hogy zsinórmétéknek hiszi magát, mint ahogyan az sem, ha a pártja is.

Előszeretettel akarják megmondani, hogyan éljenek az alattvalók, mi a jó és mi a rossz, s momentán olybá tűnik, hogy akinek nincsen három gyereke, az nem méltó hozzájuk, sem önmagához. Ez a szabadságharc, amit a magyar családok vívnak, ez érdekes azonban, mert nem tudható, ki ellen kell nekik vívniuk, miért és hogyan. Ha ugyanis a kormány annyira családbarát, mint amennyire nem az, akkor nem világos, ki ellen kell hadba vonulnia a magyar családoknak, ha nem épp a kormány ellen, mert más ellenség nem sejlik föl a képzelt csatamezőn. Hacsak nem a Gyurcsány megint.

Amire történik is lájtos utalás, ugyanis mindannyiunk Katikája előadta, hogy amikor az ő három, saját bejáratú gyermeke született (zárójelben: a szoci kormányok idejében) családellenes időket éltek. Mindezt ezzel támasztotta alá: „nőttek a családok anyagi terhei, megszűnt az alig megszokott biztonságérzet, egyre kevesebben vállaltak gyermeket”. Ekkor ugrik be, hogy itt voltaképp a Fidesz kormányzásról beszél, mint ahogyan a tizenkét pontja – mert az is lett neki – majd mindegyikében is, amiket sorol, hogy kellenének, mert ezek szerint tizenhárom év kormányzás után sincsenek. Akkor most majd ettől a csúcstól lesznek.

Ha azonban ez a tizenkét pont szóba került, kiemelünk közülük egyet, mégpedig a másodikat, aminél többet igazából nem is kellett volna sorolnia. Ez pedig így hangzik: „Aki kislánynak született, nőhessen fel lányként, aki kisfiúnak, fiúként.” Arra szeretném megkérni a nagyérdeműt, hogy fogja meg a söröm, amíg kifújom magam azon merengve, mi a baja ennek a nőnek, mit szívott a párttagságin kívül, hogy nekilátott itt megint képletesen fóliázni és bugyogókban matatni. Illetve arra nézvést kérnék csak egy rohadt példát, miszerint bármely kisfiúnak meg lett volna tiltva, hogy nagyfiú lehessen belőle.

Itt érkezünk el ahhoz a sajnálatos ponthoz, hogy Novák nacsasszony demográfia ürügyén is uszít, viszont oda is eljutunk, ami a vég maga, hogy mindezért erős tapsot kapott a megjelentektől. Persze mondott még sok más baromságot is, amivel a kézverdesést kiérdemelte, s ha most megint azt kapnám a képembe, kit érdekel, miket beszél ez a luvnya, amikor vannak sokkal nagyobb bajok is, arra kell felhívnom a lanyhuló figyelmet, minden mindennel összefügg, olyan ez a fideszizmus, ez a jóféle fasizmus, mint egy nagy, elcseszett kirakós, hogy miden darabja arra van, hogy a végén összeálljon a lényeg: egy halom szar.

Névjegy

Szombathelyi újságíró.

Posted in Egyéb
1 hozzászólás “Csúcs ez a demográfia
  1. kovacs_ugynok szerint:

    Tudom, hogy ez a „nem érteni” csak költői túlzás. De ha valaki valóban szeretné megismerni az orbán rendszer (röviden NER) működését, annak ajánlom Vincent törvényeit:
    https://orulunkvincent.blog.hu/2019/02/26/vincent_torvenyei_masodik_kiadas

    Az orbán Magyarországon nemcsak kizárólagos hatalomra tört, hanem már meg is szerezte. Ennek jelei folyton visszaköszönnek az ország életében minden szinten. A kizárólagos hatalomról meg tessék szépen tanulmányozni, mit ír Magyarország Alaptörvénye! De segítek, C cikk. (2). https://www.parlament.hu/irom39/02627/02627.pdf

    Mindent egybevetve, a kiégett, vén tolvaj mára érdemtelen lett a miniszterelnöki pozícióra. Minél előbb el kellene távolítani! :/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

*

Ismerd meg Rezedát!

1961 sok mindenről nevezetes, például German Sz. Tyitov őrnagy a Vosztok–2 űrhajó fedélzetén 17-szer megkerülte a Földet, és megkezdődött a berlini fal építése is. Ez rögtön születésem után történt, amely esemény alkalmas volt arra, hogy anyám felhőtlen szombathelyi örömét ne örökítsék meg az annalesek.

Mindezek után a bölcsőde, óvoda és a Petőfi Sándor Utcai Úttörő Csapat (498-as számú) hármas egysége határozta meg tudatom alakulását egy kilométerkővel, amikor egy napon – tíz évesen - neki nem láttam a kosárlabdázás nemes időtöltésének, ami későbben forgatta föl teljesen az életemet.

A Nagy Lajos Gimnáziumban okozott ez nehéz pillanatokat Heigl osztályfőnök úrnak és nekem is, aki időm nagy részét mindenféle ifiválogatott edzőtáborokban töltöttem, és csak akkor jöttek rá, hogy nem vagyok tök hülye, amikor egy kósza irodalom órán hibátlanul mondtam el J. A. Ódáját, pedig nem is volt föladva. Azóta birkózom a szavakkal.

És ez okozta azt is, hogy nem a TF-re indultam tovább - pedig nagyon vártak -, hanem a szombathelyi BDTF magyar-népművelés szakára, kizárólag levelezőn a kosárlabda miatt. Ezt aztán, ahogyan az meg volt írva, igen fiatalon hagytam abba körmendi és soproni kitérők után, és jól volt így.

El tudtam menni ugyanis segédfűtőnek, e négy év alatt pedig szakmányban olvastam napi tizenkét órákat a munkahelyemen, amely időtöltés nélkül nem lennék az, aki. Persze ehhez kellett a drága Lőrinzy Huba tanár úr is a főiskolán. Ő nem csak irodalomtörténetet oktatott, hanem valami sokkal többet tett velem, nélküle most nem kellene ezeket a sorokat írnom, ebben biztos vagyok.

Egyre hosszabbnak tűnő életem során voltam műszaki rajzoló, újságos és leveles postás, gondnok és kultúrház igazgató, segédfűtő és tanár. Amióta a média világa beszippantott, mint valami fekete lyuk, oda-vissza szenvedtem már az egészet. Írtam és tördeltem napilapot, szerkesztettem, írtam heti és havi lapokat, voltam televízió-főszerkesztő és műsorvezető, sőt, hetilap igazgatója is.

Közel száz adást élt meg egy rádiós műsorom, dolgoztam internetes portálnak, és mégis itt vagyok.

Csak azt nem tudom, hol.

Legutóbbi hozzászólások

Archívum