Darált hús a reptéren

Négy és félmilliárd eurós árajánlatot tett kormányunk a Budapest Airportra. A szerzési vágy biztos, az összeg csak nagyságrendekben, de ezért a pénzért a cég ötvenegy százalékát venné (veszi) meg Orbán valami ismeretlen, titokzatos okból. Nem tudjuk (persze igen), csak közgazdasági indokát nem látjuk ennek az üzletnek, ami még akkor is indokolatlan lenne, ha tele lenne a kincstár, de éppen nincsen. Most éppen kong az ürességtől, sőt, akkora mínuszban van, hogy a templom egerei hozzánk – illetve hozzá – képest Krőzusok a hegyen.

Régóta fáj Orbán foga a magyari reptérre, de nem gondoltuk volna, hogy épp most kellene azt megvenni. Innen az látszik tehát, hogy a kedves vezető nagy ívben szarik amúgy Magyarországra, annak lakosaira, nem érdekli semmi sem, csak megy előre, és megvalósítja az álmait, ha mindenki beledöglik, akkor is.  Ha az üzlet létrejön, márpedig nincs az az isten, ami megakadályozná, akkor ez is – mint a Vodafone – a cimboráké lesz, mint minden ebben az országban, amelynek lakosai mindeközben épp készülnek éhen dögleni.

Mára egyébként kikristályosodott, mi a magyar állam pénzügyi szerepe a nemzetgazdaságban, ami röviden úgy jellemezhető, hogy a bevételeit ellopja, vagyontárgyait pedig szétosztogatja a haverok között, így arra, ami az állam feladata volna, mint csak vázlatosan megemlítjük: oktatás, egészségügy, utak és vasutak, szociális szféra és államigazgatás, tehát az, amitől működhetne: nem jut. Az ilyen reptér – és egyéb apróságok – megvásárlása tehát efféle körülmények között nem hiba, hanem bűn. De Orbán ebben érzi otthon magát.

Hogy az airportra honnan lesz négy és félmilliárd euró, az momentán nem igazán látszik, hiszen a költségvetés lukait foltozandó épp most bocsátottak ki devizakötvényt úgy nagyjából kétmilliárd euró értékben. De ne feledjük azt sem, hogy augusztusig a lakosság 3794 milliárdért vásárolt állampapírt, de a jelek szerint az év végéig 5085 milliárdért fog (a hülyéje), csak azt feledi mindenki, ezt egyszer vissza kell fizetni, és az is lehet, hogy ez már nem Orbán lesz. Bár valószínű a magyar néplelket ismerve, és jobb is volna úgy.

Dögöljön bele ő abba, amit kifőzött. Mert azt sem árt tudni, hogy ekkora összeg kamatterhei is képesek földbe állítani egy országot, főleg a miénket, bár a forint alapú törlesztéseket el is lehet inflálni, és ez a módszer nem idegen a fiúktól. Ez a reptérbiznisz is azt mutatja azonban, hogy utánuk az özönvíz stílussal és habitussal folynak itt már a dolgok egészen a végromlásig, addig is azonban szól a zene, megy a jachtozás, és fogy a pléhdobozos kávé. Mert van egy jól behatárolható réteg, amely nem igazán érzi a bajokat. Akiknek – vagy magának – Orbán vesz.

Mind a többiek, még a saját választói sem, nem érdekli. Mert mindaközben, hogy a reptérbiznisz kiderült, napvilágot látott az az adat is, hogy a lakosság augusztusban a boltokban és a szolgáltatásokban a tavalyi hasonló időszakhoz képest közel nyolc százalékkal fizetett többet, de nem dőzsölési vágytól hajtva, mert így is szintén közel hasonlóan nyolc százalékkal kevesebb árut, benzint, fodrászkodást, miegyebet tett a kosarába, tehát a fogyasztás úgy zuhan be, hogy jóval többet fizetünk érte. Ezt nevezik egyébként inflációnak, ami tombol.

Nem segítenek rajta az utcai harcok, és a pofázáson kívül nincs is téve ellene semmi. A nyár közepén azért csesztették a multikat, mert túl olcsón adták a dinnyét, két napja a Lidl nyakát azért akarták kitekerni, mert olcsó német darálthúst merészelt árulni, és nem a drága magyar szart. Így működik az Orbán hazugságaiban árfelhajtó multi, akinek nem igazán akarják engedni, hogy piaci alapon működjön, kis túlzással azt és annyiért árulhat, amit Orbán neki előír nemzeti köntösbe öltöztetve, aminek nyomor a vége.

Gyászos vége lesz ennek. Most, így visszatekintve a Fidesz ténykedésére, első dúlásukkor a Bokros által rendbe rakott gazdaságot cseszték szét, másodjára Bajnaitól vették át a gyeplőt a kivédett világgazdasági válság után, amikor az uniós pénzek soha nem látott bőségben kezdtek az országba ömleni, és semmi akadálya nem volt a szabad rablásnak. Most viszont már lenne, lévén, kilóg a seggünk a lukas gatyából, de a jelek szerint eközben már hitelből megy az osztogatás, miközben az ország a működősképesség határán tántorog.

Ezt látnia kellene mindenkinek, de mintha vakok volnának, akiknek az volna a feladata, hogy Magyarország végleges tönkretételét megakadályozzák. Ellenzékről az ismert körülmények miatt nem ábrándozik az ember, de talán a második vagy harmadik sorban lévő fideszisták között akadhatna egy-két normálisabb, de ilyen sincs. A szavazóbázis pedig még kilátástalanabb, hiszen róluk meg egy másik felmérés azt derítette ki, hogy még a saját tapasztalatuknál is jobban hisznek a propagandának. Énekelve masírozunk a pokolba.

Névjegy

Szombathelyi újságíró.

Posted in Egyéb
9 hozzászólás “Darált hús a reptéren
  1. kovacs_ugynok szerint:

    Akkor egy kis számmágia.

    4,5 milliárd euro, az 1750 milliárd forint.
    2010 óta több mint 20 000 milliárd (húszezer milliárd) forint EU támogatás érkezett az országba. Ez 12-vel elosztva, évi 1670 milliárd forint. Kicsit kevesebb mint amennyit most megint el akarnak költeni.
    EU támogatás ugye többet nem érkezik az országba (az orbán miatt), de kétlem, hogy reptérvásárlásra fordítható lenne.

    Azt se felejtsük, hogy 2010-ben, ahogy az orbán kormányra került, a valagára vágtak a 3000 milliárd forintos magánnyugdíj vagyonnak is.

    Hát kinek kell ilyen miniszterelnök? Az ellenségünknek se kívánnánk, nemde? :/

  2. kovacs_ugynok szerint:

    Ha a reptér ellenértékének megfelelő forintért hirtelen vesznek eurot, akkor fog csak elértéktelenedni igazán a forint.

  3. Tom Sawyer szerint:

    Kedves Rezeda, kedves kovacs!

    Nem vesznek ezek semmit se, az eszük ágában nincs. Simán lenyúlják a pénzedet, a pénzünket, ahogy mindig is tették . Ehhez értenek, -barátaim az úrban – mi meg ahhoz értünk hogy oda adjuk a gazember náciknak mindenünk, a gyerekeink az unokáink jövőjét, mindenünk ami fontos az életben. Szombathelyi barátom Egyiptomból kérdezi mi a túró van veletek magyarok ? 920 hektár szőlőt nyultak le a héten ? Én nem tudom most kérdezte hogy is van ez ??
    Egyiptomban már lőnének állítólag..
    -Megértően bólogatok, dédapa már felemelte volna az öklét.
    Én csak a teló nyomkodásig jutottam. Egyenlőre..

    Hiába. Birkának lenni kell- vagy születni, esetleg borjúnak. Ezekből legalább finom a kebab.
    Ebben megegyezünk.
    Háát van aki keményen dolgozik a címért..🙃🤣 Viszont ennélkül semmit nem érne a cirkusz..
    Jaa, majd’ elmaradt :
    Hajrá birkák, hajrá magyarok !!🙂

  4. Tom Sawyer szerint:

    Jaa, és csak az igazság miatt.
    Kis Rábaközi falumból buszok ezrei fogják a Pancsó arénába vinni az óvodástól a lélegeztető gépes nyuggerig (bocs) a népet szeptember végén. Nagy meccs lesz..
    „Tee haver, hun is van ez ??)
    (Dee komi, aztán kivel játszunk ? Kit kell megőni ?? )
    Tapsikolás, bodottá..🤪

  5. miki1950 szerint:

    Támgatottsága ismeretében orbán még mindig megteheti azt, hogy az állami felépítmények , a legnagyobb közszolgáltatók és megannyi föld-és ipari projekt birtokbavétele után megszerezze a légitársaságot is.
    Miért?
    Mert a szaros pelenkáról elhíresült lánya az idegenforgalom nagyasszonyává avanzsált , a társaságban befolyást szerezve pedig határ a csillagos ég.
    Miért ne?
    Az ország állapota, eladósodottsága, gazdasági kvázi csődje abszolut nem érinti a fidess hatalmának stabilitását, tehát megteheti és meg is teszi.
    Ezt elfogadja a magyar társadalom, miért is ne tenné, amíg még teheti?!

  6. Tom Sawyer szerint:

    Sajnos ez így van. Nem én vagyok a bunkó köcsög tahó paraszt… Az már foglalt O1G óta..
    És minden a csürhének köszönhető Még az is, hogy a veszprémi 20 emeletesből nem tudtam löni egy képet se mert a Fidesz befalazott mindent. Vagy a Gyurcsány… Esetleg együtt..
    Rohadt náci banda..🙃🙃🤪🤣

    • miki1950 szerint:

      Semmi nem fekete vagy fehér, a mai politikai térkép is árnyaltabb ennél.
      Mi csak a morzsáit tudjuk megjeleníteni, de azt nem látjuk, hogy a hatalomért folytatott küzdelem rész elemei milyen hazai és nemzetközi érdekviszonyok mentén érvényesülnek – vagy éppen nem.

  7. Tom Sawyer szerint:

    Nem fekete, nem fehér. (?) Hmm..
    Majd pár év múlva mond, amikor kiderül majd a Fagus, meg a Mediterrano história.. Tudja az egész Sopron, ne hogy azt hidd nem..🙃
    No meg a kórházi beruházások…
    Naa arra lennék kiváncsi fáncsi.. 😀
    Aztán még csak ki sem mozdultam a megyénkből.. 🤣

  8. takami szerint:

    Üzenem Orbánnak:Kevesebb reptér-több spórolás!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

*

Ismerd meg Rezedát!

1961 sok mindenről nevezetes, például German Sz. Tyitov őrnagy a Vosztok–2 űrhajó fedélzetén 17-szer megkerülte a Földet, és megkezdődött a berlini fal építése is. Ez rögtön születésem után történt, amely esemény alkalmas volt arra, hogy anyám felhőtlen szombathelyi örömét ne örökítsék meg az annalesek.

Mindezek után a bölcsőde, óvoda és a Petőfi Sándor Utcai Úttörő Csapat (498-as számú) hármas egysége határozta meg tudatom alakulását egy kilométerkővel, amikor egy napon – tíz évesen - neki nem láttam a kosárlabdázás nemes időtöltésének, ami későbben forgatta föl teljesen az életemet.

A Nagy Lajos Gimnáziumban okozott ez nehéz pillanatokat Heigl osztályfőnök úrnak és nekem is, aki időm nagy részét mindenféle ifiválogatott edzőtáborokban töltöttem, és csak akkor jöttek rá, hogy nem vagyok tök hülye, amikor egy kósza irodalom órán hibátlanul mondtam el J. A. Ódáját, pedig nem is volt föladva. Azóta birkózom a szavakkal.

És ez okozta azt is, hogy nem a TF-re indultam tovább - pedig nagyon vártak -, hanem a szombathelyi BDTF magyar-népművelés szakára, kizárólag levelezőn a kosárlabda miatt. Ezt aztán, ahogyan az meg volt írva, igen fiatalon hagytam abba körmendi és soproni kitérők után, és jól volt így.

El tudtam menni ugyanis segédfűtőnek, e négy év alatt pedig szakmányban olvastam napi tizenkét órákat a munkahelyemen, amely időtöltés nélkül nem lennék az, aki. Persze ehhez kellett a drága Lőrinzy Huba tanár úr is a főiskolán. Ő nem csak irodalomtörténetet oktatott, hanem valami sokkal többet tett velem, nélküle most nem kellene ezeket a sorokat írnom, ebben biztos vagyok.

Egyre hosszabbnak tűnő életem során voltam műszaki rajzoló, újságos és leveles postás, gondnok és kultúrház igazgató, segédfűtő és tanár. Amióta a média világa beszippantott, mint valami fekete lyuk, oda-vissza szenvedtem már az egészet. Írtam és tördeltem napilapot, szerkesztettem, írtam heti és havi lapokat, voltam televízió-főszerkesztő és műsorvezető, sőt, hetilap igazgatója is.

Közel száz adást élt meg egy rádiós műsorom, dolgoztam internetes portálnak, és mégis itt vagyok.

Csak azt nem tudom, hol.

Archívum