Deutsch, a postás, azaz, Európa messzire van

És akkor ott, a távoli és ellenséges Brüsszelben Deutsch Tamás kopogtatott egy ajtón, majd átnyújtott egy levelet a májusban kies hazánkban jár küldöttségnek, mint valami csámpás postás. Ezt a levelet az Állami Számvevőszék küldte a bizottságnak, akinek (így cuzammen a komplett csapatra tessenek gondolni) leesett az álla azt gondolva, hogy ilyet ők még nem láttak. Elcsodálkozásuk annak szólt, hogy egy pártmufti (Deutsch) postáskodta oda nekik egy állami, azaz pártoktól elvileg független szervezet levelét.

Nem mondták ki így ezt, ahogyan mi tesszük plasztikussá, de voltaképp ez jelent meg az elképedésükben, hogy aszongya mi a tököm köze van Magyarországon Deutschnak és rajta keresztül a Fidesznek egy állítólag tőlük független szervezethez (ÁSZ). Így lett kerek ez az egész lehangoló történet, ami újabb fejezet abban a cirkuszi előadásban, miért nem kap Orbán egy kanyi vasat sem az Uniótól, ami oly régóta tart, annyira ágas-bogas, hogy a kedves vezető már nem is akarja igazán azt a nyüves pénzt, hogy már devizakötvényt is kibocsátott.

De erről majd később. Most az in medias res kezdést, ami nem egyéb, mint durr, bele a közepébe, megszelidítjük. Azaz, elmegyünk az elejére, és így jutunk el az orgonaszagú májusba, mikor is ez a bizottság megérkezett a kipcsakok földjére, azaz, hozzánk, az ugarra. Az EP költségvetési ellenőrző bizottsága volt az, aki meglátogatott minket, s akiket az akkor még méltatlanul hivatalban lévő Varga Judit nacsasszony lesajnálóan EP-turistáknak nevezett, mert, mint ismeretes, jogállami-fogalmi hiátusa volt. De nem emiatt volt igazán hülye.

Varga nacsasszony már nincs, elfútta őt az Orbán szele, a bizottság azonban él és virul, s mivel lassúak, mint egy köszvényes csiga, csak most fogalmazgatják lesújtó jelentésüket látogatásukról, az itt tapasztaltakról. S bár ezt így nem mondják ki, azért fölsejlik, hogy Navracsics miniszter is lemondhatna már végre és igazán, lévén, hogy amira a megbízatása szól, az uniós pénzek Magyarországra hozatala, a jelek szerint soha nem fog teljesülni. Navracsics létezése tehát cél és indok nélkül való. Már nincs is voltaképp.

Tehát májusban ez az ellenőrző bizottság szertenézett honunkban, diskurált civilekkel, „ellenzéki” pártokkal, és igyekezett a hatalmon lévőkkel is, de ez nem igazán ment. A küldöttség egyik tagja még a napfényes május során mondta azt erről az egészről, „már nyolcadszor vagyok Magyarországon, de mindig új dolgokat fedezek fel, és ezek közül sok szerintem elképzelhetetlen lenne másik tagállamban”. Delikát. És most ilyen élményekkel felvértezve fogalmazgatják meg a jelentésüket, aminek nem lesz jó vége.

Azt írják – mondják -, hogy amikor itt jártak, irritáló, ahogyan „a magyar kormány indokolatlan és diszkriminatív intézkedésekkel igyekszik helyzetbe hozni a hozzá közel álló vállalkozásokat, és megsemmisíteni azok uniós versenytársait”. Ezen kívül Monika Hohlmeier, akinek a nevét csak azért említjük külön, mert ő keresztényszocialista (ha már tömjénszag, hogy ne lehessen hitetlen ármánnyal vádolni) elmesélte, hogy az Állami Számvevőszék elnöke és munkatársai nem voltak hajlandók válaszolni az uniós támogatásokról feltett kérdéseikre. 

Egészen pontosan „Ötször kérdeztem rá az ügyészséggel folytatott együttműködésükre, hiába”. S hogy igazán plasztikus képet kapjunk a helyzetről, azt is elmesélték így utólag, hogy az ÁSZ nagyhatalmú munkatársai, akik épp szénné büntetik az „ellenzéki” pártokat, válasz helyett a plafont nézték, de azt már csak mi tesszük hozzá, nagy valószínűség szerint azért, hogy mikor szakad le. De kérem, hogy vizualizáják a hallottakat, amint a magyarok Európa előtt a plafont bámulják, mert nem tudnak vagy nem akarnak felelni egy egyszerű kérdésre.

És erre jött az akció, amikor a kínos jelenet után az ÁSZ Deutschhal kézbesítteti az akkor elmaradt válaszát – tán a központ meg tudta mondani, mit is kellene -, és itt újólag elmondhatja a bizottság, amit már akkor is, hogy ez „elképzelhetetlen lenne másik tagállamban”.  És minden bizonnyal igazuk van, mert ez itt mordorföldje, ahol a jogállamisággal kapcsolatban a már emlegetett keresztényszocialista asszony csak annyit mondott: „Úgy látom, nem mozdulnak” – Ezért így utólag is csókoltatjuk Varga Juditot. Tehát pénz nem lesz.

És éppen ezért, mint tegnap olvashattuk, kies hazánk devizakötvényeket bocsát ki a költségvetés mély lukait foltozandó, és ezekkel, meg a lakosságra oktrojált állampapírokkal oly mértékben adósítják el az országot, amibe minden bizonnyal bele fog rokkanni. De ez a fiúkat nem érdekli. Ők csak a jelenben és a jelennek élnek: hatalomban maradni, és lopni kell, míg el nem fehérül a száj is. Azt hiszem, röviden így lehetne összefoglalni ma már a Fidesz-filozófiát. Utánuk az özönvíz, előttük az árok: ugorgyunk.

Névjegy

Szombathelyi újságíró.

Posted in Egyéb
3 hozzászólás “Deutsch, a postás, azaz, Európa messzire van
  1. kovacs_ugynok szerint:

    Nem, ne ugorgyunk! Miért is vannak még ezek a maffiózók hatalmon?

    Most megint másoljam be az Alaptörvény C. cikkének (2) pontját? Nézze meg akit érdekel! Különösen ajánlom a megtekintését és értelmezését, minden un. ellenzéki, a magyar adófizetők pénzén, a parlamentben a seggét meresztő politikusnak. De az 5., ágh, bubu trió is megnézhetné. Aztán, ha úgy gondolják, hogy az orbán kisajátította itt a hatalmat, akkor tessék cselekedni!

    Az orbán leváltására gondoltam, nem a gránitszilárdságú (2)-es pont átírására latrok! Különben is, már el van mentve a pdf, felesleges átírni. :/

    Most komolyan, ha ilyen esetben nem akarnak a politikusok cselekedni, akkor a „nép” is kezdeményezheti az alkotmánybíróságnál az orbán elmozdítását. Vagy ha a fideszes alkotmánybíróság sem akar, akkor legalább egy redvás népszavazást ez ügyben?

  2. miki1950 szerint:

    Mi perfect tudjuk, hogy amíg diktátor a diktátor, addig nem lesz újra jogállam e honban.
    Bármilyen mértékben fogy a magyar, bármekkora vészek sújtják, a nagy mű elkészült, ,és az így is marad az orbáni idők végezetéig.
    Amíg ennyire nyíltan tesz potenciális jótevőjére a magyar maffia állam, hogy saját felügyeleti szervét egy bohóccal képviseli, addig tudjuk, hogy ez az államnak nevezett bábszínház az ország pusztulását akarja, nem annak épülését.
    Mit mondjak.
    Ez így van jól, mert a „nép „akarata érvnyesül.

    • kovacs_ugynok szerint:

      Lófaszt! Lehet, hogy neked megfelel ez a „magyar helyzet”, de nekem nem. :/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

*

Ismerd meg Rezedát!

1961 sok mindenről nevezetes, például German Sz. Tyitov őrnagy a Vosztok–2 űrhajó fedélzetén 17-szer megkerülte a Földet, és megkezdődött a berlini fal építése is. Ez rögtön születésem után történt, amely esemény alkalmas volt arra, hogy anyám felhőtlen szombathelyi örömét ne örökítsék meg az annalesek.

Mindezek után a bölcsőde, óvoda és a Petőfi Sándor Utcai Úttörő Csapat (498-as számú) hármas egysége határozta meg tudatom alakulását egy kilométerkővel, amikor egy napon – tíz évesen - neki nem láttam a kosárlabdázás nemes időtöltésének, ami későbben forgatta föl teljesen az életemet.

A Nagy Lajos Gimnáziumban okozott ez nehéz pillanatokat Heigl osztályfőnök úrnak és nekem is, aki időm nagy részét mindenféle ifiválogatott edzőtáborokban töltöttem, és csak akkor jöttek rá, hogy nem vagyok tök hülye, amikor egy kósza irodalom órán hibátlanul mondtam el J. A. Ódáját, pedig nem is volt föladva. Azóta birkózom a szavakkal.

És ez okozta azt is, hogy nem a TF-re indultam tovább - pedig nagyon vártak -, hanem a szombathelyi BDTF magyar-népművelés szakára, kizárólag levelezőn a kosárlabda miatt. Ezt aztán, ahogyan az meg volt írva, igen fiatalon hagytam abba körmendi és soproni kitérők után, és jól volt így.

El tudtam menni ugyanis segédfűtőnek, e négy év alatt pedig szakmányban olvastam napi tizenkét órákat a munkahelyemen, amely időtöltés nélkül nem lennék az, aki. Persze ehhez kellett a drága Lőrinzy Huba tanár úr is a főiskolán. Ő nem csak irodalomtörténetet oktatott, hanem valami sokkal többet tett velem, nélküle most nem kellene ezeket a sorokat írnom, ebben biztos vagyok.

Egyre hosszabbnak tűnő életem során voltam műszaki rajzoló, újságos és leveles postás, gondnok és kultúrház igazgató, segédfűtő és tanár. Amióta a média világa beszippantott, mint valami fekete lyuk, oda-vissza szenvedtem már az egészet. Írtam és tördeltem napilapot, szerkesztettem, írtam heti és havi lapokat, voltam televízió-főszerkesztő és műsorvezető, sőt, hetilap igazgatója is.

Közel száz adást élt meg egy rádiós műsorom, dolgoztam internetes portálnak, és mégis itt vagyok.

Csak azt nem tudom, hol.

Legutóbbi hozzászólások

Archívum