Orbán barnaingesei

Cigányellenes tüntetést tartott a Mi Hazánk a Venyige utcai börtön előtt, ahol két óhajukat fejezték ki: mondjon le Pintér Sándor, és legyen létjogosultsága a „cigánybűnözés” szónak. Enélkül ők nem tudnak élni nagy valószínűség szerint. Ha nem mondhatják naponta ötször, hogy „cigánybűnözés”, akkor az a nap el van cseszve. Ennél azonban többről van szó, mert az ott megjelentek, akik erősen hasonlítottak valamely futballmeccs „B” középnek nevezett törzsközönségéhez, így egyben az elnöki kegyelemmel szabadult Budaházy híveihez is, tíz éven belül szeretnének hatalomra kerülni.

Hogy hogyan, és akkor mi lesz, az még nincsen meg a fejükben, de erősen sejthető.  A világ minden táján él söpredék, következésképpen a nácizmusra mindenütt van igény. Hol jobban, hol kevésbé, az egyik helyen föllépnek ellene, másutt, mint a NER-ben is minálunk, támogatólag tűrik. Hogy mit mond róla a Fidesz, teljesen érdektelen, mert évtizede kokettál velük, maga Orbán Viktor szólítja meg őket burkoltan vagy utalásszerűen, hogy közülük minél többet magához szippantson, illetve, hogy olyasmiket mondasson ki velük, ami neki terhes volna, de hasznosnak tartja, ha elhangzanak.

A cimboraság Orbán számára felettébb hasznos és kifizetődő. Láttuk ezt 2006-ban, és ez a közös gondolati ív fedezhető fel a Dúró Dóra könyvdarálásától a fóliázásig terjedő ívben is. Azaz, a neonácik teszik meg először azt, amit aztán Orbán lájtosan beépít a saját eszmerendszerébe, azaz, egy csapat ez, és még a gombócot is megzabálják. Hogy mennyire jól jön a hatalomnak, ha az ordas eszméket helyette más mondja ki, arra egy példánk van, hogy Toroczkai lapja, a Magyar Jelen milyen sikeresen pályázgat a Nemzeti Együttműködési Alapnál. Súlyos milliókkal tömi ki a Fidesz a neonácikat, s innentől tényleg mindegy mit beszél.

Vagy, hogy miképp mossa a kezeit. Az is nemhogy következmény, de részükről említés nélkül is maradt, amikor három nappal ezelőtt ugyanezek, csak akkor Novák Előd megszólalásában vérdíjat tűztek ki egy vietnami állampolgárra, csak nem úgy nevezték. Egészen pontosan egymillió forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel Novák és a Mi Hazánk egy állítólag szexuális erőszakot elkövető vietnami vendégmunkás megtalálására, mintha maga volna a rendőrség és a bíróság egy személyben. Csak azt nem tudjuk, ezek után hány vágott szemű idegent fognak megverni a neonácik szabadcsapatai.

Arról már nem is beszélünk, mert ebben a helyzetben teljesen fölösleges, hogy a kemény tökű magyar fajú erőszakolók miért nem zavarják a mi nácijaink tudatát, mert a gondolatmenet egyértelmű. Azon a sajtótájékoztatón, ahol Novák a vérdíj kitűzését bejelentette, elhangzott más is, de az is következmény, sőt, visszhang nélkül maradt, arra kell tehát következtetnünk, hogy azokkal a gondolatokkal sincsen semmi baj. Novák „migránsbűnözésről”, és ezek alfajairól, a „cigánybűnözésről” meg „vendégmunkás-bűnözésről” szőtt omló álmokat, de senkinek föl sem tűnt, vagy netán hallgatott róla.

Akkor viszont én beszélek. Mert nem tudom, kitetszik-e, de a „cigánybűnözés”, mint a „migránsbűnözés” egyik ága azon a ki nem mondott gondolaton nyugszik, hogy roma testvéreink nem tartoznak a magyar nemzethez. Ilyeneket beszélt Novák, és voltaképp ez volt a témája a börtön előtti tüntetésnek is, de ott senkit nem fújt képen a rendőrség könnygázzal, feltehetőleg azért, mert nem voltak köztük diákok és tanárok. Nem győzi az ember hangsúlyozni, hogy a dolgok ilyetén alakulása a Fidesznek és Orbánnak éppen jó, mi több, egészen kívánatos és támogatandó. Ez az ő lakmuszuk.

Hogy meddig lehet elmenni a szélsőségekben. De Magyarországot és annak lakosait ismerve a végsőkig.  Emlékszünk Orbán gőzeire élettérről és tisztafajúságról, amelyekkel a Mi Hazánkban testet öltött szellemi mocsokkal pettingel már régóta, csak azzal nem számol, hogy esetleg majd őt magát is leteperik és meghágják azok, akiket most szándékai szerint a szélsőjobb legszéléről saját érdekei miatt használ. Addig eregeti a szellemet a palackból, amíg az belepi az egész magyar ugart. Tartás kellene, morális zsinórmérték, de ilyet a mi vezérünkben ne keressünk. Igaz, már nem is akarunk. Eljátszotta az ehhez való jogait.

Névjegy

Szombathelyi újságíró.

Posted in Egyéb
13 hozzászólás “Orbán barnaingesei
  1. miki1950 szerint:

    Az számomra nem kérdés, hogy az említett alakulat egy neonácikból összeverődött banda, mely hasznos támogatója orbán szélsőjobb – fasiszta ideológiai vonalának és gyakorlatának.
    Az, hogy a mi „roma testvéreink ” mennyire tartoznak a magyar nemzethez, orbán uralkodásának cimkéje is lehetne, amennyiben a roma néplélek rejtelmeit kihasználva tudatosan tudatlanságban tartja, megfélemlíti és hatalma fenntartása érdekében felhasználja őket.
    A fentiekből következik, hogy a roma népességnek nincs hazája e hazában, mert haza csak ott van, hol jog is van és annak a jognak érvényesülne is tudni kell.
    Ez a haza nem az a haza.

  2. NagyJózsi szerint:

    Ehelyett a böfögés helyett mondd el végre, mi a megoldás a cigánykérdésben? Mert ha azt is letagadod, hogy van probléma, akkor nagyobb tuskó vagy, mint gondoltam. Megoldással egyikőtök se tud előjönni, ami eddig volt, láthatóan nem működik, de nácifasisztázni, azt tudtok.

    • miki1950 szerint:

      Úgy látom nekem címezted a meglehetősen bunkón megírt röffenetedet, választ ugyan nem érdemel, mégis megírom roma kérdésben a meglátásaimat.
      Ha a tolvaj maffia banda nem síbolta volna el eurók milliárdjait, jutott volna pénz a romák helyzetének javítására.
      Mindenek elött képzésükre, ami kulcsa a mélyszegénységből kikerülésüknek.
      Ehelyett lezüllesztették az általános képzés színvonalát a béka segge alá.
      A hatalom egyik mamelukja, bizonyos Farkas Flórián több mint egy milliárdot sikított el a felzárkózást segítő pénzből – következmény :OO.
      A közmunka program kezdetben működött, aztán leültették, a családi pótlék a hideg vízre sem elég.
      A „rejtett tartalék „-ból nem lett munkaerő tartalék, lett azonban a választási csalások terepe a fidess hatalom számára.
      Szociológusok sora (szakemberek, nem nyerészkedő kóklerek) számtalan munkájukban leírták, mi a teendő helyzetük javítására, de a kutya sem figyelt oda rájuk – ugyanis nem akarásnak nyögés a vége.
      Végül ajánlom figyelmedbe Hegedüs Zsuzsa lemondásának indoklását, melyben orbán „tiszta náci szövegét ” jelölte meg annak okaként.
      Ezért aztán orbántól várhatja bárki a megoldást – ítélet napjáig.

    • GyűlölködőSzarkupac szerint:

      Engem az nem háborít fel – sőt örülök neki – militarista szerkóban, náci jelvényekkel masíroztok. Szeretem, hogy egyértelművé teszitek, hogy mik is vagytok valójában. És nemhogy nem tiltanám, de egyenesen kötelezővé tenném számotokra a megfelelő jelvények viselését. Így ha eljön az ideje majd nem kell keresni titeket…

  3. NagyJózsi szerint:

    Orbán és Farkas Flórián is cigányok.
    Orbán és Farkas Flórián is loptak.
    Akkor most van cigánybűnözés, vagy nincs???

    Leírhat akárhány szociológus akármit, mért nem lehet felfogni, hogy ezek nagy részével nem lehet mit kezdeni? Mért kell tagadni a nyilvánvalót? És mért kell azonnal lenácizni, aki valami elmozdulást akar?

    • miki1950 szerint:

      Nem az a lényeg, hogy Farkas és orbán cigány, vagy nem cigány, hanem az, van-e akaratuk a romák felemelésére és tesznek -e ezért, vagy sem.
      A bűnügyi statisztikák az elkövetőket bonthatnák származásuk szerint, de nem teszik és jól teszik, hogy nem teszik, a romák iránti megvetés és gyűlölet így is felül reprezentált a társadalom széles rétegeiben.
      A romák a társadalom egytizedét teszik ki, nincs információm arról, hogy a bünelkövetők mekkora hányadot képviselnek.
      Ezért sem releváns cigánybűnözésről beszélni.
      De nem lennék meglepve, ha a tizedüknél nagyobb lenne a bűnözés aránya, amit egyértelműen a roma szegénység számlájára írok.
      A Mi Hazánk elmozdulást akar?
      Mifelé?
      A még nagyobb szegregáció felé? A társadalom rétegeinek még nagyobb távolsága felé?
      A hatalomra kerülésük felé?
      Nem látszatkirakatok kellenek, hanem valódi megoldások.
      És azt nem a Mi Hazánk fogja megtenni.
      A pártról a véleményem, hogy egy újnáci párt, amely politikájával csak erősíti orbán diktatórikus hatalmát.

    • Anarchista szerint:

      Tényleg csak ennyit fogsz fel a valóságból? Azt hittem, hogy ember ilyen csekély számú neuronnal nem maradhat életben.

      • Kalifaszi Guszti szerint:

        Szellemi inaszakadtaknak, szellemi toprongyosoknak felesleges időtöltés válaszolgatnod.

      • miki1950 szerint:

        Nehezen tudom elhinni, hogy még mindig ennyi, a náci ideológia csecsén lógó kretén él az országban.
        Azt viszont még inkább értem, hogy orbán miért képes azt csinálni veletek amit csak akar.
        Szép régi/új világot reméltek – hát nem lesz az.

  4. Kalifaszi Guszti szerint:

    Nevetséges, hogy rezeda a cenzúrát rendszer-moderációnak hívja. Miért nem az orbán-rendszert moderálja? Szél ellen nem hugyozunk?

  5. miki1950 szerint:

    Hát, Kedves Rezeda, nem gondoltam volna, hogy éppen a Te blogodat ennyi hígagyú, cigánygyűlölő újnáci látogatja akik kizárólag minősítgetnek, de egyetlen épkézláb mondatot képtelenek leírni magáról a cigányság helyzetéről, pláne nem a megoldás módjairól.
    Igaz, saját magukat minősítik ezzel, na de mégis.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

*

Ismerd meg Rezedát!

1961 sok mindenről nevezetes, például German Sz. Tyitov őrnagy a Vosztok–2 űrhajó fedélzetén 17-szer megkerülte a Földet, és megkezdődött a berlini fal építése is. Ez rögtön születésem után történt, amely esemény alkalmas volt arra, hogy anyám felhőtlen szombathelyi örömét ne örökítsék meg az annalesek.

Mindezek után a bölcsőde, óvoda és a Petőfi Sándor Utcai Úttörő Csapat (498-as számú) hármas egysége határozta meg tudatom alakulását egy kilométerkővel, amikor egy napon – tíz évesen - neki nem láttam a kosárlabdázás nemes időtöltésének, ami későbben forgatta föl teljesen az életemet.

A Nagy Lajos Gimnáziumban okozott ez nehéz pillanatokat Heigl osztályfőnök úrnak és nekem is, aki időm nagy részét mindenféle ifiválogatott edzőtáborokban töltöttem, és csak akkor jöttek rá, hogy nem vagyok tök hülye, amikor egy kósza irodalom órán hibátlanul mondtam el J. A. Ódáját, pedig nem is volt föladva. Azóta birkózom a szavakkal.

És ez okozta azt is, hogy nem a TF-re indultam tovább - pedig nagyon vártak -, hanem a szombathelyi BDTF magyar-népművelés szakára, kizárólag levelezőn a kosárlabda miatt. Ezt aztán, ahogyan az meg volt írva, igen fiatalon hagytam abba körmendi és soproni kitérők után, és jól volt így.

El tudtam menni ugyanis segédfűtőnek, e négy év alatt pedig szakmányban olvastam napi tizenkét órákat a munkahelyemen, amely időtöltés nélkül nem lennék az, aki. Persze ehhez kellett a drága Lőrinzy Huba tanár úr is a főiskolán. Ő nem csak irodalomtörténetet oktatott, hanem valami sokkal többet tett velem, nélküle most nem kellene ezeket a sorokat írnom, ebben biztos vagyok.

Egyre hosszabbnak tűnő életem során voltam műszaki rajzoló, újságos és leveles postás, gondnok és kultúrház igazgató, segédfűtő és tanár. Amióta a média világa beszippantott, mint valami fekete lyuk, oda-vissza szenvedtem már az egészet. Írtam és tördeltem napilapot, szerkesztettem, írtam heti és havi lapokat, voltam televízió-főszerkesztő és műsorvezető, sőt, hetilap igazgatója is.

Közel száz adást élt meg egy rádiós műsorom, dolgoztam internetes portálnak, és mégis itt vagyok.

Csak azt nem tudom, hol.

Archívum