Novák fürdőruhája és néhány alapelv

Novák Sándor-palota, mint ismeretes, átúszta a Balatont (rossznyelvek szerint búvárok húzták fogdmegek őrizete mellett). Ezek után kijelentette, hogy Balaton-átúszás sehol máshol a világon nincs, tehát megint győzött nemzetünk, emellett azonban a meglehetősen ronda, ámde monogramos fürdőruhája vonta magára a figyelmet (a fenti bölcsesség mellett), ami ízlésficamról árulkodott. De ez nem nóvum az elnöki öltözködés egészét ismerve, illetve az, hogy első körben kiderült, fürdőruhához képest rohadt drága volt. Ezen a ponton legyintett lemondóan a magyar alattvaló: ronda is, fölösleges is, és ezt is mi fizettük.

Ebben a hitben hömbölögtünk hosszú napokat. El is feledtük volna az egészet, mert már rég túl vagyunk azon, hogy ilyen apróságok miatt tépjük a hajunkat, amikor a Sándor-palota megnyugtatásunkra sietett azt közölve, hogy a nagyságos asszony az egész úszókomplexumot, amit magára öltött az akkor aktuális cirkuszban, maga fizette a kis szakadt bugyellárisából. Azaz, nyugodjon le mindenki, Novák őnagysága nem a mi pénzünkből parádézott a habokban, majd kikelve azokból, mint egy csámpás sellő, a partokon is negyvenkét fogat villantva, ami pofa hovatovább elnöki működésének különös ismertetőjegyévé vált.

Itt pediglen megállunk egy egészen apró szóra. Mert és ugyanis Novák nacsasszony örülhet ugyan, hogy mint félelme volt ifjúkorában, nem kell „röhejes ápolónői vagy tanári fizetésből” tengetni a szaros életét. Azaz, egész életen át tartó teperése és törtetése, a hatalomhoz való dörgölőzése célt ért, s most már mindhalálig fürödhet a tejben meg a vajban. Illetve veheti a randa fürdőruháit, aminek az sk. vásárlásáról még mindig nem vagyunk egészen meggyőzve, mert nem mutatta meg nekünk a boltban kapott számlát. De a nagy egészet tekintve ez momentán egyáltalán nem is érdekes. Más alapvető bajok vannak ugyanis.

Mert Novák Katalin nemcsak azt feledte el, honnan jött, és játssza itt nekünk kétséges regnálása óta az arisztokratát és hercegkisaszonyt az elképzelhetetlen ruháival meg életvitelével, utazgatva a földgolyó minden szegletére, hanem a jelek szerint azzal sincs tisztában, hogy mindezt a rongyrázós puccparádét ki fizeti neki, aki legnagyobb sajnálatunkra mi vagyunk a huszonhét százalékos áfánkkal, más (milliónyi) adónkkal. Így, ha csak egy zsömlét is vesz a boltban, az a Mária nénik véréből való. Innen nézvést Novák, amikor urizálva költi a sajátjának vélt pénzt, akkor a miénket költi.

Olyan alapvetés ez, amit nem kellene elfeledni, mert alkalmasint visszaüthet. Hogy Novák maga fizet akármit is, az csúsztatás, mert mindent fillért tőlünk kap. Egyébiránt ez így van másutt is, Novákkal tehát nem ez a baj, hanem rendszerszinten az, hogy nem azokat szolgálja, akik őt a családjával együtt eltartják, hanem valami egészen más érdekeket. Novák a maga módján közalkalmazott, aki azonban a társadalom jólétéhez és működéséhez semmit hozzá nem ad. Inkább elvesz. Jolán a kormányablakban legalább elintézi a jogsit, Novák azonban csak rombol, amikor olyan törvényeket ír alá, amelyek az őt eltartók ellen vannak.

Tovább haladva ezen az úton, a nacsasszonynak vannak testőrei, palotája, sminkszobája és zongorája, ész nélkül röpköd és kapja az új és még újabb toaletteket, hogy hasonlítson a néhai Dianára, mert ránézésre ez a cél. No de, a megkezdett mezsgyén tovább haladva, míg az emlegetett Jolán kormányablakos fizetése, aki valamit dolgozik is, nagyjából két adófizető adójából megvan, addig a nacsasszony milliós fizetését legalább kétszáz magyar adózó dobja össze, hogy értelmetlen aláírós munkaköre legyen. És ez egy szomorú vicc. Ugyanakkor tágabb nyomorokat is felvet, amire például a minapi dűlőút-átadás is példa.

Ott álltak az avatási-átadásin azok heten, amikor a mi pénzünkön épült utat nagy kegyesen, akárha jótéteményt átadták nekünk, és azok összes öltönyét, autóját és benzinjét és mi fizettük, mert mára úgy van, hogy az állam pénzét ezek a sajátjukként kezelik, lopják el és osztogatják egymásnak. Csak mindenki azt az alapvetést feledi, hogy az államnak önmagának pénze nincsen, az mind az adófizetőké, azaz a miénk. A tiéd is, én nyájasom, és akkor azt várják, hogy essél hasra, mert Novák nacsasszony úgymond saját maga vette meg a randa úszódresszét. Röhej. Viszont sokaknak ez így épp jó, tehát mindmeghalunk.

Névjegy

Szombathelyi újságíró.

Posted in Egyéb
13 hozzászólás “Novák fürdőruhája és néhány alapelv
  1. kovacs_ugynok szerint:

    Továbbgondolva…

    Az orbán maffiának a nyakába szakadt(?) 2/3-al semmi joga nem volt egyoldalúan hozzányúlni a rendszerváltás során összpártilag kiizzadt választási rendszerhez. Ugyanis az biztosította a 2 fordulójával, az egyenlően elosztott választókörzetekkel, hogy itt ne legyenek
    leválthatatlan bűnözők a hatalomban. Csakis összpárti, 100%-os egyetértéssel szabadott volna csak ehhez hozzányúlni. Lehet itt persze 2/3-ozva trollkodni, de egyvalamit nem támaszt alá az orbán maffia igazát.

    Így 2014 óta, és még előbb, amikor kiderült a cigánykodás a választási rendszerrel, gyakorlatilag a fidesz kormány illegitim. Illegitim az összes törvény amit hoztak, ergo betartani se lenne kötelező. Ez az illegitimitás lényege.
    Úgyhogy, kedves un. ellenzék, Donát! Lesztek szívesek benyújtani azt a konstruktív bizalmatlansági indítványt az orbán és a bandája ellen?! Érveket meg most nem fogok ismételni. Annyi mint a tenger. Múlt hétre is esett vagy fél tucat.
    Azt meg ne hagyjátok már, hogy süketeljenek a bűnözők, olyan dolgokra visszamutogatva amik ezelőtt lassan 1 fél emberöltővel ezelőtt történtek. Tessék szépen csakis a lényegre koncentrálni, a sértéseket („ballibsi”, guriulózás, stb.) meg kikérni magatokban, a nevemben is! A sértegetések, visszatámadások úgyis csak a bűnösséget támasztják alá. A nemzetgazdaság, a külpolitika, az oktatás katasztrófális állapotban. Ha nem követeleitek az orbán kormány leváltását, a régi választási rendszer visszahozását, akkor ugyanolyan bűnözők vagytok mint a fideszes vezetők, és nem a magyar adófizetők érdekeit képviselitek! A gumihalmok csak az alkotmányellenes diktatúra tünetei. Tessék már végre a lényegre koncentrálni. Az pediglen az lenne, hogy nem kéne megtűrni, hogy bűnözők dirigáljanak a hatalomban pöffeszkedve! Tessék kivinni az utcára az embereket! De ahhoz értelmes célok is kellenek. Tessék! Itt vázoltam egyet. Ahogy öregapám szokta volt mondani: „Azt a kiaszott qrva 7szentségit neki!” :/

    • Ultron szerint:

      „Úgyhogy, kedves un. ellenzék, Donát! Lesztek szívesek benyújtani azt a konstruktív bizalmatlansági indítványt az orbán és a bandája ellen?!”

      Haha, ügynök létedre végtelenül naív vagy.
      A parlamentben kb. SENKINEK sem érdeke leváltani a fideszt. Az ún. ellenzék nem más, mint egy vagonnyi (köz)pénzzel szponzorált amatőr színjátszó kör. Nem kell kormányozni, nem kell dolgozni, még bejárni sem (amit szépen el lehet adni „demonstratív távolmaradás” címszóval), és dől a lóvé. Persze nem olyan sok, mint a vályú közvetlen közelében, de legalább nem is kell megmozdulni érte.

      Komolyan azt hiszed, hogy ott fent bárki is érdekelt abban, hogy ez megváltozzon? Gyurcsányt egy párezer forintos lehallgatóval küldték kispadra – szerinted az „ellenzék” tényleg nem tudna összehozni valami hasonlót, ha érdekében állna? Kb. minden napra jut egy fideszes öszödi beszéd, mégsem hallasz, látsz tőlük SEMMIT, mert nekik így abszolút tökéletes. És nem az életéért küzdő, kiidegelt, szarrá dolgoztatott polgár dolga tenni valamit (neki joga sincs hozzá), hanem azé az „ellenzéké”, akit pont ezért fizet, méghozzá busásan.

      A konklúzió tehát, Kedves Kovács Ügynök: Magyarországon nincs ellenzék. Magyarországon van a nagy fidesz, meg sok kisebb fidesz.

      • kovacs_ugynok szerint:

        Nem hiszek semmit, csak közöltem az elvárásaimat az adómból fizetett un. ellenzék irányában.

        Azt meg qrvára nem értem, hogy amiket leírtál, annak minek örülsz, mint majom a farkának? Ugyanis ezen felháborodni kéne, nem kárörvendeni. Vagy te is azok közé tertozol, akik Ausztriában adóznak, és a fideszre szavaznak? Ismerek párat. 😛

        • V.A. Lucky szerint:

          „közöltem az elvárásaimat az adómból fizetett un. ellenzék irányában”

          Nem tudom, hogy olvassák-e a blogot, de hadd segítsek.

          Momentum: (Jelzem Donáth, nem Donát.)
          hello@momentum.hu

          LMP:
          info@lehetmas.hu

          DK:
          info@dkp.hu

          Jobbik:
          jobbik@jobbik.hu

          MSZP:
          budapest@mszp.hu

          Párbeszéd:
          info@parbeszedmagyarorszagert.hu

          Hadházy Ákos:
          kapcsolat@hadhazyakos.hu

          A teljesség kedvéért:

          Mi Hazánk:
          info@mihazank.hu

          Kétfarkúak:
          ketfarkukutya@gmail.com / elnokseg@mkkp.hu

          Őszintén érdekel, próbáltál-e már kapcsolatba lépni velük/ha igen, kaptál-e választ.

          • kovacs_ugynok szerint:

            Értem, hogy mivel szeretnél provokálni. De egyrészt nem akarok egyik pártba sem belépni. Másrészt meg, erre a provokatív kérdésre meg csak visszakérdezni lehet. A pártok amiket felsoroltál, vajon miért nem próbáltak még velem kapcsolatba lépni? Tudod, velem, a magyar adófizetővel. Megtalálható vagyok minden kis faluban, és ezt tartom az un. ellenzék legnagyobb problémájának is. Az elefántcsonttoronyból, ami Pató Pál úrról van elnevezve, elég nehéz itt bármit is elérni.

            De ha már így megszólítottál, hadd kérdezzek én is valamit. Te mit tettél/tennél azért, hogy ebből az országból egy fejlődő, demokratikus nyugati típusú jogállam legyen?

        • V.A. Lucky szerint:

          Nem provokálni akarlak, tényleg érdekel.
          Ti. a 2022-es vereség után írtam egy email-t a Momentumnak. Azt javasoltam, hogy ne legitimálják a fideszt, azzal, hogy beülnek a parlamentbe díszletnek. Választ nem kaptam (közvetve igen, mivel átvették a mandátumukat), ezzel a szememben felélték a maradék hitelüket. (A többi „ellenzéki” pártnak addig sem volt.)
          Nem próbáltak veled/velünk kapcsolatba lépni, mert ahogy Ultron is rámutatott, NINCS ellenzék. Nem áll érdekükben kormányt váltani, és nem is alkalmasak rá.
          A magam részéről dolgozom, adózom, voltam önkéntes szavazatszámláló ’22-ben, de ide a példamutatás kevés. Máshoz meg nincs kompetenciám. (Régebben szerveztem munkahelyi sztrájkot. /nem a kormány ellen/ Szóban mindenki mellém állt, a gyakorlatban senki, és kirúgtak. Kétszer.)
          Megoldás? Nálam okosabbak leírták, már 2011-ben.

          https://progressziv.blog.hu/2011/12/15/szent_istvan_kiralyunk_jojj_el_ismet

          Kár, hogy nincs aki végrehajtsa.

  2. Tom Sawyer szerint:

    Kedves Rezeda !

    Csak megjegyezném , hogy nem kétszáz ember, hanem 9,5 millo.

    Engem személy szerint nem a koszos fürdőruha zavar annyira, hanem az az álszent, rohadt gazember mód, ahogy aláírta a státusztörvényt, meg egyáltalán mindent amit elé löknek. És még volt pofája ezek után pedagógusnapot köszönteni.
    Naa látjátok, ahogy mondani szoktad : ez a delikát..

    Dee emlékszik erre még valaki? 🙃

    • kovacs_ugynok szerint:

      Engem azért zavar ez a nagy, adófizetők pénzéből való flancolás. 1/5-öd áron már lehet minőségi női fürdőruhát kapni. Minek egy ilyen ízléstelen göncöt csináltatni egyedileg, 100ezerért, ha más alkalomra már soha nem fogja felvenni? Ezzel csak azt üzeni, hogy túl van fizetve, és a takarékosság nem az erőssége. Ugyanaz kicsiben, mint a jachtozás nagyban. Túlárazott közbeszerzések, túlfizetett politikusok. Miközben xarrá lesz az ország a kezeik között. Sürgősen változtatnunk kéne ezen! :/

  3. Tom Sawyer szerint:

    A zongorát miért nem emlegeti senki ??

    Egyszerűen olyan szinten megemelkedett az ingerencia szintünk hogy lassan ott tartunk, ahogy nagyapámék mondták á Rákosi alatt :
    Nem elég, hogy a fejünkre sz@rnak, még elvárják, hogy a seggüket is tisztára nyaljuk….

    Ezt nem lehet se szebben mondani, se őszintébben 🙃
    Viszont megérdemeljük, mert sokan vannak ebben az országban akik még élvezik is a zamatát. Ha nem lenne, esküszöm még hiányozna is nekik.. 🤣

    • kovacs_ugynok szerint:

      Ez így nem igaz. Akkor lenne igaz, ha a lakájmédia az orbánék bűneit is kb. ugyanolyan elánnal harsogná, mint 2006-ban az öszödi beszédet, és ennek ellenére is ugyanannyian a fideszre szavaznának. De gyanítom a szavazóinak a több mint a felét elvesztenék, ha állandóan a disznóságok a képükbe lenne mondva. Nem véletlenül einstadolta a médiát az orbán maffia. De ez így meg választási csalás. Lehet idétlenkedni, és „röhögni” a balfasz fidesz drukkereken. De ettől még, akinek nem tetszik, hogy szarrá lesz az ország az orbán kormány keze alatt, még nem fog változni. Nekem nincs kedvem mindezen röhögni. Már megbocsáss. Rohadt sok adót fizetek, az a minimum, hogy elszámoljon vele a mindenkori kormány. Ha meg felmerül a gyanú, hogy loptak belőle, akkor bíróság, aztán börtön. :/

  4. Tom Sawyer szerint:

    Nem röhögök. Véletlenül se. Az, hogy mosolygok magunkon, ne tévesszen meg senkit.
    Viszont most elgondolkodtam, és egy rövid töri nem ártana.
    Honnan jöttünk ? Ural ? Irán ? Török ? Kazah ?
    A halszag miért nem jó nekünk ?
    Miért kellenek mindig a cárevicsok ?
    A honfoglalás óta egy „érdekes” nép vagyunk. Gondoljatok bele: Szent István ? Estleleg Vajk ? Vagy mondjuk Koppány ?
    Ne adj Isten az Anjukat, vagy a Jagellokat mondjuk ? A Habsburgot, aki Vasváron kilóra adta el a magyart ? A Rákóczit aki vissza hívta a törököt ? Azt a szabadságharcot, ahol Görgey hazaáruló lett ?
    Isonzót, a Piavét ahonnan a dédi hazakecmerget ?
    Hogy a Szamueli lemészárolja ?
    Vagy mondjam Voronyezst ? Rákosit ? Orbánt ?
    Kell még ebbe a sorba valaki ??

    Hidjétek el, nem mosolygok, dee valahogy túl kell élni.
    Ahogy az elődeim is túlélték…

    • kovacs_ugynok szerint:

      Nézd, nem kell a magyar önsorsrontást Ádámtól és Évától (vagy Évától és Ádámtól) kezdve levezetni. A lehetőség a változásra, változtatásra mindig nyitva áll. Csak sajnos sokan még megrekedtek az öniróniánál. Tovább kellene lépni, és előrefelé nézni! :/

  5. miki1950 szerint:

    T. Rezeda! A Pesty Lászlóról szóló írásodhoz a véleményed árnyalásához javaslom megnézni a Kötöttfogás 254. adását, melyben Pesty ismerői más aspektusból is megvilágítják az ominózus megnyilatkozását.
    Üdv. rm.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

*

Ismerd meg Rezedát!

1961 sok mindenről nevezetes, például German Sz. Tyitov őrnagy a Vosztok–2 űrhajó fedélzetén 17-szer megkerülte a Földet, és megkezdődött a berlini fal építése is. Ez rögtön születésem után történt, amely esemény alkalmas volt arra, hogy anyám felhőtlen szombathelyi örömét ne örökítsék meg az annalesek.

Mindezek után a bölcsőde, óvoda és a Petőfi Sándor Utcai Úttörő Csapat (498-as számú) hármas egysége határozta meg tudatom alakulását egy kilométerkővel, amikor egy napon – tíz évesen - neki nem láttam a kosárlabdázás nemes időtöltésének, ami későbben forgatta föl teljesen az életemet.

A Nagy Lajos Gimnáziumban okozott ez nehéz pillanatokat Heigl osztályfőnök úrnak és nekem is, aki időm nagy részét mindenféle ifiválogatott edzőtáborokban töltöttem, és csak akkor jöttek rá, hogy nem vagyok tök hülye, amikor egy kósza irodalom órán hibátlanul mondtam el J. A. Ódáját, pedig nem is volt föladva. Azóta birkózom a szavakkal.

És ez okozta azt is, hogy nem a TF-re indultam tovább - pedig nagyon vártak -, hanem a szombathelyi BDTF magyar-népművelés szakára, kizárólag levelezőn a kosárlabda miatt. Ezt aztán, ahogyan az meg volt írva, igen fiatalon hagytam abba körmendi és soproni kitérők után, és jól volt így.

El tudtam menni ugyanis segédfűtőnek, e négy év alatt pedig szakmányban olvastam napi tizenkét órákat a munkahelyemen, amely időtöltés nélkül nem lennék az, aki. Persze ehhez kellett a drága Lőrinzy Huba tanár úr is a főiskolán. Ő nem csak irodalomtörténetet oktatott, hanem valami sokkal többet tett velem, nélküle most nem kellene ezeket a sorokat írnom, ebben biztos vagyok.

Egyre hosszabbnak tűnő életem során voltam műszaki rajzoló, újságos és leveles postás, gondnok és kultúrház igazgató, segédfűtő és tanár. Amióta a média világa beszippantott, mint valami fekete lyuk, oda-vissza szenvedtem már az egészet. Írtam és tördeltem napilapot, szerkesztettem, írtam heti és havi lapokat, voltam televízió-főszerkesztő és műsorvezető, sőt, hetilap igazgatója is.

Közel száz adást élt meg egy rádiós műsorom, dolgoztam internetes portálnak, és mégis itt vagyok.

Csak azt nem tudom, hol.

Legutóbbi hozzászólások

Archívum