Nincsen pénz lóvéra

Panaszkodnak a magyar gazdák, hogy nem jutnak hozzá az uniós pénzekhez, anélkül pedig nem megy nekik, vagy nehezen. Nincs ebben semmi meglepő, gondolhatnánk a jelenlegi helyzetben, amikor kormányunk mindent meg is tesz, hogy ne érkezzenek meg azok az uniós pénzek, mert nem tudják, mi a jogállam, és nem bírnak leszokni a lopásról. Az immár másfél éves történet mára ott tart, hogy Ukrajna kapja meg a magyarok pénzét, s mint emlékezhetünk, maga Orbán Viktor indult azzal Brüsszelbe, hogy megkérdezi, hol a pénz.

De nem kérdezett semmit sem, hiszen maga is tisztában van vele, merre leledzik az a nyüves pénz. Haveroknál, strómanoknál, azaz a saját zsebében, de olyan jó hangulatot kelteni és uszítani. Illetve más egyebe már nem is maradt a magyar kormánynak, mint hogy a saját szarát kenegesse szerteszét, aminek is ékes bizonyítéka a tanárok fizetésemelése, amit a baloldal akadályoz meg Brüsszelben, azaz, totális a téboly. Ez hivatott elfedni, milyen ciklopi nagy a baj a gazdasággal és költségvetéssel, miszerint percekre vagyunk attól, hogy beleálljunk a földbe.

Csak ki kell várni.  Hogy mekkora a reszketés és gond, hogy úgy ne mondjuk, tragédia, amit permanensen brüsszelezéssel és ukránozással akarnak elfedni a maffia (galeri, ha a morális nívót nézzük) tagjai, arra Ujhelyi István képviselő nyitja fel csipás szemeinket. Ujhelyi az Brüsszelben, mint Hadházy itthon, ő az, aki kitartó munkával rántja le a leplet a Fidesz uniós viszonyairól, ő az, aki feltárja és megmutatja, mi az az igazság, amit itthon elhazudnak. Mint most is a gazdáknak járó pénzekkel, amihez viszont hozzájutni nem tudnak sehogy.

Mert nem az van – mint Ujhelyi képviselő szíves közléséből tudjuk -, hogy a sátáni Brüsszel nem küldi a pénzt a magyar parasztnak. Mert épp az agrártámogatások kerete nyitva van, kormányunk azonban pályázatokat nem ír ki, a magyar gazdák pedig potykaként tátognak a parton. Mint kiderült, „a kormány az elhibázott gazdaságpolitikájának eredményeként olyan súlyos pénzügyi gondokkal küzd, ami miatt nem képes a hivatkozott uniós pályázatok állami önrészét kifizetni, és ezért inkább sunyiban ki sem írja azokat”.

Nos, ha valami, akkor ez igazán delikát, főleg annak fényében, hogy Gulyás miniszter ezt milyen élénken tagadta, és sokkal egyszerűbb a sátáni ukrán gabonával foglalkozni, mint tényleg tenni valamit a magyar gazdákért. Ott tartunk tehát, már arra sincs pénz, hogy az ingyenpénzeket megkapjuk, összefoglalva, nincsen pénz lóvéra, és ez már igazán elég nagy baj, ha nem még annál is nagyobb. Sok mindenből látszik, de ebből különösen, hogy az eltelt rohadt sikeres tíz évben a magyar gazdaság külső finanszírozásra volt berendezkedve, ennek híján pedig halott.

A magyar gazdaság működésképtelen, Magyarország az Unió nélkül pénzügyileg nem létezik. Az eltelt másfél év, amely a pénzek várásával telt, ékesen bizonyította ezt, Varga Mihály pénzügyminiszternek sikerült negyed év alatt a GDP tíz százalékának megfelelő hiányt összehoznia, az MNB (Matolcsyval az élen) tőkéje mínuszba fordult, recesszió van, és az Európa bajnok inflációt már nem is érdemes megemlíteni. Tényleg ég a kunyhó és ropog a nád, a legaljasabb azonban ebben az apokalipszisben az, hogy a fiúk így is jól élnek.

Mert mindeme pénzhiány ellenére a hét végén az is kiderült, hogy a miniszterelnökség százmilliókat utalt baráti alapítványok számláira, az elsőszülött Tokajban vásárolt szőlőket, a férje cége, a nemzet veje milliárdos vissza nem térítendő támogatást kapott, a kedves papa pedig újabb súlyos hektárokat csapott a hatvanpusztai uradalomhoz. De mindezek is csak aprópénzek a nagy egészhez képest, amikor arra nincs pénz, hogy a gazdáknak járót lehívják, de a lopás mégis zavartalan és zökkenőmentes.

Amikor a múlt hetünk azzal telt, hogy Orbán és a Fidesz erkölcsi züllöttségét mutassuk be, nem feledkeztünk meg, csak nem fért bele, hogy mellé tegyük még nagyobb elrettentésül a kognitív képességek gyászos hiányát, hogy emiatt is alkalmatlanok és méltatlanok egy ország vezetésére. Bár e kettő hiány talán egymást tételezi, igaz, nem kellene feltétlenül aljasnak lenni annak, aki hülye. De nekik ez is sikerült, amiből fakadólag kies hazánk élénken száguld a szakadék felé, és velünk együtt fog abba zúgva alázuhanni. Jóccakát.

Névjegy

Szombathelyi újságíró.

Posted in Egyéb
5 hozzászólás “Nincsen pénz lóvéra
  1. Ultron szerint:

    Az a baj, kedves Rezeda, hogy már hosszú évek óta csak azt hallom tőled: mindmeghalunk, összeomlunk, megdöglünk, ittavég, szakadék, stb., de ez valahogy marhára nem akar megtörténni…

    Nem okollak semmiért, csak – mint lelkes olvasód – arra szeretnélek kérni, ne adj reményt, ha nincs remény.

    Köszönöm!

    • kovacs_ugynok szerint:

      Mit nem értesz ezen? Ha neked az összeomlás nem azt jelenti, hogy itt a legnagyobb az infláció, az ÁFA, a munkát terhelő adók, a béka segge alatti fizetések (magas adók következménye), akkor micsoda? Kinek mit intézett a balfasz, hazaáruló, tolvaj kormánya, ugye. :/

  2. kovacs_ugynok szerint:

    Az orbán lerókázta Hadházyt. Kevesebbet kellene inni mini dogtortolvajminielnöqr! Ha így folytatja el lesz véve a jogsija, és nem vezethet többet… országot meg főleg nem. :/

    • cyr45 szerint:

      …el lesz véve a jogsija, és nem vezethet többet…
      országot meg főleg nem. :/

      Ne álmodozz!
      A PÁV 2-t sem kapná meg, reális vizsgálat esetén.
      sőt, a PÁV 1-et sem, ha nem az lenne, aki…

      • kovacs_ugynok szerint:

        #irony

        Azt meg magasról leszarom hova kapaszkodott fel… csalással a dagadt. Tőlem, tőlünk kapja a fizetését, és nem fordítva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

*

Ismerd meg Rezedát!

1961 sok mindenről nevezetes, például German Sz. Tyitov őrnagy a Vosztok–2 űrhajó fedélzetén 17-szer megkerülte a Földet, és megkezdődött a berlini fal építése is. Ez rögtön születésem után történt, amely esemény alkalmas volt arra, hogy anyám felhőtlen szombathelyi örömét ne örökítsék meg az annalesek.

Mindezek után a bölcsőde, óvoda és a Petőfi Sándor Utcai Úttörő Csapat (498-as számú) hármas egysége határozta meg tudatom alakulását egy kilométerkővel, amikor egy napon – tíz évesen - neki nem láttam a kosárlabdázás nemes időtöltésének, ami későbben forgatta föl teljesen az életemet.

A Nagy Lajos Gimnáziumban okozott ez nehéz pillanatokat Heigl osztályfőnök úrnak és nekem is, aki időm nagy részét mindenféle ifiválogatott edzőtáborokban töltöttem, és csak akkor jöttek rá, hogy nem vagyok tök hülye, amikor egy kósza irodalom órán hibátlanul mondtam el J. A. Ódáját, pedig nem is volt föladva. Azóta birkózom a szavakkal.

És ez okozta azt is, hogy nem a TF-re indultam tovább - pedig nagyon vártak -, hanem a szombathelyi BDTF magyar-népművelés szakára, kizárólag levelezőn a kosárlabda miatt. Ezt aztán, ahogyan az meg volt írva, igen fiatalon hagytam abba körmendi és soproni kitérők után, és jól volt így.

El tudtam menni ugyanis segédfűtőnek, e négy év alatt pedig szakmányban olvastam napi tizenkét órákat a munkahelyemen, amely időtöltés nélkül nem lennék az, aki. Persze ehhez kellett a drága Lőrinzy Huba tanár úr is a főiskolán. Ő nem csak irodalomtörténetet oktatott, hanem valami sokkal többet tett velem, nélküle most nem kellene ezeket a sorokat írnom, ebben biztos vagyok.

Egyre hosszabbnak tűnő életem során voltam műszaki rajzoló, újságos és leveles postás, gondnok és kultúrház igazgató, segédfűtő és tanár. Amióta a média világa beszippantott, mint valami fekete lyuk, oda-vissza szenvedtem már az egészet. Írtam és tördeltem napilapot, szerkesztettem, írtam heti és havi lapokat, voltam televízió-főszerkesztő és műsorvezető, sőt, hetilap igazgatója is.

Közel száz adást élt meg egy rádiós műsorom, dolgoztam internetes portálnak, és mégis itt vagyok.

Csak azt nem tudom, hol.

Legutóbbi hozzászólások

Archívum