Mint egy ócska galeri

Ha valakiben még valami halvány remény pislákolt arra nézvést, hogy a NER, annak potentátjai, de legfőképp első embere, azaz maga Orbán Viktor a civilizált világ részei volnának, keserűen kellett csalatkoznia tegnap. Ha viszont tudta azt, ami most újólag kiderült, hogy ezek leginkább tajparasztok csordája, akkor nem érte meglepetés.

Példát láttunk arra, mi történik, ha Orbán Viktornak egy kérdést tesznek fel, és nem védi őt semmiféle kordon vagy TEK, megláttuk egyben azt is, milyen mélyre süllyedt ez az ember szellemében, moráljában, ha egyáltalán valaha is volt a tegnapinál feljebb. Nem valószínű, legalábbis nincsenek emlékeink róla.

Hadházy Ákos közel került a védett személyhez, aki párttársai körében múlatta az időt, és megkérdezte tőle, hogyan is volt akkor azzal az eltérített repülővel Olaszországban, amiről a propaganda, a rendőrség és mindenki más egészen eltérő dolgokat állít. Holott csak családi kirándulásra ment a kedves vezető, amivel nem tud elszámolni.

De láthatóan nem is akar, ez azonban nem nóvum. Az már azonban sokkal inkább, hogy e kérdés nyomán hullott le a lepel Orbán Viktorról végleg, és előttünk állt az ember pőre valójában. Elképesztő, elkeserítő és lehangoló az a szint, amit mutat, voltaképp nem is igen lehet szavakat találni rá, de azért megpróbáljuk.

Orbán Szijjártó haverja és egy bizonyos Szűcs képviselő társaságában ácsorgott a folyosón, amikor megkapta a kérdést, amire az alábbi reakciói születtek:

„Sunyi alak, nem? Hát most mondd meg!” 

„Nézzétek meg! Sompolygó, sunyi róka, hát nem? Most mondjátok meg! Ez egy sompolygó, sunyi róka, mondjuk meg neki!”

„Azt értse meg, hogy maga egy olyan sunyi alak, hogy magával senki sem áll szóba. Ilyen emberekkel nem szoktam… Nézze, szívesen beszélünk mindenkivel mindenről, de maga egy olyan sunyi alak, hogy magával nem tudunk beszélni.”

„Ez nem érdekes, az az érdekes, hogy mindig hazudozik, mindig sunyi, mindig sompolyog, mint egy rossz róka, komolyan, mint egy szőrét hullató rossz vidéki róka.”

Íme, hölgyeim és uraim, ezért nem vállal már ez az ember valódi interjúkat, nem állja a valódi kérdéseket, ezért nem vállal semmilyen vitát, értelmes beszélgetést az ország dolgairól. Mert már nem tudna civilizált módon viselkedni. Előjönnének rajta a tünetek: kényszeredett vigyorgás, szájnyalogatás, nyakkendő huzigálás, tökvakarás, ideges, rángatózó túlmozgás.

Továbbá semmilyen vádat nem tudna cáfolni kulturált módon, mert nem is lehet. Egyszerűbb elkerülni a konfliktust, a kellemetlen kérdésekre adandó válaszokat, vagy ha nem tudja elkerülni, mert valaki áttöri a köré épített kordonokat, akkor lemegy kutyába és személyeskedik, vihorászik zavartan. Egy leépült vidéki alkoholista szintjét hozza, legyünk őszinték.

Viszont nincs egyedül. A fent említett bandatagok is beszálltak a vegzálásba, a háttérből még elhangzik, hogy „szégyellje magát”, „a kocsmában már máshogy beszélgetnénk”, majd Szűcs Lajos azt is hozzátette, hogy „apám azt mondta, hogy nem kérdeztek, ütöttek”. Íme, az utcai harcosok klubja, vagy másképpen az ócska galeri, amelynek az az ereje, hogy sokan van.

Ez az alak a miniszterelnök, és ilyen színvonalú a pártja. De nekünk nagy valószínűséggel ez kell. Feltéve, hogy ez a videó a hívek elé is kerül, minden bizonnyal elégedetten csettintenek, így kell ezt, miniszterelnök úr, és feltehető az is, legszívesebben belerúgnának Hadházyba, segítve Orbán szabadságharcát.

Lehetne ezt még sopánkodva ragozni, de felesleges. Ez a kis jelenet, a reakciók és a nívó Orbáné, a belőle fakadó Fideszé és így Magyarországé is. Ez már nem is ugar, ez inkább óvodás zártosztály, utcai galeri, rossz maffia, egy elhúzódó káromkodás legyintve a végén, hogy itt fogunk megdögleni mind, miközben ezek bambán vigyorognak. Elképesztő hely lett a hazánk.

Névjegy

Szombathelyi újságíró.

Posted in Egyéb
17 hozzászólás “Mint egy ócska galeri
  1. Ultron szerint:

    Az a baj, hogy Hadházy is pontosan tudta, mi fog történni. Ez így megint csak show. Ha tényleg változást akarna, nem kérdéssel menne oda, hanem konyhakéssel…

    • kovacs_ugynok szerint:

      Hadházynak ez a dolga. A többinek meg az lenne, hogy ezen videó alapján nyilvánítsák méltatlannak a dagadtat a miniszterelnöki posztra. A videót meg minél szélesebb körben terjesszék. Ja, ha a vóna ott nem vóna. 🙁

  2. Monori Péter Pál szerint:

    Azért ne feledjük, volt abban bazdmeg is!

  3. hj szerint:

    „…nem is igen lehet szavakat találni rá, de azért megpróbáljuk.”
    Örülök, hogy Rezeda talált rá szavakat, mert én nem. Döbbenten néztem a jelenetet, olyannyira, hogy szinte nem hittem el, amit látok. Annak ellenére sem, hogy ez nem a semmiből jött, hiszen volt már jó pár előzmény.

  4. Jane Doe szerint:

    Esetleg megfontolandó az ávós kérdezés-technika alkalmazása is, Szűcs nevű bandatag apai öröksége: „apám azt mondta, hogy nem kérdeztek, ütöttek”.

  5. Tom Sawyer szerint:

    Kedves Rezeda !

    Azért mosolygok csak mint róka szokott. Eleve ravaszabb mint a baromfiak…🙃

    Úgy 97-98 környékén írt a Nagy Bandó az Orbánról : „Kivéve a gyevi bíró ” címmel. Aztán amikor találkoztunk Kőszegen, meg is kérdeztem ezt miért kellett ??
    Akkor, 25 éve elmagyarázta , hogy mekkora náci a fickó, mekkora elmebeteg . Totál 100% diagnózist állított fel a Führerről.
    Akkor még nem hittem el, hozzáteszem a Nati lánya se.
    És mindig a fekete golyó jön be.. Ennél a csürhénél mindig az….

  6. Tom Sawyer szerint:

    Most olvastam : Lázár et. megköszönte Ágh et. hosszú széles nyelvét, a sűrű nyelvcsapásokat külön is..
    Meg is lesz a kőszegi elkerülő.
    Agyrém ez az ország, ezen múlik…

    • kovacs_ugynok szerint:

      Persze, ha Prüsszel ad majd pízt. Ami kb. a soha, időre átszámítva, legalábbis amíg az orbán kormány lesz itt hatalmon. :/

  7. Quvik szerint:

    Engem a annak idején a munkámmal kapcsolatban vetettek alá olyan alapos orvosi-pszichológiai vizsgálatnak, hogy sohasem fogom elfelejteni. Ehhez képest egy országot vezethet a fent említett galeri egy elmebeteggel az élén, mindenféle alkalmassági vizsgálat nélkül!
    Ennek „eredményét” pedig mindenki a saját bőrén érezheti, aki nincs benne a brancsban.

  8. glorianna szerint:

    ” Egy leépült vidéki alkoholista szintjét hozza”
    Mivelhogy az.

  9. Tom Sawyer szerint:

    Van egy cica.
    Kétszínű mint a gazd. Fekete-fehér.
    És nyávog, mert nem tud magyarul.
    Még csak meg se szólal. Annyira nem bírja a nyelvünket..
    Talán szerencséje van. Dakotául se beszíl…😻😻😻

  10. Quvik szerint:

    Nekem a munkámhoz volt szükség olyan komoly orvosi ill. pszichológiai vizsgálatra, amit sosem fogok elfelejteni.
    Ezzel szemben az országot vezető „galeri” mindenféle alkalmassági vizsgálat nélkül gátlástalanul garázdálkodhat és nézheti hülyének azokat az (nem csak magyar) embereket, akik nem tagjai a brancsnak. Mindezzel pedig lejáratják az országot.

    • kovacs_ugynok szerint:

      Hát, sajnos ez kizárólag csak rajtunk múlik. Engedjük vagy nem? 🙁

  11. Tom Sawyer szerint:

    Nyilatkoznak az elmúlt 25-ről. Ilyen nosztalgia, olyan nosztalgia, hogyan léptek a parlamentbe elösször ?? Csak azt nem említi senki, hogy mekkora gazemberek lettek közbe. Hogyan köpik szembe a választókat ?! Az „újságírók” se merték megkérdezni, mert itt már kérdezni sem lehet. Boldog Kádár idők… Meg vagyok győződve, hogy normálisabb volt v.milyen szinten…
    Külön kiemelném, hogy egy bünöző generációt neveltek ki a fidelitas által, egy bűnöző kollégiumot csináltak az MCC által..

    Morálisan, erkölcsileg tették tönkre az országot.Ezt még nagyobb gazemberségnek tartom, mint a sok ezer milliárd rablásokat, mutyikat, Lülükéket, Tiborcokat, Homlokokat, Orbán papákat ne is mondjuk.. tovább is van, mondjam még ??
    Fel sem fogjuk mekkora kárt okoztak. Elég a horvátokat megnézni. Sokat elárul a „vármegyéink” 🤣 állapotáról aztán meg itt ünneplik ezt a sz@rházi csürhét ?? Komolyan, európa szégyenévé tette az országot. A lányom mondja, hogy már nem is szivesen mondja külföldön hogy magyar, mert mindig el kell mondani, hogy ebben a fürdőkádban nem mindenki idióta..🤣🤣

  12. Tom Sawyer szerint:

    Kedves Ivanne !

    A Nagy Bandó soha nem szavazott a fideszre..
    Hanyatt vágnám magam. Ismerem , ne mutasd be légyszíves !!
    Nem kéne rágalmazni senkit !
    Rohadt mocsok banda vagytok, Erre tanítottak a gyorstalpalón netezni ?? A Nagy Bandónak a sarka nyomába sem értek. Hogy jössz Te ehhez a rágolmhoz ??
    Gratula, szemétségből jeles, bunkóságból kitűnò, hazugságból dícséretes .. Osztán jöhet a státusz törvényetek.. Rohadt mocsok gazemberek vagytok, a jel megmarad a homlokodon !
    Ezt ne felejetsétek el.

    Csak emlékeztetőül. Nagyapám elvitték Recskre, Kazoncbarcikára. Valahogy túlélte. De a mocsok „kisnyilassal”, aki aztán Rákosi legjobb híve lett, aki elvitette, a faluban senki nem állt szóba többet.
    Annyi bűne volt, hogy ” Adjon Istent” köszönt az éljen Rákosi helyett. Aztán megmondta, hogy barátom amikor Te Heil Hitlereztél kinyújtott tenyérrel, ÉN AKKOR IS ÌGY KKÖSZÖNTTEM…
    Szóval ilyenek vagytok. Kellene még v.mit hozzátenni ehhez ???🤣

  13. Tom Sawyer szerint:

    Bocsánat, ki vagyok akadva. Elnézést a durva szavakért, én sem ezt akartam…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

*

Ismerd meg Rezedát!

1961 sok mindenről nevezetes, például German Sz. Tyitov őrnagy a Vosztok–2 űrhajó fedélzetén 17-szer megkerülte a Földet, és megkezdődött a berlini fal építése is. Ez rögtön születésem után történt, amely esemény alkalmas volt arra, hogy anyám felhőtlen szombathelyi örömét ne örökítsék meg az annalesek.

Mindezek után a bölcsőde, óvoda és a Petőfi Sándor Utcai Úttörő Csapat (498-as számú) hármas egysége határozta meg tudatom alakulását egy kilométerkővel, amikor egy napon – tíz évesen - neki nem láttam a kosárlabdázás nemes időtöltésének, ami későbben forgatta föl teljesen az életemet.

A Nagy Lajos Gimnáziumban okozott ez nehéz pillanatokat Heigl osztályfőnök úrnak és nekem is, aki időm nagy részét mindenféle ifiválogatott edzőtáborokban töltöttem, és csak akkor jöttek rá, hogy nem vagyok tök hülye, amikor egy kósza irodalom órán hibátlanul mondtam el J. A. Ódáját, pedig nem is volt föladva. Azóta birkózom a szavakkal.

És ez okozta azt is, hogy nem a TF-re indultam tovább - pedig nagyon vártak -, hanem a szombathelyi BDTF magyar-népművelés szakára, kizárólag levelezőn a kosárlabda miatt. Ezt aztán, ahogyan az meg volt írva, igen fiatalon hagytam abba körmendi és soproni kitérők után, és jól volt így.

El tudtam menni ugyanis segédfűtőnek, e négy év alatt pedig szakmányban olvastam napi tizenkét órákat a munkahelyemen, amely időtöltés nélkül nem lennék az, aki. Persze ehhez kellett a drága Lőrinzy Huba tanár úr is a főiskolán. Ő nem csak irodalomtörténetet oktatott, hanem valami sokkal többet tett velem, nélküle most nem kellene ezeket a sorokat írnom, ebben biztos vagyok.

Egyre hosszabbnak tűnő életem során voltam műszaki rajzoló, újságos és leveles postás, gondnok és kultúrház igazgató, segédfűtő és tanár. Amióta a média világa beszippantott, mint valami fekete lyuk, oda-vissza szenvedtem már az egészet. Írtam és tördeltem napilapot, szerkesztettem, írtam heti és havi lapokat, voltam televízió-főszerkesztő és műsorvezető, sőt, hetilap igazgatója is.

Közel száz adást élt meg egy rádiós műsorom, dolgoztam internetes portálnak, és mégis itt vagyok.

Csak azt nem tudom, hol.

Legutóbbi hozzászólások

Archívum