A tusványosi posvány

Sok gödör volt már a kút fenekén Tusványoson, a legalja épp tavaly, amikor a kedves vezető a mimagyarok tisztafajúságáról szőtt omló álmokat, egészen elképesztve a világ civilizáltabb közönségét. Viszont nem csak ezért, hanem a sokéves előzmények, a tisztafajúság ellenére ott megnyilvánuló gondolati tisztátalanság miatt ép gondolkodású ember oda hallgatóságnak vagy előadónak nem jár. Ha pedig zenélni megy, magára vonja szintén a józanabbak haragját és átkait. A legrosszabb esetben – de érthetően – a megvetést is.

Nagyon sok „magyar csillag” ábrándította már ki a közönségét tusványosi fellépéssel, ami után nem győznek magyarázkodni, illetve azt kockáztatják, hogy egy életre lemondanak róluk, mint erkölcsileg számba vehető entitásokról. Akkor pedig már a zene is csorbát szenved, de mindig akad az a pénz, ami ezt a dilemmát felülírja, idén például Péterfy Bori és a Pál Utcai Fiúk – több más mellett -, akik azért nem okoztak akkora meglepetést. Viszont ez nem egy akkora trauma, hogy sokat kellene ragozni, az ember őket is elteszi a fiók mélyire.

Egyébiránt a „béke” lesz az idei bábszínház központi témája, aminek már azért bukéja van, amit Orbán és a Fidesz ebben az ügyben óbégatásilag előad. Ami itt folyik ennek kapcsán, élén az ellenzék háborúpártinak bélyegzésével, az ukrán fegyverletétel feltétlen követelésével, mutatja, hogy ez már nem is színház, hanem mocskos hazugság lesz, idén tehát Tusványosra menni még az eddiginél is gázabb. Ép erkölcsű, magára egy csöppet is adó organizmus oda be nem teszi a lábát, de ehhöz képest hosszan lettek sorolva a leendő megjelenők.

A „művész” urakról és hölgyekről kár szót ejteni, van az a pénz, amiért minden eladó, bár nem mindenkinek. Viszont a Fidesz már oly régóta van hatalmon, és mára annyira a markában tart mindent, hogy előbb-utóbb mindenki leborul. Ha nem, akkor elmenekül, éhen döglik, culágernek áll vagy alkoholista lesz, így vagy úgy meghasonlik, aztán majd utána borul le. Mondjuk épp emiatt kellene nem elmenni oda, de nincs meg mindenkiben – nagyon kevesekben van meg – az az éthosz, ami az ilyesmihez szükséges.

De nem is ez. Hanem a politika, illetve a politikusok, ha annak lehet nevezni azokat, akik a Fidesz nevű maffia tagjai, illetve akik ezekkel szóba állnak, vagy más módon legitimálják azt a tébolyt, amivel az országot kifosztják, fizikailag, szellemileg és morálisan tönkreteszik. Dilemmáztunk már itt eleget azon, a jelen kilátástalan helyzetben az ellenzéknek egyáltalán be kell-e járni a parlamentbe demokráciát hazudni, méláztunk, mi volna ebben a lehetetlenségben az erkölcsileg helyes, ha már a gyakorlati hasznosságról egy életre le kellett mondani.

Mindig meg lehetett magyarázni, mi oka és indoka van annak, hogy biodíszletnek bejárnak a parlamentbe. Arra viszont már semmiféle magyarázat nincsen, miért mennek el ők is Tusványosra, erre a Fidesz-Orbán egyre inkább fasisztanáci hőbörgésre. Miért adják ehhez az arcukat, és miért nem szégyellik a pofájukat. A tegnapi sajtótájékoztatón ugyanis kiderült, hogy a frissen behódoló zenészeken kívül odamegy „vitatkozni”, kerekasztalozni Molnár Zsolt (MSZP), Brenner Koloman (Jobbik), Kanász-Nagy Máté (LMP).

Erre se mentség, se magyarázat. És, ha a triumvirátus nem kollaboráns, akkor fingja sincs arról, hol él, ki és mi a Fidesz, és semmivel nem tudja indokolni egyik sem azt, amit készülnek elkövetni a választóik és így az ország ellen. Úgy tűnik, képtelenek felfogni, hogy ezekkel nem közösködünk, leginkább szóba sem állunk, arcunkat hozzájuk nem adjuk, mert a Fidesz uralma rég túljutott azon a ponton, hogy ezt meg lehessen tenni. A Fidesz országlása ma leginkább büntetőjogi kategória, bűnözőkkel pedig nem cimborálunk.

Ezt nem lehet másképpen mondani. S aki ezt nem érti, az alkalmatlan ellenzéknek, mert ezzel a tusványosi vendégeskedéssel pofán köpi a saját választóit, akiktől mindezek után mit is várunk, mit várhatnánk. Mondjuk itt régóta, hogy a lebutított választó tehet mindenről, mert ő tartja hatalomban a szavazatával ezt a maffiát, de nézzünk rá jelen állapotában az ellenzékre, és értsük meg azt is, aki mindezek után csak legyint és a fal felé fordul, mert úgy érzi, minden teljesen reménytelen, és valahol igaza is van.

De ne essünk abba a hibába, hogy ez a három alak kilóg a sorból, mert nagyon kevés kivétellel az összes ilyen. Tartják az idióta sajtótájékoztatóikat, mondjon le, követeljük és ilyen szlogenekkel, közben pedig jól élnek a Fidesz farvizén. Sajnálom magunkat, akik reméltünk még valamit az életünktől, de immár semmit nem kapunk tőle. Sajnálom az országot és annak lakóit, akiket meglopnak, elhülyítenek, és generációk óta várják ugyanazt, hogy majd jobb lesz. De nem. Se nekik, se a gyerekeiknek, se az unokájuknak. Jó, ha ezt megjegyezzük.

Névjegy

Szombathelyi újságíró.

Posted in Egyéb
11 hozzászólás “A tusványosi posvány
  1. Tom Sawyer szerint:

    Kedves Rezeda !

    Miért mondasz ilyent ? Jó lesz nekik. Londonban, Münchenben, Pozsonyban, Zágábban, Vilniusban…..

  2. Yeti szerint:

    Nem sajnálok már senkit, magamat meg pláne nem érdemes.
    Utódlás sem érdekel, ami nem lesz valószínűleg az nem kell izgasson.
    Már ellenség sem vagyok, még akkor sem ha nézetem szerint csak a döglött dakota a jó dakota.
    Forduljanak fel a segítségem nélkül.
    Megpróbálok nem irkafirkálni a továbbiakban, mert semmi de semmi értelme ebben a szarkupacban, amit valaha hazának hittem.
    Ideje megköszönnöm, hogy még mindig írsz, kedves Rezeda.
    Most pedig elballagok, elhallgatok.

  3. Tom Sawyer szerint:

    Kedves Yeti !

    Attól senkinek se jobb ha hallgatunk. Nekem is eszembe jutoott, dee nyilván nem lenne jobb ..
    Dee azért most meglepődtem. A PUf, Péterfi Bori.. Hmm, sokkal többet néztem ki belőlük..
    Szerencsére vannak még Bodrogi Gyulák, Nagy Ervinek, Nagy Bandó Andrások, Bödöcs Tibik…

  4. kovacs_ugynok szerint:

    Amikor azt hiszed nincs lejjebb, és de…
    „Orbán Viktor Hadházy Ákosnak: Egy szőrét hullató, sompolygó sunyi róka, magának nem akarunk mondani semmit”
    https://index.hu/belfold/2023/07/06/orban-viktor-hadhazy-akos-parlament-repules-toszkana-szocsata-szijjarto-peter/

    Ha jól tudom, akkor Hadházyt közvetlenül a „nép” választotta meg, nem listáról került be. Az orbánt ki választotta meg?
    A videón látható viselkedés meg gyakorlatilag beismerő vallomásnak tekinthető. Olyan meg ne lehessen miniszterelnök, aki nem hajlandó normális hangnemben válaszolni egy normális hangnemben feltett kérdésre. Még akkor is ha az a miniszterelnök cigéánykodását kérné számon. Nem kéne cigánykodni, és akkor nem lennének erre utaló kérdések se.

    Szóval, újfent bebizonyosodott, hogy az orbánt és a kormányát LE KELL váltani. Ki lenne helyette? Hadházy for president! Egyértelmű.

  5. Tom Sawyer szerint:

    Igen. Ha valaki érdemes lenne, az a Hadházy.
    Fényévekkel előzi a csürhét. Igazából nem is egy ligában játszanak.
    Még csak nem is egy kontinensen..🤣

    • cyr45 szerint:

      Egészen jó ötletnek tűnik, szerintem is!:-)

      De az „összefogásból” is összefosás lett a végére 2022-ben, emlékezhettek.:-((
      A legocsmányabb pedig az volt, hogy -miután ez világossá vált-
      csaknem valamennyi ellenzéki párt (tisztelet az egy kivételnek) azonnal kifarolt az „összefogásból” és kezdték is MZP-t bűnbaknak kikiáltani!
      Mert nekünk ilyen ellenzéki pártjaink vannak.:-((
      Ha -teszem azt- Karácsony lett volna a közös jelölt, vagy bárki más, ugyanez történt volna!

      Tehát ahhoz, hogy Hadházynak akár csak egy minimális esélye is legyen Orbán ellen, az kellene, hogy ne az ellenzéki pártok álljanak be mögé, hanem a NÉP, a választópolgárok!

      Továbbá, hogy az ellenzéki pártok ne tegyenek neki keresztbe.
      És ez az, amire semmi esélyt nem látok, sajnos.:-((

  6. Tom Sawyer szerint:

    Nevettek. Tudjátok a Nagy Ervint kéne. Meg van az ismeretség, meg van a becsület. Meg van a jellem…
    Komoly embernek gondolom, egyedül többet ér mint a dicső százpárhányak…🤣🤣

  7. Tom Sawyer szerint:

    Egyébként meg gondolom hogy b@ssza az agyukat a dicsőknek. Annyira nem hülyék hogy ne vennék észre. Vagyis egyszerűen gonoszok. Remélem ovassa az Ágh, az 5. az Alpár, no meg a távcső bajnok is. És remélem Attila te is olvasod…

  8. Tom Sawyer szerint:

    A főiskolán egy szobában voltunk évekig. Jó lelkű, jó szívű embernek ismertem. Beszippantotta a csürhe, erre nem tudok szebb kifejezést.
    „Próbálj meg nem oda szavazni .. Megölik a családotad is..”
    Sajnálom ??
    Igen, sajnálom. Egy jó szívű, jó lelkü gyerek volt. A korpa közé keveredett, megették a disznók…

  9. Tom Sawyer szerint:

    A Bodrogi is benyalt nekik ?
    Nem hiszwm el..
    Na barátom, innen nincs tovább.. Ahogy a hany szílin szoktuk mondani..🤣🤣🤣

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

*

Ismerd meg Rezedát!

1961 sok mindenről nevezetes, például German Sz. Tyitov őrnagy a Vosztok–2 űrhajó fedélzetén 17-szer megkerülte a Földet, és megkezdődött a berlini fal építése is. Ez rögtön születésem után történt, amely esemény alkalmas volt arra, hogy anyám felhőtlen szombathelyi örömét ne örökítsék meg az annalesek.

Mindezek után a bölcsőde, óvoda és a Petőfi Sándor Utcai Úttörő Csapat (498-as számú) hármas egysége határozta meg tudatom alakulását egy kilométerkővel, amikor egy napon – tíz évesen - neki nem láttam a kosárlabdázás nemes időtöltésének, ami későbben forgatta föl teljesen az életemet.

A Nagy Lajos Gimnáziumban okozott ez nehéz pillanatokat Heigl osztályfőnök úrnak és nekem is, aki időm nagy részét mindenféle ifiválogatott edzőtáborokban töltöttem, és csak akkor jöttek rá, hogy nem vagyok tök hülye, amikor egy kósza irodalom órán hibátlanul mondtam el J. A. Ódáját, pedig nem is volt föladva. Azóta birkózom a szavakkal.

És ez okozta azt is, hogy nem a TF-re indultam tovább - pedig nagyon vártak -, hanem a szombathelyi BDTF magyar-népművelés szakára, kizárólag levelezőn a kosárlabda miatt. Ezt aztán, ahogyan az meg volt írva, igen fiatalon hagytam abba körmendi és soproni kitérők után, és jól volt így.

El tudtam menni ugyanis segédfűtőnek, e négy év alatt pedig szakmányban olvastam napi tizenkét órákat a munkahelyemen, amely időtöltés nélkül nem lennék az, aki. Persze ehhez kellett a drága Lőrinzy Huba tanár úr is a főiskolán. Ő nem csak irodalomtörténetet oktatott, hanem valami sokkal többet tett velem, nélküle most nem kellene ezeket a sorokat írnom, ebben biztos vagyok.

Egyre hosszabbnak tűnő életem során voltam műszaki rajzoló, újságos és leveles postás, gondnok és kultúrház igazgató, segédfűtő és tanár. Amióta a média világa beszippantott, mint valami fekete lyuk, oda-vissza szenvedtem már az egészet. Írtam és tördeltem napilapot, szerkesztettem, írtam heti és havi lapokat, voltam televízió-főszerkesztő és műsorvezető, sőt, hetilap igazgatója is.

Közel száz adást élt meg egy rádiós műsorom, dolgoztam internetes portálnak, és mégis itt vagyok.

Csak azt nem tudom, hol.

Legutóbbi hozzászólások

Archívum