Kakas a szemétdombon

Mint emlékezhetünk, doktorminiszter urunk még a múlt héten úgy indult európai hadjáratra a Facebookon (Twitteren), hogy teleordította a közösségi teret, mit fog majd ő ott tenni. Hogy kérdőre vonja mind az egész Brüsszelt, akik azért nem adnak pénzt Mária néninek a sparhelt mellett, mert ami neki jár, azt Zelenszkijnek küldik, illetve ellopják, ebből fakadóan pedig az Unió csődben van. Doktorminiszter urunk harcias kiskakasként delirálta, hogy akkor most szétcsap Brüsszelben, megtudja, megvédi, etc., hogy Mária néninek a sparhelt mellett nagy csodálatában kiesett a protkó a szájából.

Ehhöz képest egy kurva szó nem sok, annyit sem szólt, nem kérdezett, nem vont felelősségre senkit, hanem csendesen ücsörgött a sarokban. Viszont most már nem csak az a szint, hogy ki sem meri nyitni a száját a nagyok között, hanem senki még csak nem is kíváncsi rá. S lehetőleg, ami komoly tanácskozás, és fennáll annak a lehetősége, hogy megvétózza ez a mi budiharcosunk, oda meg sem hívják. Az Unióban és a NATO-ban jogászok serege dolgozik azon, hogy olyan kiskapukat találjanak a döntésekre, amiből Orbánt (Magyarországot) ki lehet hagyni, hogy ne tudjon nagy károkat okozni.

Orbán – és tetves csapata – egyáltalán nem tényező az országhatáron kívül, de még ez sem elég, azt is látnunk kell, úgy menekülnek előlük, mint valami pestisesektől, s ha mi magunk a határon túlra kóválygunk, tapasztalhatjuk, lassan ránk sem néznek másként. Az erőt és a nagyságot azonban valahol meg kell mutatni, erre pedig alkalmasabb terep nincs, mint a magyar parlament, ahol az ellenzéket még csak létezőnek sem tekintve szinte lehet beléjük – s így az általuk képviselt választópolgárokba is – törölgetni a szaros csizmájukat. Nem teszem fel újólag azt a kérdést, minek járnak be oda az ellenzékiek.

Hát, a fizetésért, mert más értelme nincsen. Amikor a parlamenti ülésről születnek a tudósítások azzal, hogy megkezdődik a vita, illetve más olyan fogalmak, amelyek arra utalnak, hogy annak a cikrusznak, ami ott folyik, volna a kutyafingnál nagyobb jelentősége, akkor az ember meghasonlik. Mert nincsen. valószínűleg még annyi sem. Ma azonban nem ezen mélázunk, hanem a hangnemen, és azon a cinikus bunkóságon, ahogyan az ellenzékkel bánnak és beszélnek ott (meg az ő választóikkal), illetve ezzel párhuzamosan arra mutatnánk rá, milyen alávaló az, aki Európában meg sem mer szólalni, itthon viszont játssza a nagyfiút.

Orbán tegnap bent volt a parlamentben, és kérdezni is lehetett tőle. Ám túllépve ismét azon, hogy minek, azt azért jegyezzük meg, ha mi lennénk például az LMP, akkor egy szívlapáttal kínáltuk volna meg doktorminiszter urunk telt pofáját. De LMP (sem) vagyunk, szerencsére, így nem nekünk kellett azt a szart, amit Orbán a képünkre kent, letörölnünk. Az LMP ugyanis az akkugyárakról érdeklődött, hogy mennyi lesz még, mire Orbán nyájasan azt felelte: „lehet, hogy több…, mint LMP tag”. No most, ezzel azt mondta az LMP-nek, hogy voltaképp nemlétezőnek tekinti, a baj mégsem ez, hanem a válasz hiánya.

Doktorminiszter urunk megint boldogkarácsonyt mondott, csak más alakban. S ugyanezt tette, amikor a világbajnok inflációról kérdezték őt az ellenzékiek, akiknek a felelet az volt, őket ez úgysem érinti, mert guruló dollárban kapják a pénzüket. Orbán tehát permanensen nem válaszol semmire, helyette azonban cinikus-gőgösen törli a ganyés csizmát a kérdezőbe, olyan pökhendien, mint valami falusi birtokos vagy ÁVH-s verőlegény, és a két hasonlat egyáltalán nem volt véletlen. Az öntudatra és a szellemi nívóra utalt így együtt, amiből kikerekedik doktorminiszter urunk arcéle és morális nívója: zérus.

Mindemellett dolgozatunk igazi célja a működés jellegének felfedése volt, hogy amiként Orbán brüsszeli ténykedésén és itthoni ámokfutásán is látjuk, fölfelé nyalunk, lefelé taposunk. És íme, uraim és hölgyeim a Fidesz-lét esszenciája, amely egyként jellemző Orbánra, és lefelé elindulva ugyanígy az utolsó falusi párttitkárig, főispánig vagy lombkoronaépítő polgármesterig. Ezek gauleiterek, mindegyiknek megvan a maga szemétdombja, ahol királynak érezheti magát. Orbáné az egész ország, ahol voltaképp önmagán kívül más létezőt el nem ismer, embernek senkit nem tart, a kerítésen túl viszont ma már behúzza a fülét és a farkát is. Nyomorult féreg.    

Névjegy

Szombathelyi újságíró.

Posted in Egyéb
4 hozzászólás “Kakas a szemétdombon
  1. kovacs_ugynok szerint:

    Inkább: „Szemét a szemétdombon.”

    Tegnap, a parlamenti közvetítést olvasva, én is azon morfondíroztam, hogy a töketlen un. ellenzék mégis miért veszi fel a fizetését tőlünk? Tény, hogy havi másfél misit a versenyszektorban nemigen kereshetnének. De ugyanakkor az orbán és bűnöző csürhéje rajtuk keresztül mégiscsak azokat alázza akik elmetek szavazni, és nem a fideszre szavaztak. Akik majdnem annyian vannak mint a fidesz szavazók. Főleg ha a HTM migráns szavazókat nem számolom, mert az amúgy is csalás volt. Aki meg nem emelte fel a valagát, és nem szavazott a csaló banda ellen, az rohadjon meg ott ahol van!

    Nem lehet elégszer elmondani, hogy el kellene már jutni oda, az orbán kormányt meneszteni kell! Gyakorlatilag minden nap erre fel kéne szólítani a „kormányzó” párt politikusait az un. ellenzéknek. Ha nem ezt csinálják, hanem e helyett elbohóckodnak a parlamentben, azzal elárulnak minden rájuk szavazót. Azzal meg nem kell foglalkozni mit süketel a dagadt és a csivavái! Ha nem a kérdésre válaszol, vagy nem tud felhozni semmit a mentségére (nem tud), akkor az gyakorlatilag beismerő vallomás, és húzzon a francba (börtönbe) a hatalomból, de szaporán! :/

  2. kovacs_ugynok szerint:

    Csak még egy észrevétel. Amíg a „népek” költői kérdésekkel tüntetgetnek, az orbán kormány lemond(at)ása helyett, most éppen a státusztörvény elfogadása kapcsán, addig itt nem lesz semmilyen változás. 🙁

  3. Tom Sawyer szerint:

    Màrai Sàndor:
    Olyan vilàg jõn.

    Olyan vilàg jön amikor mindenki gyanùs aki szèp,
    Ès aki tehetsègea,
    Ès akinek jelleme van.

    A szèpsèg inzultus lesz,
    A tehetsèg provokàciò,
    Ès a jellem merènylet !

    Mert most õk jõnnek…
    A rùtak.
    A tehetsègtelenek.
    A jellemtelenek.

    Ès leõntik vitriollal a szèpet.
    Bemàzoljàk szurokkal ès ràgalommal a tehetsèget.
    Szìven dõfik azt, akinek jelleme van…

  4. cyr45 szerint:

    Emlékezetem szerint talán Mikszáth mondta:

    „A magyarnak szántani is lehet a hátán, csak az ekevas
    nemzeti színű legyen!”

    És ez bevált már Horthy idejében, és Szálasinál is!
    Erre mindig bőven van jelentkező kis hazánkban.:-((
    Mert a hitványak mindig oda állnak, ahol koncot löknek nekik..

    Most ismét itt tartunk, és nem is látni még a végét!
    Van Viktátorunk, nemzethy öntudatunk, utálunk mindent, ami nem magyar, hanem európai, mert az csak rossz lehet számunkra…

    Kivéve persze a pénzüket, mert az „jár” nekünk!
    Viktátorunk szerint tálalva legalábbis…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

*

Ismerd meg Rezedát!

1961 sok mindenről nevezetes, például German Sz. Tyitov őrnagy a Vosztok–2 űrhajó fedélzetén 17-szer megkerülte a Földet, és megkezdődött a berlini fal építése is. Ez rögtön születésem után történt, amely esemény alkalmas volt arra, hogy anyám felhőtlen szombathelyi örömét ne örökítsék meg az annalesek.

Mindezek után a bölcsőde, óvoda és a Petőfi Sándor Utcai Úttörő Csapat (498-as számú) hármas egysége határozta meg tudatom alakulását egy kilométerkővel, amikor egy napon – tíz évesen - neki nem láttam a kosárlabdázás nemes időtöltésének, ami későbben forgatta föl teljesen az életemet.

A Nagy Lajos Gimnáziumban okozott ez nehéz pillanatokat Heigl osztályfőnök úrnak és nekem is, aki időm nagy részét mindenféle ifiválogatott edzőtáborokban töltöttem, és csak akkor jöttek rá, hogy nem vagyok tök hülye, amikor egy kósza irodalom órán hibátlanul mondtam el J. A. Ódáját, pedig nem is volt föladva. Azóta birkózom a szavakkal.

És ez okozta azt is, hogy nem a TF-re indultam tovább - pedig nagyon vártak -, hanem a szombathelyi BDTF magyar-népművelés szakára, kizárólag levelezőn a kosárlabda miatt. Ezt aztán, ahogyan az meg volt írva, igen fiatalon hagytam abba körmendi és soproni kitérők után, és jól volt így.

El tudtam menni ugyanis segédfűtőnek, e négy év alatt pedig szakmányban olvastam napi tizenkét órákat a munkahelyemen, amely időtöltés nélkül nem lennék az, aki. Persze ehhez kellett a drága Lőrinzy Huba tanár úr is a főiskolán. Ő nem csak irodalomtörténetet oktatott, hanem valami sokkal többet tett velem, nélküle most nem kellene ezeket a sorokat írnom, ebben biztos vagyok.

Egyre hosszabbnak tűnő életem során voltam műszaki rajzoló, újságos és leveles postás, gondnok és kultúrház igazgató, segédfűtő és tanár. Amióta a média világa beszippantott, mint valami fekete lyuk, oda-vissza szenvedtem már az egészet. Írtam és tördeltem napilapot, szerkesztettem, írtam heti és havi lapokat, voltam televízió-főszerkesztő és műsorvezető, sőt, hetilap igazgatója is.

Közel száz adást élt meg egy rádiós műsorom, dolgoztam internetes portálnak, és mégis itt vagyok.

Csak azt nem tudom, hol.

Legutóbbi hozzászólások

Archívum