Hol a pénz, Orbán?

Doktorminiszter urunk európai hadjáratra indult újólag. Brüsszelbe ment uniós csúcsra felelősöket keresni, akik szerinte csődbe juttatták a közösséget, amelynek a pénzére oly nagyon fáj a foga. Tán ezért hasonlott meg, hiszen a nagy utazás előtt mintegy a híveket hergelendő az egyik közösségi oldalon a következőkben határozta meg úti feladatul magának, amit tisztázni szeretne, mint valami egyszemélyes bíróság, vagy nyomozó hatóság inkább: „Mindössze két évvel a hétéves költségvetés után Brüsszel kifogy a pénzből, Hogyan történt ez? Mi történt a költségvetéssel? Hol van a pénz?”

A másik platformon ugyanezt látjuk és halljuk, csak pepitában: „A csőd szélére sodorták az Európai Uniót. Tudni akarjuk, kik felelnek ezért”. – Itt megállunk egy szóra, sóhajtunk, és elmormolunk egy kósza káromkodást. Egészpályás letámadás már ez, hiszen az alaphangot megütötte nemrég ugyanebben a stílusban először Deutsch, majd Szijjártó elvtárs is. Ők azt sugalmazták, a magyarok pénzét Ukrajna kapta meg, doktorminiszter urunk ennél is tovább menve odáig jutott, hogy az Unió ellopta az általa befizetett pénzt, így most indul Brüsszelbe, mint valami nyomozó hatóság felelősöket keresni.

Lassan mondjuk egyébként, hogy Orbán is megértse, az Európai Unió nincs csődben, Magyarországnak pedig nem azért nem utal, mert Zelenszkijnek adta vagy ellopta volna. Azért inkább, mint az ismeretes, mert Orbán doktorminiszter urunk országlása nem felel meg a kívánalmainak sem a társadalmi berendezkedés, sem a pénzügyi biztonság szempontjából. Magyarul, hogy a kocsmában dülleszkedők és a sparheltnél állók is megérthessék, az Unió nem akar finanszírozni egy fasiszta államot, amelyben a lakosság boldogulására utalt pénzt ellopják, és Mészáros Lőrincnek adják. Illetve hasonszőrű társainak.

A tudósítás egyébként, amely Orbán újabb hőbörgéséről szól, azzal a talányos kérdéssel fejeződik be, kíváncsi arra a lap, hogy ezeket a kérdéseket, amelyekkel a híveket hergeli, vajon felteszi-e doktorminiszter urunk ott Brüsszelben is. De megnyugodhatunk: nem fogja. A történet, ami most vette kezdetét, és látjuk majd ennél is jobban kiteljesedni az elkövetkezendőkben, az, hogy rátolják Magyarország csődjét Ukrajnára és az Unióra, hogy nekik adják, illetve ellopják azt a pénzt, ami nekünk jár. Itt ebben az újabb ordas hazugságban már azt a pénzt, amit mi fizettünk be, hogy eltartsuk őket.

Ha nem tudnánk, hogy ez az uszítás milyen célt szolgál (a felelősség elkenése és gyűlöletkeltés), akkor a fentiek miatt azt tételezhetnénk, hogy Orbán doktorminiszter urunk megtébolyodott. Bár az is lehet, sosem volt normális, ha meg igen, akkor az aljasság legmélyebb bugyraiból szól a hívekhez, akik viszont ennek is minden bizonnyal eltelten örvendeznek, illetve csattogtatják a protkóikat. Nem ismételjük, mert tudjuk, miért nem kap pénzt Orbán és fasiszta-maffiaállama, amely állam, a mi szerencsétlen országunk azonban az Unióval ellentétben valóban csődben van, a létezés peremén táncol.

Így hát magunk is a pénz nyomába eredünk azt vizsgálva, miért lóg ki a valagunk a gatyából. Orbán tizenharmadik éve uralkodik. Ez idő alatt a magyar államadósság húszezer milliárdról ötvenháromezer milliárdra növekedett, ugyanekkor a csőd szélén álló Uniótól uszkve húszezer milliárd forint érkezett, s ha beleszámoljuk a MANYUP háromezer milliárdját, akkor máris eltűnt nekünk ötvenhatezer milliárd forintunk, és a bő évtized alatt befolyt mérhetetlen mennyiségű adót nem is számoljuk. Viszont szertenézünk a lerohadt országban, és mi tesszük fel a kérdést, de mi már jogosan: hol a pénz, Orbán?

De nevezhetjük ezt bízvást költőinek is, hiszen tudjuk. A kis családnál, strómanoknál, seggnyalóknál, Matolcsynál, Rogánnál és Sarkakatánál, Hatvanpusztán, Felcsúton, stadionokban és az egyházaknál, i tak dalse, hogy Orbánnak stílszerűek legyünk. És csak azért nem folytatjuk, mert nincs annyi papír (képernyő), amire az összes tolvaj kiférne. Még egyszer, hogy jól megjegyezzük: választ várunk arra a kérdésre, kik a felelősek azért, hogy a csőd szélére jutott Magyarország – erre remél feleletet Orbántól az EU, mielőtt további pénzeket bíznának rá és kormányára. Viszont a tolvaj kérdezi a meglopottat, hol a pénz.

Sőt, erkölcsi magaslatokat hazudva indul úgymond számonkérni, és mindeközben és mindezzel olyan mélyre süllyed a ganyéba, amilyen mélyen eddig még nem volt, de a hatalomért semmi aljasság sem drága. Erről szól doktorminiszer urunk ez újabb pörformansza, amivel eljutott egy szarházi tróger nívójára, akitől mi – akik szintén kárvallottak vagyunk, mert a mi pénzünk van az ő zsebében – okkal kérdezzük ugyanazt, mint ő az Uniótól, csak mi joggal: hol a pénz, Orbán? Mi is tudjuk, ő is tudja, de soha nem fog rá felelni. Neki épp elég, ha az egysejtű hívek ingó tudatát így manipulálja. Hogy azt sem veszik majd észre, ha megdöglöttek.

Névjegy

Szombathelyi újságíró.

Posted in Egyéb
10 hozzászólás “Hol a pénz, Orbán?
  1. kovacs_ugynok szerint:

    Az index címlapon hozza, „Orbán Viktor: Hol a magyarok pénze?”.

    Na, aki itt él, és több esze van egy marék lepkénél, az tisztában van vele, hogy az idézet így lenne a helyes:
    „Orbán Viktor! Hol a magyarok pénze?”

    Mindenki vonja le a következtetést! Nem fogom magamat ismételni. :/

  2. kovacs_ugynok szerint:

    Most akadt a kezembe egy számla. A fiammal, hogy diákmunkát tudjon végezni, tüdőszűrésre kellett mennie. Ezerhétszáz forintot fizettettek vele!? Mi van??? Nem a TB állja ezeket már? Érted? A munkavállalóval fizettetik, hogy majd TB-t tudjon fizetni? Ide jutott ez a koszlott ország a romakormány alatt! És még hány ilyen plusz befizetés van, amit gyakorlatilag az államnak kéne állni. Elszámolni persze nem lehet.

    Mielőtt még megint valaki elkezdene cigányozással vádolni. Ne képzelj olyasmit oda ahol nincs. Tessék tudomásul venni, hogy ez egy teljesen más kultúrkör, teljesen más értékrenddel, ami nem kissé különbözik a nyugati értékrendtől. Nincs ebben semmi elítélendő. De ha nem veszed figyelembe, hogy egy ilyen kultúrkörből érkezőkre bíztok korlátlan hatalmat, akkor ez lesz a vége. Ráadásul még büszkék is rá, hogy nem a nyugati kultúrkörhöz tartozónak vallják magukat, hanem keletinek. A bűnözésre való hajlam meg nem rassz függő. Csak van ahol megengedőbbek az adott kultúrkörben. Ezért lenne fontos, hogy itt demokrácia és jogállam legyen, így automatikusan kirostálódjanak a politikából az oda alkalmatlanok, ha nincs elég önkontrolljuk, hogy betartsák a törvényeinket. Teljesen mindegy milyen kultúrkörből is származzon valaki. :/

  3. hj szerint:

    Ez az okfejtés nagyon nincsen rendben!

  4. hj szerint:

    Nem, hanem az „ilyen kultúrkörből érkezőkre” szóhasználattal és az ebből adódó levezetéssel.

    • hj szerint:

      (Elnézést, megint máshová szúrta be a rendszer.)

    • kovacs_ugynok szerint:

      Azzal meg mi a problémád? Magában foglalja a családi hátteret, a fiúkollégiumban való szocializálódástól kezdve azt, hogy életükben ezeknek a fideszes fijjuknak becsületes munkából való pénzkeresetük életükben nem volt.
      Ha valamit nem értesz, akkor kérdezzél. Ilyen egymondatos benyögésekből nem fog vita kialakulni. 😛

  5. cyr45 szerint:

    A miniszter szó -mint ismeretes- szolgát jelent.
    Ergo, a minisztereknek a nép érdekét kell(ene) szolgálniuk,
    a saját szakterületükön, legjobb tudásuknak megfelelően.

    A minisztereket pedig a legfőbb szolga, a miniszterelnök választja ki, saját gusztusa szerint!
    Ha nincs VALÓS erőt képviselő koalíciós partner miatt
    számára megosztási kötelezettség…

    Na már most, ha annak a miniszterelnöknek nem az illető szakmai tudása az elsődleges szempont,hanem lojalitása, sőt inkább szervilis volta, akkor lesz egy ilyen kormány.:-((

    És egy ilyen parlament is, ahol a minősített többséggel rendelkező kormányzó párt képviselői MINDIG egységesen
    nyomnak gombot, a parancsnak megfelelően!
    Az ellenzék pedig csak biodíszlet, semmit nem tud tenni
    És (sajnos) jelentős részük ebbe bele is törődött.:-))

    Szóval, itt, és most hatványozottan igaz, hogy „fejétől bűzlik”
    Mi pedig szagoljuk, ha akarjuk, ha nem!:-((

  6. Quvik szerint:

    Miniszterelnökünk egyedüli kiskakasként, semmitől és senkitől sem zavartatva, boldogan kapirgál saját szemétdombján, miközben az udvar(tartás) többi barom-fia hajbókolva áldja a nevét egy-egy lehulló koncdarabért. Ez ma Mo., ilyenné tették.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

*

Ismerd meg Rezedát!

1961 sok mindenről nevezetes, például German Sz. Tyitov őrnagy a Vosztok–2 űrhajó fedélzetén 17-szer megkerülte a Földet, és megkezdődött a berlini fal építése is. Ez rögtön születésem után történt, amely esemény alkalmas volt arra, hogy anyám felhőtlen szombathelyi örömét ne örökítsék meg az annalesek.

Mindezek után a bölcsőde, óvoda és a Petőfi Sándor Utcai Úttörő Csapat (498-as számú) hármas egysége határozta meg tudatom alakulását egy kilométerkővel, amikor egy napon – tíz évesen - neki nem láttam a kosárlabdázás nemes időtöltésének, ami későbben forgatta föl teljesen az életemet.

A Nagy Lajos Gimnáziumban okozott ez nehéz pillanatokat Heigl osztályfőnök úrnak és nekem is, aki időm nagy részét mindenféle ifiválogatott edzőtáborokban töltöttem, és csak akkor jöttek rá, hogy nem vagyok tök hülye, amikor egy kósza irodalom órán hibátlanul mondtam el J. A. Ódáját, pedig nem is volt föladva. Azóta birkózom a szavakkal.

És ez okozta azt is, hogy nem a TF-re indultam tovább - pedig nagyon vártak -, hanem a szombathelyi BDTF magyar-népművelés szakára, kizárólag levelezőn a kosárlabda miatt. Ezt aztán, ahogyan az meg volt írva, igen fiatalon hagytam abba körmendi és soproni kitérők után, és jól volt így.

El tudtam menni ugyanis segédfűtőnek, e négy év alatt pedig szakmányban olvastam napi tizenkét órákat a munkahelyemen, amely időtöltés nélkül nem lennék az, aki. Persze ehhez kellett a drága Lőrinzy Huba tanár úr is a főiskolán. Ő nem csak irodalomtörténetet oktatott, hanem valami sokkal többet tett velem, nélküle most nem kellene ezeket a sorokat írnom, ebben biztos vagyok.

Egyre hosszabbnak tűnő életem során voltam műszaki rajzoló, újságos és leveles postás, gondnok és kultúrház igazgató, segédfűtő és tanár. Amióta a média világa beszippantott, mint valami fekete lyuk, oda-vissza szenvedtem már az egészet. Írtam és tördeltem napilapot, szerkesztettem, írtam heti és havi lapokat, voltam televízió-főszerkesztő és műsorvezető, sőt, hetilap igazgatója is.

Közel száz adást élt meg egy rádiós műsorom, dolgoztam internetes portálnak, és mégis itt vagyok.

Csak azt nem tudom, hol.

Legutóbbi hozzászólások

Archívum