Lopnak

2017-ben, természetesen uniós pénzből (azaz máséval kérkedve) kormányunk csomagokat állított össze azoknak a nincsteleneknek, akik szerinte amúgy nincsenek is. Az ilyen csomagoknak megszokott tartalmuk van, amit tartós élelmiszernek neveznek, de akasszanak fel, ha ép ésszel megértem, minek az ilyenbe sűrített tej, de ez épp mellékszál, csak úgy eszembe jutott. Szóval jegyezzük meg, hogy uniós az a pénz, de mégis úgy osztogatták azokat a csomagokat, mintha Orbán Viktor vette volna a szakmunkás béréből és fizetéséből félre tett kis zsebpénzecskéjéből, de momentán ez sem igazán érdekes.

Amire föl kell kapnunk a fejünket, az a beszerzés túlárazása, mintha hat évvel ezelőtt mai árakon vásároltak volna, pedig holt volt akkor még a háborús-szankciós és mindenféle cafrangos infláció. Mint említettük, sok minden volt abban a szeretetcsomagban, de emeljük ki példaként a tejet, aminek az akkori KSH-s átlagára 205 (kettőszázöt) magyari forint volt, de sikerült a szegények pakkjába 781 (hetesszáznyolcvanegy) pénzekért beszerezni. Ugyanígy a többi éhenhalás elleni szer hasonló szorzókkal került a csomagba, amiért Orbán Viktor dicséretét zengték a megalázottak és megnyomorítottak.

Ezen – mint annyi mindenen, a példák vég nélkül sorolhatók volnának lélegeztetőgéptől a kismalac kunkori farkáig – valaki rohad sokat keresett, miközben átverte az Uniót, de ami ennél is sokkal aljasabb, kiszolgáltatott és nyomorgó honfitársaikat is. Nem nehéz ugyanis belátni, hogy ugyanannyi uniós pénzből sokkal több élelmiszer lett volna vásárolható, ha valaki a galeriből (maffia) nem tartja a markát. A helyzet azonban ennél is súlyosabb, a maffia nem szokta meglopni a szegényeket, míg a Fidesz viszont igen, ebből viszont az fakad, hogy a moráljuk még a gengsztereknél is megvetendő lenne, de ez sem igazán érdekes.

Mégpedig azért nem, mert ez sem újdonság, sőt, sokkal inkább a megszokott, a mindennapi, amin senki már meg sem lepődik, csak azon némiképp (de nem is igazán), hogy milyen mélyre képesek ezek süllyedni, bár még nem tudjuk, hol ennek az egésznek az alja. Nem vagyunk nyomozó hatóság, sem akármely ellenőrző hivatal, így azt a kérdést, hol landolt a különbözet, fel sem tesszük, mert minek. Ám ugyanekkor beugrik az álszent kéregetés, a Három királyfi, a Jónak lenni jó, amely akciók és műsorok örvén azokat nyúlják le – mint ebben az esetben az Uniót – akiktől valamit még el lehet venni. Milliókat szoktak adományozni a naiv polgárok.

Ha pedig feltéve, és sajnos ezek szerint igazoltan is, még ebből is, és ezt is képesek ellopni, akkor voltaképp beszélnünk nincs mit, hiszen a NER bimbózásakor úgy háromezer milliárd magyari pénzt lopott el a kedves vezető az ő népétől, amikor einstandolta a nyugdíjmegtakarításaikat, amit öreg korukra gyűjtögettek volna. Ez a mostani lopás ahhoz képest voltaképp semmi, csak a metódus a régi, visznek mindent, bájos népünk viszont mindehhez bárgyún vigyorog, de ami a nagyobb baj, rájuk is szavaz. Sivár mindennapjainkon így röpít minket az idő valami ismeretlen mélységek felé.

Mert még egyszer tisztázzuk a dolgokat, a legnagyobb aljasság a szegényeket meglopni, megrövidíteni. Hogy ennél van-e lejjebb, az nem tudható, számunkra elképzelhetetlen is, de ezeknek ezek szerint még ez sem lehetetlen. Fölösleges már ez is, de szőrmentén és utalásképpen említést teszünk bizonyos kereszténységről, amihez ez sem igazán passzol, ahogyan a NER „elitjének” élete, erkölcsei és cselekedetei köszönőviszonyban sincsenek vele, de mégsem akad senki, aki ezt szóvá tenné. A papság közül is csak a normálisabbja, akit nem sikerült kilóra megvenni. De ők vannak kevesebben, másképpen: alig van ilyen.

A Fidesz, annak tagjai, a kitartottak és a rajongók a züllés maga. Ez sem meglepő, mint ahogyan a kiinduló tételünkként megidézett eseményben is csak az lett volna az, ha egyszer, csak úgy véletlenül az derülne ki valamiről, hogy ott épp nem loptak. Csak kivételként, csak hibázásképp, de nincsen nekünk ehhez szerencsénk egyáltalán, már, ha az szerencse, hogy akad kivétel az általános tolvajlás alól. Mert lehet a dolgokat eufemizálni, túlárazásnak nevezni, ez csak szimpla lopás, egy lehetőséget ki nem hagynának, s innen nézvést ebben alaposak, ha máshoz nem is értenek. De azt tényleg tudni szeretnénk, ebben az esetben kinél landolt a lóvé.

Névjegy

Szombathelyi újságíró.

Posted in Egyéb
11 hozzászólás “Lopnak
 1. hj szerint:

  Ez valóban a legfelháborítóbb lopásaik egyike, de azért nagy meglepődésre nincs ok Hegedűs Zsuzsa szegénységügyi megbízott tevékenysége után. Isten ne nyugosztalja!

 2. kovacs_ugynok szerint:

  Mindig azt szoktam mondani, hogy a momentán „nyugaton” se azért NEM lopnak, mert annyira becsületes mindenki, hanem azért mert egy jogállamban a fékek és ellensúlyok kiszűrik a bűnözőket, mielőtt még beágyazódhatnának a hatalomba, felülírva a többség akaratát. Hiszem, hogy egy társadalomban többen vannak a becsületesek és jóindulatúak, bármely országról is legyen szó, csak ha a bűnözők hatalomra jutnak, rövid időn belül elnyomják ezen emberek hangját, bebiztosítva a leválthatatlanságukat és felelősségre vonhatatlanságukat.

  Nem újdonságról van szó, és mára ennek a folyamatnak elég széles irodalma van. Ha valaki szeretné megérteni mi folyik ebben az országban, annak hétvégére ajánlom Stepen King „A bura alatt” című könyvét (Vigyázat! Az ugyanilyen nevű filmsorozatnak nem sok köze van a könyvhöz). A horror nagymestere se a saját ujjából szopta a történet pszichológiai vonatkozását. Az átlagnál kevesebb horror, viszont annál inkább elgondolkodtató. Nem kis terjedelmű mű, és 2 kötet. Az események pedig igazán csak az első kötet felénél, 3/4-énél indulnak be.

  A könyv kereskedői ismertetője nem sokat mond. A lényeg az, mi történik az emberekkel, ha egyik pillanatról a másikra elzárják őket a világ civilizált részétől, és egy orbánhoz hasonló alak veszi át az irányítás menetét. Az orbán biztosan nagy Jimnek szurkolna ha olvasná.

  Magyarország is bura alatt van, ezt a burát pedig úgy hívják, nyelv. Aki az embereket szidja a szavazatuk miatt, az nincs tisztában a dolog pszichológiai és kriminasztikai oldalával. Minél tovább süllyed egy ország a state capture-be, annál nehezebb kievickélni belőle külső segítség nélkül. Ezért is van, hogy ezek a rendszerek a végén véres leszámolásba torkollnak. Sokan azt mondják, hogy ez belső probléma, és nem kellene az EU-nak közbelépni. Nem osztom ezen véleményt, és felelősnek tartom az EU-t is a kialakult helyzetért. Sokkal erélyesebben kellett volna fellépniük a magyar és az EU adófizetőket megkárosító magyar bűnbanda ellen. Most nem tartanánk itt. 🙁

 3. Tom Sawyer szerint:

  Kedves Rezeda !

  Persze hogy lopnak, ezek loptak mindig ! Nincs ezen mit csodálkozni, lehet oszolni !🤣
  Csak megjegyzem, a tanárok (és mások) bérét nem lopják ?? Nem Brüsszelnek kellene azt fizetni, hanem az államnak a befizetett adóinkból lenne kutya kötelessége . Ilyen nincs mégegy a világon. Szemét gazember banda aki ezt megteszi. Na ezt kéne a miséken kihirdetni !!

 4. polyvitaplex szerint:

  “ugyanekkor beugrik az álszent kéregetés, a Három királyfi, a Jónak lenni jó…”

  Plusz a vörösiszap-katasztrófa, a kétmilliárd forintnyi lakossági gyűjtéssel, amelynek kb. 10 százaléka jutott el közvetlenül az érintettekhez.
  Az meg külön vicces, amikor a nagy közpénzelnyelő MTVA jótékonykodásra buzdít.

 5. glorianna szerint:

  Mély az emlékezet kútja…
  1993 – székház
  1998-1999 – a TB és Nyugdíjönkormányzat felszámolása (gyakorlatilag azzal kilopták az összes befizetett járulékot mindkét kasszából: beöntötték a nagykalapba)
  2002 – 12 állami gazdaság
  ….

  • kovacs_ugynok szerint:

   Bizony! Az I. orbán kormány alatt ők verték be az utolsó szeget a TSZ-ek koporsójába (is). A zsíros TSZ elnöki helyeket is saját maguk között osztották fel. Szokásuk szerint nem szakmai alapon. Idestova 4+13 éve van a nyakunkon ez a hazaáruló, tolvaj banda. Ez még gombócból is sok. 🙁

 6. kovacs_ugynok szerint:

  UPDATE: Ma írta a HVG, hogy 3.49 milliárd forint volt tavaly a fidesz nevű kamupárt bevétele, amiből 3.6 milliárdot sikerült nekik elkölteni.

  Ez azért is érdekes, mert 1 éve voltak a választások. Most hirtelen nem tudom, hogy melyik, de vagy a nemzethy inzultáció, vagy 1db „kormányzatinak” álcázott plakátkampány kerül „csak” 8 milliárd forintba. Miközben az agymosó médiahálózatukat is lopott közpénzből üzemelteti a fidesz. Nem véletlenüm szavazott rájuk kb. 2.8 millió választó. A 250 ezer levél „szavazatot” meg úgyis elcsalták.
  Nem lehet elégszer mondani, a fidesz csalással jutott újabb 2/3-hoz, ergo illegitim az orbán kormány is, és minden törvényük amit így hoztak, fabatkát se ér. Gyakorlatilag vissza kellene állítani a 2010 előtti alkotmánytól kezdve a választási törvényig mindent. Igen, attól, mert már akkor is visszaéltek a hatalommal.

  Érdekes módon Hadházy is elkezdte köpködni a magyar állampolgárokat, hogy nem mennek tüntikézni. Nagy a felelősséga az un. ellenzéknek, hogy az orbán bandája szabadon garázdálkodhat az országban. Erre pedig elsősorban nem a tüncikézés a vértelen megoldás, hanem a parlamentben és azon kívül rávenni mindenkit végezzék el a munkájukat. Azt, a miért fizetjük őket is. :/

 7. Tom Sawyer szerint:

  Nem fogod őket rávenni. Az első dolga a náci führernek a saját „kristály éjszakáját” megcsinálni a pártján belül. Akibe egy csöppnyi tisztesség szorult ld.: Pokornyi, Fodor, stb ki lett nyírva, a helyüket a feltétel nélkül benyaló Novák, Polt, stb vették át. A dicsők, meg attól dicsők hogy remegnek. Duplán remegnek. Egyrészt a pénzért, másrészt a félelemtől. A FÜHRERTŐL, és az EgyMÁSTÓl való félelemtől, ti. nemcsak lopnak, hanem egymást is aljas módon beköpik. Nem mintha sajnálnám a szemét bandáját, mert megérdemlik a sorsukat.
  Képviselő imerősöm mondta, amikor kérdőre vontam Vuhan ügyben :
  „Próbálnál meg nem odaszavazni, még a családodat is kinyírják..”
  Úgy hogy ezektől ne várj semmit, azon kívül hogy ássák a saját sírjukat. Azt viszont szorgalmasan 🤣

  • hj szerint:

   Pokorni megemlítése ugye csak tévedés?! Máskülönben hogyan kerülne a kicsit is tisztességesek halmazába? Fodor is kérdéses.

 8. Tom Sawyer szerint:

  Nekem akkor ezeknél a mostani patkányoknál egy hajszállal tisztességesebbnek tüntek.
  Valami oka csak volt, hogy a Führer visszavágta a második vonalba (persze ismerem a storyt), a Fodort meg egyenest likvidálta. Nekem ez nagy pozitívumnak számít irányukban..
  Amúgy meg nyílván fertőzöttek, nem harapnám meg a kisujjam egyikért sem 🙃
  Dee nem is a nevek voltak a lényeg..

  • hj szerint:

   Ehhez a rasszista és náci, fasiszta, homofób, nőgyűlölő bűnözői társasághoz bármilyen módon is kapcsolódni, eleve kizárja a tisztességesség legkisebb mértékét is. Szerintem itt már rég nincs helye az egyrészt-másrészt méricskélésnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

*

Ismerd meg Rezedát!

1961 sok mindenről nevezetes, például German Sz. Tyitov őrnagy a Vosztok–2 űrhajó fedélzetén 17-szer megkerülte a Földet, és megkezdődött a berlini fal építése is. Ez rögtön születésem után történt, amely esemény alkalmas volt arra, hogy anyám felhőtlen szombathelyi örömét ne örökítsék meg az annalesek.

Mindezek után a bölcsőde, óvoda és a Petőfi Sándor Utcai Úttörő Csapat (498-as számú) hármas egysége határozta meg tudatom alakulását egy kilométerkővel, amikor egy napon – tíz évesen - neki nem láttam a kosárlabdázás nemes időtöltésének, ami későbben forgatta föl teljesen az életemet.

A Nagy Lajos Gimnáziumban okozott ez nehéz pillanatokat Heigl osztályfőnök úrnak és nekem is, aki időm nagy részét mindenféle ifiválogatott edzőtáborokban töltöttem, és csak akkor jöttek rá, hogy nem vagyok tök hülye, amikor egy kósza irodalom órán hibátlanul mondtam el J. A. Ódáját, pedig nem is volt föladva. Azóta birkózom a szavakkal.

És ez okozta azt is, hogy nem a TF-re indultam tovább - pedig nagyon vártak -, hanem a szombathelyi BDTF magyar-népművelés szakára, kizárólag levelezőn a kosárlabda miatt. Ezt aztán, ahogyan az meg volt írva, igen fiatalon hagytam abba körmendi és soproni kitérők után, és jól volt így.

El tudtam menni ugyanis segédfűtőnek, e négy év alatt pedig szakmányban olvastam napi tizenkét órákat a munkahelyemen, amely időtöltés nélkül nem lennék az, aki. Persze ehhez kellett a drága Lőrinzy Huba tanár úr is a főiskolán. Ő nem csak irodalomtörténetet oktatott, hanem valami sokkal többet tett velem, nélküle most nem kellene ezeket a sorokat írnom, ebben biztos vagyok.

Egyre hosszabbnak tűnő életem során voltam műszaki rajzoló, újságos és leveles postás, gondnok és kultúrház igazgató, segédfűtő és tanár. Amióta a média világa beszippantott, mint valami fekete lyuk, oda-vissza szenvedtem már az egészet. Írtam és tördeltem napilapot, szerkesztettem, írtam heti és havi lapokat, voltam televízió-főszerkesztő és műsorvezető, sőt, hetilap igazgatója is.

Közel száz adást élt meg egy rádiós műsorom, dolgoztam internetes portálnak, és mégis itt vagyok.

Csak azt nem tudom, hol.

Archívum