Zakatol a szent család

Ferenc látogatása kampányszempontból voltaképp már tegnap délelőtt elérte a csúcspontját, amikor Orbán elkészíttette a családi fotót. Minden, ami azután történt, már csak járulékos elem, cafrang, amit e kép miatt el kell viselni. Ez az a kép, ami minden pénzt megért, ez az, amivel Orbán immár évtizedes keresztény óbégatása beteljesült. Innen már nincs feljebb, pedig ez nagyon mélyen van. Ferencet nem értjük, a Vatikánt igen. Ez a látogatás az, amely egy rezsimet legitimál, hiába próbál más üzeneteket belecsempészni, azzal, hogy idejött, Orbán és a NER foglya lett.

Ferenc, bár egyrészről államfő, mint a Vatikán első számú irányítója, másrészről legfőbb egyházi méltóság, és hiába próbál tetteiben és elhallgatott üzeneteiben névadójához (a madarakkal társalkodóhoz) hasonlítani, és annak értékrendjét közvetíteni, a fényképezőgépek csattogása elnyomja ezt a hangot, és távoztával más nem marad, mint az, hogy lám, áldását adta arra, ami Magyarországon folyik, tehát folytathatják. Orbánnak édes mindegy, mit akar üzenni a pápa, hogyan hajtogatja monomániásan a ferenci tanításokat, ezzel a családi képpel elérte, amit akart, így voltaképp Ferencet is beállíthatja a bábjai közé.

Alkalom adtán majd elő is veszi, mondhatja újra, ember, most jövök a templomból, vagy gyakorlatiasabban indokot talál arra, miért szórja százmilliárdszám az adófizetők pénzét a papokra. Ferenc látogatása minderre pecsétet rak, voltaképp a keresztény Magyarország – ami csak papíron és az ábrándokban létezik – illúziója nyert igazolást, és Ferenc, ha a képek tanúsága szerint nem is felhőtlen örömmel és boldogan, de eljátssza az Orbán által rá osztott szerepet. Voltaképp legalizálja a tébolyt, mert bár nem tudja, már a családi fotó közzététele kapcsán is, és vele takarózva Orbán belerúg egy társadalmi rétegbe.

„A család az család” – ezzel a felirattal tette ki a Facebookra a fotót, amelyen népes famíliája szerepel a pápával egy képen, kivétel a hadvezér fia. A szlogent is ellopta, hiszen ezt a szivárványcsaládok érdekében kifejtett kampányban kezdték használni „az apa férfi, az anya nő” alaptörvényi kirekesztés ellenében. Orbán pedig a pápát használta fedezékül aljasságához, aki erről nagy valószínűséggel mit sem tudott, s ha később mégis elmagyarázták neki, már tehetetlen. Belesétált a csapdába, amit Orbán állított neki, s lehet, akad majd olyan rajongó, aki emiatt zseninek nevezi, de jobb, ha az ocsmány jelzőnél maradunk.

A „Család az család” kampány elindítója is hiába mondja már, amit mond: „Gúnyt űzött a gyerekeinkből, akiknek mi jelentjük a családot és a biztonságot. Gúnyt űzött azokból az emberekből, cégekből, nagykövetségekből, akik az elmúlt években kiálltak mellettünk és megmutatták, hogy a család az család. Gúnyt űzött Ferenc pápából, aki azt remélem soha nem járulna hozzá egy olyan fotó elkészítéséhez, aminek célja, hogy magyar családok ellen hangoljanak.” Igaza van, de tehetetlen, mint ahogyan nem tud tenni már Ferenc sem, hogy Orbán visszaélt a nevével, a hitével és az arcával.

Mint ahogyan a Fidesz csürhe Nováktól Bayerig, Nagy Csótánytól Budaházyig (aki szintén megereszt egy imát, hogy állítólag neki köszönheti a szabadulását, holott rossebeket), szóval a Fidesz csürhe egyetlen célja ezzel az egész három napos cirkusszal, hogy Magyarország képébe köpjön Ferenc mögé bújva, s ahogyan a szivárványcsaládok megalázódnak általa, ugyanígy járnak a menekültek, a szegények és a hajléktalanok. Nekik is egészen más a sorsuk, mint amiről Ferenc beszél, így voltaképp a Fidesz és Orbán mindenkiből gúnyt űz, miközben készülnek a képek a pápa oldalán. Gyalázatos ez a cirkusz, de nem is várhattunk mást.

Petri Györggyel (Apokrif) mondom el a képről és a többiről az egészet: „Zakatol a szentcsalád
Isten tömi Máriát,/ József nem tud elaludni,/ keres valami piát./ Nem lel, felkel. Pizsamára
húz fel inget és gatyát,/ lemegy a Háromkirályba,/ hogy egy fröccsöt legalább—/ —„Megint Isten?”/ —„Az hát, megint.”/ Sóhajt, nagyot húz és legyint:/ —„Különben, múltkor kivertem a huppot./ Ha az orrom elött dugtok!/ —de így megmondtam a Marinak,/ legalább tartsad a pofád,/ úgyis szól, mint a földrengés/ mindig az a rohadt ágy,/ közben – de komolyan! – ne halljak/ több ha-ha-ha-halleluját!” – Ez így delikát.

Névjegy

Szombathelyi újságíró.

Posted in Egyéb
12 hozzászólás “Zakatol a szent család
  1. Jane Doe szerint:

    A maffia (mint család) érdeke szent és sérthetetlen – állította fel a mércét a család feje, Don Vito Corleone, aki az olasz maffia szinonimája.
    „A család az család” – lopta el a maradék értéket Don Vétó Karmelíto, aki a magyar maffia és a lator állam szinonimája.
    Isten áldásával – szentesítette a Vatikán, Ferenc nevű képviselője által.
    Béke porainkra.

  2. kovacs_ugynok szerint:

    Az előbb Ferenc pápa diplomatikusan bár, de elküldte melegebb éghajlatra az orbánékat. A fordító nem merte nem hűen lefordítani amit mondott. Kíváncsi vagyok, hogy a szent bal…ék hogyan fogják megmagyarázni. S külön tömjén zsolt… Megbánták vajon már? :/

    • Jane Doe szerint:

      Ezeket megsérteni csak vasvillával lehet…, vagy kellene.

      • kovacs_ugynok szerint:

        Magának, a papságnak, a zembereknek és a politikusoknak mondta. Az a jó pásztor aki nem a saját gazdagodására használja a pozícióját, és nem lopja meg a rá bízott nyájat. Ennél egy értelműbben, hogy lehetne mondani?

        Az meg, hogy megsértődnek-e rajta, azon lehet lemérni, hogyan próbálják majd jövő héten félremagyarázni a pápa szavait. Mindenesetre a kos út rádióban a pápa utáni „magyarázó” rögtön azt mondta, hogy a pápa elsősorban a papságnak üzent. Francokat! Nem csak nekik, ezzel kezdte.

        Mindenesetre egy ilyen „család az családos” szelfizés után azért első blikkre lehervadt a mosoly a dagadt képéről. :/

  3. polyvitaplex szerint:

    Most egyáltalán nem értek egyet Rezedával, Ferenc pápa nem szentesítette a NER-t vagy Orbánt, vagy ha igen, akkor Karácsonyt és az antiorbánista Budapestet is szentesítette, ráadásul nem a merev, előre egyeztetett protokoll részeként, hanem saját elhatározásból.
    Ferenc továbbra is a legnormálisabb pápák közé tartozik, és az elesetteket pártoló szemlélete most is változatlan.

  4. miki1950 szerint:

    Ferenc pápa regnálása kezdete óta úgy viselkedik mint a magyar népmesékben látjuk.
    Hoztam is meg nem is, mondtam is meg nem is.
    Mint a Vatikán állam feje, óvatosan, diplomatikusan kell eljárjon különböző ügyekben, azonban mint isten után az első, földi helytartóként kiállhatna karakánabban az amúgy helyes nézetei mellett.
    Ezért övezi személyét gyakran a szkepszis és ezért tudja orbán felhasználni aljas céljai eléréséhez.
    A családi hányingert keltő fotókhoz (orbán + karácsony) csak annyit, hogy vagy egy hülye százat csinál, vagy Karácsony akkorát tett be ezzel orbánnak, hogy amíg él nem felejti el és vérbosszúért kiált.

  5. miki1950 szerint:

    Sajna orbánnak hatalmasra nőtt az egoja.
    Mert minek nevezhető az, hogy a pápa miséje után közvetlenül nem a pápa szólítja a magyarokat közös imára, hanem orbán.
    Vagy ennyire pofátlan, vagy ennyire hülye.

  6. Szégyen szerint:

    Nagy hiba volt a Ferenc Pápától a családdal készült fotó, nem értem mire gondolt.
    Más egyszerű családnak ez nem adatik meg, azokból is gúnyt űz, akiknek nem lehet gyereke, vagy sérült, fogyatékos, vagy valamelyik családtagja meghalt.
    Sértő és rosszindulatú ez a fotó,
    A miniszter öncélú, önfényező, másokat lenéző, gusztustalan családi fotója, amihez megdöbbentően Ferenc a nevét adta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

*

Ismerd meg Rezedát!

1961 sok mindenről nevezetes, például German Sz. Tyitov őrnagy a Vosztok–2 űrhajó fedélzetén 17-szer megkerülte a Földet, és megkezdődött a berlini fal építése is. Ez rögtön születésem után történt, amely esemény alkalmas volt arra, hogy anyám felhőtlen szombathelyi örömét ne örökítsék meg az annalesek.

Mindezek után a bölcsőde, óvoda és a Petőfi Sándor Utcai Úttörő Csapat (498-as számú) hármas egysége határozta meg tudatom alakulását egy kilométerkővel, amikor egy napon – tíz évesen - neki nem láttam a kosárlabdázás nemes időtöltésének, ami későbben forgatta föl teljesen az életemet.

A Nagy Lajos Gimnáziumban okozott ez nehéz pillanatokat Heigl osztályfőnök úrnak és nekem is, aki időm nagy részét mindenféle ifiválogatott edzőtáborokban töltöttem, és csak akkor jöttek rá, hogy nem vagyok tök hülye, amikor egy kósza irodalom órán hibátlanul mondtam el J. A. Ódáját, pedig nem is volt föladva. Azóta birkózom a szavakkal.

És ez okozta azt is, hogy nem a TF-re indultam tovább - pedig nagyon vártak -, hanem a szombathelyi BDTF magyar-népművelés szakára, kizárólag levelezőn a kosárlabda miatt. Ezt aztán, ahogyan az meg volt írva, igen fiatalon hagytam abba körmendi és soproni kitérők után, és jól volt így.

El tudtam menni ugyanis segédfűtőnek, e négy év alatt pedig szakmányban olvastam napi tizenkét órákat a munkahelyemen, amely időtöltés nélkül nem lennék az, aki. Persze ehhez kellett a drága Lőrinzy Huba tanár úr is a főiskolán. Ő nem csak irodalomtörténetet oktatott, hanem valami sokkal többet tett velem, nélküle most nem kellene ezeket a sorokat írnom, ebben biztos vagyok.

Egyre hosszabbnak tűnő életem során voltam műszaki rajzoló, újságos és leveles postás, gondnok és kultúrház igazgató, segédfűtő és tanár. Amióta a média világa beszippantott, mint valami fekete lyuk, oda-vissza szenvedtem már az egészet. Írtam és tördeltem napilapot, szerkesztettem, írtam heti és havi lapokat, voltam televízió-főszerkesztő és műsorvezető, sőt, hetilap igazgatója is.

Közel száz adást élt meg egy rádiós műsorom, dolgoztam internetes portálnak, és mégis itt vagyok.

Csak azt nem tudom, hol.

Legutóbbi hozzászólások

Archívum