Semjén bérmapapa este Bayerrel

Bayer (No.5) bocsánatot kért Ferenc pápától, amiért őt évekkel ezelőtt „demens vénembernek” nevezte, illetve „alkalmatlannak” a posztja betöltésére. S ha ez nem áll fenn, akkor nemes egyszerűséggel „gazember” volt a titulus, ami Bayer (No.5) szájából Ferencről elhangzott. Ehhez képest most a békemenetes csürhéjét hívta pápanézőbe a Kossuth térre, és maga is az elsők közt lesz a sorban, aki tülekedni fog az áldásért. Ott fognak lihegni Nagy Csótány Ferenccel legelől, gyönyörű lesz. Innen is kitetszik, Bayer (No.5) régebbi kijelentései a pápáról késztetik arra az embert, hogy elgondolkodjon az alany színeváltozásán.

A gyökeres fordulaton, a köpönyeg másik oldalán, mert ismerve Bayert (No.5), az életútját és világának változásait, illetve azt a ganyét, ahová mára odaért, a legkevesebb az, hogy feltűnő ez az átalakulás, ahogyan képen köpi saját múltbéli magát a jelenben várható előnyökért. Ez, és nem David Pressmann nagykövet utasítása – mint Bayer (No.5) tételezi -, hogy a világ elé kell tárnunk a jobb élet reményében létrejövő metamorfózist. Bayer (No.5) akkora embernek képzeli magát, mint aki annyit ér, hogy egy amerikai nagykövet ad utasítást arra, hogy róla írjon az ember, holott csak az önszorgalom az ok. A jelenségek vizsgálata.

Én Pressmann nagykövetet nem ismerem, soha nem is láttam, nekem egy kurva szót nem szólt, hogy Bayerrel (No.5) foglalkozzam. Egyszerűen, mint Fidesz (gerinctelen) jelenség ad okot arra, hogy megmutassam az olvasónak, milyen ne legyen, ha van benne morális tartás. Másfelől az is érdekes, hogy Bayer (No.5) el sem tudja képzelni, hogy valaki nem parancsra ír, ezek szerint őt valaki vagy szóval vagy pénzzel unszolja, így az, amit régebben mondott Ferencről egy fizetett hirdetés volt, amit a pártja adott fel. Ebből fakadóan, amit most előad, az sem önszántából születik, hanem parancsra. De nézzük a sztorit.

A Hír Tv-ben vallott Bayer (No.5) az ő megvilágosodásáról, magyarázta el, hogy ma miért gondol gyökeresen mást, hogy úgy ne mondjuk, homlokegyenest ellenkezőt Ferencről, mint akkor, amikor elküldte őt az anyukájába. Akkor még evangélikus volt, adta elő mentségéül, sőt, azt is, hogy mint ilyen, szinte történelmi szükségszerűség volt a kurvaanyázás, amiről így ő személy szerint szinte nem is tehet, mert az akkori hite kényszerítette erre. Itt látunk egy kis öngólt, mert más evangélikusok, akik nem Orbán seggéből nézik a világot, nem küldték el Ferencet melegebb éghajlatra, csakis ő, s éppen azért, mert az igazi szellemi atyját bántotta.

Ez a szellemi atya, az igazi Bayer (No.5) számára pedig nem más, mint maga Orbán, ő úgy fütyöl, amilyen szelek fújnak atyja alfeléből. Akkor olyanok, most másfélék, tehát nem kellene ebbe belekeverni az Istent, mert még megharagszik, és ki tudja, mit csinál. A sztori azonban ennél sokkal érdekesebb, mert megtudjuk, ami eddig titokban volt, hogy az istentelenül evangélikus Bayer (No.5) azóta „katolizált” (saját szavaival), bérmálkozott is, sőt, bérmakeresztapja nem más volt, mint maga Semjén fővadász, és ez azért már delikát, több okból is. Az első az időtényező és a tanfolyam.

A bérmálkozás (megerősítés) az nem úgy van, hogy gyere cipó, hamm, bekaplak, hanem évekig tartó hitoktatás után kapható vagy nyerhető el, tehát kíváncsiak lennénk arra, járt-e Bayer (No.5) neki megfelelő hittanra, eligazodik-e a katolikus dogmatikában, liturgiában, egyebekben, vagy felmentést kapott a tanfolyam alól, mert akkor nem ér. Ha Bayer (No.5) csak úgy kiváltságosan kapta meg ezt a szentséget, akkor azzal kitörölheti az arschát, csak névleg lett katolikus, ilyen díszpéldány, akinek az igazi hithez köze nincsen. Igaz, előtte evangélikusként sem volt sok. Ez az egész csak színjáték és cifra nyomorúság.

Azt sem tudjuk, mert nem látjuk nyomát, hogy Semjén fővadász, mint bérmakeresztapa ellátja-e az ebből fakadó reá háruló kötelességeket, mert ebben a szerepben felelősséget kellene vállalnia a bérmálkozóért, azaz Bayerért (No.5), de ez egyáltalán nem látszik. Hősünk ugyanis ugyanolyan dúvad, mint a szentség előtt. Arra is kíváncsiak volnánk, mit adott Semjén fővadász bérmaajándokul a kis keresztfiának, én annak idején (boldogult úrfikoromban) az enyémtől egy szovjet gyártmányú karórát – talán Vosztok -, de nem is ez a lényeg. Lehet, hogy csak egy szarvaspörköltet ettek ugorkával, vagy ilyesmi.

A megvilágosodás oka és indoka a titok – illetve nem is egészen az -, amikor abban a műsorban, ahol Bayer (No.5) a megtérését előadta, a volt munkásőr és szovjetimádó haverjai (bencsikek és társaik) szintén kifejtették, ma már másképpen látják a pápát, akit, mielőtt Magyarországra jött emelve Orbán birodalmának fényét, ők is mindenféle rohadéknak kiáltottak ki. A pápa ezeknek erre való, hogy a jelenléte legalizálja az aljasságukat, és a jelek szerint Bayer (No.5) még arra is képes volt, a színjátékot odáig vigye, hogy emiatt névleg még bérmálkozik is. Mert mondom, nem járta, mert nem járhatta be az ehhez szükséges utat.

Semjén pedig, a főkeresztény ehhez asszisztál. Röhej, és undorító, amit ezek a hittel előadnak, váltogatják a köpönyegüket, mert Bayert (No.5) akkor, amikor az igazi szellemi atyja, azaz Orbán még térdrecsuhásozott, nem hallottuk arról mesélni, hogy ő evangélikus volna, ehhez képest pedig most már megtért katolikus. De nem is ez a vándorcirkusz az igaz probléma, mert ezek ilyenek. Az igazi baj, hogy a talpasok, akiknek ez az egész színjáték szól, tátott szájjal figyelnek, és, holott semmit sem értenek az egészből, mégis tapsolnak az előadásnak, ahogyan idoljaik a pénzért eladják a lelküket. Feltéve, ha van nekik ilyenjük.

Névjegy

Szombathelyi újságíró.

Posted in Egyéb
6 hozzászólás “Semjén bérmapapa este Bayerrel
  1. Yeti szerint:

    Ha már eme seggfejekről esett szó, jut eszembe Svejk a derék katona.
    Palivec úr szerint is megcsókolhatják a seggét, ezekkel a dolgokkal ő nem foglalkozik.
    Nem úgy Wolfgang Amadeus Mozart: Leck mich im Arsch hatszólamú kánonja: https://www.youtube.com/watch?v=S9MN2WeqFY8

  2. kovacs_ugynok szerint:

    A fidesz ténykedésével analóg az egyik legősibb mesterség. Na nem az, amire most mindenki gondolt, hanem a másik. A zsebtolvajok úgy „dolgoznak”, hogy elterelik a figyelmedet, miközben elemelik a pénztárcádat. Érdekes, hogy miközben nagy irodalma van ennek az ősi trükknek, mégis mennyien bedőlnek neki. Működik az elterelés, hogy ne az orbán banda disznóságaival foglalkozzunk.

    A minap volt itt egy „csörtém” egy origóról idetévedt fideszes propagandistával. Ahogy szembeállítottam a makacs tényekkel, mindjárt próbált terelni, hogy én csak egy 15 éves lennék, és akkor jogom se lenne kritizálni a fideszt. Szánalmas. Aztán ehhez az eltereléshez ragaszkodva tovább nyomatta az unalomig ismert hazug fidesz propagandát. Persze vannak olyan tények amivel egy fideszes propagandista se tud mit kezdeni.

    A cikk kapcsán is mindig rácsodálkozom, hogy van aki még mindig rácsodálkozik a NER fő „politikájára”. Mármint arra, hogy nincs tisztában vele, az egész csak színjáték, elterelés. Miről is? Arról, hogy a fidesz régi-új átverésének a célpontjai a magyar vallásos emberek. A hátsó szándék meg nyilvánvaló. Az aki bedől a papi maszlagnak és egy ősi történetnek (a fidesz szerint!), az könnyen irányítható a papok által. Amit szépen be is mutattak a választások előtt. A zaba atya (2-őt lehet találni kiről van szó) is buzgón prédikált az LMBTQ ellen, és hogy a „kereszt mellé kell tenni a keresztet” a szavazólapon.

    Ha megnézitek az 5. németzsóti programját, mindjárt arborétumot fog megnyitni, aztán megy vízelvezető árkot avatni, stb. Ilyenkor mindig csodálkozom, hogy az orbán kesztyűbábjait nem fütyülik ki azon nyomban amikor van képe megjelenni a magyar adófizetők pénzén fenntartott, megvalósított, fidesz által kisajátítani kívánt dolgok eseményein.

    Ha én hívő keresztény lennék (nem vagyok), biztosan nem mennék el holnap a fidesz által idegründolt pápa orbán melletti kampányára. Mert az, semmi több. Most is a kos út rádióban nyomatják az esemény melletti propagandát. Kissé gusztustalan ahogy először a fidesz viszonyult az akkor még „libsinek” gondolt „új” pápához. Persze nincsenek illúzióim, biztos meg fogják tölteni a teret és egy eurót nem lehetne leejteni a tömegben (úgyis csak ellopnák).

    Amíg lesznek Magyarországon átverhető emberek, addig biztosítva van itt a tolvaj bűnözők hatalma. Feleségem (valódi) hívő katolikus, de kb. 5 perc után az előbb kinyomta a kos út rádiót. :/

  3. miki1950 szerint:

    A magyar sajtó áhitatától eltérően az európai jól megvilágítja orbán barba trükkjeit a pápa „eljövetele ” kapcsán.
    A BBC NEWS, a DiePresse és a F.A.Z. is jól rámutat orbán farizeus mivoltára.
    Kaméleon itt az egész banda, kezdve bayer Népszabadság-beni múltjával……

  4. Tom Sawyer szerint:

    Kedves Rezeda !

    Megmondtam, hogy a Szentatya helyében le sem köpném a farizeus gazember bandáját.
    Háát úgy is lett..🤣

  5. Tom Sawyer szerint:

    Jaa, csak azt felejtettem el, hogy nyílván nem aszisztálnék a náci színjátékhoz sem.
    De hát volt Berlinben is olimpia nem ??

  6. polyvitaplex szerint:

    Ha az evangélikusoknál is lenne pápa, akkor a katolikussá lett Bayer most lelkifurdalás nélkül legazemberezhetné.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

*

Ismerd meg Rezedát!

1961 sok mindenről nevezetes, például German Sz. Tyitov őrnagy a Vosztok–2 űrhajó fedélzetén 17-szer megkerülte a Földet, és megkezdődött a berlini fal építése is. Ez rögtön születésem után történt, amely esemény alkalmas volt arra, hogy anyám felhőtlen szombathelyi örömét ne örökítsék meg az annalesek.

Mindezek után a bölcsőde, óvoda és a Petőfi Sándor Utcai Úttörő Csapat (498-as számú) hármas egysége határozta meg tudatom alakulását egy kilométerkővel, amikor egy napon – tíz évesen - neki nem láttam a kosárlabdázás nemes időtöltésének, ami későbben forgatta föl teljesen az életemet.

A Nagy Lajos Gimnáziumban okozott ez nehéz pillanatokat Heigl osztályfőnök úrnak és nekem is, aki időm nagy részét mindenféle ifiválogatott edzőtáborokban töltöttem, és csak akkor jöttek rá, hogy nem vagyok tök hülye, amikor egy kósza irodalom órán hibátlanul mondtam el J. A. Ódáját, pedig nem is volt föladva. Azóta birkózom a szavakkal.

És ez okozta azt is, hogy nem a TF-re indultam tovább - pedig nagyon vártak -, hanem a szombathelyi BDTF magyar-népművelés szakára, kizárólag levelezőn a kosárlabda miatt. Ezt aztán, ahogyan az meg volt írva, igen fiatalon hagytam abba körmendi és soproni kitérők után, és jól volt így.

El tudtam menni ugyanis segédfűtőnek, e négy év alatt pedig szakmányban olvastam napi tizenkét órákat a munkahelyemen, amely időtöltés nélkül nem lennék az, aki. Persze ehhez kellett a drága Lőrinzy Huba tanár úr is a főiskolán. Ő nem csak irodalomtörténetet oktatott, hanem valami sokkal többet tett velem, nélküle most nem kellene ezeket a sorokat írnom, ebben biztos vagyok.

Egyre hosszabbnak tűnő életem során voltam műszaki rajzoló, újságos és leveles postás, gondnok és kultúrház igazgató, segédfűtő és tanár. Amióta a média világa beszippantott, mint valami fekete lyuk, oda-vissza szenvedtem már az egészet. Írtam és tördeltem napilapot, szerkesztettem, írtam heti és havi lapokat, voltam televízió-főszerkesztő és műsorvezető, sőt, hetilap igazgatója is.

Közel száz adást élt meg egy rádiós műsorom, dolgoztam internetes portálnak, és mégis itt vagyok.

Csak azt nem tudom, hol.

Legutóbbi hozzászólások

Archívum