Magyarország világít a fasizmus egén

Hogy jófajta képzavar a cím, üsse kavics, vállalom a botozást érette. Ám mentségemül előadom, csak belehelyezkedtem az Alapjogokért Központ főigazgatója, bizonyos Szánthó Miklós gondolatiságába, amit nekünk Kovács Levelező államtitkár beszédes nevű (A merész igazság Magyarországról) című podcastjében delirált össze. Jó látni ebben a halmazban, hogy nem csak O. V. degenerált az élcsapatban, hanem mások is. Voltaképp a belépő, a közéjük tartozás követelménye mintegy, hogy ne legyen normális az egyed, ha a NER-ben címet, rangot és nem utolsó sorban jó sok lóvét szeretne.

Már Kovács Levelező államtitkár beszélős műsorának neve is delikát a maga merész igazságával, mert föltéteti velünk a kérdést, mihez képest és kinek merész az a nyüves igazság. Azt sugallja, hogy amit hadoválnak benne, azt férfias tett vállalni, akárha valami veszedelmek leselkednének rájuk az abban foglaltak miatt. És igaz is, de csak egy módon, mégpedig, hogy vállalják annak az ódiumát, ha meghallgatja őket az ember, akiben jobb érzések vannak, akkor meg kell állapítsa, hát, hülyék ezek, de ez alapjog a NER-ben, mint tudvalévő, viszont ezen felül ordasan aljasak is. Ám ez sem igazán nóvum, csak rácsodálkozás.

De lássuk miből élünk, vezessük elő, miért jutottunk arra a lehangoló ítéletre, amire jutottunk ez egy adás kapcsán, amelynek gondolataiból gusztusunk és szokásunk ellenére ezúttal hosszabban fogunk idézni kommentárok nélkül. Mert úgymond az elhangzottak önmagukért beszélnek, általuk előttünk áll tisztán és töményen az a szellemi és erkölcsi nyomor, ami ahhoz kell, hogy valaki élcsapat legyen a Fidesz ganajában. Az Alapjogokért Központ főigazgatója mondja azokat a förmedvényeket tehát, amiket citálunk elborzasztásképpen, bár, ha csak mibennünk generált elámuló undort, akkor mi kérünk elnézést.

Nos tehát, jöjjenek az örömök. Azt mondja a főigazgató elvtárs, hogy: „Politikai szempontból Magyarország egyfajta világítótoronnyá vagy motorrá vált a konzervatívok számára világszerte.” Illetve: „Budapest és Magyarország olyan központ a konzervatívok számára, ahol találkozhatnak és véleménycserét folytathatnak, ahol megoszthatják a konzervatív siker receptjeit.” És továbbá: „Nyugati barátaink a konzervatív nemzetközi családon belül manapság tőlünk szeretnének tanulni a politikai megoldások terén.” Mert: „Az elmúlt 12-13 év Magyarországon konzervatív szemszögből nézve sikertörténet volt.”

Mielőtt további bölcsességeket mutatnánk a világítótoronyról, tudnunk kell, mi hozta elő főigazgató elvtársból ezt az egészet. Az, hogy kies hazánk, és benne a Fidesz május 4-5-én CPAC konferenciát rendez (tudják, ez a trumpos-fasisztás, mi pénzünkön az USA-ba kedves vezető óbégatni utazós dzsembori feszülettel és kovbojkalappal). Mindez pedig szerintük azt igazolja, hogy „Magyarország a hivatalos politikai, geopolitikai súlyán felül képes hallatni hangját.” – Hát, ha ez az, akkor örüljenek neki ők, mi pedig szégyenkezve hajtjuk le a fejünket a világ előtt, nem először, s amíg ezek hatalmon lesznek, vélhetően nem is utoljára.

De nézzük tovább a főelvtárs delíriumát. „Az Isten, haza és család hármasát naponta érik agresszív támadások, emiatt egyre több konzervatív gondolkodású ember ébred rá, hogy társadalmaink, nemzeteink, családjaink és gyermekeink védelme érdekében fel kell lépni.  a progresszív liberalizmus manapság a kommunizmus új arca. A kommunisták el akarták törölni Istent, el akarták törölni a hazát és el akarták törölni a családot. És jelenleg a progresszív liberálisok pontosan ugyanezt akarják.” – Itt tartunk egy kis szünetet, és újraolvasásra buzdítunk, hogy próbálják értelmezni ezt a baromságot. Nehéz feladat.

No de, haladjunk. „A mai progresszívek a toleranciáról beszélnek, de közben szeretnék eltörölni a történelmet, a zsidó-keresztény kulturális örökséget, a konzervatívokat és általában a hagyományos értékeket is. A konzervatívok érzik, hogy globálisan fel kell lépniük a progresszívek masszív támadásával szemben, és ezt tükrözi a CPAC Magyarország mottója is: Együtt erő vagyunk!” – Nyilván. A főelvtárs szerint a megoldás, hogy „békére és összekapcsolódásra van szükség”. A békevonyítás ismerős, hogy az összekapcsolódás mit takar, vasúti kocsikat vagy egyebet, nem tudható.

Zárásként, s hogy ezt az egészet keretbe foglaljuk azt is megtudhattuk, hogy „a konferencia nem ideológiákról fog szólni, hanem a józan észről és a politikai gyakorlatról”. – Minden külön értesítés helyett arra utalnék, tegye fel a kezét, aki ebben ideológiát nem talál, továbbá az is, aki a „józan észnek” a csíráját is felfedezi benne. Azt ígértem, hogy nem kommentálom és véleményezem a főelvtárs mondandóját. Tartom magam ehhez, csupán egy képet rakok ide illusztrációként, amikor arra kérem önöket, képzeljék el a főelvtársat Kovács Levelezővel együtt, amikor mindezek után elégedetten konstatálják, milyen jól megmondták a tutit az imperialistáknak. Megvan? Köszönöm.

Névjegy

Szombathelyi újságíró.

Posted in Egyéb
14 hozzászólás “Magyarország világít a fasizmus egén
  1. repulo szerint:

    Kész!
    Be van fejezve a nagy mű, az összekapcsolódás létrejött.
    Orálisan Putyinnal, a Türk Tanáccsal és Micimackóval, análisan a világ rajtuk kívül eső részével.

  2. Yeti szerint:

    Konzerválni a jó dolgokat szokás, de a szart minek?
    A két főizét leginkább szaloncukrokként tudom elképzelni – kettesével …

  3. Jane Doe szerint:

    Az, hogy Magyarország és Budapest milyen központ a konzervatívok számára, mutatja a „becsület napja”, vagy a „kitörés napja”, ami a szélsőjobboldal egyik legnagyobb éves eseménye.
    Attól, hogy a NER-társakat degeneráltnak gondoljuk, óva intenék mindenkit, mert sajnos nem buták, ÉS gazemberek – a legrosszabb párosítás.
    „…mihez képest és kinek merész az a nyüves igazság” – miért keresünk mindig logikát az értelmetlen és befejezetlen mondatokban? Lásd: Magyarország jobban teljesít. – na, mihez képest?
    Amúgy valóban nem érdemes kommentálni a főizé mondandóját – ugyanis nem vagyunk célközönség.

  4. polyvitaplex szerint:

    Abszolút találó a költői kép, a konzervatív világ léket kapott hajóként hánykolódik a liberális tengeren, de mi világítótoronyként irányt mutatunk, sajnos parti őrségre, mentőcsónakokra egyelőre nem futja.
    Vagy motor vagyunk, a fényszórók helyén világítótoronnyal, hátul vonóhoroggal, az utánfutón az egész konzervatív világgal, robogunk előre, sajnos a benzintank csontszáraz.

    • kovacs_ugynok szerint:

      Ez csak süketelés a részükről. „Ezek” se nem jobboldaliak, se nem konzervatívok, főleg nem keresztények. Ezekbe a kategóriákba csak azért sorolják magukat, és a velük nem szimpatizálókat, hogy szavazatokat szerezzenek, és megkülönböztessék magukat hova kell szavazni, ki ellen kell uszulni. „Ezek” bűnözők, és az adófizetőkön élősködnek, miközben hatalmas károkat okoznak az egész országnak.

  5. kovacs_ugynok szerint:

    A vigyorgóban lenne ezeknek a helyük, nem a magyar médiában. Sajnos az elmebeteg kipárolgásukat a tolvaj, hazaáruló orbán banda felhasználja a folytatólagos választási csalásához.

    A recept egyszerű, azok ellen uszítják a drukkereket, akik nem nekik drukkolnak, kritizálják azt amit csinálnak. Érdekes, hogy ezek még nemzetközi viszonylatban is megtalálják egymás társaságát. Pedig ha össze lennének zárva hosszabb ideig, tuti megfojtanák egymást. :/

  6. Molnár Péter szerint:

    Ez mi akar lenni?
    Komolyan kérdezem mert 2x olvastam végig de érvet vagy érdemi gondolatot nem találtam az írásban.

    Az egyetlen dolog ami nyilvánvalóvá válik ebből a túlsózott maszlagból, hogy az író keményben baloldali beállítottságú és nem ép-ész érvekkel operál hanem csak valami sértődéses alapú érzelmi alapon.

    Az hogy a tisztelt író nem tájékozódik a világban vagy hogy mi a problémája a nemzeti alapú kormányzással amit fasizmusnak csúfol, az nem derül ki a szövegből.
    Valószínűleg a tisztel író a nemzet és az állampolgárok képviselete helyett inkább gyarmati pozíciót szeretne vagy rabszolgaságot, mert ugye ez a teljesen logikus következtetése annak hogy a fasiszta nemzet alapú kormányzás az ördögtől való.

    Ezzel pedig kb el is mondtunk mindent az író személyiségéről és elme állapotáról is, ugyebár.

    • kovacs_ugynok szerint:

      Milyen „nemzeti alapú” „kormányzás”? Nem mindenki szopja ám be a süketeléseteket. Maximum „nemzeti szocialista”. A baloldalazást is jó lenne már abbahagyni, mert jól tudja már mindenki, hogy egyenlő a szalonqrvaanyázással.
      Úgy erőlködtök a jelzőkkel, majd befostok tőle. Nemzeti, jobboldali, konzervatív? Más meg „bal” oldali, mi? Egy koszos, hazaáruló tolvaj banda a fidesz nem más. A ti szátokból ez semmit nem jelent, már régen leszerepeltetek.

      Nem kell itt semmilyen oldal! Mindenki fizet adót, aki dolgozik. Hol a lóvé kisfácán? Erre adjatok választ, de nem tudtok, mert elloptátok. Mitől szarok az utak? Mitől szar az oktatás, az egészségügy? Mitől világbajnok itt az ÁFA és az infláció? He? Na erről dödörögjél, és ne a cikkírót szidjad fideszes! Baj lesz ebbül more! :/

      • Molnár Péter szerint:

        Apró pici kincsem, anyuka szeme fénye. Figyelj egy pillanatra és próbálj koncentrálni. Ha nem sikerül, olvasd újra párszor amíg rögződik: Lehet hogy te 15 éves vagy és ebből kifolyólag semmilyen élettapasztalatod nincsen, aminek okán azt hiheted hogy valaki lop.
        A probléma az hogy aki itt van már 40-50-60-70 éve és figyel is, az látta már a baloldalt is kormányon, nem egyszer, nem kétszer. Sőt, menjünk egy picit tovább és beszéljünk azokról akik úgy is figyelték a baloldalt hogy nem voltak kormányon, és végig nézték a teljes brüsszeli munkásságukat ahogy kanosszát járnak azért hogy minél több és minél súlyosabb megvonásokat kapjon az ország, amiért aztán a 15 éves intellektuális szinten futó apró pici kincsek és anyuka szeme fénye, fel vannak háborodva. Hol a lóvé papám? Nem érdekel. Tudod ez a nagy helyzet, mert legutolján amikor a haverjaid voltak hatalmon, csődbe ment az ország, eladtak mindent az ivóvíztől a repülőkig hogy az IMF kirángasson minket az államcsődből, egymásnak kilincseltek a rendőrségen a tesókáid, és amikor a hullámok elkezdtek átcsapni a fejük felett, akkor sorszám nélküli terror osztagokkal verettek szét mindent amit értek, viperától szemkilövésen át mindent felsorolva amiért aztán ki is tüntették a tisztelt „rendfenntartókat”. ——- Szóval tl;dr cukorfalat: Inkább elviselem hogy lopnak mint sem hogy a te haverjaid legyenek hatalmon akik lopnak, becsődöltetik az országot, külföldi milliárdosok érdekeit képviselik a magyaroké helyett, és még szét is veretnek ha kitör belőled a megbotránkozás.

        • kovacs_ugynok szerint:

          A „bal” oldal 12 évet volt kormányon 4 miniszterelnökkel. A tolvaj, hazaáruló fideszed meg 17 évet az orbánnal az élen. De nem emlékszem egy miniszterelnökre se az orbánon kívül, aki lopott közpénzből a leggazdagabb magyart csinált volna a cigány gázszerelő haverjából. Erőlködhetsz, ezt akkor se tudod megmagyarázni.

          Az orbán banda rengeteg közpénzt költ arra, hogy sötétségben tartsa a drukkereit, és a bűncselekményeikről elterelje a figyelmet. Azt én nem tudhatom, hogy te melyik csoportba tartozol. A sötét fidesznyuggerbe, vagy az aljas fidesz kollaboránsba, de anyádat nézd hülyének!

          Ahhoz meg semmi közöd, hogy hány éves vagyok, vagy szimpatizálok-e a töketlen ellenzékkel. A kritikákra reagálj fideszes tahókám! De azt meg ugye nem tudsz, ezért váltottál személyeskedő üzemmódba. Ahhoz meg tényleg semmi jogod, hogy elvitasd a magyar adófizetőktől, nemcsak tőlem, hogy tudni akarom forintra lebontva, mire költötte el a befizetett adómat a fidesz kormányod. Ha nem akarják elárulni, az csakis azt jelenti, hogy vastagon meglopnak itt mindenkit aki adót fizet. Na erre válaszoljál, ha tudsz, hogy szerinted miért nem tolvaj a gazdád! Az meg nem érdekel mit hazudozol elmútt8évezve, mert 13 éve a fidesz van itt hatalmon, minden az ő saruk. Ennyi. 😛

          • Molnár Péter szerint:

            Érdekel hogy hány éves vagy, mert kb ezen áll vagy bukik hogy van-e bármilyen fogalmad arról hogy miről járatod a szádat.
            Ha itt vagy 15 évesként akkor gratulálok: Belefutottál a legelső buktatójába a politikának mert elhitted hogy a másik oldal jobb és a te érdekedért küzd.

            Ennyi a történet.
            Te azon vagy felháborodva hogy a kormányon lévő drága bohócok lopnak, engem meg baromira nem érdekel mert fél évszázad alatt egyetlen egy kormányt sem láttam amelyik ne a saját érdekeit képviselné, ne lenne korrupt, ne a saját bohócait meg haverjait ültetné mindenhova.

            Azt mondod hogy nem tudom megmagyarázni hogy ovika milliárdost csinál egy vízvezetékszerelőből. De megtudom. Korrupció.
            Tessék.
            Mit vártál?
            Azt mondom hogy megdolgozott érte?

            Ezért nem bírom az ifjabb korosztályt mert elő lehet adni nekik hogy a kormány így a kormány úgy, és levonják a következtetést hogy ott az ellenség, itt meg a hazafiak akik jók és minket képviselnek és ha hatalomra kerülnek akkor majd tuti értünk fognak dolgozni.
            Persze.
            A taknyok akik az elmúlt 8 évben azért lobbiztak odakint hogy neked meg nekem minél rosszabb legyen, akik 3 ember mélyen adósak már a külföldi elitnek azzal hogy majd idehozzák az ideológiájukat, na majd pont azok fognak érted meg értem dolgozni.

            Semmi gondom nincsen azzal hogy le akarod váltani a jelenlegi kormányt.
            Nem kötődők hozzá.
            A gondom azzal van hogy te is meg a többi hasonszőrű drága állampolgárunk is palimadár akik azt hiszik hogy korrupcióra nem korrupció fog jönni. Palimadarak akiket be-etettek. Akik a szükséges balfékek ahhoz hogy egy kormányváltást el lehessen végezni.

            Aztán ha megvan mentek a kukába velem együtt meg mindenki mással, mert a TE uraid meg azzal lesznek elfoglalva hogy visszafizessék a szívességeket amiket a külföldi támogatóiktól kaptak.
            Lesz itt WEF, lesz itt LGBTQ, lesz itt bevándorlás és minden amit el tudsz képzelni. A visegrádi 4eket szétrobbantják mert az is követelmény volt, és derékig benyalunk a brüsszeli baloldalnak a te meg az én vérem árán.

            Csak azt nem értem hogy honnan jön az ötlet hogy a kormánypártiak nincsenek tisztában azzal hogy a kormány korrupt.
            Arra még nem jöttem rá.
            Bár gondolom biztos egyszerűbb azt hinni hogy a kormánypártiak mind agyilag csököttek és be vannak etetve. Még véletlenül se az a helyzet hogy a kisebbik rosszt próbálják fenntartani. Tök mind1. Remélem eléritek amit akartok, aztán idővel eljuttok a felismerésig is hogy egy velejéig korrupt politikus helyett, kormányra juttattatok egy rakás szintén korrupt hazaárulót akik porciózva fognak kiárusítani benneteket meg a gyerekeiteket is.
            Hát. Sok sikert hozzá.
            Remélem nem élem meg azt már, de tiszta szívemből kívánom hogy érjétek el amiért annyira küzdetek. Annak minden következményével.

            Gl

  7. miki1950 szerint:

    Akár a nárcisztikus nácik.
    Ezek már akkora nagy szarban lehetnek, hogy ihaj!
    A kisujjam egyedül minősített többségben van ahhoz képest, amennyi jobbos, szélsőjobbos szervezet ezekkel egyáltalán szóba áll.
    Jobb körökben negligálják a náci propagandát és gyakorlatot akkor is, ha azt báránybőrbe bújtatják.

  8. miki1950 szerint:

    Hétből egy hsz. megvédi orbán hétköznapi fasizmusát egyetlen érvet fel nem sorakoztatva, ellenben a cikkíró normális elmeállapotát megkérdőjelezve.
    Egy tanulságot én is levonok mindebből.
    A birkanyáj némely egyedei hangosabban bégetnek a többinél, jelentősége azonban
    OO.

  9. cyr45 szerint:

    Molnár Péter, a tegnapi „hozzászólásodat” is csak ma olvastam, és reagáltam is rá…

    Ha arra tudsz érdemi ellenvetést tenni, akkor léphetünk tovább abban, hogy jelenleg milyen az élet itt, Orbanisztánban?
    Hangsúlyozottan nem a NER-esek, hanem az átlagos magyar állampolgárok számára!

    Nos?…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

*

Ismerd meg Rezedát!

1961 sok mindenről nevezetes, például German Sz. Tyitov őrnagy a Vosztok–2 űrhajó fedélzetén 17-szer megkerülte a Földet, és megkezdődött a berlini fal építése is. Ez rögtön születésem után történt, amely esemény alkalmas volt arra, hogy anyám felhőtlen szombathelyi örömét ne örökítsék meg az annalesek.

Mindezek után a bölcsőde, óvoda és a Petőfi Sándor Utcai Úttörő Csapat (498-as számú) hármas egysége határozta meg tudatom alakulását egy kilométerkővel, amikor egy napon – tíz évesen - neki nem láttam a kosárlabdázás nemes időtöltésének, ami későbben forgatta föl teljesen az életemet.

A Nagy Lajos Gimnáziumban okozott ez nehéz pillanatokat Heigl osztályfőnök úrnak és nekem is, aki időm nagy részét mindenféle ifiválogatott edzőtáborokban töltöttem, és csak akkor jöttek rá, hogy nem vagyok tök hülye, amikor egy kósza irodalom órán hibátlanul mondtam el J. A. Ódáját, pedig nem is volt föladva. Azóta birkózom a szavakkal.

És ez okozta azt is, hogy nem a TF-re indultam tovább - pedig nagyon vártak -, hanem a szombathelyi BDTF magyar-népművelés szakára, kizárólag levelezőn a kosárlabda miatt. Ezt aztán, ahogyan az meg volt írva, igen fiatalon hagytam abba körmendi és soproni kitérők után, és jól volt így.

El tudtam menni ugyanis segédfűtőnek, e négy év alatt pedig szakmányban olvastam napi tizenkét órákat a munkahelyemen, amely időtöltés nélkül nem lennék az, aki. Persze ehhez kellett a drága Lőrinzy Huba tanár úr is a főiskolán. Ő nem csak irodalomtörténetet oktatott, hanem valami sokkal többet tett velem, nélküle most nem kellene ezeket a sorokat írnom, ebben biztos vagyok.

Egyre hosszabbnak tűnő életem során voltam műszaki rajzoló, újságos és leveles postás, gondnok és kultúrház igazgató, segédfűtő és tanár. Amióta a média világa beszippantott, mint valami fekete lyuk, oda-vissza szenvedtem már az egészet. Írtam és tördeltem napilapot, szerkesztettem, írtam heti és havi lapokat, voltam televízió-főszerkesztő és műsorvezető, sőt, hetilap igazgatója is.

Közel száz adást élt meg egy rádiós műsorom, dolgoztam internetes portálnak, és mégis itt vagyok.

Csak azt nem tudom, hol.

Archívum