Pápa, béke, menet

Bayer Zs. (No.5) békemenetet hirdetett a pápai misére a Kossuth térre. Ez április 30-án lesz aktuális, de a Fidesz élcsapata már hetek óta nyáladzik a műkereszténységben, attól, hogy Ferenc idejön, saját létjogosultságukat látják bizonyítva, és ezért a nagy igyekezet. Hogy Bayer Zs. (No.5) hogyan képzeli a mise alatti békemenetelést, az nagy kérdés, hogy járkálnak-e föl s alá vagy körbe-körbe a buli alatt, az nehezen eldönthető, és nagy valószínűséggel nem is kivitelezhető. Így a mocskos szájú lovagkeresztes felhívása nem lehet más, mint szimpla felszólítás, hogy legyenek minél többen a téren a misén.

Bayer Zs. (No.5) ezzel igazolni akar valamit, de nem tudni mit. A mise alatt viszont be kellene vetni az azóta filmessé szublimálódott Philipet, aki képes kétmillió embert vizionálni a térre, mert a jelek szerint a szándék ez. Bizonyítani kell minden áron, hogy sokan vannak, náluk a hatalom és a morális fölény a kereszténységgel. Három imbolygó terület. Az igaz, hogy sokan vannak, de nem többségben, viszont hangosak. Kitetszik, hogy a jó Ferencet bevonják a hatalmi narratívába, amivel csak annyi a baj, hogy ezzel azt a kevés hívőt, aki még van az országban, vágják pofán, mert nekik egy pápalátogatás és mise teljesen mást jelent.

Ám elveszik tőlük ezt a mást. Magyarországon az egyház, s annak papjai világi szolgálatban állanak, az államtól és az államból – tehát közpénzből – élnek nagyon jól, és azt is szolgálják leginkább. Itt Isten és hit csak mint cifra nyomorúság, az alattvalók kábítása játszik szerepet, voltaképp rossz cirkuszi előadás szakralitás nélkül, egy falusi búcsú a világítós, fröccsöntött Jézusokkal. A legjobban élők a leghangosabbak, mint például Kiss-Rigó püspök, aki szállodát kapott Orbántól meg futballstadiont, milliárdokat, s ezt illőn meg kell szolgálni. Ő ezt meg is teszi, kijelentette ugyanis, hogy a pápa most azért jön, mert rádöbbent, hogy félrevezették.

Félrevezették Magyarországgal kapcsolatban, Kiss-Rigó tehát a szállodájában azt delirálja és sugallja, hogy nem egy fasiszta brigantit szolgál, és most már Ferenc is így vélekedik. Kétlem, viszont innen nézvést nem tudható, minek jön ide, tán azért, hogy hívekkel is találkozzon a miséjén, aztán erre Bayer Zs. (No.5) odaszervezi neki a rohamcsapatokat a térre. A lovagkeresztes buzgalma is elég kétes, az ő olvasatában Ferenc ugyanis volt már demens vénember, migráns hátterű pápa, etc., etc, így innen is kitetszik, itt a Fidesz részéről politikai erődemonstráció készül, amihez szegény Ferencet használják legfőbb bábuként.

Novák megbízott Sándor-palota is a Szentszék aurájában feredőzik, ő pedig arról hablatyolt, hogy alig várja a pápával való közös imádkozást, tehát ő is csak a cirkuszt akarja hit nélkül. Ez a Novák sem olyan túl régen találta meg magában az elveszett Istent, nem csoda, ha nem tudja, imádkozni egyedül is lehet, sőt, hasznosabb, nem kellenek hozzá kamerák és fotósok hada. Ha azonban enélkül nem megy, akkor sajnálatosan ott nincs hit, következésképp, amit Novák Sándor-palota itt összerinyál nekünk, szintén csak színház, de a rosszabbik fajtából. Mindebből, tán kitetszik, nem igazán szeretjük a hazugságot.

Ha pedig mindez vallási köntösbe van csomagolva, akkor még inkább nem. De ez az egyéni szociális problémánk, mint tán másoknak is, akik szintén elkerekedett szemmel nézik, mi folyik itt, s hogy ezek hogyan köpik szembe még saját magukat is a hatalomért. Nos, az az igazán delikát. De a legnagyobb baj, hogy ez senkit egyáltalán nem érdekel, de hogyan is érdekelne egy olyan világban, amelyben reggel más az igaz, mint délután, ahol már annyiféle köpönyeget láttunk, hogy káprázik bele a szemünk. A magyar állam, ami egyet jelent a Fidesszel és Orbánnal, mocskosul félrevezeti a népeket, ők viszont tapsolnak ennek eltelten.

Hogy Bayer Zs. (No.5) odarendeli a békemenetes pribékjeit a térre, az arra szolgál, hogy a pápa az erdőtől ne lássa a fát, ilyképp jellegében olyan lesz ez, mint akármely politikai nagygyűlés, ahol bizonyítani kell, mennyire sokan vannak. Egy misén viszont viselkedni kell, megvannak annak a szabályai, letérdelni, fölállni, ezt azt mondani, s ha valaki a menetrendet nem ismeri fölsülhet, bár ettől igazán tartani nem kell, Svejk még ministrálni is tudott. Csak benne megvolt az a képesség, hogy pofonröhögje a világot, míg ezek meg vicsorognak a tömjénfüstben. Szép hetünk lesz, várjuk az újabb ordas hazugságokat.

Névjegy

Szombathelyi újságíró.

Posted in Egyéb
7 hozzászólás “Pápa, béke, menet
  1. Yeti szerint:

    A pápai ugyanolyan világi hatalom, mint a többi államé.
    Globalista a kezdetektől fogva.
    Viszont nem szükséges a híveknek az eszüket is használni, ez nagyon nagy könnyebbség nekik.
    Pofázásügyileg pont megfelel egymásnak bármelyik brancs, nem lóg ki ebből sem a tagkönyves, sem a pedofil, se egyéb álszent hazug népség.

  2. kovacs_ugynok szerint:

    Aszongya a bájerzsóti:
    „de talán, ahogy itt Andrissal megbeszéltük már múlt héten – talán inkább fogalmazzunk úgy, hogy a békemenet résztvevőit, hogy harmincadikán délelőtt jöjjenek el a Kossuth térre Ferenc pápa szentmiséjére. Legyen ez egy békemenet, legyünk rettenetesen sokan. Higgyék el, hogy nem csak lelkileg lesz ez fontos, hanem ennek politikai üzenete is lenne. És mert egyre többen keresnek minket az elmúlt hetekben, hónapokban, hogy mikor tartunk békemenetet, mert elviselhetetlen mindaz, ami történik velünk szemben – akár a szeretve tisztelt szövetségeseinket nézzük, akár a hazai ellenzéket – tartsunk már egy békemenetet. 30-a délelőtt legyen egy igazi békemenet a Kossuth téren.”

    Nem mernek „béke” menetet szervezni, mert attól félnek alig menne el rá valaki. Erre benyögik a kis pondrók, hogy akkor legyen a pápa miséjén a Kossuth téren??? Hát ez így rohadtul szánalmas.

    Oké, a pápa biztosan nem ingyen és bérmentve jön ide, de azért ez elég magas labda az egyházi vezetőknek, hogy a pápalátogatást ennyire nyilvánvalóan ki akarja a fidesz sajátítani. Ha nem mondják, hogy zsótika, inkább vasárnak a kis pöcsöddel játsszál otthon a porban, akkor sose fogják lemosni magukról, hogy az orbán seggéből lógnak kifelé. Persze nemcsak most, hanem a dagadt elzavarása utáni időkre értve. Szóval, meglesz még ennek a böjtje… :/

  3. Jane Doe szerint:

    „..a pápa most azért jön, mert rádöbbent, hogy félrevezették.” Nahát!?
    Innen százezrek azért MENNEK, mert félrevezették őket!
    Ha majd a pápa tényleg rádöbben, ő is inkább megy.
    Bár holló a hollónak…, vagy mi a szent…békamenet.

  4. miki1950 szerint:

    A Vatikán fejének idejövetelével nekem csak egy gondom van, nevezetesen, nem tudom mi adja az apropót hozzá. Legjobb tudomásom szerint az éppen aktuális pápa nem ment el Ny -Európa egy országába sem vizitelni
    , az elmaradott keletiekhez viszont többször is.
    Valami olyasmit láthat a pápa
    amiről mi nem tudunk?
    Lehet, de egy kinyilatkoztatása biztosan igaz : A szex az egyik legszebb dolog, amit isten adott az embereknek.
    Azt viszont el nem tudom képzelni, hogy ő ezt honnan tudhatja!?

  5. polyvitaplex szerint:

    „A pápa vagy egy demens vénember, aki teljességgel alkalmatlan a pápai poszt betöltésére, vagy egy gazember.”

    (Bayer Zsolt, 2016. augusztus 23.)

  6. polyvitaplex szerint:

    Bayer: Főnök, mindjárt itt lesz a pápa. Mit csináljunk?
    Orbán: Ember, most jövök a templomból!
    Deutsch: Ki a fasz az a pápa?
    Bayer: Akit 2016-ban ledemensgazembereztem.
    Bakondi: Migránssimogató.
    Szájer: Buzibérenc.
    Kövér: Nyugati?
    Szijjártó: Rosszabb: amerikai.
    Orbán: Nekem erre nincs időm, kezdődik a meccs.
    Bayer: Akkor mi legyen?
    Rogán: Szervezzünk a tiszteletére békemenetet. Aki nem jön el, az kommunista, sorosista, háborúpárti, ecetera.
    Bayer: Ez az! Már írom is a cikket: … sorosista, háborúpárti, ecetera…

  7. miki1950 szerint:

    A Nyugat. hu Támadás alatt áll, nem működik.
    A Mérce élőzi a karmelita előtti tüntetést.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

*

Ismerd meg Rezedát!

1961 sok mindenről nevezetes, például German Sz. Tyitov őrnagy a Vosztok–2 űrhajó fedélzetén 17-szer megkerülte a Földet, és megkezdődött a berlini fal építése is. Ez rögtön születésem után történt, amely esemény alkalmas volt arra, hogy anyám felhőtlen szombathelyi örömét ne örökítsék meg az annalesek.

Mindezek után a bölcsőde, óvoda és a Petőfi Sándor Utcai Úttörő Csapat (498-as számú) hármas egysége határozta meg tudatom alakulását egy kilométerkővel, amikor egy napon – tíz évesen - neki nem láttam a kosárlabdázás nemes időtöltésének, ami későbben forgatta föl teljesen az életemet.

A Nagy Lajos Gimnáziumban okozott ez nehéz pillanatokat Heigl osztályfőnök úrnak és nekem is, aki időm nagy részét mindenféle ifiválogatott edzőtáborokban töltöttem, és csak akkor jöttek rá, hogy nem vagyok tök hülye, amikor egy kósza irodalom órán hibátlanul mondtam el J. A. Ódáját, pedig nem is volt föladva. Azóta birkózom a szavakkal.

És ez okozta azt is, hogy nem a TF-re indultam tovább - pedig nagyon vártak -, hanem a szombathelyi BDTF magyar-népművelés szakára, kizárólag levelezőn a kosárlabda miatt. Ezt aztán, ahogyan az meg volt írva, igen fiatalon hagytam abba körmendi és soproni kitérők után, és jól volt így.

El tudtam menni ugyanis segédfűtőnek, e négy év alatt pedig szakmányban olvastam napi tizenkét órákat a munkahelyemen, amely időtöltés nélkül nem lennék az, aki. Persze ehhez kellett a drága Lőrinzy Huba tanár úr is a főiskolán. Ő nem csak irodalomtörténetet oktatott, hanem valami sokkal többet tett velem, nélküle most nem kellene ezeket a sorokat írnom, ebben biztos vagyok.

Egyre hosszabbnak tűnő életem során voltam műszaki rajzoló, újságos és leveles postás, gondnok és kultúrház igazgató, segédfűtő és tanár. Amióta a média világa beszippantott, mint valami fekete lyuk, oda-vissza szenvedtem már az egészet. Írtam és tördeltem napilapot, szerkesztettem, írtam heti és havi lapokat, voltam televízió-főszerkesztő és műsorvezető, sőt, hetilap igazgatója is.

Közel száz adást élt meg egy rádiós műsorom, dolgoztam internetes portálnak, és mégis itt vagyok.

Csak azt nem tudom, hol.

Legutóbbi hozzászólások

Archívum