Varga Judit házmesterképzője

Mielőtt elandalodnánk itt a tavaszi fuvallatoktól és a lányok lekerülő nagykabátjától, Varga Judit nacsasszony gondoskodik arról, hogy még véletlenül se érezzük jól magunkat a bőrünkben. Illetve egészen rosszul legyünk a reánk törő hányingertől. Más részről viszont nem tagadható az sem, hogy rengeteg honfitársunk előtt nyílik meg a lehetőség arra, a benne szunnyadó ösztönöket kiélje. Feljelentgesse a szomszédját. A gyerek a szüleit, a szülő a gyereket, a férfit az utcából, illetve vég nélkül sorolhatnánk a viszonylatokat, ki kit súghat be, ahogyan az generációk óta nemzetünk ösztöneiben (génjeiben) van. Annak idején a nácik sem bírták a tempónkat, mert nem volt elég vagonjuk a szállításra.

S mielőtt az a vád érne, hogy sötéten látok, igazolásomul közlöm – ha még nem hallottak volna róla – igazságügyi miniszterünk, a jogállam lángpallosos védője legújabb törvénymódosító javaslatát, amely arra ad lehetőséget (és ezzel arra bíztat), hogy a „magyar életmód védelme” érdekében tegyünk bejelentést arról, ha környezetünkben kilengést (elhajlást) érzékelünk-hallunk-tudomásunkra jut, hogy bárkiakárki kétségbe vonja, tagadja „a házasság és a család alkotmányjogilag elismert szerepét”, vagy a „gyermek…születési nemének megfelelő önazonossághoz való jogát”. Kérdéseket és válaszokat is bőven felvet Varga nacsasszony burkolt LMBTQ-s ámokfutása, ha nem (értenénk az irányt és a szándékot).

De értjük. Az Európai Bizottság is már korábban éppen emiatt kötelezettségszegési eljárást indított kies hazánk (a Fidesz) ellen, de kitetszik, hogy még rátesznek egy lapáttal. Sőt, nem elég a nagy hangon való tutulás, immár büntethetővé is válik, ha valaki kétségbe vonja, hogy „az apa férfi, az anya nő”, vagy nem tudjuk, hogyan lehet megkérdőjelezni a házasság szentségét, milyen nyilvánosság előtt és miképp kell ezt megtenni, hogy jöjjön értünk a fekete autó. Illetve az sem világos, mi lesz az ilyesmiért a büntetési tétel, máglyán égetnek meg vagy csak az ördögöt űzik ki belőlünk, de a jelek szerint jó lesz tartani a szánkat, mert mindenki mindenért feljelenthet minket. Szép, okádni való jövő.

Két dolog van itt, amit ezzel kapcsolatban ki kellene emelnünk. Az egyik a Varga Juditban manifesztálódó Fidesz szellemiség, amely a középkorba vezet fasiszta-kommunista módszerekkel, a család és házasság misztifikálásával és szakralizálásával. Voltaképp ez nem egyéb, mint a bugyogónkban matatás, és kövezzenek meg, ha úgy érzem, innen már csak egy lépés, hogy oda jussunk, mint Katar, a futball vébé rendezője, aki felhívta a figyelmet arra, a területére lépő szurkolók és játékosok (az idegenek) nehogy házasságon kívüli szexuális viszonyt folytassanak, mert baj lesz. Olybá tűnik, abban le is előzzük őket, hogy nálunk már beszélni sem lehet ilyesmiről, mert fel lehet jelenteni érte.

Nem világos egyébként, hogyan lehet szóban vétkezni a házasság ellen, mi kell ahhoz, hogy följelentsenek érte, de Magyarországról beszélve nagy valószínűséggel alig is valami vagy semmi. Mivelhogy házmesterország voltunk és vagyunk, csak most már papírunk is lesz róla. Az állam lehetővé teszi és elvárja, hogy gondolatbűneink miatt a szomszédunk minket följelentsen. Kis túlzással az egész országot III/III-assá neveli a Fidesz, amely párt amúgy három évtizede nem teszi lehetővé az ügynökakták megnyitását, de ezek után már fölösleges is. Mindenki föl van szólítva a besúgásra, és népünket ismerve rengetegen élni is fognak vele. Gyönyörű egy világ lesz, bár már eddig is elég szar volt.

Előttem áll a Tanú komoly, kézzel írt feljelentése, de még inkább a Svejk, ami csodás műalkotásban – mint emlékezhetünk – Bretschneider, az „államrendőrség detektívje” addig cukkolta és próbálgatta Palivec kocsmárost, míg ki nem csikart belőle egy rossz szót, hogy vihesse a Pankrácba. Elképzeljük magunkat mi is az ivóban, ahol Orbán Viktor képét leszarták a legyek, és az ismerősünk addig itat, míg a házasságot szidni nem kezdjük, és már visznek is. Ennél komorabban mélázva, az nem tudható, mi valójában a házasság intézményének kétségbe vonása, mekkora közönség előtt kell ezt megtenni, hogy elvigyenek a máglyára, vagy elég csak négyszemközt, a telefonban, sms-ben, akárhol, akárhogy.

Arról most épp nem is beszélve, mit takarhat a „gyermek…születési nemének megfelelő önazonossághoz való joga” tagadása vagy az ellene való bűnözés. Mert egy apát (vagy anyát) sem láttam még bugylibicskával a kezében, hogy a fia fütykösét lemetélje, illetve itt is elég lesz netán, ha azt mondjuk a fiúgyermekre, milyen lányos, vagy, ha véletlenül túl színes ruhát adunk rá. Kitetszik, hogy ez maga a téboly, ami most már intézményesítve lesz. Házmesterország házmesterei figyelnek majd és jelentenek fel, ha túl liberálisak a gondolataink, azt még nem mondom, hogy fortélyos félelem igazgat, de majd mindjárt. Ha eddig nem volt késztetésünk Varga Juditot leköpni, akkor az inger most ím, megszületett.

Névjegy

Szombathelyi újságíró.

Posted in Egyéb
6 hozzászólás “Varga Judit házmesterképzője
 1. Petibacsi szerint:

  Ha nem tévedek, jó miniszter asszonyunk apukája az átkosban hivatásos besúgó volt. Na most hogyha valaki ilyen környezetben szocializálódott miért is csodálkozunk az elvein?

 2. Jane Doe szerint:

  Na, és hol lehet feljelentést/bejelentést tenni? A hvg.hu cikke szerint:
  „Itt az újabb kormányzati agyrém: az Atomenergia Hivatalnál lehet panaszt tenni arra, aki kétségbe vonja, hogy az anya nő, az apa férfi”
  Ez atombiztos?, az Atomenergia Hivatalnál?
  Na, viceházmesterek, „mimagyarok” felkészülni: tudathasadás és atommagömlés indul!

 3. polyvitaplex szerint:

  Aki igazán öntudatos, az nem várja meg, amíg följelentik, hanem maga megy oda a legközelebbi rendőrhöz, „biztos úr, gondolatban vétettem a magyar életmód ellen, kérem vigyen be a fogdába”.
  Sajnos nálunk még nincsenek 40 ezres börtönök és százfős cellák, mint Salvadorban, pedig hamarosan idehaza is szükség lehet rájuk.

 4. cyr45 szerint:

  Már megbocsáss Rezeda, de (emlékeim szerint) a Tanú-ban egy „komoly, géppel írt” feljelentésről volt szó..

  Nem kötözködésből, mindössze pontosításként!

  Amúgy pedig teljesen igazad van, Jucussal, és az ő „moráljával” -ha lenne neki olyan- kapcsolatban.

 5. Luschek György szerint:

  IGAZ!

 6. Kiss Erika szerint:

  Akkor én most el is kezdeném teljesíteni állampolgári kötelességemet, és bejelentést szeretnék tenni mindazon fideszes politikusok ellen , akikről eddig bebizonyosodott ( vannak egy páran, ezért kérem a tekintetes hivatalt, hogy a nyilvánosságra került adatok alapján hivatalból szìveskedjen eljárást kezdeményezni kisdedeink megóvása céljából ) , hogy a mennyben köttetett házasságuk ideje alatt házasságtörésben vétkeztek bekokainozva, vagy anélkül, ( változatos helyszìnekről hallottunk már eddig is : ereszcsatorna,yacht, hivatali iroda, kiküldetés az adófizetők pénzén …. )
  prostituáltakkal, vagy más alkalmi, több alkalmi partnere ( ik ) kel , ne adj isten agyba főbe verték gyermekeik anyját, és ezzel kétségbe vonták nem csak szóval de tetteikkel is a házasság és a család alkotmányjogilag elismert szerepét, pláne, ha ez váláshoz, azaz a házasság felbomlásához vezetett, még pláne, ha nem és a család szellemiségét megcsúfolva éltek tovább, mintha mi sem történt volna, ezzel a gyermekeknek bűnös példát mutattak. Kérem a T. hivatalt, hogy mivel az ország vezetőiről van szó, akik maguk kötelesek jó példával elöljárni, ezért teljes szigorral lépjen fel ellenük, megóvva a házasság és a család alkotmányjogilag elismert szerepét ! Ilyesmire gondolhatott a volt miniszterasszony ?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

*

Ismerd meg Rezedát!

1961 sok mindenről nevezetes, például German Sz. Tyitov őrnagy a Vosztok–2 űrhajó fedélzetén 17-szer megkerülte a Földet, és megkezdődött a berlini fal építése is. Ez rögtön születésem után történt, amely esemény alkalmas volt arra, hogy anyám felhőtlen szombathelyi örömét ne örökítsék meg az annalesek.

Mindezek után a bölcsőde, óvoda és a Petőfi Sándor Utcai Úttörő Csapat (498-as számú) hármas egysége határozta meg tudatom alakulását egy kilométerkővel, amikor egy napon – tíz évesen - neki nem láttam a kosárlabdázás nemes időtöltésének, ami későbben forgatta föl teljesen az életemet.

A Nagy Lajos Gimnáziumban okozott ez nehéz pillanatokat Heigl osztályfőnök úrnak és nekem is, aki időm nagy részét mindenféle ifiválogatott edzőtáborokban töltöttem, és csak akkor jöttek rá, hogy nem vagyok tök hülye, amikor egy kósza irodalom órán hibátlanul mondtam el J. A. Ódáját, pedig nem is volt föladva. Azóta birkózom a szavakkal.

És ez okozta azt is, hogy nem a TF-re indultam tovább - pedig nagyon vártak -, hanem a szombathelyi BDTF magyar-népművelés szakára, kizárólag levelezőn a kosárlabda miatt. Ezt aztán, ahogyan az meg volt írva, igen fiatalon hagytam abba körmendi és soproni kitérők után, és jól volt így.

El tudtam menni ugyanis segédfűtőnek, e négy év alatt pedig szakmányban olvastam napi tizenkét órákat a munkahelyemen, amely időtöltés nélkül nem lennék az, aki. Persze ehhez kellett a drága Lőrinzy Huba tanár úr is a főiskolán. Ő nem csak irodalomtörténetet oktatott, hanem valami sokkal többet tett velem, nélküle most nem kellene ezeket a sorokat írnom, ebben biztos vagyok.

Egyre hosszabbnak tűnő életem során voltam műszaki rajzoló, újságos és leveles postás, gondnok és kultúrház igazgató, segédfűtő és tanár. Amióta a média világa beszippantott, mint valami fekete lyuk, oda-vissza szenvedtem már az egészet. Írtam és tördeltem napilapot, szerkesztettem, írtam heti és havi lapokat, voltam televízió-főszerkesztő és műsorvezető, sőt, hetilap igazgatója is.

Közel száz adást élt meg egy rádiós műsorom, dolgoztam internetes portálnak, és mégis itt vagyok.

Csak azt nem tudom, hol.

Legutóbbi hozzászólások

Archívum