Mindenki Dosztojevszkij

Ferkó Dániel, a Pesti Tv propagandistája riporteri gúnyában, így kezdett egy beszélgetést interjúalanyával: „Kedves Katalin! Milyen érzés Gyurcsány Ferenc hátsó feléből kilógni a főnökének és önnek is?” – A Pesti Tv ilyen, a Pesti Tv-t a pesti srácok csinálják, és a kábelszolgáltatók alapcsomagjában érhető el rend szerint, hogy senki le ne maradjon róla. A Pesti Tv és a pesti srácok habitusa maga a Fidesz, illetőleg annak ifjúsági tagozata, a Fidelitas, amelynek tagjai azon versengenek, milyen hasonszőrű akcióval hívják fel magukra a gazda figyelmét, hogy beállhassanak a kondérhoz vezető sorba.

A Pesti Tv is ilyen kondér, ha nem is a legnagyobb, ahol a Párt kifizeti a szolgálatokat, a munkatársak pedig igyekeznek megszolgálni a vajaskenyérre valót. Mivel azonban iránytű nincs, ami szakmailag utat mutatna, lévén például, hogy abszurd módon az MTVA vezérigazgatója a bizonyítottan hírhamisító Papp Dániel, mit várjon az ember egy Ferkó Dánieltől, aki ezek szerint Bayer emlőin nevelkedett, nyelvezetet az Origótól tanult, és készen is van a Fidesz újságíróműhelye. Ennek eredménye pedig a Völkischer Beobachter és a Szabad Nép nászából született szörny, illetve szörnyek dögivel.

Nem tudni, ezt a Ferkó Dánielt honnan szalajtották, kitől leste el a szakma alapjait, amitől ez lett, ami, és nem is érdekes igazán, és a stílus sem tűnik fel, mert sajnálatosan megszoktuk. Hanem a következetlenség, hogy úgy ne mondjuk, a logikai bukfenc az, ami zavarba ejtő elsőként, másodjára pedig az egydimenziós lét és gondolkodás, de, ha fideszistáról beszélünk, ez nem csodálni való egyáltalán. Mert az az érdekes helyzet állott elő, hogy a Gyurcsány seggéből kilógó létállapot felől érdeklődik egy organizmus épp Orbán valagából kipillantva, ami érdekes egybeesés, de ez a Ferkó ez még büszke is rá.

Vagy nem tudja, hol van. Ezt a Ferkót sajnálhatnánk is, ha nem vetnénk meg egészen, mert vagy nem tudja, vagy nem akar róla tudomást venni, hogy ő szó szerint addig létezik ilyen újságírónak hazudott szerepben, amíg Orbán hatalmon van. Sőt, azt sem tudja, hogy voltaképp azért tartják, hogy ez a hatalom megmaradjon, és ezért nézik el neki, sőt, biztatják az efféle ótvaros bunkóságra, mert ettől is szavazatot remélnek. Ilyképp ez a Ferkó – de félreértés ne essék, a „nevesebbek”, Bencsik, Bayer, Gajdics meg a többiek – kizárólag addig vannak, amíg Orbán van, egy perccel sem tovább.

No most, ebből a nézőpontból vagy ebben a kontextusban el lehet gondolkodni azon, ki kinek a valagában leledzik, és itt értünk el a második ponthoz, hogy mi meg az ilyen Ferkók elgondolásaiban miért héderezünk Gyurcsány seggében. Megmagyarázom. Most, őszre jutottunk el oda, idáig egyszerűsítette a Fidesz a világot, hogy a rajta kívül lévő dolgok Gyurcsányok vagy gyurcsányisták, mindenki kivétel nélkül, még az Unió, de mondjuk már Biden is. Ez, amennyire röhejes, annyira tragikus is, de a gépezet így tartja megnyerhetőnek a tavaszt. Majd kiderül, mire mennek vele.

Ám most az érzelmeket félre téve, tisztán a gondolattal azt kell mondanom én nyájasom, ha te nem vagy fideszista, akkor ezek szerint te is Gyurcsány seggében csücsülsz. Én magam is. Mindenki Dosztojevszkij, aki szerint: „Mindnyájan Gogol köpönyegéből bújtunk elő”, mi pedig Gyucsány seggéből, míg azonban az ellentett oldal meg Orbánéból, ezek szerint. Aki Ferkó szerint ezúttal – finomabban – gyurcsányista volt, az Lukácsi Katalin, aki Márki-Zay Péter egyik vezetőtársa a Mindenki Magyarországa Mozgalomban, és volt annyira úri lány, hogy nem vágta képen ezt a nyikhajt.

Holott, mint látjuk, rászolgált volna. De majd az élet megteszi vele, a karma dolgozik ugyanis, mégsem jó minduntalan a felsőbb hatalmakban bízni. Viszont ezen a ponton elmerenghetünk azon, hogyan süllyedhetett ilyen sarki késdobáló nívójára a száz (ezer) milliárdokkal etetett Fidesz-média, illetve Fidesz-világ. Mert a Ferkó félék ebben a zavarosban karrierépítést folytatnak, és a végén kiderül, Orbán valagába bújva képviselők, strómanok vagy ilyen „újságírók” lesznek-e. Ami ezt az egészet összetartja, az az osztogatott pénz, ami viszont sajnálatosan a miénk. – Vissza fogjuk venni.

Névjegy

Szombathelyi újságíró.

Posted in Egyéb
4 hozzászólás “Mindenki Dosztojevszkij
 1. Istvan Erdos szerint:

  Hmm… A (kőbányai) Makk Hetes szerintem egy kultúrpalota volt ehhez a pesti tevéhez képest; ráadásul, ott az ilyesmi alakokat önkéntesek jutalmazták megfelelő számú pofonokkal. (A késdobálás ritkán került előtérbe, ha csak nem visszajöttek repetáért.)
  Jobb a békesség, inkább ne bántsuk az ilyen úri helyek emlékét!

 2. Kati szerint:

  Erre mondják, hogy minek ment oda. Mármint a pesti tv-be.

 3. Yeti szerint:

  Hmm, mivel én nem vagyok úri lány, nem is voltam, reményeim szerint nem is leszek – biza egy tökönrúgást azért eleresztettem volna fordulóból.
  A dudva ne szaporodjék feleslegesen.
  Amúgy pedig tényleg miért is tartotta jó ötletnek az odamenést eme úrilány? De erre nem is kérek persze választ.

 4. miki1950 szerint:

  Nem mehetünk el a tény mellett szó nélkül, hogy Lukácsi Katalin kiugrott kdmp -s, katolikus hitoktató, valamint az MMM oszlopos tagja, aki oroszlánrészt vállalt annak munkájában.
  Az alázása szólt a nőnek, a fidess elárulójának, eredményei és politikai sikerei lenullázásának.
  De árulkodott még valamiről.
  A fidess mérhetetlen félelméről, hogy ti. egyre többen követhetik példáját
  a fidess -től való eltávolodásban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

*

Ismerd meg Rezedát!

1961 sok mindenről nevezetes, például German Sz. Tyitov őrnagy a Vosztok–2 űrhajó fedélzetén 17-szer megkerülte a Földet, és megkezdődött a berlini fal építése is. Ez rögtön születésem után történt, amely esemény alkalmas volt arra, hogy anyám felhőtlen szombathelyi örömét ne örökítsék meg az annalesek.

Mindezek után a bölcsőde, óvoda és a Petőfi Sándor Utcai Úttörő Csapat (498-as számú) hármas egysége határozta meg tudatom alakulását egy kilométerkővel, amikor egy napon – tíz évesen - neki nem láttam a kosárlabdázás nemes időtöltésének, ami későbben forgatta föl teljesen az életemet.

A Nagy Lajos Gimnáziumban okozott ez nehéz pillanatokat Heigl osztályfőnök úrnak és nekem is, aki időm nagy részét mindenféle ifiválogatott edzőtáborokban töltöttem, és csak akkor jöttek rá, hogy nem vagyok tök hülye, amikor egy kósza irodalom órán hibátlanul mondtam el J. A. Ódáját, pedig nem is volt föladva. Azóta birkózom a szavakkal.

És ez okozta azt is, hogy nem a TF-re indultam tovább - pedig nagyon vártak -, hanem a szombathelyi BDTF magyar-népművelés szakára, kizárólag levelezőn a kosárlabda miatt. Ezt aztán, ahogyan az meg volt írva, igen fiatalon hagytam abba körmendi és soproni kitérők után, és jól volt így.

El tudtam menni ugyanis segédfűtőnek, e négy év alatt pedig szakmányban olvastam napi tizenkét órákat a munkahelyemen, amely időtöltés nélkül nem lennék az, aki. Persze ehhez kellett a drága Lőrinzy Huba tanár úr is a főiskolán. Ő nem csak irodalomtörténetet oktatott, hanem valami sokkal többet tett velem, nélküle most nem kellene ezeket a sorokat írnom, ebben biztos vagyok.

Egyre hosszabbnak tűnő életem során voltam műszaki rajzoló, újságos és leveles postás, gondnok és kultúrház igazgató, segédfűtő és tanár. Amióta a média világa beszippantott, mint valami fekete lyuk, oda-vissza szenvedtem már az egészet. Írtam és tördeltem napilapot, szerkesztettem, írtam heti és havi lapokat, voltam televízió-főszerkesztő és műsorvezető, sőt, hetilap igazgatója is.

Közel száz adást élt meg egy rádiós műsorom, dolgoztam internetes portálnak, és mégis itt vagyok.

Csak azt nem tudom, hol.

Legutóbbi hozzászólások

Lájkolj!

Archívum