Ki gyűlöli a Fideszt?

Gulyás Gergely mintha pedzegetne valamit pártja helyéről a világban, mert arra a felismerésre jutott, hogy Manfred Weber „nem politikai, hanem személyes alapon érez engesztelhetetlen gyűlöletet Magyarországgal vagy legalábbis a Fidesszel szemben”. Adunk egy piros pontot azért is ennek a Gulyásnak, mert azt is kezdi kapisgálni, amikor rendre elmondják a pártjáról, illetve annak tagjairól, hogy szaralakok, akkor nem a magyar emberekről beszélnek, hanem csakis róluk. Fejlődőképesnek tűnik ez a Gulyás, ha így folytatja, eljuthat a tisztánlátásnak arra a szintjére, hogy belenéz a tükörbe, és elhányja magát.

Sokat tettek a fiúk, hogy Weber gyűlölje őket. Ez már akkor is kiderült, amikor kijelentette, a magyarok (Fidesz) szavazatival nem akarja megszerezni az Európai Bizottság elnöki székét, amire a kedves vezető akkor úgy reagált, hogy miféle ember az ilyen. Efféle, aki aztán majd kihajítja a galerit a csukott ajtón. Már ebből is kitetszik, megvan a fiúknak az a képessége, hogy a legjámborabb alakokból is előcsalja a bennük rejtező vadbarmot, mert bánni velük csak így lehet. Ez szinte kódolva van abban, ahogyan a fideszesek járnak-kelnek a világban, mintha náluk lenne a bölcsek köve, amiből fakadóan erős übermensch tudatuk van.

Még a legutolsó fideszes önkormányzati képviselőnek is, mintha külön tenyésztenék őket. Weber gyűlölete viszont nem magában álló, szerte Európában ilyen élénk érzelmeket váltanak ki, gondoljunk Timmermansra, előtte Verhofstadtra, most a másik „holland fickóra”, de mesélhetnék Jourováról, Tuskról és még sok másról is. Ami azért meglepő, mert a gyűlölet valóban nem politikai kategória, de a Fidesznek sikerült meghonosítani Európában is, a fagylalt tehát visszanyalt. Egy pártot viszont személyek alkotnak, s ha azt mondják, gyűlölik a Fideszt, akkor Deutschra gondolnak, a kedves vezetőre, akit úgy általában már annyira rühellenek, hogy a folyosón is messze kerülik.

Mint valami leprást, és ő is erősen megdolgozott ezért. Sajnálnánk is sokszor, ha tudnánk, ahogyan a kör közepén áll a trottyos gatyájában, és Patakira gondol, meg Nagy Ferencre, akik az erkélyén rajonganak érte, meg a többiek, akikkel ott iddogál, hogy valami melegséget érezzen. Ez a zsarnokok egyedülléte. Hitlert nem merték felébreszteni a D napon, s mire magához tért, már minden elveszett, Sztálin a saját hugyában feküdve haldoklott a szoba közepén, és hozzá sem mertek benyitni. Az ilyenek végül mindig magukra maradnak a világűr magányában. S ha meglátják, hogy Weber gyűlöli őket, ami erős személyes érzelem, akkor észreveszik, hogy ennek az útnak az elejére léptek.

Viszont innen már nem lehet visszafordulni, és mindent meg is tesznek, hogy lehetetlen legyen. Ahogyan pökhendien, lekezelően, hangos pofával, kioktatóan, cinikusan és hazugon járnak, kelnek a világban, az túlvisz a politikán, erős emocionális síkra helyezi a történéseket, aminek a Fideszre nézvést beláthatatlan következményei lehetnek. Letértek a normalitás ösvényéről, és csodaországban a tükör mögött bármi előfordulhat. Egyébként az egy a táborukon kívül, akiknek minden mindegy, mert hisznek az Orbán nevű vallásban, itthon is erősen csomósodik az irántuk érzett utálattal pántlikázott gyűlölet, amire a net kommentszekciója az ékes bizonyíték.

Én ezt a szegmensét a világnak hosszú évek óta tanulmányozom szociológiai alapossággal szinte, és jelenthetem a végekről, hogy a helyzet kezd eszkalálódni. Ott egy kitörni készülő vulkán vizsgálható olyan ízes magyar nyelven, hogy szinte irigyli az ember a káromkodásoknak és átkozódásoknak azokat a míves csokrait, amelyek fellehetőek ékes bizonyságául annak, hogy a Fideszt Weberen kívül idehaza is úgy rühellik, mint az élősködő tetveket. Szép ívű pálya ez a hamvas ifjaktól, akik harminc év alatt eljutottak a megvetés legmélyebb bugyraiba. És az is kitűnik onnan, hogy a dolog immár életre-halálra megy. Kegyelem nincs, így Isten legyen irgalmas hozzájuk, ha megindul a birnami erdő.

Névjegy

Szombathelyi újságíró.

Posted in Egyéb
8 hozzászólás “Ki gyűlöli a Fideszt?
 1. kovács_ügynök szerint:

  Pontosítanék. A “fideszgyűlölő, orbánfóbiás” szót a fideszesek előszeretettel használják azokra akik nem értenek velük egyet. Azért, mert a gyűlölet, fóbia nem racionális érzésekből fakad, és így próbálják egyrészt dehumanizálni az “ellenséget”, másrészt meg amikor tükörbe néznek, elvenni az egész élét.

  Ezért szeretem inkább a megvetés szót használni. A megvetés undor és harag keverékéből áll, és jól leírja mit érzek a fidesz felső vezetés iránt.

  Ha már előjött a fidesz felső vezetés. A fidesz gyakorlatilag egy kamupárt. Pár bűnöző gazdasági háttérszervezete. A tagokat meg ugyanúgy megvezetik, mint azokat akik nem rájuk szavaztak. A felső vezetése kb. 30 éve ugyanaz. Ez alatt a 30 év alatt soha nem volt képes a megújulásra.

 2. Kovacs szerint:

  Nagyszeru cikk, gratulalok.
  Mai fide$$ vezetosege a kommunista kozponti bizottsagra emlekeztet.

 3. Jane Doe szerint:

  Azon túl, hogy minden gondolatoddal egyetértek, az egyiket kibővíteném: sajnos, a történések beláthatatlan következményei már nem csak a fideszre értendők. Viszi magával a pokol mélységes-mély bugyraiba az egész országot. “Ha az enyém tovább nem lehet, ne legyen senkié” jeligére már el is vitte a patás ördög …, aki tudjukki.

 4. cyr45 szerint:

  “Ha az enyém tovább nem lehet, ne legyen senkié”

  És ez az igazán szörnyű, nagy ennek a valószínűsége!:-((
  Tíz év elég volt bőségesen arra, hogy (majdnem) minden pozícióba a saját klientúrájuk tagjait ültessék.
  Akik megszokták, hogy (szakértelem nélkül is, akár) felveszik
  a javadalmazásukat, ami kormányváltás esetén veszélyben forogna!
  Ezek az emberek nem lesznek restek a küllők közé nyomni a botot.
  Nem mindegyik, mert sok van, aki mindig köpönyeget fordít…

 5. trikolor szerint:

  Újabb ellenséget talált magának a kormánypárti Fidesz média:

  A sajtóflotta össztüze
  https://forgokinpad.blog.hu/2021/03/08/a_sajtoflotta_ossztuze

 6. miki1950 szerint:

  Tenyésztik őket bizony. Még a legutolsó fidesses önkormányzati vezetőt is birkaképzésben részesítik. Kisebb hányaduk önképzőkörbe élesedett.
  Annak a birnami erdőnek előbb meg kéne indulnia, hogy az isten irgalmát kérhetnénk rájuk.
  De még áll, mint a cövek.
  Sokan gyűlölik a Fideszt.
  Én is.
  Azért, mert ez már a fidess.

 7. remete szerint:

  A Fideszt nem gyűlölöm, a híveit se, csak utálom őket, használhatatlan alakok. S nem értem, kinek van szüksége olyan csapatra, amit nem tart össze más, mint a buzgóság egy vak hitben, ami nem magunkból jön, hanem föl kell venni, mint egy maskarát. Aztán, amikor új vezényszót talál a hitszónok (szélliberálistól a polgárin át széljobbig), akkor ahhoz alkalmazkodik. De egyáltalán: lehet-e egy független szellem bármilyen párt tagja, elkötelezettje, ahol az ún. pártegység fontosabb annál, mint a saját nézőpontom? Hol kezdődik az önfeladás, ha nem a csoportnyomás elfogadásával? Milyen csapat az, amelyik csupa arctalan senkikből áll? Ezért marad nyomuk csak a vezéreknek az Időben, a többi csak gyártsa le a szaporulatot…

 8. remete szerint:

  Emlékeztetni kellene a dolgozókat, hogyan működött a Pártkommunikáció Csernobil és a KAL-007 gép lelövése idején, amikor a “szabad világ” azonnal reagált, csak mi nem tudhattunk róla napokig. Ahogy most is hugyozunk a széllel szemben… Hogy nem lehet fölismerni ebben a vészterhes időben az azonosságot azzal, hogy csak pozitív hírek lehetnek – miközben a tapasztalataink ennek ellentmondanak?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

*

Ismerd meg Rezedát!

1961 sok mindenről nevezetes, például German Sz. Tyitov őrnagy a Vosztok–2 űrhajó fedélzetén 17-szer megkerülte a Földet, és megkezdődött a berlini fal építése is. Ez rögtön születésem után történt, amely esemény alkalmas volt arra, hogy anyám felhőtlen szombathelyi örömét ne örökítsék meg az annalesek.

Mindezek után a bölcsőde, óvoda és a Petőfi Sándor Utcai Úttörő Csapat (498-as számú) hármas egysége határozta meg tudatom alakulását egy kilométerkővel, amikor egy napon – tíz évesen - neki nem láttam a kosárlabdázás nemes időtöltésének, ami későbben forgatta föl teljesen az életemet.

A Nagy Lajos Gimnáziumban okozott ez nehéz pillanatokat Heigl osztályfőnök úrnak és nekem is, aki időm nagy részét mindenféle ifiválogatott edzőtáborokban töltöttem, és csak akkor jöttek rá, hogy nem vagyok tök hülye, amikor egy kósza irodalom órán hibátlanul mondtam el J. A. Ódáját, pedig nem is volt föladva. Azóta birkózom a szavakkal.

És ez okozta azt is, hogy nem a TF-re indultam tovább - pedig nagyon vártak -, hanem a szombathelyi BDTF magyar-népművelés szakára, kizárólag levelezőn a kosárlabda miatt. Ezt aztán, ahogyan az meg volt írva, igen fiatalon hagytam abba körmendi és soproni kitérők után, és jól volt így.

El tudtam menni ugyanis segédfűtőnek, e négy év alatt pedig szakmányban olvastam napi tizenkét órákat a munkahelyemen, amely időtöltés nélkül nem lennék az, aki. Persze ehhez kellett a drága Lőrinzy Huba tanár úr is a főiskolán. Ő nem csak irodalomtörténetet oktatott, hanem valami sokkal többet tett velem, nélküle most nem kellene ezeket a sorokat írnom, ebben biztos vagyok.

Egyre hosszabbnak tűnő életem során voltam műszaki rajzoló, újságos és leveles postás, gondnok és kultúrház igazgató, segédfűtő és tanár. Amióta a média világa beszippantott, mint valami fekete lyuk, oda-vissza szenvedtem már az egészet. Írtam és tördeltem napilapot, szerkesztettem, írtam heti és havi lapokat, voltam televízió-főszerkesztő és műsorvezető, sőt, hetilap igazgatója is.

Közel száz adást élt meg egy rádiós műsorom, dolgoztam internetes portálnak, és mégis itt vagyok.

Csak azt nem tudom, hol.

Legutóbbi hozzászólások

Lájkolj!

Archívum