Sötét oldal

Kaleta, volt perui nagykövetnek azért volt közel húszezer pedofil képe az ügyvédje szerint, mert megkísértette őt a sötét oldal. Mindemellett mélyen vallásos, és rendszeresen gyakorolja a hitét. Ezt büntetését érintő enyhítő körülményként adta elő ügyvéd úr, de túl sok szükség nem volt rá, ugyanis az ügyészség, úgy is, mint vádló, gondoskodott róla, hogy ne kapjon túl szigorú ítéletet. Nem hagyták őt az út szélén, de adott időben, a végső harsonaszókor vagy rendszerváltás esetén mindenki elszámol majd az életével Isten vagy egy másik bíróság előtt.

Hogy ez a Kaleta húsz évet kap, ötöt vagy életfogytot, esetleg ejnyebejnyét, mint most, az engemet máma éppen hidegen hagy. Sokkal jobban fölfigyeltem – nagyon – ügyvéd úr érvelésére, mert azzal bizonyítottan megérkeztünk a középkorba, a strigák, démonok, ártó szellemek, bukott angyalok közé, bár Kásler miniszter egynémely megnyilvánulása már előre vetítette, hogy ez lesz. És ez is lett, mint vasaló Daraboséknak a hülye reklámban. Hogy Kaleta ugyan pedofil, de emellett mélyen vallásos, az arra utal, hogy a vallás és az erkölcs nem férnek meg egymással.

Ezt nem én mondom, hanem a logika, és Kaleta ügyvédje, bár nem tud róla. Kaleta ügyvédje sok mindent nem tud, annyit tanult meg csupán, hogy ennek a rezsimnek a hitet kell emlegetni, az előzőnek a munkásosztályt, ha jót akarunk vagy akartunk. A bűn ettől nem lesz könnyebb, viszont látjuk, hogy már a kisdedek megrontását is lehet külső hatalmakra fogni, olyanokra, amelyekkel szemben védtelenek vagyunk, bár csak a képzelet szülöttei. Ha ezt a Kaletát megszállta a gonosz, akkor el kellene vinni őt egy kis exorcizálásra, az lenne csak a móka és kacagás.

De azért haladjunk tovább: azt is megtudtuk az ügyvédtől, hogy a pedofilkodás közben a hazát szolgálta, és mindeközben mintaértékű jogász életet élt a vádlott. Hogy milyen az a jogász élet, pláne, ha mintaértékű az bizonytalan, de kitetszik, hogy ez a Kaleta – legalábbis az ügyvéd szerint – minimum skizofrén volt. Az egyik fele kirakatba illő kifestőkönyv, míg a másik mélytengeri mocsok, amiről viszont nem tehet, mert megkísértette őt a sötét oldal. – mondta az ügyvéd, amiből az mutatkozik, hogy vagy hülye, vagy Star Wars rajongó. Magunk közt szólván egyik sem jobb a másiknál.

De ott tartunk a védekezés szerint, hogy a sötét oldal a bűnös, amit viszont ez a Kaleta alkalmanként, amikor pedofilkodott, elfogadott. A Star Warsban viszont bizonyos Freedon Nadd arról értekezik, hogy „Ha egyszer elfogadod, a sötét oldal veled lesz örökre.” Sőt, Ood Bnar szerint „Azok, akik elsajátították a sötét hatalmat, maguk lettek a sötét hatalom. Szabadjára engedték a pusztítást, semmilyen más okból, mint önző nyereségvágyból. Kifosztottak nemzeteket, elpusztítottak egész civilizációkat.” – Most ehhez képest felfüggesztettet kapni maga a megbocsátás.

Vagy nem tudjuk, mire gondolt ügyvéd úr. Mert az kevéssé feltehető, hogy olvasta volna Origenes Adamantius gőzeit az Isten köreiről, amelyek közül a legalsó a démonoké, akik, ezek szerint megszállták Kaletát, és akkor megint eljutunk az ördögűzésig, mint lehetséges gyógymód. Mégsem ez a lényeges ebben, hanem az: mindent elmond a NER mineműségéről, hogy annak jogi rendszerében előfordulhat olyan érvelés, miszerint a bűnös ugyan gazember, de szereti a jóistent, ezért nem kell őt karóba húzni. Sőt, talán nem is tehet az ocsmányságairól, mert azt nem ő tette, hanem a beléje költözött gonosz.

Mindez mutatja nekünk a tízparancsolattal gyógyítás, a szent szánkók, a vasárnapi boltzár és az életre kelő démonok szerves egységét, és egyúttal azt is, miért szitokszó a világosan gondolkodó liberális. Itt már sötét gomolygások vannak, misztikum és tömjénfüst, teljesen új középkor vagy épp Halálcsillag gusztus szerint. Mindegy, egy a lényeg, a tiszta tudás és józan érvelés elveszett, és ebből érthetővé válik az Orbán média, az új kultúrbasák és az összes degenerált nyelve is. A fennakadt szemeik meg a vonyító pátosz. Ide jutottunk, nem épp sehová.

Névjegy

Szombathelyi újságíró.

Posted in Egyéb
3 hozzászólás “Sötét oldal
 1. remete szerint:

  Hogyan is kéne megismertetni, felvilágosítani a bármilyen vallásban hívőket, hogy a törvényeknek már nem isteni, hanem társadalmi, együttélési eredete van? Magyaro.-on lassacskán csak a KRESZ vonatkozik mindenkire, de egyre jobban aggódom biciklisként, hogy ez se tart már sokáig. Szerintem az okosak azért keresik a Föld mását, hogy elmeneküljenek a vallásos hókuszpókuszban megrekedt szellemi toprongyok zombihada elől. Akiken megbukik minden: klímastratégia, népességszabályozás, szabadság, egyenlőség, testvériség stb.

 2. Yeti szerint:

  Ha netán valaki lenyisszantaná a tikitakitökeit, akkor az is rendben van ha szintén ugyanabban a szektában játszik.
  Nem árt ezt pontosan tudni.

 3. Jane Doe szerint:

  Nos, van ez a bizonyos “mi kutyánk kölyke” szemlélet, ami fideszre fordítva annyit tesz, hogy a te kommunistád büdös, az enyém meg ibolyaként illatozik…, kb ebből eredeztethető a dolgok logikája – mert másból nem lehetséges levezetni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

*

Ismerd meg Rezedát!

1961 sok mindenről nevezetes, például German Sz. Tyitov őrnagy a Vosztok–2 űrhajó fedélzetén 17-szer megkerülte a Földet, és megkezdődött a berlini fal építése is. Ez rögtön születésem után történt, amely esemény alkalmas volt arra, hogy anyám felhőtlen szombathelyi örömét ne örökítsék meg az annalesek.

Mindezek után a bölcsőde, óvoda és a Petőfi Sándor Utcai Úttörő Csapat (498-as számú) hármas egysége határozta meg tudatom alakulását egy kilométerkővel, amikor egy napon – tíz évesen - neki nem láttam a kosárlabdázás nemes időtöltésének, ami későbben forgatta föl teljesen az életemet.

A Nagy Lajos Gimnáziumban okozott ez nehéz pillanatokat Heigl osztályfőnök úrnak és nekem is, aki időm nagy részét mindenféle ifiválogatott edzőtáborokban töltöttem, és csak akkor jöttek rá, hogy nem vagyok tök hülye, amikor egy kósza irodalom órán hibátlanul mondtam el J. A. Ódáját, pedig nem is volt föladva. Azóta birkózom a szavakkal.

És ez okozta azt is, hogy nem a TF-re indultam tovább - pedig nagyon vártak -, hanem a szombathelyi BDTF magyar-népművelés szakára, kizárólag levelezőn a kosárlabda miatt. Ezt aztán, ahogyan az meg volt írva, igen fiatalon hagytam abba körmendi és soproni kitérők után, és jól volt így.

El tudtam menni ugyanis segédfűtőnek, e négy év alatt pedig szakmányban olvastam napi tizenkét órákat a munkahelyemen, amely időtöltés nélkül nem lennék az, aki. Persze ehhez kellett a drága Lőrinzy Huba tanár úr is a főiskolán. Ő nem csak irodalomtörténetet oktatott, hanem valami sokkal többet tett velem, nélküle most nem kellene ezeket a sorokat írnom, ebben biztos vagyok.

Egyre hosszabbnak tűnő életem során voltam műszaki rajzoló, újságos és leveles postás, gondnok és kultúrház igazgató, segédfűtő és tanár. Amióta a média világa beszippantott, mint valami fekete lyuk, oda-vissza szenvedtem már az egészet. Írtam és tördeltem napilapot, szerkesztettem, írtam heti és havi lapokat, voltam televízió-főszerkesztő és műsorvezető, sőt, hetilap igazgatója is.

Közel száz adást élt meg egy rádiós műsorom, dolgoztam internetes portálnak, és mégis itt vagyok.

Csak azt nem tudom, hol.

Legutóbbi hozzászólások

Lájkolj!