Bangóné

Az MSZP-s Bangóné a Fideszt és a patkányokat emlegette egy mondaton belül, ami nem illendő és nem is szerencsés egyáltalán. Ennek megfelelően akkora a cirkusz meg a sivalkodás, mintha Orbán tökeit szorongatnák satuban, a körmeit tépkednék ki tőből, vagy lovakkal szaggatnák négyfelé. Bangónénak eldurrant az agya, s most már hiába is magyarázza a bizonyítványt, hogy nem is úgy, hanem másképp, a fideszesek magukra vették, felismerték önmagukat mintegy a rágcsálóban, és most már, ha módjuk lenne rá, Bangónét az első lámpavasra húznák fel, hogy helyre álljon a világ rendje.

Nem feloldozásként, hanem enyhítő körülményként a tekintetes bíróság számára, de azért gondoljuk meg, nem ok nélkül való, ha a Fidesszel szemben álló egyed, miközben gúzsba kötve táncol, tehetetlenül vergődik, s közben röhögnek a képibe a fasiszták, hogy most légy okos kisanyám, akkor vérbe borul az agya, és káromkodás szakad ki belőle. Persze, az ilyen ne menjen politikusnak, mondhatnánk, ám vele szemben sem angolkisasszonyok, hanem egy bűnbanda áll kalapban és géppisztollyal a kézben, ami árnyalja a képet, és bemutatja kies hazánk végzetes és végleges romlását is.

Szentnek kellene ahhoz lenni, hogy az ember mosolyogva nézzen kínzói szemébe, és jámboran megbocsásson nekik, és ha őt hazaáruló bitangnak, sorosbérencnek, lipsibolsi kurvának, nyomorult féregnek nevezik, a hóhérról virágénekeket rebegjen. De tényleg nem kell elmenni politikusnak. A fideszes Hidvéghi Balázsnak sem kellett volna, és mégis kommunikációs igazgató a Pártban, nekünk ilyeneket dobál a gép. Bangónékat meg Hidvéghiket és az összes többit, ezek igyekeznek fölfalni egymást, mint azt ez a Hidvéghi be is jelentette, hogy filmet készítettek Bangónéról meg az ő bűneiről, hogy az egész világ hadd láthassa.

Nem élveztem még a műalkotást, nem is fogom, de remélhetőleg nem Bangóné szoknyája alól indul a svenk, ami után képzelt általános iskolai bukásokról értekeznek, vagy kiderítik, hogy a bűnös Lenin kishúga és Rákosi kurvája egyben, esetleg a malomtulajdonos kulák szeretője. Mert ezek meg így dolgoznak, és minden lehet. A játékfilmen kívül más szankciókat is kilátásba helyezett ez a Hidvéghi, ezért mondom, nem lehet látni a végét. Esetleg a földre dobják, megkövezik, kalodába zárják, és úgy mutatják meg az önérzetében sértett nagyközönségnek, hogy gondoljanak rá május 26-án, és már helyben is vagyunk.

Kampányelemmé szublimálódott Bangóné ugyanis, mint karácsonykor a szánkók, vagy a Notre Dame tüze, amely a terrorizmusra figyelmeztette Nógrádi olvasatában a keresztényien magyar hitetleneket. Mindenhol fenyeget az ellenség, és most még a fidesznépek önérzete is sérült, mint azt Rogán elvtárs kifejtette több millió ember nevében hörögve sandán. Viszont ez a sokaság, illetve ennek túlnyomó része azt sem tudja, hogy ezt a Bangónét eszik vagy isszák, fiú vagy lány, de hogy ürdüng, az hétszentség. Bangóné bűne ez, hogy magára vonta a poklot, és ordítani valót kínált az erre kiváltképp fogékony gépezetnek, és most lehet verni a dobokat teljes erővel.

És hatékony is lesz. Mert arra egy sem gondol, hogy eddig a kedves vezető hét pontját indult beteljesíteni az urnáknál, most meg ehelyett a Bangónéra kell figyelmeznie ikszeléskor. De talán mindegy is teljesen. Lemondóan legyintve vesszük tudomásul, hogy a fideszes kampánygépezet öregasszonyi pletyka szintjére kapcsol, hogy hallotta, mit mondott ez a Bangóné? Förtelem és gyalázat. Így lesz dedós kidobós egy olyan választásból, amely azért valahol egy egész ország sorsát meghatározza, és Orbánra szavazunk, mert a Bangóné bukásra áll nyelvtanból, meg valami patkányok. Ez így, kimondva elég lehangoló bír lenni, aztán mégis ez van.

Bangónét elvitte a szíve a susnyásba, és így járt. Mondhatnánk, elkövette azt a hibát, hogy odahagyta a tiszta, világos és józan beszédet, a logikus érvelést, amellyel egy normális világban okos emberekre hatni lehetne. Ez a világ azonban nem normális, és nincsenek benne okos emberek. Többségben legalábbis nem. Itt érzelmek tombolnak és tagolatlan mondatok, ezt tudni illenék. És azt is, hogy a humor olykor kifizetődőbb. Mert, ha Bangóné Svejktől tanulva pézsmapockoknak nevezte volna a fideszeseket, most csak kussolnának lányos zavarukban. Akkora lenne a csönd, mint Örkény különleges tudakozójánál, amikor azt a kérdést kapta, volt-e menstruációja Szűz Máriának a szeplőtelen fogantatás után.

De ilyen szerencsénk nekünk nincsen.

Névjegy

Szombathelyi újságíró.

Posted in Egyéb
Tags: , , ,
9 hozzászólás “Bangóné
 1. Yeti szerint:

  Felesleges dolog logikát keresni valóban.
  Szarnép az szarnép, valamiért mindig lehet uszítani.
  Belőlük némelyik politikus lesz, na és?
  Nna, én meg iziben vagy 10-15 milliót sértegettem lazán.
  Esetleg mindjárt 7 milliárdot.
  Teljességgel lényegtelen.

 2. abramovics szerint:

  Bangóné kimondta az igazat, a
  .
  TÉNYEKET, AMIKKEL NEM LEHET VITATKOZNI!
  .
  hiszen sok-e a patkány Budapesten, az országban?
  he? mi? na!
  .
  SOK A PATKÁNY BUDAPESTEN, S AZ ORSZÁGBAN.
  .
  nem kell felkiáltójel a végére, hiszen csak faktum, s semmi más egyéb.
  mert ha nem lenne sok a patkány Budapesten, s az országban, abban az esetben nem a jelenlegi
  .
  BOLSEVIK-FASISZTA-FÉLFEUDÁLIS-JOBBÁGYSÁG=FIDESZ-FIDESZÁLLATOK-BANDA
  .
  nevű maffia terrorizálná ezt a szerencsétlen, magát magyarnak valló hordát.
  mert amíg ezek a tehetségtelen, a lopásra, tolvajlásra szocializálódott, a legrosszabb fajtájú vidéki tapló, tahók mindent tönkretesznek amihez csak hozzányúlnak, addig biza sok lesz a patkány Budapesten, s az országban.
  .
  EZT A tarlós NEVŰ PATKÁNY IS MEGMONDTA, MERT SZERETEI A TISZTA BESZÉDET
  .
  hiszen a főváros rágcsálóirtását is egy baráti fideszpatkány kezébe adták, s mit tesz isten?
  „Similis simili gaudet”
  s követve ezt az elvet, elszaporították a patkányokat Budapesten, s az országban, hiszen így érzik jól magukat a fideszpatkányok.
  .
  NOS EDDIG TARTOTT A SZÁRAZ TÉNYEK SOROLÁSA, S ELEMZÉSE, MELYK MIATT A FIDESZPATKÁNYOK MOST SIVALKODNAK, MINT A MALACOK AZ ÓLBAN A LEVÁGÁSUK ELŐTT!
  ÉRZIK A VESZTÜKET, S EZ JÓL VAN!
  .
  aki pedig oly annyira primitív fideszállat, hogy soraimon felháborodik, Annak irányadóul Hasek szavait ajánlom figyelmükbe!
  természetesen keressenek egy írni, olvasni tudó értelmes embert – tehát nem fideszállatot – hogy felolvassa, s elmagyarázza nekik az örök érvényű bölcsességet, melyet Hasek szavai takarnak
  .
  Svejk első részének utószavát!
  segítségképpen, most pontosan fogok idézni:

  “a körülírást, vagy a kipontozást a legostobább képmutatásnak tartom. ilyen szavakat, még a parlamentekben is használnak.
  helyesen mondotta valaki, hogy a jól nevelt ember mindent elolvashat. olyasmin, ami természetes, csak a legdisznóbb fráterek és a rafinált trágárok botránkoznak meg, akik alávaló álszentségükben nem nézik a tartalmat, és dühödten vetik rá magukat egyes szavakra.
  …az olyan emberek, akik megbotránkoznak egy erős kifejezésen, gyáva kutyák, mert elképednek a való élettől, és éppen az ilyen gyönge emberek ártanak a legtöbbet a kultúrának, és a jellemnek is…
  …az ilyen emberek nyilvánosan felháborodnak, de roppant előszeretettel járnak a nyilvános árnyékszékekre, hogy elolvassák a falakon látható illetlen feliratokat…
  …köztársaságot egy nagy parkettes szalonná változtatnák, melyben mindenki frakkosan, kesztyűsen járna, választékosan beszélne, ápolná a szalonok kifinomult erkölcsét, melynek leple alatt éppen a szalonok arszlánjai a legfeslettebb, legkicsapongóbb életet…”

  remélem, mindenki megérti, hogy
  .
  PONTOSAN ANNAK KELL NEVEZNI A DOLGOKAT, AMIK!
  .
  .
  abramovics voltam, s vagyok

 3. Ács László szerint:

  Hogy lehet ezt a Bangóné- beszólást védeni?Ha egy fideszes képviselő tette volna ugyanezt a szocialista szavazókkal kapcsolatban,már a fél Európa erről cikkezne.Elembetegek vagytok ti is,mint ő.

 4. Ács László szerint:

  A REZEDA -féle írásban szó szerint ez van:” nem ok nélkül való, ha a Fidesszel szemben álló egyed, miközben gúzsba kötve táncol, tehetetlenül vergődik, s közben röhögnek a képibe a fasiszták, hogy most légy okos kisanyám, akkor vérbe borul az agya, és káromkodás szakad ki belőle. ” – Az ominózus kijelentés az ATV-ben hangzott el.Nem is tudtam,hogy ha valaki az ellenzéki,baloldali irányultságú ATV stúdiójába beül,akkor ott fasiszták fognak a képibe röhögni…Mindig tanul újat az ember…

 5. Ács László szerint:

  De a cikk végét se tudom igazán értelmezni,mikor aszongya,hogy:”Akkora lenne a csönd, mint Örkény különleges tudakozójánál, amikor azt a kérdést kapta, volt-e menstruációja Szűz Máriának a szeplőtelen fogantatás után.” – Na,most…A szeplőtelen fogantatás nem Mária Szentlélektől való áldott állapotba kerülését jelenti Jézussal,hanem az egy katolikus hittétel, amely szerint Szűz Mária már édesanyja, Szent Anna méhében szeplőtelenül, vagyis eredendő (másképpen áteredő) bűn nélkül fogant.Tehát őt nem érintette az eredendő bűn,Ádám és Éva bűne.Dogmává emelték 1854-ben.Persze,ebből a tanításból mindenki azt hisz el,amit akar,vagy nem hiszi el egyáltalán.Csakhogy aki valamihez nem ért,nincs vele tisztában,az minek írogat hülyeségeket róla??? Suszter maradjon a kaptafánál…

  • rezeda szerint:

   Olvasson Örkényt, meg mást, sokat. Utána kaptafázzon. Valamint nézgelődjön az országban, és ne írjon hülyeségeket, ha már ebben a stílben…Másrészt az sem árt, ha az ember érti is a betűket, amiket néz. Analfabéta is sokféle van, mint kitetszik.

 6. Jane Doe szerint:

  “…nekünk ilyeneket dobál a gép.” Nem hinném. Ezek – vagy ők? – választott polit…, vagyis gazemb…,vagy valami általunk választott izék. Már persze kivéve a miniszterügynököt, mert az – vagy ő? – aztán meg nem méretteti magát – igaz, ki is merne hozzá mérhető lenni?!
  “…ezek igyekeznek fölfalni egymást” – hát nekem visszaadtad a reményt.

 7. Guszev Aladár szerint:

  Azért pár mondatot az a nullpontos senki műsorvezető és a mellette vihogó és a labdát újra visszapasszoló, most éppen sárgára festett hajú -korábban egész értelmes newyorki tudósító – művelt, ami kihozta ezt a mondatot a politikusból.
  Egyszerűen nem értem a csatorna vezetését, hogyan tudott idáig süllyedni, hogy K-t alkalmazza, aki sajnos láthatólag nem kérész életű.

 8. Zoltán Géza szerint:

  Az ing
  Egy jól megválasztott, divatos ing nem csak szép, de öltöztet is! Nem véletlenül választják egyre gyakrabban a hölgyek is, elegáns üzletasszonyok, divatot követő fiatalok és idősebb hölgyek is a nadrágkosztüm kiegészítöjének…
  Persze a viselete – főleg a hölgyek körében – nem általános, kötelezőnek pedig még a férfiak esetében sem mondanám a hordását.
  Na mármost, egy ing készülhet nagyon sok féle anyagból: selyemből, pamutból, puplinból, sőt még farmer szövetből, de akár bőrből is . Uram bocsá, akár még patkánybőrből is. Így aztán mindenki saját ízlése, pénztárcája szerint válogathat nem csak a színe, szabása, fazonja, de az anyaga szerint is, milyen inget vesz magára.
  Akinek az tetszik, akár patkánybőrből valót is. Nekem úgy tűnik, ma Magyarországon nagyon sokan szeretik ezt a viseletet, legalábbis abból következtetek erre, ahogy annyian magukra veszik. Különösen a magukat jobboldalinak nevező propagandisták, bloggerek, „újságírók” öltöztek fel ebbe az ingbe az elmúlt napokban!
  Nekik ajánlanám a figyelmükbe a magyar nyelv közismert mondását : „Akinek nem inge, nem veszi/ne vegye magára.” Az inget ugyanis az veszi magára, akinek tetszik, és feltétlenül azt akarja hordani.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

*

Ismerd meg Rezedát!

1961 sok mindenről nevezetes, például German Sz. Tyitov őrnagy a Vosztok–2 űrhajó fedélzetén 17-szer megkerülte a Földet, és megkezdődött a berlini fal építése is. Ez rögtön születésem után történt, amely esemény alkalmas volt arra, hogy anyám felhőtlen szombathelyi örömét ne örökítsék meg az annalesek.

Mindezek után a bölcsőde, óvoda és a Petőfi Sándor Utcai Úttörő Csapat (498-as számú) hármas egysége határozta meg tudatom alakulását egy kilométerkővel, amikor egy napon – tíz évesen - neki nem láttam a kosárlabdázás nemes időtöltésének, ami későbben forgatta föl teljesen az életemet.

A Nagy Lajos Gimnáziumban okozott ez nehéz pillanatokat Heigl osztályfőnök úrnak és nekem is, aki időm nagy részét mindenféle ifiválogatott edzőtáborokban töltöttem, és csak akkor jöttek rá, hogy nem vagyok tök hülye, amikor egy kósza irodalom órán hibátlanul mondtam el J. A. Ódáját, pedig nem is volt föladva. Azóta birkózom a szavakkal.

És ez okozta azt is, hogy nem a TF-re indultam tovább - pedig nagyon vártak -, hanem a szombathelyi BDTF magyar-népművelés szakára, kizárólag levelezőn a kosárlabda miatt. Ezt aztán, ahogyan az meg volt írva, igen fiatalon hagytam abba körmendi és soproni kitérők után, és jól volt így.

El tudtam menni ugyanis segédfűtőnek, e négy év alatt pedig szakmányban olvastam napi tizenkét órákat a munkahelyemen, amely időtöltés nélkül nem lennék az, aki. Persze ehhez kellett a drága Lőrinzy Huba tanár úr is a főiskolán. Ő nem csak irodalomtörténetet oktatott, hanem valami sokkal többet tett velem, nélküle most nem kellene ezeket a sorokat írnom, ebben biztos vagyok.

Egyre hosszabbnak tűnő életem során voltam műszaki rajzoló, újságos és leveles postás, gondnok és kultúrház igazgató, segédfűtő és tanár. Amióta a média világa beszippantott, mint valami fekete lyuk, oda-vissza szenvedtem már az egészet. Írtam és tördeltem napilapot, szerkesztettem, írtam heti és havi lapokat, voltam televízió-főszerkesztő és műsorvezető, sőt, hetilap igazgatója is.

Közel száz adást élt meg egy rádiós műsorom, dolgoztam internetes portálnak, és mégis itt vagyok.

Csak azt nem tudom, hol.

Legutóbbi hozzászólások

Lájkolj!

Archívum