A bonobók meg a KDNP

Sokszínű egy világ az, amely körülölel minket, aztán ezt az ember vagy észreveszi, vagy nem. Ha hazai maki a delikvens és KDNP tag – egy a tízből -, akkor nem lát meg semmit, csak Harrachbácsi angyali mosolyát, Semjénbácsi puskáját, a szenteltvizes vödröt, meg a démonokat, akik mindenütt ott leselkednek, hogy romlásba taszítsák az igazmagyarokat.

Ilyenek a melegek is, szerintük, mármint ilyen ördögfattyak. Pár napja a magyar bíróság elmarasztalt egy magyar iskolát, mert nem vett föl egy gyereket azért, mert a szülei leszbikusak. A bíróságnak ezek szerint még nem ment el teljesen az esze, ellentétben a KDNP-vel, amely mókus őrs azt bírta ebből az egészből leszűrni, hogy: „Felszólítjuk a meleglobbi szervezeteit, hogy ne egy gyermek ügyét használják fel arra, hogy politikai céljaikat elérjék!”

bonobo-005Mindez fölöttébb érdekes. Ezek szerint a „meleglobbi” nagyobb befolyással bír minálunk, mint az ő főnökük, akit Orbánnak hívnak, és aki naponta kap pofonokat a bíróságtól – egyelőre még -, ezzel szemben a melegek azok bizonyára a Soros pénzén kilóra megveszik a talárosokat. Nem kéne tán hülyeségeket beszélni, vagy nem kéne annyira homofóbnak lenni, rögtön egyszerűbb lenne ez a küzdelmes élet.

Persze egy olyan helyen, ahol épp most jelent meg egy kiadvány, amely azt taglalja, hogy az azonos neműek iránti vonzalom nem a génekben van kódolva, ilyképp neveléssel megváltoztatható, minden lehetséges. Az is, hogy szarnak a pápára, aki ilyeneket bírt mondani: „Ha egy ember meleg, és jó akaratú, és keresi az Istent, akkor ki vagyok én, hogy elítéljem őt.”

Továbbá: „A nevelés szempontjából számunkra is nagy, időnként nehezen megérthető kihívást jelentenek az azonos nemű párok. Az egyház nem eshet abba a hibába, hogy e párok gyermekeit beoltsák a hit ellen.” Ez legalább annyira fontos, mint az előző megnyilatkozása, hiszen ezúttal sem akar szőnyeg alá söpörni egy az egyház szempontjából tabunak számító problémát, hanem szembenéz azzal a ténnyel, hogy létrejöhet családi közösség melegek között. Ám ő kommunista, mint az tudvalévő.

Ehhöz képest a mi ájtatosaink ott tartanak, hogy a melegség Isten ellen való vétek, valamint, hogy még az alapizé is tiltja az azonos neműek házasságát, és erre, mint szentségre hivatkoznak, mintha nem ők szövegezték volna. Ja, nem. Az a Szájergyerek volt a laptopjával. Viszont rossz hírem van. Ezt az egészet a Teremtő baszta el. Figyeljünk:

„Este lett és reggel: a negyedik nap
Ter 1.20
Isten szólt: „A vizek teljenek meg élőlények sokaságával, az égen, a föld felett pedig röpködjenek madarak”. Úgy is történt.
Ter 1.21
Isten megteremtette fajtájuk szerint a nagy tengeri állatokat és mind az élőlényeket, amelyek mozognak, vagy a vízben úszkálnak. És a röpködő madarakat is, ugyancsak fajtájuk szerint. Isten látta, hogy ez jó.
Ter 1.22
Isten megáldotta őket és így szólt: „Legyetek termékenyek, szaporodjatok, töltsétek be a tengerek vizét, s a madarak is szaporodjanak a földön.”
Ter 1.23
Este lett és reggel: az ötödik nap.
Ter 1.24
Aztán szólt Isten: „Hozzon elő a föld élőlényeket fajuk szerint: háziállatokat, csúszómászókat és mezei vadakat fajuk szerint.” Úgy is történt.
Ter 1.25
Isten megteremtette a mezei vadakat fajuk szerint, a háziállatokat fajuk szerint és az összes csúszómászót a földkerekségen, fajonként. Isten látta, hogy ez jó.”

szupNem hiszem, hogy állatbarátainknál volna meleglobbi, ehhöz képest ők is buzulnak. A delfinek, bálnák, fókák, rozmárok és a tengeri tehenek mind udvarolnak azonos neműeknek. Sőt, a delfinek körében előfordul, hogy egy-egy példány egész életére egy vele egyneműt választ társául. A delfinek a szexuális életet biszexualitással és homoszexualitással kezdik, és utána térnek át az heteroszexuális viselkedésformára.

A király- és az úgynevezett Adélie-pingvinek szintén képesek meleg kapcsolatokat folytatni életük végéig, de a libák, hattyúk, kacsák, sirályok, fecskék, pintyek, varjak, harkályok és flamingók körében is megfigyelték már a meleg párválasztást. A Hawaii-hoz közel élő Laysan-albatroszok nőstényeiről bebizonyosodott, hogy harmincegy százalékuk leszbikus.

A magas, sziklás hegyekben élő vadjuhok kosainak nyolc százaléka csakis hímekkel hajlandó párosodni. A hosszú nyakú zsiráf hímjei gyakorta szerelmesek hímekbe, az emberszabású majmoknál a bonobók emelkednek ki túlságosan élénk nemi életükkel. Számukra a szexualitás nemcsak az örömszerzést és a szaporodást szolgálja, hanem egyben társadalmi gesztus is. A bonobók francia csókkal és szeretkezéssel üdvözlik egymást, és ebbe beletartozik az azonos nemű egyeddel folytatott hentergés, főleg a nőstény egyedek körében.

Hát, így megy ez, kedves KDNP. Most két út van. Vagy misszionárusokat köll küldeni a tengerekbe, bozótosokba meg a szavannákra, vagy be kell látni, hogy ez egy ilyen hely, és vagy nem Isten ellen való vétek a buzulás, mert ő akarta, hogy ez is legyen, vagy pedig nem ő teremtette a hóbelevancot, amelyet világnak, Univerzumnak, vagy akárminek neveznek. Tessék választani!

Névjegy

Szombathelyi újságíró.

Posted in Egyéb
Tags: , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

*

Ismerd meg Rezedát!

1961 sok mindenről nevezetes, például German Sz. Tyitov őrnagy a Vosztok–2 űrhajó fedélzetén 17-szer megkerülte a Földet, és megkezdődött a berlini fal építése is. Ez rögtön születésem után történt, amely esemény alkalmas volt arra, hogy anyám felhőtlen szombathelyi örömét ne örökítsék meg az annalesek.

Mindezek után a bölcsőde, óvoda és a Petőfi Sándor Utcai Úttörő Csapat (498-as számú) hármas egysége határozta meg tudatom alakulását egy kilométerkővel, amikor egy napon – tíz évesen - neki nem láttam a kosárlabdázás nemes időtöltésének, ami későbben forgatta föl teljesen az életemet.

A Nagy Lajos Gimnáziumban okozott ez nehéz pillanatokat Heigl osztályfőnök úrnak és nekem is, aki időm nagy részét mindenféle ifiválogatott edzőtáborokban töltöttem, és csak akkor jöttek rá, hogy nem vagyok tök hülye, amikor egy kósza irodalom órán hibátlanul mondtam el J. A. Ódáját, pedig nem is volt föladva. Azóta birkózom a szavakkal.

És ez okozta azt is, hogy nem a TF-re indultam tovább - pedig nagyon vártak -, hanem a szombathelyi BDTF magyar-népművelés szakára, kizárólag levelezőn a kosárlabda miatt. Ezt aztán, ahogyan az meg volt írva, igen fiatalon hagytam abba körmendi és soproni kitérők után, és jól volt így.

El tudtam menni ugyanis segédfűtőnek, e négy év alatt pedig szakmányban olvastam napi tizenkét órákat a munkahelyemen, amely időtöltés nélkül nem lennék az, aki. Persze ehhez kellett a drága Lőrinzy Huba tanár úr is a főiskolán. Ő nem csak irodalomtörténetet oktatott, hanem valami sokkal többet tett velem, nélküle most nem kellene ezeket a sorokat írnom, ebben biztos vagyok.

Egyre hosszabbnak tűnő életem során voltam műszaki rajzoló, újságos és leveles postás, gondnok és kultúrház igazgató, segédfűtő és tanár. Amióta a média világa beszippantott, mint valami fekete lyuk, oda-vissza szenvedtem már az egészet. Írtam és tördeltem napilapot, szerkesztettem, írtam heti és havi lapokat, voltam televízió-főszerkesztő és műsorvezető, sőt, hetilap igazgatója is.

Közel száz adást élt meg egy rádiós műsorom, dolgoztam internetes portálnak, és mégis itt vagyok.

Csak azt nem tudom, hol.

Legutóbbi hozzászólások

Archívum