Tejmámorban fetrengő kisiskolások

A mértéket nem ismerő hat-tíz éves korosztály féktelen tobzódásának valahogyan gátat kell szabni, mert kisszák a nemzetet a vagyonából. 2010-ben még csak négyszáz milliót hörböltek el az államkasszából a kölkek iskolatej formájában, tavaly meg már két és fél milliárdnak vertek a valagára, amely folyamat a kisiskolások züllésének ékes bizonyítéka.

Ahelyett, hogy hit-, és erkölcstan órákon gyarapítanák zsenge lelküket, vagy porhüvelyük izmosodását helyeznék előtérbe a mindennapos testneveléssel, amelyet koszlott folyosókon abszolválnak, sőt, még az óránkénti danolászást is feledik, míg talpaik egymáshoz nem érnek, ők vedelik a tejet. Olyat is megfigyeltek Kubatov lesői, hogy az egész alsó tagozat tejmámorban fetrengett a homokozóban, mint hajdani olimpiákon a coca-cola imádó nyugati sportolók.

ezazNem, ez így nem mehet tovább. Vélekedett Pölöskei Gáborné, a felkent KLIK vezér, és legott intézkedett. Körlevelet tett közzé – akárha a Szentatya -, amelyben táblázatban ábrázolta – a jobb megértés kedvéért -, hogy mely kilencvennyolc járás lesz jogosult iskolatejes szerződések megkötésére az ősztől. A többiek egészen közönségesen kizuhognak a programból. Így hozzávetőlegesen mintegy száz-százötvenezer tejfüggőt zárnak ki az örömökből, például teljes Győr-Moson-Sopron megyét, de Pest nagy részét is.

De lehet, hogy ez csupán egészségmegőrző program. Egy Jane Heimlich névre hallgató próféta a „Tej: halálos méreg” című könyve előszavában ilyenekkel örvendeztet meg minket: „Talán nem akarná meghallani, de amit egész életében mondtak Önnek a tejről, az nyilvánvaló hazugság. Az Ön üveg teje, még az alacsony zsírtartalmú is, tocsog a zsírban (ami megegyezik három szelet szalonna zsírtartalmával), a koleszterinben, az antibiotikumokban, a baktériumokban és – a legkevésbé gusztusos összetevőben – a gennyben.”

igyunkMás, okos helyekről – mint amilyen a NaturaHirek.com – az derül ki, hogy a tej még faji kérdés is. Az afro-amerikaiak közel kilencven százalékából és a legtöbb latin, ázsiai és dél-európaiból hiányoznak a laktóz (tejcukor) megemésztéséhez szükséges gének. Írja a honlap. És ezen a ponton bukott le Pölöskeiné. A migráncsok elleni küzdelem előretolt helyőrsége ő, aki megspórolja az italt, amelyet aztán a kerítések tövében burnuszba öltözött nemzetvédők osztogatnak a hordáknak, akik gátlások nélkül vedelik azt, majd pedig eszüket vesztve menekülnek vissza a habzó nyálú tengerekre.

Opció még, hogy a KLIK okosai napi szinten kísérik figyelemmel a tudomány legújabb felfedezéseit. Mint kiderült – és erről a facebook is tanúskodik –, napi egy kupica pálinka kifejezetten hasznos az emberi szervezet számára. Az iskolatej program helyett ezért fokozatosan térnek át az iskolapálinka osztogatására, amellyel két legyet is ütnek egy mosogatóronggyal. A házi kisüsti főzése végre értelmet nyer, másrészt meg a háttérhatalmak – és pláne a Soros – elől sikerül eltitkolni azt, mitől olyan kurva okos a magyar, hogy permanensen Orbánra szavaz. Hát ettől.

Névjegy

Szombathelyi újságíró.

Posted in Egyéb
Tags: , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

*

Ismerd meg Rezedát!

1961 sok mindenről nevezetes, például German Sz. Tyitov őrnagy a Vosztok–2 űrhajó fedélzetén 17-szer megkerülte a Földet, és megkezdődött a berlini fal építése is. Ez rögtön születésem után történt, amely esemény alkalmas volt arra, hogy anyám felhőtlen szombathelyi örömét ne örökítsék meg az annalesek.

Mindezek után a bölcsőde, óvoda és a Petőfi Sándor Utcai Úttörő Csapat (498-as számú) hármas egysége határozta meg tudatom alakulását egy kilométerkővel, amikor egy napon – tíz évesen - neki nem láttam a kosárlabdázás nemes időtöltésének, ami későbben forgatta föl teljesen az életemet.

A Nagy Lajos Gimnáziumban okozott ez nehéz pillanatokat Heigl osztályfőnök úrnak és nekem is, aki időm nagy részét mindenféle ifiválogatott edzőtáborokban töltöttem, és csak akkor jöttek rá, hogy nem vagyok tök hülye, amikor egy kósza irodalom órán hibátlanul mondtam el J. A. Ódáját, pedig nem is volt föladva. Azóta birkózom a szavakkal.

És ez okozta azt is, hogy nem a TF-re indultam tovább - pedig nagyon vártak -, hanem a szombathelyi BDTF magyar-népművelés szakára, kizárólag levelezőn a kosárlabda miatt. Ezt aztán, ahogyan az meg volt írva, igen fiatalon hagytam abba körmendi és soproni kitérők után, és jól volt így.

El tudtam menni ugyanis segédfűtőnek, e négy év alatt pedig szakmányban olvastam napi tizenkét órákat a munkahelyemen, amely időtöltés nélkül nem lennék az, aki. Persze ehhez kellett a drága Lőrinzy Huba tanár úr is a főiskolán. Ő nem csak irodalomtörténetet oktatott, hanem valami sokkal többet tett velem, nélküle most nem kellene ezeket a sorokat írnom, ebben biztos vagyok.

Egyre hosszabbnak tűnő életem során voltam műszaki rajzoló, újságos és leveles postás, gondnok és kultúrház igazgató, segédfűtő és tanár. Amióta a média világa beszippantott, mint valami fekete lyuk, oda-vissza szenvedtem már az egészet. Írtam és tördeltem napilapot, szerkesztettem, írtam heti és havi lapokat, voltam televízió-főszerkesztő és műsorvezető, sőt, hetilap igazgatója is.

Közel száz adást élt meg egy rádiós műsorom, dolgoztam internetes portálnak, és mégis itt vagyok.

Csak azt nem tudom, hol.

Archívum