Kuvaszok, komondorok , valamint a neanderista panasza

Úgy fedezi fel a média orbánúr kuvaszát, mintha ő oly nagy vaszisztdasz volna, holott pedig. Ez a jótét lélek, akit állítólag évekkel ezelőtt agyba-főbe vertek, s emiatt elveszítette a fél szeme világát, ott lakik a világ közepén, és most fogózkodj meg nyájasom, nem is Felcsútnak híják a csodát. Pár grammnyira odébb azért és csupán.

Viszont sok házakban. Baj van a látáscsökkent kutyákkal minálunk, aki vak, az asszonyt ver, aki félig, ő pedig kastélyokra nyitja a látók szemét. Aztán, mintahogy az kitetszik, amikor az enimelszek világából a homo sapiens eresze alá ér a történet, azonmód, rendje-módja szerint el is hal, mert pincsi is szerepel a mesében, akit pedig poltnak hínak.

Németország - Tudomány - NeandervölgyiNárcisz otthontalan a sapiensek közt. A sapiens az a vérivó faj, aki párezer éve úgy irtotta a neandervölgyit, mint ma az IÁ az álmodozókat, és csak a bajt hozta az emberre. Hogy ez nonszensz volna és következetlen, hát perszehogy. Innentől vizsgálom fölül sapiens voltomat, és neanderistának kiáltom ki magam.

Ebbéli minőségemben ugyan kevésbé vagyok kívánatos fizikai valómban, ámde jámbor teremtésként lavázok Isten kertjében. Verssorokon ringatózó, álmodozó, életre méltatlan egy alak csupán a sapiensek tengerében. Aztán lelőnek engemet is. Meg tégedet, és magát is a sarokban, hölgyem, ne tessen vihorászni.

Mivelhogy nem születtünk sem kuvasznak, sem komondornak, törődni velünk senki sem fog a tornácok alatt és dácsák sűrűjében. Ellenben nem hagynak az út szélén, ami megfontolós, örömös kilátás. Így hát neanderistaként elhatárolódok a sapienstől, aki kutyákkal takarózik a vihar ellen, és emberszerű formája ugyan van neki, tartalma azonban csak buborék. Tisztára kiszuszakolt petpalack. Csak szisszent.

Névjegy

Szombathelyi újságíró.

Posted in Egyéb
Tags: , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

*

Ismerd meg Rezedát!

1961 sok mindenről nevezetes, például German Sz. Tyitov őrnagy a Vosztok–2 űrhajó fedélzetén 17-szer megkerülte a Földet, és megkezdődött a berlini fal építése is. Ez rögtön születésem után történt, amely esemény alkalmas volt arra, hogy anyám felhőtlen szombathelyi örömét ne örökítsék meg az annalesek.

Mindezek után a bölcsőde, óvoda és a Petőfi Sándor Utcai Úttörő Csapat (498-as számú) hármas egysége határozta meg tudatom alakulását egy kilométerkővel, amikor egy napon – tíz évesen - neki nem láttam a kosárlabdázás nemes időtöltésének, ami későbben forgatta föl teljesen az életemet.

A Nagy Lajos Gimnáziumban okozott ez nehéz pillanatokat Heigl osztályfőnök úrnak és nekem is, aki időm nagy részét mindenféle ifiválogatott edzőtáborokban töltöttem, és csak akkor jöttek rá, hogy nem vagyok tök hülye, amikor egy kósza irodalom órán hibátlanul mondtam el J. A. Ódáját, pedig nem is volt föladva. Azóta birkózom a szavakkal.

És ez okozta azt is, hogy nem a TF-re indultam tovább - pedig nagyon vártak -, hanem a szombathelyi BDTF magyar-népművelés szakára, kizárólag levelezőn a kosárlabda miatt. Ezt aztán, ahogyan az meg volt írva, igen fiatalon hagytam abba körmendi és soproni kitérők után, és jól volt így.

El tudtam menni ugyanis segédfűtőnek, e négy év alatt pedig szakmányban olvastam napi tizenkét órákat a munkahelyemen, amely időtöltés nélkül nem lennék az, aki. Persze ehhez kellett a drága Lőrinzy Huba tanár úr is a főiskolán. Ő nem csak irodalomtörténetet oktatott, hanem valami sokkal többet tett velem, nélküle most nem kellene ezeket a sorokat írnom, ebben biztos vagyok.

Egyre hosszabbnak tűnő életem során voltam műszaki rajzoló, újságos és leveles postás, gondnok és kultúrház igazgató, segédfűtő és tanár. Amióta a média világa beszippantott, mint valami fekete lyuk, oda-vissza szenvedtem már az egészet. Írtam és tördeltem napilapot, szerkesztettem, írtam heti és havi lapokat, voltam televízió-főszerkesztő és műsorvezető, sőt, hetilap igazgatója is.

Közel száz adást élt meg egy rádiós műsorom, dolgoztam internetes portálnak, és mégis itt vagyok.

Csak azt nem tudom, hol.

Legutóbbi hozzászólások

Archívum