Valami áll mögötte

Kósa „Kupakos” Lajos szerint a menekültáradat mögött egy nemzetközi bűnbanda áll, amely égrengető leleplezésről a kormánynak dokumentumai is vannak. Mindezeket az okmányokat azonban a világ legtermészetesebb fideszes módján nem sikerült bemutatnia, amikor az ATV-ben mondta el a napi igazat. Olyan ez, mint első országlásuk hajnalán, amikor azzal nyitottak, hogy még a Dájcs Tomi jó édesanyját is lehallgatták a tudjukkik, a többi kis-, és nagyvezírről nem is beszélve. Ezzel már akkor is megkavarták a szart, a dokumentumok természetesen nem kerültek elő.

megetteMindezt olyan jó időtöltésnek találták, hogy azóta szüntelen élnek is vele, szórakoznak úgymond. Ilyen soha nem volt dokumentumok generálták a Nokiás dobozokat is, amely legendáriumról kiderült, hogy olyan persze nem volt, de azért egy választást sikerült vele nyerni. Hazudni tehát megéri, erre a következtetésre jutottak, és élnek is a módszerrel igen szorgosan. Azonban ebben, hogy nemzetközi bűnbanda áll a migráció mögött, éppen igaza is van a maga módján, tehát és természetesen másként, mint előadja. A menekültek özönlését valóban egy nemzetközi bűnbanda okozza, ez áll mögöttük úgymond, amely alakulat neve IÁ. Erről kurvára megfeledkezik a mi kupakokkal álmodó Lajosunk, és az ő bűnbandája.

Mert mondjuk épp abban az időben, amikor megtörtént a Kósa-féle nagy leleplezés, más hírek is kerengtek az éterben. Ilyen is: legalább huszonnyolcan meghaltak, és több mint százan megsebesültek szerdán este a jemeni főváros egyik síita mecsete ellen elkövetett kettős merényletben. A támadásért az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezet helyi ága vállalta magára a felelősséget. Mögötte állnak. Ez a nemzetközi bűnbanda vesz rá embereket arra is, hogy hajókázni induljanak nagy jódógukban, aztán ez lesz a vége megint csak a nagy bejelentés idején: csaknem háromezer menekültet mentettek ki szerdán a líbiai partoknál civil szervezetek és az olasz parti őrség a Földközi-tengerből. Így megy ez, ha állnak mögötte.

Persze más mögött is állnak titokzatos elemek. Az Erzsébet hidat is lezárták tegnap kis időre az egészségügyi dolgozók, akik mögött megint csak állt valaki a feltételezések szerint. Az fel sem merül még véletlenül sem, hogy esetleg tele van a tökük azzal, ami itt folyik, azért ácsorognak a hídon. Az internetes tüntetők mögött – mint emlékezetes – a CIA állt Goodfriend közvetítésével, amúgy meg minden mögött az imperialista USA meg a cionisták állnak, az EU mögött a magyar baloldal, meg a Gyurcsány, aki most épp tizesével eteti a menekülteket a saját házában. Mögötte meg ez áll, csak azt nem tudom, amögött mi, vagy ki áll, hogy ezek ilyen barmok. Ez az élet nagy, megválaszolatlan kérdése.

Névjegy

Szombathelyi újságíró.

Posted in Egyéb
Tags: , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

*

Ismerd meg Rezedát!

1961 sok mindenről nevezetes, például German Sz. Tyitov őrnagy a Vosztok–2 űrhajó fedélzetén 17-szer megkerülte a Földet, és megkezdődött a berlini fal építése is. Ez rögtön születésem után történt, amely esemény alkalmas volt arra, hogy anyám felhőtlen szombathelyi örömét ne örökítsék meg az annalesek.

Mindezek után a bölcsőde, óvoda és a Petőfi Sándor Utcai Úttörő Csapat (498-as számú) hármas egysége határozta meg tudatom alakulását egy kilométerkővel, amikor egy napon – tíz évesen - neki nem láttam a kosárlabdázás nemes időtöltésének, ami későbben forgatta föl teljesen az életemet.

A Nagy Lajos Gimnáziumban okozott ez nehéz pillanatokat Heigl osztályfőnök úrnak és nekem is, aki időm nagy részét mindenféle ifiválogatott edzőtáborokban töltöttem, és csak akkor jöttek rá, hogy nem vagyok tök hülye, amikor egy kósza irodalom órán hibátlanul mondtam el J. A. Ódáját, pedig nem is volt föladva. Azóta birkózom a szavakkal.

És ez okozta azt is, hogy nem a TF-re indultam tovább - pedig nagyon vártak -, hanem a szombathelyi BDTF magyar-népművelés szakára, kizárólag levelezőn a kosárlabda miatt. Ezt aztán, ahogyan az meg volt írva, igen fiatalon hagytam abba körmendi és soproni kitérők után, és jól volt így.

El tudtam menni ugyanis segédfűtőnek, e négy év alatt pedig szakmányban olvastam napi tizenkét órákat a munkahelyemen, amely időtöltés nélkül nem lennék az, aki. Persze ehhez kellett a drága Lőrinzy Huba tanár úr is a főiskolán. Ő nem csak irodalomtörténetet oktatott, hanem valami sokkal többet tett velem, nélküle most nem kellene ezeket a sorokat írnom, ebben biztos vagyok.

Egyre hosszabbnak tűnő életem során voltam műszaki rajzoló, újságos és leveles postás, gondnok és kultúrház igazgató, segédfűtő és tanár. Amióta a média világa beszippantott, mint valami fekete lyuk, oda-vissza szenvedtem már az egészet. Írtam és tördeltem napilapot, szerkesztettem, írtam heti és havi lapokat, voltam televízió-főszerkesztő és műsorvezető, sőt, hetilap igazgatója is.

Közel száz adást élt meg egy rádiós műsorom, dolgoztam internetes portálnak, és mégis itt vagyok.

Csak azt nem tudom, hol.

Legutóbbi hozzászólások

Archívum