Kiderült: a tüntetők a korruptak

Szijjártó Péter, a külügyminiszternek nevezett csörgősipkás még haza sem érkezett Washingtonból, ahová azért utazott, hogy árulják már el neki, kik azok a magyarok, akik oly igen nagyon korruptak, hogy még a lábukat sem tehetik be a nagy vízen túlra, máris kiderült, hogy fölösleges volt repjegyre költenie a büdzséből. A magyar rendőrség már elfogta őket, és erről kommünikét is kiadtak, ím ígyen.
D_MAR20141026001
Azonosított a rendőrség a Fidesz székháznál az arcukat sállal, csuklyával takaró, a székház két nyílászáróját megrongáló, az ingatlan kerítését bedöntő, erkélyére felmászó csoport tagjai közül néhányat. Közleményükben azt írták, az éjjel elfogták, előállították és őrizetbe vették G. Antal és Z. András 19 éves, Sz. I. Ábel 21 éves és B. Gábor 33 éves budapesti lakosokat, Sz. Zoltán 35 éves tatabányai lakost és R. Milán 26 éves soproni lakost.

Ellenük garázdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya folytatja az eljárást. Hát nem délibábos rónaság ez az egész világ? Kiderül mindebből, hogy nem kell ide feljelentés, sem NAV sem egyéb vizsgálat, egyszerűen ki köll menni egy tüntetésre, amelyen a Fidesz székházat lobogózzák fel EU zászlókkal, az ablakokat meg monitorokkal és klaviatúrákkal támadják le. Rövid tanakodás után begyűjteni néhány arcát eltakaró elégedetlen alakot, na, ők a korruptak, ha már az erre szakosodott főosztály folytat ellenük eljárást, nemdebár?
MSJ_5098
Megjegyzem, nem sokkal a fent nevezett események előtt a futball szent őrültjei a Parlament előtt éppen azért füstbombáztak meg petárdáztak kicsinyt, mert bevezették a kluboknál a klubigazolványt, az FTC-nél meg egyenesen a vénaszkennert. Mindezt azért, hogy azonosítani lehessen a renitenseket. Most kiderült, erre semmi szükség, indokolt esetben a jelek szerint a rendőrség seperc alatt kiszűri, mely arc rejtőzik a sál mögött, sőt, még azt is tudja, hogy a hőbörgő korrupt-e vagy sem. Bár gyanítom, ez a fokozott mindent tudás csak pártunk székházánál érvényes, és akkor a TEK még ott sem volt.

Névjegy

Szombathelyi újságíró.

Posted in Egyéb
Tags: , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

*

Ismerd meg Rezedát!

1961 sok mindenről nevezetes, például German Sz. Tyitov őrnagy a Vosztok–2 űrhajó fedélzetén 17-szer megkerülte a Földet, és megkezdődött a berlini fal építése is. Ez rögtön születésem után történt, amely esemény alkalmas volt arra, hogy anyám felhőtlen szombathelyi örömét ne örökítsék meg az annalesek.

Mindezek után a bölcsőde, óvoda és a Petőfi Sándor Utcai Úttörő Csapat (498-as számú) hármas egysége határozta meg tudatom alakulását egy kilométerkővel, amikor egy napon – tíz évesen - neki nem láttam a kosárlabdázás nemes időtöltésének, ami későbben forgatta föl teljesen az életemet.

A Nagy Lajos Gimnáziumban okozott ez nehéz pillanatokat Heigl osztályfőnök úrnak és nekem is, aki időm nagy részét mindenféle ifiválogatott edzőtáborokban töltöttem, és csak akkor jöttek rá, hogy nem vagyok tök hülye, amikor egy kósza irodalom órán hibátlanul mondtam el J. A. Ódáját, pedig nem is volt föladva. Azóta birkózom a szavakkal.

És ez okozta azt is, hogy nem a TF-re indultam tovább - pedig nagyon vártak -, hanem a szombathelyi BDTF magyar-népművelés szakára, kizárólag levelezőn a kosárlabda miatt. Ezt aztán, ahogyan az meg volt írva, igen fiatalon hagytam abba körmendi és soproni kitérők után, és jól volt így.

El tudtam menni ugyanis segédfűtőnek, e négy év alatt pedig szakmányban olvastam napi tizenkét órákat a munkahelyemen, amely időtöltés nélkül nem lennék az, aki. Persze ehhez kellett a drága Lőrinzy Huba tanár úr is a főiskolán. Ő nem csak irodalomtörténetet oktatott, hanem valami sokkal többet tett velem, nélküle most nem kellene ezeket a sorokat írnom, ebben biztos vagyok.

Egyre hosszabbnak tűnő életem során voltam műszaki rajzoló, újságos és leveles postás, gondnok és kultúrház igazgató, segédfűtő és tanár. Amióta a média világa beszippantott, mint valami fekete lyuk, oda-vissza szenvedtem már az egészet. Írtam és tördeltem napilapot, szerkesztettem, írtam heti és havi lapokat, voltam televízió-főszerkesztő és műsorvezető, sőt, hetilap igazgatója is.

Közel száz adást élt meg egy rádiós műsorom, dolgoztam internetes portálnak, és mégis itt vagyok.

Csak azt nem tudom, hol.

Legutóbbi hozzászólások

Archívum