„Erre a rendre vártunk huszonöt éve”

Juhász Péter, az Együtt PM társelnöke feljelentette Seszták Miklós fejlesztési minisztert, amit azzal indokolt, hogy sajtóhírek szerint Seszták még ügyvédként a 2000-es években közreműködött több száz cég létrehozásában, majd eltüntetésében, és ezzel megkárosította a költségvetést. Rendben, ilyenkor normális helyen, ami szinte biztosan nem Magyarország, vizsgálódni kezd a rendőrség, ügyészség, egyebek, itt nálunk ez még csak szóba sem került, hanem mint a vadnyugaton a lődöző tehénpásztorok, csípőből tüzelt vissza még csak nem is a megvádolt, hanem az általa vezetett minisztérium, azaz a munkahelye, mintha egy volna főnökével

„A leghatározottabban visszautasítjuk a Seszták Miklós korábbi ügyvédi tevékenységével kapcsolatban megfogalmazott, lejárató célzatú, alaptalan vádakat” – jelentette ki erre válaszul az NFM, hozzátéve, hogy a miniszter személyiségi jogait sértő, valótlan nyilatkozatok közlőivel szemben Seszták Miklós megteszi a megfelelő jogi lépéseket. (Biztos vagyok benne, hogy Sesztákkal ellentétben, akiről egy büdös szó nem esik majd ügyészi körökben a jövőben, Juhász ellen tuti az eljárás.)

Szerintük nem felel meg a valóságnak, hogy Seszták Miklós ügyvédi közreműködésével a 2000-es évek elején alapított cégek a költségvetést megkárosítva „cégtemetőkben” végezték volna. A cégalapításkori ügyvédi közreműködés nincs és nem is lehet összefüggésben egy gazdasági társaság későbbi működésével – jegyezték meg, úgy fogalmazva, hogy aki ilyet sugall, az nincs tisztában a jogszabályokkal, a miniszter korábbi tevékenységére vonatkozó tényeket kiforgatva, alaptalan rágalomhadjáratot folytat.

Seszták Miklós a betéti társaságok alapításakor is kellő körültekintéssel járt el – közölte az NFM. A többéves tapasztalattal rendelkező MLM- (Multi Level Marketing) hálózatépítő Kovács Erzsébet – aki az MLM-rendszer kisvárdai bővítése során többek között Seszták Miklós ügyvédi irodájával is intézte a cégalapításokat – pénteken az MTI-nek azt mondta, hogy a Seszták Miklós ügyvédi közreműködésével alapított cégek jó része ma is sikeresen működik, és kárt azok sem okoztak az országnak, amelyek végelszámolással fejezték be meg sem kezdett tevékenységüket. Ezzel részükről lezárva a történet, ezzel is mutatva mi várható a jövőben, de vannak más jelek is.

Elképesztő hatalom összpontosul ugyanis a harmadik Orbán-kormányban a Miniszterelnökséget vezető Lázár János miniszter kezében. Olyannyira nagy, hogy sokak szerint már nem is a harmadik Orbán-kormány, hanem az első Lázár-kormány alakult meg júniusban. A nagy hatalom persze elképesztő mennyiségű feladattal is jár. Lázárnak nem lesz egyszerű dolga, miután hét minisztériumtól is vett át feladatokat, ezenfelül még a hírszerzés feje is lett. Egyedül kevés lenne ahhoz, hogy mindent átlásson, ezért egy óriási apparátus dolgozik a keze alá. Eddig 11, de múlt hét keddtől már 27 helyettes államtitkár dolgozik neki, a frissen kinevezettek nevét szerdán publikálták a Magyar Közlönyben.

Az irány egyértelmű, Orbán lepasszolta a piszkos és koszos munkát a haverjának, ő pedig már csak reprezentál, készül a Sándor-palotába, de hogy ez hova vezet, azt még csak ő, meg a Jóisten tudja, azoknak, akik megválasztották, tökmindegy, a többségnek nem egészen. Ki tudja mit takar, milyen mélységeket még a vasárnapi rendőr-tisztavatáson tett kijelentése, miszerint: „Erre a rendre vártunk huszonöt éve.” Mindez bennem rossz érzéseket kelt, fémes ízt érzek a számban, mindig van bennem egy kis reszketés, amikor a józan ész teljes elvesztését tapasztalom, mert fogalmam sincs, mi következhet még. Tényleg nincs a gödörnek alja, nincs olyan, hogy na, ennél már nincs lejjebb, mert hétről hétre, napról napra tapasztaljuk, hogy de, igen.

Névjegy

Szombathelyi újságíró.

Posted in Egyéb
Tags: , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

*

Ismerd meg Rezedát!

1961 sok mindenről nevezetes, például German Sz. Tyitov őrnagy a Vosztok–2 űrhajó fedélzetén 17-szer megkerülte a Földet, és megkezdődött a berlini fal építése is. Ez rögtön születésem után történt, amely esemény alkalmas volt arra, hogy anyám felhőtlen szombathelyi örömét ne örökítsék meg az annalesek.

Mindezek után a bölcsőde, óvoda és a Petőfi Sándor Utcai Úttörő Csapat (498-as számú) hármas egysége határozta meg tudatom alakulását egy kilométerkővel, amikor egy napon – tíz évesen - neki nem láttam a kosárlabdázás nemes időtöltésének, ami későbben forgatta föl teljesen az életemet.

A Nagy Lajos Gimnáziumban okozott ez nehéz pillanatokat Heigl osztályfőnök úrnak és nekem is, aki időm nagy részét mindenféle ifiválogatott edzőtáborokban töltöttem, és csak akkor jöttek rá, hogy nem vagyok tök hülye, amikor egy kósza irodalom órán hibátlanul mondtam el J. A. Ódáját, pedig nem is volt föladva. Azóta birkózom a szavakkal.

És ez okozta azt is, hogy nem a TF-re indultam tovább - pedig nagyon vártak -, hanem a szombathelyi BDTF magyar-népművelés szakára, kizárólag levelezőn a kosárlabda miatt. Ezt aztán, ahogyan az meg volt írva, igen fiatalon hagytam abba körmendi és soproni kitérők után, és jól volt így.

El tudtam menni ugyanis segédfűtőnek, e négy év alatt pedig szakmányban olvastam napi tizenkét órákat a munkahelyemen, amely időtöltés nélkül nem lennék az, aki. Persze ehhez kellett a drága Lőrinzy Huba tanár úr is a főiskolán. Ő nem csak irodalomtörténetet oktatott, hanem valami sokkal többet tett velem, nélküle most nem kellene ezeket a sorokat írnom, ebben biztos vagyok.

Egyre hosszabbnak tűnő életem során voltam műszaki rajzoló, újságos és leveles postás, gondnok és kultúrház igazgató, segédfűtő és tanár. Amióta a média világa beszippantott, mint valami fekete lyuk, oda-vissza szenvedtem már az egészet. Írtam és tördeltem napilapot, szerkesztettem, írtam heti és havi lapokat, voltam televízió-főszerkesztő és műsorvezető, sőt, hetilap igazgatója is.

Közel száz adást élt meg egy rádiós műsorom, dolgoztam internetes portálnak, és mégis itt vagyok.

Csak azt nem tudom, hol.

Archívum