A pimasz Soros hogy vigyorog

Nem vagyok egy kárörvendő manus, de eltelten, szívemben némi maliciózus mosollyal nézegetem, ahogyan Varga igazságügyis nyikorog, sipít, mint egy szúette hintaló. Meg vergődik mind az összes, és más nem jön ki a szájukon, csakis Soros, és ez már túl van a felháborítón, túl a hazugságon, ez már annyira túljutott minden valóságon, hogy jelző csak egy van rá, és ez a szánalmas. Elkészült megint az Unió jogállamisági jelentése lesújtó eredménnyel kies hazánkra nézvést, és reakció csak egy van: Soros.

Sajtó: Soros, civilek: Soros, lopás: Soros, igazságszolgáltatás: Soros. Ott lebeg az egükön ez a szegény, vénséges Soros tíz éve szakadatlan, és nem tudják megállítani, nem tudják nem hagyni, hogy ő nevessen a végén, és Brüsszel sem fékezett be a kanyarban. Mi több, a robogó Brüsszel megszavazta, hogy bevezessék a jogállami mechanizmust a pénzosztáskor. Zavar keletkezhet a lopásban, rosszabb esetben leállhat az ország, tehát: Soros. Hatástalanok voltak a nagy, kék plakátok mint kitetszik.

Viszont azért ne bízzunk abban, hogy ez olyan egyszerű lesz, mint amilyennek tűnik. Egy kis fellazítás, egy kiskapu marad majd, hogy vegyük továbbra is a német tankokat, és a magyar proletár olcsón szerelje össze az Audit. Mert ugyanis momentán még nem dőlt el, hogy a gazdaság irányítja-e a politikát esetleg fordítva, vagy együtt aljasok. A szép eszmék mindig mocsokkal terhesek ugyanis, így most épp a reménykedés helyett szorítkozzunk arra, hogy élvezzük a cirkuszt, amit ezek közösen itt előállítanak.

Mert az van, ez el nem tagadható. Például már ennél a szavazásnál is, amely jogállamizik, és a kést Orbán torkára tette lehetségesen, egyedül maradtunk a dva bratankinkkal, a lengyel testvérekkel abban a buzgalomban, hogy ezt ne vezessék be. Közösen szavaztuk le tehát a javaslatot, de a hollandok, finnek, svédek, dánok és belgák is, ám ellenkező előjellel, mondván, az túl puha. Már nem csak holland fickó van tehát, hanem tele van libernyák fickókkal a világ, midőn mindenki nemzetünk vesztét óhajtja.

Ettől függetlenül megszavazódott a dolog, és lehet izgulni, mi lesz velünk nagymama, mi lesz helikofferekkel, jachtokkal, közbeszerzésekkel, ha nem dől a lé netán, de lehet izgulni, hogy az összeomló ország miatt elvész a hatalom. Ez mind benne van a levegőben, viszont nincs nekünk olyan szerencsénk. Mindeközben azonban szolidan rámutatnék arra, hogy a hintalovas visongás közben hogyan leplezi le magát a rezsim, és észre sem veszi, vagy ha igen, kényszerpályán mozog, és nem tehet mást.

Varga hintaló ugyanis azt nyikorogta: “A magyarországi helyzetre vonatkozó összes megbízható információ objektív és pártatlan elemzése csak arra a következtetésre vezethet, hogy Magyarországon az Európai Unió alapvető értékeit tiszteletben tartják, és a jogállamiság elve érvényesül.” – Márpedig, ha így van, nincs mitől félni, tessenek nyugodtan megszavazni. De nem szavazzák, mint ahogyan nem akarunk az Európai Ügyészség tagjai sem lenni, s ezt így együtt úgy hívják, beismerő vallomás.

Viszont tudjuk: Soros. Aki még mindig nevet, és már majdnem vége van. Az a tagadhatatlan helyzet állott elő ugyanis, hogy a demokrácia szabályai szerint Soros győzött, ha minden mögött, ami miatt bírálatot és megvetést kapunk, ő áll, akkor ő áll az Unió országai többsége mögött. Kies hazánk tehát a keresztény visongásával sokkal nagyobb kisebbségben van ott, mint az ellenzék idehaza, és én megértem, ha ez fáj nagyon. Nekünk is a NER, szar ugye?

Itt olyan helyzet készül előállni, amelyből két kiút létezik: vagy fejet hajt Orbán végre, vagy kilép. Behódolni már csak alkati okok miatt sem fog. Kilépni sem, mert a közösség pénze nélkül azonmód lenne vége, marad tehát az a szitkozódás és szítás, ami most is folyik. Jönnek újabb plakátok, a téboly fokozódik, egészen polgárháborúig hevítve a félhülye hívek gyűlöletét. Ne legyen igazam, de a diktatúrák logikája ezt mutatja. És Soros fog nevetni a végén, viszont valószínűleg nem őszintén. Szomorúan inkább, hogy milyen kígyót melengetett a mellén.

Névjegy

Szombathelyi újságíró.

Posted in Egyéb
3 hozzászólás “A pimasz Soros hogy vigyorog
 1. Yeti szerint:

  Az idő múlik, az ifjabb Soros vigyorog pimaszul – de ő legalább az elejétől és őszintén.
  Nemigen gondolom érdekelni fogja létezik vagy se ez az itteni banda.

 2. abramovics szerint:

  kb 2 hete a Rutte, holland miniszterelnök elmondta az európai unió egyik legfontosabb beszédét a holland parlamentben.
  ebben arról beszélt, hogy újra kell alapítani az uniót a magyarok, és a lengyelek nélkül.
  a csuti geci keménykedik, hogy nem szavazza meg amit kell, ha a jogállami kitétel benne marad.
  ennek következtében a többi 26 tagállam sem juthat pénzhez, a gazdaság európában mélyrepülésbe kezd még inkább.
  a kérdés az, hogy mi fáj jobban az ue-nak.
  ha a magyarokat, és a lengyeleket kodobják, vagy ha a a hollandok, finnek, svédek, dánok és belgák jelentik be, hogy esetleg kiszállnának?! he? mi? na!
  mert a magyar és lengyel gazdaság magában egy kalap szar, míg a hanyatló nyugati országoké viszont nem az.
  mi történhet, ha a magyarokat, és a lengyeleket kidobják?
  a piac megm,arad, mert a magyaroknak, és a lengyeleknek élet-halál kérdés az európai piac részének lenni.
  ráadásul, a lengyelek nem biztos, hogy a magyarokkal akarnak közösködni egy ilyen kalandban.
  tehát a csuti geci marad egyedül, és magával rántja a lakosságot is.
  biztos ez?
  szerintem nem, mert a fideszállat barmok itthon nagy pofával brüsszeleznek, meg nem leszünk gyarmatoznak,
  .
  DE
  .
  azért rettenetesen szeretnek a hanyatló nyugatra járni.
  nem is értem, hogy miért nem inkább keletre akarnak menni?! he? mi? na!
  egy kistelepülésen egy fideszállat barmot megválasztottak a helyi állatok polgármesternk, aki brüsszelezett, nem leszünk gyarmatozott teli pofával, majd, mikor megválasztották, másnap azonnal kiment a hanyatló nyugatra vendégmunkásnak.
  jó, mi?! he? mi? na!
  na, ha ezt elveszi tőlük a csuti geci, pont ők akarják majd felhúzni a férgét az első fára!
  .
  mindent összevetve ezért mondta Rutte az egyik legfontosabb beszédét az európai unió történelmének.
  .
  .
  abramovics voltam, s vagyok

 3. trabant szerint:

  Kiindulási alap_ Akinek nem tetszenek a jogállami elvárások, az nem demokráciát akar, hanem diktatúrát honosít meg.
  Egyszemélyi döntést hoz(na) minden téren, másokat lealázva, másféle véleményeket lenullázva.
  Ez zajlik most Orbánék részérôl Brüsszelben, s évek óta itthon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

*

Ismerd meg Rezedát!

1961 sok mindenről nevezetes, például German Sz. Tyitov őrnagy a Vosztok–2 űrhajó fedélzetén 17-szer megkerülte a Földet, és megkezdődött a berlini fal építése is. Ez rögtön születésem után történt, amely esemény alkalmas volt arra, hogy anyám felhőtlen szombathelyi örömét ne örökítsék meg az annalesek.

Mindezek után a bölcsőde, óvoda és a Petőfi Sándor Utcai Úttörő Csapat (498-as számú) hármas egysége határozta meg tudatom alakulását egy kilométerkővel, amikor egy napon – tíz évesen - neki nem láttam a kosárlabdázás nemes időtöltésének, ami későbben forgatta föl teljesen az életemet.

A Nagy Lajos Gimnáziumban okozott ez nehéz pillanatokat Heigl osztályfőnök úrnak és nekem is, aki időm nagy részét mindenféle ifiválogatott edzőtáborokban töltöttem, és csak akkor jöttek rá, hogy nem vagyok tök hülye, amikor egy kósza irodalom órán hibátlanul mondtam el J. A. Ódáját, pedig nem is volt föladva. Azóta birkózom a szavakkal.

És ez okozta azt is, hogy nem a TF-re indultam tovább - pedig nagyon vártak -, hanem a szombathelyi BDTF magyar-népművelés szakára, kizárólag levelezőn a kosárlabda miatt. Ezt aztán, ahogyan az meg volt írva, igen fiatalon hagytam abba körmendi és soproni kitérők után, és jól volt így.

El tudtam menni ugyanis segédfűtőnek, e négy év alatt pedig szakmányban olvastam napi tizenkét órákat a munkahelyemen, amely időtöltés nélkül nem lennék az, aki. Persze ehhez kellett a drága Lőrinzy Huba tanár úr is a főiskolán. Ő nem csak irodalomtörténetet oktatott, hanem valami sokkal többet tett velem, nélküle most nem kellene ezeket a sorokat írnom, ebben biztos vagyok.

Egyre hosszabbnak tűnő életem során voltam műszaki rajzoló, újságos és leveles postás, gondnok és kultúrház igazgató, segédfűtő és tanár. Amióta a média világa beszippantott, mint valami fekete lyuk, oda-vissza szenvedtem már az egészet. Írtam és tördeltem napilapot, szerkesztettem, írtam heti és havi lapokat, voltam televízió-főszerkesztő és műsorvezető, sőt, hetilap igazgatója is.

Közel száz adást élt meg egy rádiós műsorom, dolgoztam internetes portálnak, és mégis itt vagyok.

Csak azt nem tudom, hol.

Legutóbbi hozzászólások

Lájkolj!

Archívum