Ilyen is van: Aláírás a kormány támogatására és újabb különadók bevezetésére

A magyar elmebaj újabb jeleként az alábbi szöveg, felhívás jelent meg a peticiok.com oldalon. Habár nagyon nehéz eldönteni, hogy mindez komoly vagy egetverő baromkodás, háromszáztizennyolcan már aláírásukkal bizonyították, hogy ebben az országban szép számmal élnek idióták. Meg hívők is, persze. Így hát közzéteszem a jeles művet okulásul és szórakozásul. Persze csatlakozni is lehet, akinek arra van gusztusa, további jó mulatást vagy anyázást, tessék választani!

alairas_oltony„Az elmúlt időszak megmozdulásai és facebook oldalai egytől egyik csak a kormány alaptalan kritizálásáról és folyamatos panaszos hőbörgésekről szóltak. Az embereknek a jelek szerint sok idejük és pénzük van. Elég csak megnézni, hogy hány és hány ember kommentál munkaidőben a facebookon. Elég csak megnézni az utcára vonulók ruházatát. Elég csak megnézni a telefonokat, amelyekkel a tüntetéseken filmezni és villogni szoktak. A Jövő Generációja Egyesület, a Civil Összefogás Fóruma és a Péleusz oktatási központ úgy látja, hogy az embereknek nincsenek gondjaik.

A kilátástalanságuk miatt utcára vonulóknál miért van okos telefon, miért van rajtuk márkás nadrág, cipő és kabát? Hol van az a négymillió nyomorban élő ember akikről állandóan regélnek? A facebookon panaszkodók ezreinek miből telik internetre? Az évi ötezer forintos megye matricát megváltani nem akaró autósnak miből telik autóra és benzinre? A tüntetéseken márkás ruhákban és okos telefonnal hőbörgők ezrei miből élnek? A diákok jelentős része szintén márkás ruhákban és a legmodernebb okos telefonnal vagy tábla géppel jár iskolába. Ennek ellenére különböző álcivil szervezetek tiltakoznak a diplomához kötött nyelvvizsga és a közmunkához kötött érettségi ellen. Álcivil szervezet tiltakozik a kötelező katonai és polgárvédelmi szolgálat újbóli bevezetése ellen, arra hivatkozva, hogy ez jelentős pénzösszegeket és időt vonna el a dolgozó emberektől. Azoktól a dolgozóktól akik, munkaidőben a facebookon panaszkodnak, és márkás ruháikban okos telefonnal a zsebükben tüntetnek.

huthuthut-156-1-_tplqAz ellenzéknek nincs semmilyen konkrét bizonyítéka se a korrupciós ügyekre se az általuk megfogalmazott kritikákra. Az ország folyamatosan fejlődik. A gazdasági növekedéssel több pénz kerül az emberek zsebébe, de ezzel párhuzamosan a folyamatosan növő igények kielégítésére további fejlesztéseket kell eszközölni, lásd autópálya építés, szélessávú internet. Ez elengedhetetlenül azzal jár, hogy az államháztartási keretből több pénzt kell beruházásokra költeni. Mivel a nemzetközi helyzet lapjárásai nem a legjobbak, ezért elengedhetetlen a különadók kivetése. Ezek az ország érdekeit szolgálják! A fejlődés amely a polgárságot szolgálja anyagi terhekkel is jár. Hol van az a négy millió ember akik az ellenzéki retorika szerint nyomorognak?

A helyzetükkel elégedetlen tüntetők miért nem zsákruhában, mezítláb jelennek meg, ha már annyira szegények. Miért nem munkaidő után nő meg a facebook forgalma, ha írásaik szerint napi tíz-tizenkét órában keményen robotolnak. Miért nem tíz éves alap mobilokat használnak, ha már azzal jönnek, hogy havi hétszáz forint netadó már megterheli a pénztárcájukat.

Nyilatkozatunkkal követeljük újabb külön adók bevezetését:
0007824
– Vezessék be a netadót, amelyet a fogyasztó fizessen adatforgalma alapján, ahogyan ezt teszi a telefonnal hívásonként.

– A megyematrica ne csak az autópálya szakaszokra terjedjen ki, hanem az elsőrendű főutakra is és a települések átkelési szakaszaira is mint környezetterhelési hozzájárulás.

– A tanulmányokat az állam csak a tankötelezettség korhatáráig fizesse.

– Vezessék be a médiaadót, amelyet mindenkire terjesszenek ki, aki tévével, rádióval vagy internetes hírportálok elérésére alkalmas digitális készülékkel rendelkezik.

– Vezessék be a katonaadót azok számára, akik nem teljesítettek katonai szolgálatot, nem tagjai a polgári védelemnek, polgárőrségnek.

– Vezessék be a luxus adót, amelyet kötelező mindenkinek megfizetnie aki márkás ruhadarabot, háztartási gépet vagy kommunikációs eszközt vásárol.

– Vezessék be, hogy aki közmunka programban vagy segélyben részesül, annak szabják meg, hogyan öltözködhet nyilvános helyen.

– Tiltsák meg részükre a mobil telefon, internet és kábel tévé használatot. Aki szegény, az éljen és viselkedjen szegényként.

Kérjük támogassák törekvésünket aláírásukkal!”

Névjegy

Szombathelyi újságíró.

Posted in Egyéb
Tags: , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

*

Ismerd meg Rezedát!

1961 sok mindenről nevezetes, például German Sz. Tyitov őrnagy a Vosztok–2 űrhajó fedélzetén 17-szer megkerülte a Földet, és megkezdődött a berlini fal építése is. Ez rögtön születésem után történt, amely esemény alkalmas volt arra, hogy anyám felhőtlen szombathelyi örömét ne örökítsék meg az annalesek.

Mindezek után a bölcsőde, óvoda és a Petőfi Sándor Utcai Úttörő Csapat (498-as számú) hármas egysége határozta meg tudatom alakulását egy kilométerkővel, amikor egy napon – tíz évesen - neki nem láttam a kosárlabdázás nemes időtöltésének, ami későbben forgatta föl teljesen az életemet.

A Nagy Lajos Gimnáziumban okozott ez nehéz pillanatokat Heigl osztályfőnök úrnak és nekem is, aki időm nagy részét mindenféle ifiválogatott edzőtáborokban töltöttem, és csak akkor jöttek rá, hogy nem vagyok tök hülye, amikor egy kósza irodalom órán hibátlanul mondtam el J. A. Ódáját, pedig nem is volt föladva. Azóta birkózom a szavakkal.

És ez okozta azt is, hogy nem a TF-re indultam tovább - pedig nagyon vártak -, hanem a szombathelyi BDTF magyar-népművelés szakára, kizárólag levelezőn a kosárlabda miatt. Ezt aztán, ahogyan az meg volt írva, igen fiatalon hagytam abba körmendi és soproni kitérők után, és jól volt így.

El tudtam menni ugyanis segédfűtőnek, e négy év alatt pedig szakmányban olvastam napi tizenkét órákat a munkahelyemen, amely időtöltés nélkül nem lennék az, aki. Persze ehhez kellett a drága Lőrinzy Huba tanár úr is a főiskolán. Ő nem csak irodalomtörténetet oktatott, hanem valami sokkal többet tett velem, nélküle most nem kellene ezeket a sorokat írnom, ebben biztos vagyok.

Egyre hosszabbnak tűnő életem során voltam műszaki rajzoló, újságos és leveles postás, gondnok és kultúrház igazgató, segédfűtő és tanár. Amióta a média világa beszippantott, mint valami fekete lyuk, oda-vissza szenvedtem már az egészet. Írtam és tördeltem napilapot, szerkesztettem, írtam heti és havi lapokat, voltam televízió-főszerkesztő és műsorvezető, sőt, hetilap igazgatója is.

Közel száz adást élt meg egy rádiós műsorom, dolgoztam internetes portálnak, és mégis itt vagyok.

Csak azt nem tudom, hol.

Lájkolj!

Archívum