Kegytárgyat szült a parlamenti zabálás

20141216varju-laszlo-dks-kepviselo-adta1Első Orbán Viktor megindult az istenkirállyá válás útján, a térden álló hívek között akadt olyan, aki a parlamenti zabálás melléktermékéért mélyen a zsebébe nyúlt. Véget ért az árverés, ráharaptak a balfaszok a kormányfői csokipapírra, amelynek néhány óra alatt több mint százötvenezer forinttal emelkedett az ára. Az Ikotity István képviselő által áruba bocsátott szemetet 251.234 forinton ütötték le ma délután egy órakor. Történelmi nap, emlegetendő óra.

A csokipapír szárnyalása ma kezdődött igazán, hiszen jó egy hétig nem mozdult az árfolyama, noha azt az ellenzéki politikus nem mindennapi relikviaként írta le, és ennek megfelelően a „kegytárgy” rovatba is sorolták, miután abból személyesen Orbán Viktor miniszterelnök és helyettese, Semjén Zsolt ette ki a ganajság csokoládéját. Elkelt, menthetetlen népek vagyunk.
orban_viktor_karacsony
Azért is, mert akad olyan hülye, aki kétszázötven milliós telkét így hirdeti: „Viktortól pár száz méterre”, a 2600 négyzetméteres ingatlan nagyjából kétszáz méterre fekszik a vezér házától. Orbánnak egyébként 1566 négyzetméteres telke van 233 négyzetméteres házzal a Cinege utcában, ami ugyancsak szép összeget érhet a telek árából kiindulva, tán a drágalátos NAV élén Vida elvtársnővel körülnézhetne picinyt. Kelemen Annát már megidézték, mert nagyszerű könyvében kifejtette, hogy sok pénzért kefélt régebben, de nem fizetett utána adót.

Orbán csesztetésében azért ne bízzunk annyira, mindenesetre megnyugtató, hogy életünk egyetlen értelme jól van. Felvetették sokan, hogy karácsony, a nagyszerű fenyő mögül lesős kép világgá kürtölése óta egyszerűen eltűnt a manus. Az aggódókat megnyugtatták kis idő múlva: pénteken megszólal ő maga (tán azidőre kezd hatni a gyógyszer, ki tudja). A hívek fellélegezhetnek, le lehet térdelni a rádió elé, a Kossuthon lesz a mise. Kirielejszon.

Névjegy

Szombathelyi újságíró.

Posted in Egyéb
Tags: , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

*

Ismerd meg Rezedát!

1961 sok mindenről nevezetes, például German Sz. Tyitov őrnagy a Vosztok–2 űrhajó fedélzetén 17-szer megkerülte a Földet, és megkezdődött a berlini fal építése is. Ez rögtön születésem után történt, amely esemény alkalmas volt arra, hogy anyám felhőtlen szombathelyi örömét ne örökítsék meg az annalesek.

Mindezek után a bölcsőde, óvoda és a Petőfi Sándor Utcai Úttörő Csapat (498-as számú) hármas egysége határozta meg tudatom alakulását egy kilométerkővel, amikor egy napon – tíz évesen - neki nem láttam a kosárlabdázás nemes időtöltésének, ami későbben forgatta föl teljesen az életemet.

A Nagy Lajos Gimnáziumban okozott ez nehéz pillanatokat Heigl osztályfőnök úrnak és nekem is, aki időm nagy részét mindenféle ifiválogatott edzőtáborokban töltöttem, és csak akkor jöttek rá, hogy nem vagyok tök hülye, amikor egy kósza irodalom órán hibátlanul mondtam el J. A. Ódáját, pedig nem is volt föladva. Azóta birkózom a szavakkal.

És ez okozta azt is, hogy nem a TF-re indultam tovább - pedig nagyon vártak -, hanem a szombathelyi BDTF magyar-népművelés szakára, kizárólag levelezőn a kosárlabda miatt. Ezt aztán, ahogyan az meg volt írva, igen fiatalon hagytam abba körmendi és soproni kitérők után, és jól volt így.

El tudtam menni ugyanis segédfűtőnek, e négy év alatt pedig szakmányban olvastam napi tizenkét órákat a munkahelyemen, amely időtöltés nélkül nem lennék az, aki. Persze ehhez kellett a drága Lőrinzy Huba tanár úr is a főiskolán. Ő nem csak irodalomtörténetet oktatott, hanem valami sokkal többet tett velem, nélküle most nem kellene ezeket a sorokat írnom, ebben biztos vagyok.

Egyre hosszabbnak tűnő életem során voltam műszaki rajzoló, újságos és leveles postás, gondnok és kultúrház igazgató, segédfűtő és tanár. Amióta a média világa beszippantott, mint valami fekete lyuk, oda-vissza szenvedtem már az egészet. Írtam és tördeltem napilapot, szerkesztettem, írtam heti és havi lapokat, voltam televízió-főszerkesztő és műsorvezető, sőt, hetilap igazgatója is.

Közel száz adást élt meg egy rádiós műsorom, dolgoztam internetes portálnak, és mégis itt vagyok.

Csak azt nem tudom, hol.

Legutóbbi hozzászólások

Lájkolj!