A cigánybűnözés és a Jobbik – ez nem Svédország

Hat hónap börtönre ítélték Dan Park svéd képzőművészt, mert a romákra és a feketékre sértő képeket állított ki egy malmői galériában. A 46 éves művészt rágalmazás és faji uszítás miatt ítélte el egy malmői bíróság. Arra is kötelezték, hogy fizessen 60 ezer svéd korona kártérítést négy, a képein ábrázolt személynek. A bíróság felfüggesztett szabadságvesztésre és pénzbírságra ítélte a galériatulajdonost is, aki befogadta a kiállítást. A hatóságok a művész kilenc poszterét foglalták le júliusban. Az egyik lasszóval a nyaka körül ábrázolt három fekete férfit, egy másik arra utalt, hogy a cigányok bűnöző életmódot folytatnak. A művész, akire idén két másik, hasonló ügyben együttesen már 4 hónap börtönt szabtak ki, szatirikusnak nevezte kifogásolt alkotásait, és úgy vélte, hogy az ügyészség túlreagálja az ügyet.

pecs1272302

A Jobbik szentgotthárdi honlapján meg ezt találtuk, és senkinek egy szava nincs ellene.

„Idegen bűnözők céltáblájává vált a nyugati határszél. Az elmúlt hónapok történései alapján beigazolódni látszik, amit mindenképpen szerettünk volna elkerülni, nevezetesen az, hogy egyes cigánybűnözői csoportok a keleti országrész teljes lepusztítása után a nyugati határvidéket vették célba, valamint az idegen állampolgárságú bűnözők az osztrák határ közelségét kihasználva szintén itt folytatják bűnöző tevékenységüket!

Szentgotthárdon már évekkel ezelőtt megjelentek bújtatott migráció formájában, nagy számban román cigány csoportok, akikről a mai napig senki sem tudja, hogy miből tartják fenn magukat és családjukat. Mint kiderült, ezeket az embereket a már régebben itt élők hozzák városunkba, hogy aztán szervezetten, magyar rendszámú autókkal vagy éppen vonattal hordják ki őket koldulni Ausztriába. Ezek alapján egyértelműen ki lehet jelenteni, hogy itt egy jól kiépített koldusmaffiáról van szó!
Kisebbségek - Egyszerre demonstráltak romák és a Magyar Gárda
Talán nincs is olyan itt élő helyi család, amelynek ne lett volna velük valamilyen negatív tapasztalata. A városban és a vasútállomáson rendszeresek a szemetelések és a hangoskodás. Az egyik helyi üzlet előtt szoktak csoportosulni, előfordult, hogy diákok nem mertek bemenni az üzletbe miattuk. Az ott található ATM-ből senki sem mer készpénzt felvenni, ha ezek ott vannak, mert már volt rá eset, hogy szabályosan körülvették, aki ezt megtette. A helyiek elmondása szerint számtalan bűncselekmény és szabálysértés elkövetése fűződik ezekhez a román családokhoz, az önkormányzat azonban mindezidáig semmit sem tett ebben az ügyben!

A szentgotthárdi Jobbik már több esetben is tett le az asztalra konkrét megoldási javaslatokat, ezeket azonban egyszerűen lesöpörték az asztalról az illetékesek. Felszólítjuk a város vezetését, hogy fejezze be a struccpolitikát, amit ebben az ügyben folytat és tegyen végre érdemi lépéseket a közbiztonság és az emberek biztonságérzetének a helyreállítására!”

No comment.

Névjegy

Szombathelyi újságíró.

Posted in Egyéb
Tags: , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

*

Ismerd meg Rezedát!

1961 sok mindenről nevezetes, például German Sz. Tyitov őrnagy a Vosztok–2 űrhajó fedélzetén 17-szer megkerülte a Földet, és megkezdődött a berlini fal építése is. Ez rögtön születésem után történt, amely esemény alkalmas volt arra, hogy anyám felhőtlen szombathelyi örömét ne örökítsék meg az annalesek.

Mindezek után a bölcsőde, óvoda és a Petőfi Sándor Utcai Úttörő Csapat (498-as számú) hármas egysége határozta meg tudatom alakulását egy kilométerkővel, amikor egy napon – tíz évesen - neki nem láttam a kosárlabdázás nemes időtöltésének, ami későbben forgatta föl teljesen az életemet.

A Nagy Lajos Gimnáziumban okozott ez nehéz pillanatokat Heigl osztályfőnök úrnak és nekem is, aki időm nagy részét mindenféle ifiválogatott edzőtáborokban töltöttem, és csak akkor jöttek rá, hogy nem vagyok tök hülye, amikor egy kósza irodalom órán hibátlanul mondtam el J. A. Ódáját, pedig nem is volt föladva. Azóta birkózom a szavakkal.

És ez okozta azt is, hogy nem a TF-re indultam tovább - pedig nagyon vártak -, hanem a szombathelyi BDTF magyar-népművelés szakára, kizárólag levelezőn a kosárlabda miatt. Ezt aztán, ahogyan az meg volt írva, igen fiatalon hagytam abba körmendi és soproni kitérők után, és jól volt így.

El tudtam menni ugyanis segédfűtőnek, e négy év alatt pedig szakmányban olvastam napi tizenkét órákat a munkahelyemen, amely időtöltés nélkül nem lennék az, aki. Persze ehhez kellett a drága Lőrinzy Huba tanár úr is a főiskolán. Ő nem csak irodalomtörténetet oktatott, hanem valami sokkal többet tett velem, nélküle most nem kellene ezeket a sorokat írnom, ebben biztos vagyok.

Egyre hosszabbnak tűnő életem során voltam műszaki rajzoló, újságos és leveles postás, gondnok és kultúrház igazgató, segédfűtő és tanár. Amióta a média világa beszippantott, mint valami fekete lyuk, oda-vissza szenvedtem már az egészet. Írtam és tördeltem napilapot, szerkesztettem, írtam heti és havi lapokat, voltam televízió-főszerkesztő és műsorvezető, sőt, hetilap igazgatója is.

Közel száz adást élt meg egy rádiós műsorom, dolgoztam internetes portálnak, és mégis itt vagyok.

Csak azt nem tudom, hol.

Legutóbbi hozzászólások

Archívum