Ez már a legalja: ezért (is) szavazz a kormányváltókra!

Váratlanul építési területté nyilvánította a VII. kerület a kormányváltó erők vasárnapi eredményvárójának helyszínét a Madách téren. Ők már hetekkel korábban bejelentették, és nyilvánosan is meghirdették, hogy a Madách tér egyik kávézójában és a kávézó előtti köztéren várják majd a választások eredményét – írja az Index.

„A politikai rendezvény tudomásulvételét megelőzően a rendőrség jelezte: meg kell vizsgálnia, a környék útfelújítási munkálatai nem érintik-e a kiválasztott közterületi részeket is. Miután az építési vállalkozónál meggyőződtek arról, hogy a kiválasztott területek nem szerepelnek a közeljövőben az útfelújítás, burkolatcsere által érintett munkatervben, a politikai rendezvényre vonatkozó bejelentésünket tudomásul vették” – írták a kormányváltók egy közleményben.

Péntek éjszaka azonban az önkormányzat megbízásából dolgozó építési vállalkozó elkordonozta az érintett terület jelentős részét, és két konténert is elhelyezett ott, így a pártszövetség nem tudja felállítani a sátrait, ahol a rendezvényt tartotta volna. Az építkezés a tábla szerint április 5-én 18 órától április 7-én reggel 4 óráig tart majd. Igen, szombat délután 6-tól hétfő hajnali 4-ig.

Szombat éjjel egyetlen munkagép volt egyébként a területen, munkás egy szál se, és semmilyen munka nem folyt. Viszont éjjel megjelent egy rendőrautó, nem a közeli romkocsmanegyed élénk éjszakai élete miatt, hanem kifejezetten a kordont vigyázzák.

Bajnai Gordon azt mondta: felháborítónak tartja ezt az intézkedést. Megkeresték az önkormányzatot és a vállalkozót is, aki „ nyilvánvalóan nem hétvégén akar építkezni”, és felszólították őket, hogy bontsák el a kordont.

A rendőrség értesítette is a pártot, hogy a korábbi állításukkal ellentétben mégis a rendezvény irányába folytatná az építkezést a cég a választás hétvégéjén, és már az építési engedélyt is kiadta neki az önkormányzat. Ha szombat délután négy óráig nem viszi el a kordont a rendőrség vagy az önkormányzat, az Együtt feljelentést tesz hivatali visszaélés miatt, mondták még napközben.

Aki ilyenre képes, mindenre képes, rád is ez vár, ha a Fidesz győz: karantén.

Hallgass az eszedre, ne szavazz a Fidesz-re!

Most tudtuk meg: Bajnai néhány aktivistával elbontotta a kordont. Jóvan Gordon!

Névjegy

Szombathelyi újságíró.

Posted in Egyéb
Tags: ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

*

Ismerd meg Rezedát!

1961 sok mindenről nevezetes, például German Sz. Tyitov őrnagy a Vosztok–2 űrhajó fedélzetén 17-szer megkerülte a Földet, és megkezdődött a berlini fal építése is. Ez rögtön születésem után történt, amely esemény alkalmas volt arra, hogy anyám felhőtlen szombathelyi örömét ne örökítsék meg az annalesek.

Mindezek után a bölcsőde, óvoda és a Petőfi Sándor Utcai Úttörő Csapat (498-as számú) hármas egysége határozta meg tudatom alakulását egy kilométerkővel, amikor egy napon – tíz évesen - neki nem láttam a kosárlabdázás nemes időtöltésének, ami későbben forgatta föl teljesen az életemet.

A Nagy Lajos Gimnáziumban okozott ez nehéz pillanatokat Heigl osztályfőnök úrnak és nekem is, aki időm nagy részét mindenféle ifiválogatott edzőtáborokban töltöttem, és csak akkor jöttek rá, hogy nem vagyok tök hülye, amikor egy kósza irodalom órán hibátlanul mondtam el J. A. Ódáját, pedig nem is volt föladva. Azóta birkózom a szavakkal.

És ez okozta azt is, hogy nem a TF-re indultam tovább - pedig nagyon vártak -, hanem a szombathelyi BDTF magyar-népművelés szakára, kizárólag levelezőn a kosárlabda miatt. Ezt aztán, ahogyan az meg volt írva, igen fiatalon hagytam abba körmendi és soproni kitérők után, és jól volt így.

El tudtam menni ugyanis segédfűtőnek, e négy év alatt pedig szakmányban olvastam napi tizenkét órákat a munkahelyemen, amely időtöltés nélkül nem lennék az, aki. Persze ehhez kellett a drága Lőrinzy Huba tanár úr is a főiskolán. Ő nem csak irodalomtörténetet oktatott, hanem valami sokkal többet tett velem, nélküle most nem kellene ezeket a sorokat írnom, ebben biztos vagyok.

Egyre hosszabbnak tűnő életem során voltam műszaki rajzoló, újságos és leveles postás, gondnok és kultúrház igazgató, segédfűtő és tanár. Amióta a média világa beszippantott, mint valami fekete lyuk, oda-vissza szenvedtem már az egészet. Írtam és tördeltem napilapot, szerkesztettem, írtam heti és havi lapokat, voltam televízió-főszerkesztő és műsorvezető, sőt, hetilap igazgatója is.

Közel száz adást élt meg egy rádiós műsorom, dolgoztam internetes portálnak, és mégis itt vagyok.

Csak azt nem tudom, hol.

Archívum