Ezeknek semmi sem drága a győzelemért

Kizárólag a billegő egyéni választókerületekben nőtt a választásra jogosult állandó lakosok száma két hónap alatt, az ország összes többi területén fogyatkoznak a választópolgárok. Főleg a hagyományosan baloldalinak tartott budapesti választókerületekben több száz, sőt, van ahol csaknem ezer fővel nőtt a szavazásra jogosult polgárok száma február óta, ami akár a választások eredményét is befolyásolhatja. A kormányváltók több bejelentést tettek és a Fideszt sejtik a „szavazóturizmus” mögött, ezért az illetékes hatóságok vizsgálatát követelik.

Választási csalás gyanúját veti fel a kormányváltók szerint, hogy több billegő választókerületben is nőtt a szavazópolgárok száma az elmúlt két hónapban. Miközben két hónap alatt országosan összességében 40 ezerrel csökkent a névjegyzékben szereplő szavazópolgárok száma, a „voksturisták” – vagyis a másik állandó lakcímre bejelentkezők – miatt 12 választókerületben többen szerepelnek a névjegyzékben. Ezek zömében budapesti, kétesélyesnek számító, billegő körzetek; a fővárosi 2-es választókerületben (a XI. kerületben) például február eleje és március vége között 988-cal nőtt a bejelentettek száma. Ez demográfiai okokkal nem magyarázható. Szintén visszaélést sejtető példa, hogy a kisvárdai járásban fekvő Tornyospálca egyik átlagos házába több mint száz ember van bejelentve állandó lakosként.

De ilyenkor Hol vannak az EU ellenőrök, ennyire hülyék vagyunk, hogy az orrunknál fogva vezetnek? Senki nem tud a rohadt csürhének megálljt mondani, meddig bírják a zemberek, hogy porba tapossák még a lelkünket is? Pár gazember miatt milliók nyomorognak, ők meg a pofánkba röhögnek. Meg kell állítani őket, míg nem lesz késő.

Névjegy

Szombathelyi újságíró.

Posted in Egyéb
Tags: ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

*

Ismerd meg Rezedát!

1961 sok mindenről nevezetes, például German Sz. Tyitov őrnagy a Vosztok–2 űrhajó fedélzetén 17-szer megkerülte a Földet, és megkezdődött a berlini fal építése is. Ez rögtön születésem után történt, amely esemény alkalmas volt arra, hogy anyám felhőtlen szombathelyi örömét ne örökítsék meg az annalesek.

Mindezek után a bölcsőde, óvoda és a Petőfi Sándor Utcai Úttörő Csapat (498-as számú) hármas egysége határozta meg tudatom alakulását egy kilométerkővel, amikor egy napon – tíz évesen - neki nem láttam a kosárlabdázás nemes időtöltésének, ami későbben forgatta föl teljesen az életemet.

A Nagy Lajos Gimnáziumban okozott ez nehéz pillanatokat Heigl osztályfőnök úrnak és nekem is, aki időm nagy részét mindenféle ifiválogatott edzőtáborokban töltöttem, és csak akkor jöttek rá, hogy nem vagyok tök hülye, amikor egy kósza irodalom órán hibátlanul mondtam el J. A. Ódáját, pedig nem is volt föladva. Azóta birkózom a szavakkal.

És ez okozta azt is, hogy nem a TF-re indultam tovább - pedig nagyon vártak -, hanem a szombathelyi BDTF magyar-népművelés szakára, kizárólag levelezőn a kosárlabda miatt. Ezt aztán, ahogyan az meg volt írva, igen fiatalon hagytam abba körmendi és soproni kitérők után, és jól volt így.

El tudtam menni ugyanis segédfűtőnek, e négy év alatt pedig szakmányban olvastam napi tizenkét órákat a munkahelyemen, amely időtöltés nélkül nem lennék az, aki. Persze ehhez kellett a drága Lőrinzy Huba tanár úr is a főiskolán. Ő nem csak irodalomtörténetet oktatott, hanem valami sokkal többet tett velem, nélküle most nem kellene ezeket a sorokat írnom, ebben biztos vagyok.

Egyre hosszabbnak tűnő életem során voltam műszaki rajzoló, újságos és leveles postás, gondnok és kultúrház igazgató, segédfűtő és tanár. Amióta a média világa beszippantott, mint valami fekete lyuk, oda-vissza szenvedtem már az egészet. Írtam és tördeltem napilapot, szerkesztettem, írtam heti és havi lapokat, voltam televízió-főszerkesztő és műsorvezető, sőt, hetilap igazgatója is.

Közel száz adást élt meg egy rádiós műsorom, dolgoztam internetes portálnak, és mégis itt vagyok.

Csak azt nem tudom, hol.

Archívum