Érezd a hülyeséget!

A te szívedben béke van?

Székely gyökereit ecseteli Mátyus János volt válogatott futballista a Hazai pálya című Jobbik-kiadványban, és elképzelhetetlen kontrasztnak nevezi, hogy miután eltöltött fiával egy csodálatos hetet Székelyföldön, arra értek Budapestre, hogy nem tudnak hazajutni a Budapest Pride homoszexuális tüntetés miatt. Kellesz a hazának – mutat az olvasóra a néhány oldallal korábban a wellness-börtönök ellen ágáló pártvezető, éppen csak Uncle Sam cilindere hiányzik róla.

Sokan csak túlélni akarnak: aki könnyebb túlélési opciót mutat, arra szavaznak – mondja Lovasi András, aki kétfejű fenevadnak nevezi az MSZP-Fidesz vetélkedést, amely fenntartja a választás illúzióját, a gyűlölködést és a harci kedvet. A Kispál és a Borz vezetője az LMP Tiszta lapjának is a frontembere, megosztva Nagy Bandó Andrással. Az, akit még nem sikerült fanatizálni, döbbenten hallgatja és nézi a főígérgetőket, bámulja és forintosítja a nemzetinek és nemzetárulónak nevezett törpék óriásplakátjait, majd számolni kezd, aztán megtapogatja a zsebeit, odarittyent egy válogatott káromkodást, és köp egyet az aszfalton éktelenkedő lavórnyi kátyú közepébe – ekképp szól az egykor polgármesterkedő humorista, most képviselő-jelölt.

A te szívedben béke van? – teszi fel a kérdést Böjte Csaba testvér a Helyi Téma címlapján, legalább négyszer akkora fotóval illusztrálva, mint Orbán Viktor, akinek jelszava: Az egység neve április hatodika! A lapból megtudhatjuk, hogy Solymos Tóni (Expressz zenekar) az atomra szavaz és szerinte Gyurcsány kritikái súlytalanok.

Egészségnapot hirdet az Összefogás/Kormányváltás április 6-ra. Az óbudai 10. számú választókerület polgárai aznap két ingyenes egészség-felmérésen vehetnek részt: az egyiket az MSZP Mókus utcai kerületi székházában, a másikat pedig a szintén Mókus utcai zeneiskolában tartják. Ez utóbbit lefüggönyözött szeparékban, egy hasított tetejű doboz társaságában.

Én meg a kardomba dőlök, úgy is lesz az jó.

Névjegy

Szombathelyi újságíró.

Posted in Egyéb
Tags: , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

*

Ismerd meg Rezedát!

1961 sok mindenről nevezetes, például German Sz. Tyitov őrnagy a Vosztok–2 űrhajó fedélzetén 17-szer megkerülte a Földet, és megkezdődött a berlini fal építése is. Ez rögtön születésem után történt, amely esemény alkalmas volt arra, hogy anyám felhőtlen szombathelyi örömét ne örökítsék meg az annalesek.

Mindezek után a bölcsőde, óvoda és a Petőfi Sándor Utcai Úttörő Csapat (498-as számú) hármas egysége határozta meg tudatom alakulását egy kilométerkővel, amikor egy napon – tíz évesen - neki nem láttam a kosárlabdázás nemes időtöltésének, ami későbben forgatta föl teljesen az életemet.

A Nagy Lajos Gimnáziumban okozott ez nehéz pillanatokat Heigl osztályfőnök úrnak és nekem is, aki időm nagy részét mindenféle ifiválogatott edzőtáborokban töltöttem, és csak akkor jöttek rá, hogy nem vagyok tök hülye, amikor egy kósza irodalom órán hibátlanul mondtam el J. A. Ódáját, pedig nem is volt föladva. Azóta birkózom a szavakkal.

És ez okozta azt is, hogy nem a TF-re indultam tovább - pedig nagyon vártak -, hanem a szombathelyi BDTF magyar-népművelés szakára, kizárólag levelezőn a kosárlabda miatt. Ezt aztán, ahogyan az meg volt írva, igen fiatalon hagytam abba körmendi és soproni kitérők után, és jól volt így.

El tudtam menni ugyanis segédfűtőnek, e négy év alatt pedig szakmányban olvastam napi tizenkét órákat a munkahelyemen, amely időtöltés nélkül nem lennék az, aki. Persze ehhez kellett a drága Lőrinzy Huba tanár úr is a főiskolán. Ő nem csak irodalomtörténetet oktatott, hanem valami sokkal többet tett velem, nélküle most nem kellene ezeket a sorokat írnom, ebben biztos vagyok.

Egyre hosszabbnak tűnő életem során voltam műszaki rajzoló, újságos és leveles postás, gondnok és kultúrház igazgató, segédfűtő és tanár. Amióta a média világa beszippantott, mint valami fekete lyuk, oda-vissza szenvedtem már az egészet. Írtam és tördeltem napilapot, szerkesztettem, írtam heti és havi lapokat, voltam televízió-főszerkesztő és műsorvezető, sőt, hetilap igazgatója is.

Közel száz adást élt meg egy rádiós műsorom, dolgoztam internetes portálnak, és mégis itt vagyok.

Csak azt nem tudom, hol.

Lájkolj!

Archívum